- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
general #4892 üzenetére
Amúgy a kontrasztra visszatérve, esetleg megpróbálhatod a Black Output Offset-et a másik végletben hátha javul a kontraszt (feltételezem 100%-on van, ha preset szerinti 2.2-es gammával kalibrálsz).
Én se értem teljes mértékben a technikai hátterét, de ez elvileg a gamma görbe illesztését tologatja a függőleges tengelyen aszerint, hogy az az ideális görbére illeszkedjen minél jobban (sztenderd színek) vagy inkább a panel adottságaihoz idomuljon inkább (a panel natív gammáját részesíti előnyben és elvileg ez adja a maximálisan elérhető kontrasztot az adott panelen).
Én nekem a kalibrált színek fontosabbak, így inkább az ideális görbét részesítem előnyben a panel natív feketéjével szemben (ami ugye RGB 0, 0, 0 érték lenne, de ezt ugye kénytelen megemelni a kalibrálás a színhőmérséklet miatt). Multimédiára mehet a panel natívja, ott senkit nem érdekelnek a színek reprodukálhatóságai.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Rendhagyó tesztünkben egyik, teszteléshez használt készülékünket és annak kistestvérét mutatjuk be: a GretagMacbeth monitorkalibrálóit.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One mobilszolgáltatások
- Hobby elektronika
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Trollok komolyan
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...
- Dell SE2416H Monitor eladó
- LG 34UM88C-P UW-QHD 21-9 GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG KÜLTÉRI SMART MONITOR ! LH55OMB 140CM 4K SMART AKCIÓ!
- Újszerű Samsung Odyssey G8 OLED smart gaming monitor - 34" UWQHD (3440x1440px), 175Hz
- LG UltraGear 45GR95QE-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0,03ms / G-SYNC / FreeSync! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest