- Az elmúlt 8 évének legnagyobb felvásárlását jelentette be a Samsung
- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Dell notebook topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen processzort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós kamerák
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdsentinel
őstag
Számos új lehetőséggel és funkcióval, fejlettebb hardver-kezeléssel megjelent a Hard Disk Sentinel 3.60-as verziója!
Az új funkciók teljes listája a http://www.hdsentinel.hu/rev.php címen olvasható.
Az új változat letölthető a http://www.hdsentinel.hu oldalról vagy a Fájl menüből elérhető automatikus frissítő segítségével.
-
Krystal_s
addikt
válasz
hdsentinel #1136 üzenetére
okay, köszi mindent és további kellemes hétvégét !
-
hdsentinel
őstag
válasz
Krystal_s #1135 üzenetére
Ezzel semmi gond nincs. A program megkísérli kizárólagos használatba venni, de a futó rendszer miatt ez (természetesen) nem lehetséges. Tovább-ot kell nyomni (ahogy tetted)
Ha nem látszik sárga / vörös blokk a teszt végén, akkor minden rendben van.
(sötétzöld foltok elképzelhetőek, amiket a rendszer és/vagy más program futása okozhat, ezt kiküszöbölendő próbálta meg a Sentinel a kizárólagos használatot). -
Krystal_s
addikt
válasz
hdsentinel #1134 üzenetére
2-3 hónapja volt olyan h az Aida64 akkori verziója bugos volt bizonyos intel lapokkal és az csonttá fagyasztotta a rendszert 3x, akkor történt szabálytalan leállítás,de azon kívül nem tudok más hibáról. a HD Sentinel szerint a gyenge szektor az utóbbi pár héten keletkezett...
este még lefuttatom az Olvasás tesztet is. Win alatt lehet futtatni ? mert nekem ezt írja ki ->
Tovább-ra kattintva elindul rendesen... -
hdsentinel
őstag
válasz
Krystal_s #1133 üzenetére
Elvileg ha jól behatárolható esemény miatt történt a hiba (pl. szabálytalan leállítás, Windows-rendszerhiba, stb.) és ez javításra került, akkor a HDD nem az okozója, csak elszenvedője a problémának és javítás után gond nélkül használható.
Személy szerint én folyamatos felügyeletet javaslok, így ha bármi további előfordulna, azonnal meg lehet tenni a szükséges lépéseket (mentés, tesztelés, javítás).
Jelen pillanatban (esetleg később időszakosan) pedig alaposabb tesztelést végeznék, ami a jelenlegi helyzetben egészen biztosan felderíti, ha van bármi lappangó hiba (természetesen az adatok veszélyeztetése nélkül).
A rövid, részletes öntesztek is jók, valamint a Felület teszt -> Olvasás teszt használata sem ártana. -
Krystal_s
addikt
válasz
hdsentinel #1131 üzenetére
szia, köszönöm válaszod. ez egy 4 hónapos netbook, garancia stb miatt nem szeretnék belenyúlni, se új rendszert rakni. (előre telepített)
a scandisk ezt a fájlt helyezte át : a windows lecserélte a fájlban (29365-\Windows\winssxs\amd64_microsoft-windows-smb10-minirdr_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none-e4997d30651fb42c\mrxsmb10.sys lévő rossz szektorcsoportokat
talán ez az egy áthelyezés nem okozott gondot a rendszernekéjjel lefuttattam a hdd regenerator-t ,ami kijavította ezt az egy hibás szektort. így most már hibátlanul letudott futni a HD Sentinel részletes önt-eszt is, és azóta ismét 100%-os a kondíció. :A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem.
nem tudom ezek után már mennyire lehet megbízható ez a HDD, mivel úgy tudom, ha már van egy hibás szektor, akkor ált. idővel várható h több is keletkezik...
van rá esély h ez valóban csak egy kisebb hiba volt, ami nem terjed tovább ?
-
hdsentinel
őstag
Sok sikert (és sok szerencsét hozzá)
A Sentinel-ben található tesztek pontosan leírják, mit miért csinálnak és miért alkalmas(abb)ak hiba-feltárásra és javításra. Nem tudom, a másik program is tesz-e ilyet vagy csak simán rámegy az adatokkal teli HDD-re aztán "lesz ami lesz"....
-
hdsentinel
őstag
válasz
Krystal_s #1128 üzenetére
Több különböző dologról van szó.
Ha kialakul gyenge szektor (pl. áramkimaradás / szabálytalan leállítás is okozhat ilyet) akkor a kérdéses szektor még elérhető a programok és az op.rendszer számára.
A scandisk ilyenkor rá tud futni (és nem ritkán kárt okozni, szoftveres "áthelyezést" végezni, aminek több kára van, mint haszna. Hogy még jobban bekavarjon, ő is hibás szektort jelez, ami téves, mivel csak a fájlrendszer hibájáról van szó).A Sentinel által jelzett hibás szektor már más téma: ilyenkor a merevlemez teljesen áthelyezi a szektor tartalmát a tartalék területre és az eredeti szektor már nem érhető el. Azaz ilyenkor már nem talál hibát semmilyen program (mivel azok a tartalék területet kezelik az eredeti helyett).
Erről bővebben a Súgóban található infó (a szöveges értékelés melletti "?"-re kattintva).
Ilyenkor általában a hardveres öntesztek már nem futnak le (ahogy láthattad is), ilyenkor
érdemes szoftveres ellenőrzésben gondolkodni.A legjobb lenne ha másodlagos merevlemezként tudnád betenni a HDD-t egy másik gépbe és a Lemez menü -> Felület teszt -> Olvasás - írás - olvasás (lemez felületének felfrissítése) tesztet tudnád indítani, ami adatvesztés és törlés nélkül tudja javítani a problémát.
Más megoldásként (ha a lassulás állandó marad és szeretnél végleges javítást kapni, akkor érdemes lenne az adatokat menteni és a Lemez felületének újrainicializálása tesztet lefuttatni, majd megfelelő partíció(k) készítésével (amik a gyanús területet nem tartalmazzák) az adatokat visszatölteni.
-
hdsentinel
őstag
Nem igaz,
a HD Sentinel természetesen tudja javítani a bad sectorokat a Lemez -> Felület teszt pont alatt található írástesztek segítségével. Bővebb információ erről a Súgóban található a Merevlemez tesztek pont alatt.A javítás természetesen azt jelenti, hogy képes-e a merevlemez használhatóságát javítani azzal, hogy a hibás szektorokat áthelyezi a tartalék területre (nem azt, hogy nem jelzi a hibák meglétét).
-
Krystal_s
addikt
van egy pár hónapos netbook-om. nagyon vigyázok rá, de tegnap a HD Sentinel jelezte h talált egy gyenge szektort
ekkor futtattam a win7 scan disk-et, írta is h áthelyezte az adatot máshova, mert egy win rendszer fájl volt rajta. megnéztem pár programmal hd tune, hdd regenerator...ezek jelezték h van 1 hibás szektor. a win7 scan disk-et azóta 2szer is futtattam ,de az most nem talál hibás szektort, és az easus p.m. sem jelzi, holott látom h egy ponton 1percet gondolkodik olvasásnál.
ma 2x lefuttattam a Sentinel Részletes ön-teszt-et és a legvégén írta h sikertelen lett,
ezért 99%-ról 98% lett a kondíció...és már írja h : A lemez önteszt során talált 1 hibás szektort.lehetséges ennek a szektornak a zárolása, javítása stb úgy h a rendszer ne sérüljön ? 2 partícióm van, de a hibás rész pont a C:-n található, a lemez elején...a Felület írás teszt-et ezért nem tudom futtatni ,mert az törölné az adatokat.
légyszi segítsetek ;( -
TIT
veterán
Köszi!
A sentinel nem tudja javítani a bad sectorokat igaz? -
TIT
veterán
Üdv.
A sentinelben a bal oldalon felül írja a kondiciót és a 'c'-t-hogy lehet 'd'-re változtatni?
Magyarul meg szeretném nézni melyik partició bad sectoros.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A merevlemezek, mint minden más, előbb-utóbb elromlanak. Jó lenne erre időben felkészülni, hogy elkerüljük az adatvesztést.
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest