Akár ilyen is lehetne a retrósított modern Lenovo ThinkPad notebook

A Thinkpadek tervezője, David Hill a Lenovo blogján publikálta álmai ThinkPadjének terveit, amit maga is csak időgépként aposztrofált. A tervezőmérnök masinája egy modern, mindössze 18 milliméteres vázba öntött notebook, ami számos klasszikus dizájnelemet és megoldást vonultat fel a régi, jellemzően IBM-es időkből, és ezeket ötvözi a modern notebookgyártás elemeivel – mint például a gumiszerű bevonat.


[+]

Érdemes megfigyelni a színes Thinkpad feliratot, amiből egyébként nem csak a 180 fokban nyitható fedélre jutott, illetve ugyanitt állapotjelző LED-ek is helyet kaptak.


[+]

Emellett megfigyelhető az elmaradhatatlan trackpad a dedikált gombokkal, valamint a kék Enter gomb is. A billentyűzet hétsoros, a felső sorban pedig ott figyelnek a dedikált gombok, továbbá a klasszikus visszajelzők is.


[+]

A gép részeként fellelhető az elmaradhatatlan billentyűzet megvilágítás, ami a 16:10 képarányú kijelző felett foglal helyet. Egészen pontosan helyet foglalnak, hiszen a kép alapján a tervező dupla világítást álmodott meg.


[+]

A retro ThinkPad egyelőre csak a rajzasztalon létezik, de nem elképzelhetetlen, hogy egyszer valósággá válik – feltéve ha pozitívak a visszajelzések, amelyeket közvetlenül a blogra várnak.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés