Hirdetés
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple MacBook
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
Ez a bajom nekem is, hogy egy "jó" modell nevetséges áron van (bár 90k körül már lenne egy jó Archos, de ezt is sokallom)... pedig néha igen hasznos lenne - én sem azt mondom, hogy mindig kell, csak néha valóban praktikus. Én első sorban jegyzeteket olvasnék, amihez kell a nagy kijelző, ám azért praktikusabb egy ebook readernél, mert kényelmesebben tudok rajta netezni, képeket nézni/mutogatni, naptárt kezelni, ilyesmik. Notinál meg kisebb, könnyebb, hosszabb üzemidőt ad, és ha nem kell sokat gépelnem, akkor simán kiválthatja suliban. Alapvetően egy ilyesmi gép (7-9", akadásmentes gui, kapacitív kijelző, wifi, stb) nekem elég lenne, de ez is 90k, ami sok. 50ért vennék.
-
hakosh
tag
Már megint tök másra válaszolsz, mint amit írtam. Ki mondta, hogy van laptopom? Ki mondta, hogy venni is akarok? Hol írtam, hogy van is rá pénzem? Minden 2. user beírta ide, hogy "hát ezek meg mire jók?", erre írtam _egy_ példát. san2000 meg írt egy másikat. Biztos olyan is van, akinek a munkájához jön jól. Mondjuk kár írnom, mert úgysem figyelsz arra amit mondok.
Ha én is csak a dokinál várnék, akkor nem kéne. Ha pl. hetente 6-8 órát vonatoznék vagy más kontinensekre repülnék, akkor kéne.
"És örülök, mert nincs itt semmiféle válság" Tehát ha tetszik egy Ferrari, akkor én tele vagyok lóvéval? Most én is felnevettem.
-
harry
veterán
"A gond tényleg csak az - amit már korábban is említettek - , hogy egy átlag tablet funkcióit simán ellátja egy 100-150 ezres telefon is"
Szerintem ez legalább olyan abszurd, mint egy 300ezres tablet. Telefonért +100k? Nevetséges. Ráadásul csak 3"-on matassak rajta? Kényelmetlen.
Lehet sok szempontból nézni a dolgokat...Továbbra is azt mondom, hogy nem az árak alapján kéne megítélni az egész termékvonalat, főleg nem a neves gyártók minden sz-rral felvértezett legdrágább cuccait alapul véve. Pl. ott a viewsoni viewpad (talán...?), ami 120k körül van, ami bár szerintem szintén sok, de sokkal inkább képez összehasonlítási alapot.
-
hakosh
tag
Jó, hogy hozzáfűztem, hogy nem a tableten akarok fullhd-t nézni, mert így legalább nem fejtetted ki, hogy az nem jó

Nem akarok kiváltani vele egy médialejátszót, totál nem erről van szó. Nem arra gondoltam, hogy ülök a kanapén és a tv helyett ezentúl a tableten filmezek. Ráadásul a szórakozásban a játék is benne van, és játék != leülök és játszok egy konzolon/pc-n. Menet közben is lehet, ahogy filmezni is. Vonatra viszed magaddal a 42"-os TV-det? Nyilván nem. Szóval ha már nekem van egy tabletem és használom is - mert mondjuk sokat utazom - akkor azt is elvárhatom, hogy ha hazaérek, akkor a TV-n is nézhessem a filmeket. De ez csak egy apróság,
Te azt mondtad, hogy mindent lehet egy mobillal, amit egy tablettel. Van egy Desire-m, ami nem új, de azért nem gagyi. Játékra nem a legjobb, mert elég ratyi gpu van benne. HDMI nincs rajta, de mindegy is, mert eleve nem bírja a HD-t. Tessék, nekem máris van okom tabletet venni.
-
hakosh
tag
"hogy egy átlag tablet funkcióit simán ellátja egy 100-150 ezres telefon is, 3,5-4 colos kijelzőn. "
Ha pl a szórakoztatás a szempont, akkor nem lehet alternatíva. Tegra 2 + nagyobb kép/felbontás. Úgy tudom most csak egyedül az LG kétmagosa tud boldogulni a fullHD videókkal. Ha éppen azt akarok nézni, akkor nem boldogít, hogy a mobil olcsóbb volt (mint egy tegra2-es tablet). (nem, nem a tableten, hanem TV-n)
-
ROBOTER
addikt
"hogy egy átlag tablet funkcióit simán ellátja egy 100-150 ezres telefon is, 3,5-4 colos kijelzőn."
Ez egy sokat ismételt tévedés, amire az ezt vallók nem fognak rájönni, amíg huzamosabb ideig nem használnak tabletet. Teljesen másról szól a tablet. Eleve hibás az a megközelítés, hogy a tabletnek mindenképpen ki kell váltania valami(k)nek az összes funkcióját, amire ezután egyáltalán nincs szükséged.
A tablet egy kényelmi eszköz elsősorban, ami pénzbe kerül. Hogy mennyire vált ki dolgokat, mennyire csak kényelmi eszköz, az nem csak a tablettől, hanem a felhasználótól is függ, akaratától, szokásaitól és lehetőségeitől. Pl. milyen vállalatnál dolgozik, melyik országban él.
Az első mobiltelefonunk is pénzbe került, és jó darabig párhuzamosan működött sok dologgal, mégis elterjedt.
ps.: azért ezt a 1000 eurózást nem értem annyira, mint általános elutasító indok. Oké, hogy az újak között lesznek ilyen drágák is, de jelenleg is kapható 140-ért minőségi darab.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Házimozi haladó szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest