Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
konrada
tag
válasz
rudymester #108 üzenetére
A vége az LG lett. Én a samut akartam, de egyszerűen rosszabb volt a képe, pedig több boltot végig jártam, hátha csak a beállítás meg a forrás miatt az...
-
freese
csendes tag
Samsung LE32E420 tv-t most akciósan lehet venni a Grando.hu-n 54.990,-ért.
Arra kell figyelni, hogy óránként egyet tesznek fel. Ha az van kiírva, hogy elfogyott, akkor várni kell, vagy kívánságlistára tenni.
Ennyiért szerintem simán megéri. Én már meg is rendeltem karácsonyra. -
konrada
tag
Árban ugyanitt az LG 32cs460.
Szerintetek melyiket érdemes venni?
-
maxika2004
őstag
Nem tudja valaki hogy ezt a frissitést érdemes e feltenni, és mi lesz a változás ?
[link] -
Tomi13
senior tag
válasz
maxika2004 #104 üzenetére
Most az euronics-be 69k,abból lejön még 10%, így 63 körül lesz. Ennyiért nem igazán találtam hasonló méretű, tudású (usb-ről xvid,stb) tv-t,ezért néztem ki ezt.
-
maxika2004
őstag
Élveszhetetlen azért nem lesz......arra a távolságra 2.40 van irva....
szerintem ez függ az analóg adás milyenségétől is !
de ha kicsit lesz nézve rajt hd, akkor semmiképp nem vennék ennél kisebbet,
bár semmiképp sem ! Monitornak kiprobáltuk iroasztalra , kb 1 méterről, simán jó !Én azt mondom ennyi pénzért megérte !... bár ahogy néztem meg is drágult ! 69 ről 71 re !
Még ugy is hogy ki nem állhatom ezt a márkát..... lehet le is ragasztom a feliratot ! -
maxika2004
őstag
Megpróbáltam a pc- vel összekötést !
nem mai a gép INTEL P4 3000mh 2gb ram, 7600GT VGA
DVI - HDMI kábellel !Hát elsőre csak méreg volt, A HDMI 1 es csatiba dugtam a tv-n
(oda van irva : HDMI-DVI ) .....gondoltam pont ez kell nekem...... na innen nem jó!
VGA kártyán mondjuk csak a 2. csatiból probáltam, nemtom az elsőből milyen lett volna....
A HDMI 2 esbe viszont igen ! minden felbontást elvitt
800x600 - 1920x1080 ig ! nemtom hogyan, elvileg nem full hd, de erre állitottam a képernyőt , és volt kép... igaz naagyon kicsi !
amiket probáltam:
800x600
1024x768
1176x64
1280x720
1280x1024
1366x768
1600x900
1768x992
1920x1080Az optimális, ahol tűéles volt a kép : 1366x768 !
itt gyönyörüen lehetett olvasgatni, netezni , korlátozás nélkül, vezeték nélküli egér- billentyüzettel
pedig szuper ! nem mint a csilivili smartokkal, ahol eznemmegy meg aznemmegy !Szebb képe van mint a ASUS VW202SR monitoromnak !
Amit még állitgatni kell az a szin profilok !
Azt pl nemtudom hogy melyik módban mik és miért nem aktivak !
HDMI nél pl nagyon sok képbeállitás nem aktiv !
Nem tudja valaki miért lehet ez ?Lehet most már ráérek el kellene olvasnom a használatiját !
-
Tomi13
senior tag
válasz
maxika2004 #100 üzenetére
Köszönöm a linket!
Ha jól értem a táblázatot akkor itt főleg a 720/1080 felbontásnál jó ez a távolság. Mi van ha mi főleg sima analóg adást nézünk a tv-n? Akkor az ilyen közel élvezhetetlen lesz? Nem is érdemes ebben az esetben 32-es lcd-t venni?
Elnézést a naiv kérdésekért,de eddig csak crt tv-ink voltak. -
Nazara
őstag
válasz
maxika2004 #100 üzenetére
Én is igy vagyok vele, lehet, egy 40"-es lesz belőle a végén.
-
maxika2004
őstag
-
Tomi13
senior tag
Sziasztok
Örülök ennek a tesztnek,mert épp most állunk tv vásárlás előtt.
A max összeg amit rászánnánk az 70 ezer forint és jelenleg két versenyző van ennyiért, ez illetve az orion t 26 dled, ami ugyan kisebb,de led.
Illetve mi a véleményetek,szabad ekkora (32) tv-t egy kis hálószobába betenni ,kb. 1,5méterről néznénk vagy csak tönkreteszi a szemünket és a 26-os bőven elég? -
mkRoland
senior tag
válasz
maxika2004 #96 üzenetére
Köszönöm szépen előre is.
-
mkRoland
senior tag
válasz
maxika2004 #94 üzenetére
Van egy táblagépem, aminek a felbontása 800x480 és HDMI-n is csak ennyit tud kipréselni magából. Ezzel a felbontással pedig nem minden TV tud megbirkózni, a nagy részük kiírja, hogy "Unsupported Format".
Ezért érdekelne.
-
maxika2004
őstag
hdmi ről még nem probáltam, mert mediapleyer, nem kell hozzá külső....
visz mindentpc-t meg most kötöm nemsokára... arra gondoltál ? ..
probáltam közben digit müholdas adók felvételeit, az is hibátlan..
innen sport, foci tenisz is jó !
pendrájvra vettem fel, csak átdugtam a tv be és megy egyből..
amugy nemkell a tv hátulján matatni, megy a usb s cucc usb-hosszabitórol is !
ez is egy ujabb +negativ talán az hogy kevés a kép profil, és kell állitgatni a különböző forrásokat hogy nézhető legyen.. jobban csak a szarabbakat !
-
mkRoland
senior tag
válasz
maxika2004 #91 üzenetére
Köszönöm. Még annyit hadd kérdezzek: HDMI-n megbírkózik 800x480-nal? Kompatibilis ezzel a felbontással?
-
maxika2004
őstag
Erre nagyon nemtok mit mondani, mert analóg kábel van most rákötve, az is vagy 6 fele elosztva a lakásba... szóval a kép vagy eléggé hangyás , vagy egy festmény....
de 3.5 - 4 méterről egész jó ! , HD adásokkal filmekkel meg egész jó !igazából minden nagyon jó, (menü, táv, mediaplayer )
egy apróság nem, a képminőség !Szóval nekem ennyit megért,
Én ugyis jobban a G20 -as plazmát nézem, gyerekeknek meg teccik -
maxika2004
őstag
Na ijet lehet gazdagon :
4 opció:Ha nincs jel Kikapcsol: Ki-15-30-60 perc
Auto kikapcs ha semmi müvelet nincs a tv-n kikapcsol : 4óra- ki-be
Elalvás : 30-60-90-120-150-180
Autó védelem : (azonos képtartalomnál , képernyővédő) ki-2-4-6-8-10 óra
... (mert különben beéghet...uristen mitvettem, egy jó kis plazmát ?
)
-
Nazara
őstag
válasz
maxika2004 #89 üzenetére
Na, gratula!
Akkor úgy hangzik, hogy nem döntöttél rosszul. Meg tudnád nézni esetleg, hogy utánhúzás látható? Pl. Meccsen a labda. Ill. színek mennyire szaturáltak?
-
maxika2004
őstag
Na... megszületett....!
Szuper minden, 3-4 m ről már az sd adás képe is tökéletes ..
kb annyira, mint a pana 42-es !! G20 as plazmámon 2m ről !Csomó mindent lehet állitgatni a képen, azért lehet talán még jobbat kihozni belőle !
majd az itteni tesztben szereplő beállitásokkal megprobálom !Hd tv adásom nincs, hd filmek már jobbak sokkal !
És amin csodálkoztam, szinte mindent lejátszik hiba nélkül...
A videokamerás 60, 50 fps-es vidiket nem !
netes filmeket eddig mindent, kb 10 et próbáltam találomra !
xvid,720p,1080p...
Távja , menüje egész jó, nem kellett használatit sem elővennem hozzá !
ami fura, hogy a menüben benn vannak a nagyobb tévék funkciói, csak nem aktivak !Elalvást szerintem be lehet állitani , nem láttam külön mediaplayerhez, de időre lehet !
USB felismeri : - 8 gb os pendrájvot,
- Hama kártyaolvasót, 8, és 16 gb os sdhc karival ,
- 1 TB -os WD passportot 2.5 -est
- 500 gb -os WD passportot -2.5 -esttv-t kiapcsolva, a vinyokat is lekapcsolja !
A vinyok szinte 90 % ig tele voltak, lehet ezért is, de nem tul gyorsan nyitotta meg a videokat... a könyvtárakon lépkedés 1-2 mp
film indulás 4-6 mpNa egyenlőre enyi igy éjfél után ! ha kérdés felmerül csak bátran ....
Pc-re kötés holnap !
Hibákért bocsi, de nekem már nagyon iccaka van !...csak az a naaagy rááánda "S" betüs felirat az elején ne lenne....
-
mkRoland
senior tag
Aki használ ilyen TV-t:
médialejátszás közben lehet Elalvás időzítőt (Sleep) bekapcsolni? Szeretek TV-n elaludni, ezt néztem ki a szolgálati lakásomba egy CRT-s 10-15 éves 72 centis Philips helyett... -
Nazara
őstag
válasz
maxika2004 #86 üzenetére
Várjuk!
-
zotyesz66
őstag
Szerintem drága. LG 32LD450-et vettünk 68k-ért a teszkóban, igaz, az 2 éves típus. De ennél szerintem jobb azért, bár abban nincs médialejátszás, csak képnézegetés. Viszont állítólag szerviz menüből be lehet kapcsolni azt is, de HTPC mellett nincs is rá túl nagy szükség.
-
Nazara
őstag
Örülök, hogy teszteltétek ezt a TV-t, most én is gondolkozom, hogy beszerzek egyet 70-ért az MM-ben, annyiért megérné. Esetleg valaki, akinek van, PC-vel, vagy konzollal kipróbálta már? Csak mert haverokkal szoktunk játszani, és arra a nagy képernyő megfelelőbb lenne.
-
Digitalis
senior tag
Sőt, két teljesen azonos típusú tv-nél is akadhat bőven eltérés, mivel a gyártás során (alkatrészek, táp, scaler, panel stb) más-más munkapontokon üzemelhetnek, vannak tűréshatárok, így másképpen lesznek összelőve és ez kihat a végeredményre. A tesztekben megadott értékek inkább kapuszámok, de nincsenek kőbe vésve. Meg hát Cifu Te tudod a legjobban, ahány szem annyi szokás.
-
Tesztek vannak, mint itt is, és ott vannak adatok, de azok is csak támpontnak jók sajna, lévén előfordulhat, hogy mondjuk egy angol vagy amerikai tesztnél egy más sorozatú, más gyártó paneljével szerelt TV-ről csináltak tesztek. Nekem egymás után volt LE-40A656 és LE-40A659 TV-m, azok a beállítások, amik a 656-nál be lettek lőve, a 659-nél erősen zöldes árnyalatú képet eredményeztek. Pedig elviekben a belsőben nagy változásnak nem szabadott volna lennie a kettő között. Mégis volt...
-
eXodia
aktív tag
Ha nincs mérőműszerem, honnan tudhatom meg a legjobbnak vélt képi beállításokat? Külföldi oldalakat már találtam, de nem nagyon tudtam kihámozni belőle. Nincs olyan adatbázis, ahol a különböző TV-k beállításai fel vanak tüntetve?
-
Olyan roppant sok ténnyel nem áltál elő. Állítottad, hogy látod a különbséget egy 1080p és egy 768p felbontású TV között. Milyen távolságból? Milyen esetben? Nem egy és nem két LCD illetve Plazma TV-t teszteltem anno az AVforum.hu-n, és nekem is jópár TV-m volt már, nem is szólva azokról, amelyeket a segítségemmel vásároltak és/vagy én állítottam be. A vaktesztet anno direkt amiatt csináltuk, mert úgy 4 éve még dúlt a "FullHD mánia", aztán nézték a 40"-os 1080p TV-ket 3-4-5 méterről (a legszebb az volt, hogy legtöbbször SD forrásról).
Itt meg ugye 32"-ról beszélünk, szóval két méternél messzebbről nincs ember, aki a felbontásbeli előnyt észrevegye. Nyugodtan utána lehet nézni kismillió helyen foglalkoznak vele. Ők sem értenek hozzá, ők sem tényeket közölnek.
Jöttél az élettartammal. Én pedig a számokkal...
Jöttem az ár gonddal. Hajdan itt a PH! LCD TV topicjában elég aktív voltam, részben azért "menekültem el" már, mert napi 15-30 privi üzenetváltás volt azokkal, akik tanácsot kértek, tehát elég sok emberrel voltam kapcsolatban, akik vásárolni akartak, és néha ma is megtalálnak, szóval látom, hogy gondolkozik az átlagos vásárló (meg a kevésbé átlagos is.
.
-
eXodia
aktív tag
válasz
powerslide #44 üzenetére
Valóban, ez a hozzá tartozó távirányító: TM1240
-
adalbert1
veterán
Kár a TN panelért (nem úgy volt, hogy ekkora méretben azt már nem is gyártanak mostanában?), egyéb paramétereket tekintve tökéletes lenne anyám régi 60 cm-es Samsung CRT-jének a leváltására (ami mostanában kezdett vacakolni). A többi gyártó is TN panelt használ ezekben az olcsóbb 32"-ekben (pl. LG CS460)?
-
törölt tag
Megoldás megvan, a samsung ügyfélszolgálat maximálisan profi!
Ha érdekel valakit szívesen megírom!!!
üdv
Botond -
BloodRay
veterán
A távirányítót gyorsan javítsuk a cikkben és az értékelésben mert elég durva...
Igencsak nem ez a típus van az E420-ashoz. Ez egy D7000/D8000 távirányítója. Idén már a csúcskategóriának sincs ilyen. De persze az E420-hoz ezt adnák.Mellesleg ott a 3D gomb is rajta.
Ha kell este rakok fel egy eredeti távirányítóról képet."mert akadozásnak nyoma sincs még igazán gyors objektumok esetén sem" -> Azért ezt is kicsit túlzásnak érzem.
-
g@bo
nagyúr
-
törölt tag
Elnézést, rosszul fogalmaztam...
Szóval a FULL HD ömlik mindenhol, ez meg egy HD Ready, szóval nekem tökéletes...
Egyáltalán lehet látni a különbséget? Vagy csak nagyobb képátlónál?
A csatorna sorrend változtatásra nagyon szeretnék választ kapni...
Botond
-
törölt tag
Westend-Media Markt 70.000.- ft és nem ilyen a távirányító!
Üdv
Botond -
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy 70 cm-es 12 éves Thomson tv után , a tesztelt típus érkezett a családba...
Hatalmas lépés, én laikusként nem vettem észre a felsorolt esetleges "negatívumokat"...
Amire viszont nem jöttem rá: DIGI szolgáltat, kábelen adást. Be is fogtam az összes digitális adást + 3 rádiót, de nem tudom a csatorna számokat módosítani...szóval, hogy az m1-az egyesen legyen..Ha valaki tud segítsen!!
Köszönöm!Szóval a TV szerintem remek! Kétlem, hogy hatalmas különbségeket vennék észre más tévékkel szemben, (nem a 3D-re gondolok).
A HD ready meglepett, azt hittem jobban látni a Full HD-HD ready különbséget, de ez sem okozott szívfájdalmat!
Szép napot!
Botond -
én 32" is látom a full hd előnyét, mint ahogy sokan mások, szóval nem a te véleményed mérvadó, hogy felesleges.
Két méternél messzebbről? Hiszi a piszi... Anno vaktesztel bizonyítottuk pár embernek, hogy 40"-os TV-k esetén 2,5 méternél már nem veszik észre az emberek a különbséget 1080p ill. 720p között. Ha te azt állítod van különbség, akkor vagy önszuggeszió (esetleg önigazolás) áldozata vagy, vagy pedig a képminőség közötti különbség két TV esetén való összevetésnél nem a felbontásból ered.
a led nem megváltás, csak éppen kevesebbet fogyaszt a gép
A különbség a legtöbb esetben elenyésző, ha pusztán a fényforrás energiafelvételét nézzük.
esetleg élettartamban is jobb,
A CCFL fénycsövek élettartamát 20.000 és 50.000 óra között adják meg a gyártók, egy átlagos, 30.000 órás élettartam esetén, napi 8 órás mindennapos használat esetén:
30.000 / 8 = 3.750 nap / 365 = 10,2 év.
Szóval a CCFL fénycsöves TV várható élettartama is bőven elégséges az átlag felhasználónak, főleg, hogy előbb más részegységek szokták megadni magukat (az én LE-40A659-esem tápellátást biztosító lapján két hete szált el két kondi, ok, én kicseréltem kb. 40 forint anyagköltség árán, de ez az átlag vásárlót nem vígasztalja, neki szakszervízbe kell elvinnie, vagy szakember kihívnia, és nem kevés pénzt kiadnia a javításért - ami sokszor inkább úgy végződik, hogy vesznek egy új TV-t inkább), amelyek a LED-es TV-ken is ugyanúgy kijön (láttam már bedöglött táppaneles LED-es TV-t is).
van, akinek jobban tetszik a fénye. tán kellemesebb mint egy fénycső..
Ez izlés kérdése, a LED háttérvilágítás WLED esetén általában hűvösebb árnyalatú, ha valakinek ez tetszik, az szubjektív dolog. E téren akkor inkább az a probléma, hogy a CCFL fénycső fényereje és a fényének hőmérséklete az üzemidővel változik, tehát a TV színbeállítását utólagosan változtatni kell.
ahol van 80k tévére, ott azért még akadhat +10, és nem törvényszerű, hogy a továbbiakban kötegekben áll.
A feltételes mód áll. De általában inkább nincs. Vagy ha van, akkor már nem 32"-ban gondolkodnak, hanem a 110e Ft-s 40"-os TV-ket kezdik el nézni...
ha pediglen költségérzékeny a vevő, találhat a samsung helyett gaba, elektronika, orion és egyéb olcsó lcd tévéket, a kokányabb gyártói kategóriában. ha nincs pénz, ne legyenek - túlzott- igények.
Ezektől pedig általában félnek az emberek. Nem mindig okkal, de félnek.
van pénz, amit még érdemes kiadni egy termékért, jelen esetben az a +10k még bőven érzékelhető előnyöket ad.
Lásd fent. Akkor már sokan elkezdenek gondolkodni egy nagyobb méretkategóriában, mert azon az árszinten már az is elérhető. Azt sem lehet elvitatni ugyanis, hogy a nagyobb képátló is minőségi változást hoz.
-
MC Pite
veterán
Nem a monitor képét mérem a tévéhez, int írtam az ég és föld - csak ott van némmi verseny, míg a tévéknél nem igazán...
szerk: 2 méterről érezhetően jobb a fhd tv 720as ill sd jellel mint a hd ready.
-
g@bo
nagyúr
de?
én 32" is látom a full hd előnyét, mint ahogy sokan mások, szóval nem a te véleményed mérvadó, hogy felesleges.
a led nem megváltás, csak éppen kevesebbet fogyaszt a gép, esetleg élettartamban is jobb, van, akinek jobban tetszik a fénye. tán kellemesebb mint egy fénycső...
ahol van 80k tévére, ott azért még akadhat +10, és nem törvényszerű, hogy a továbbiakban kötegekben áll.
ha pediglen költségérzékeny a vevő, találhat a samsung helyett gaba, elektronika, orion és egyéb olcsó lcd tévéket, a kokányabb gyártói kategóriában. ha nincs pénz, ne legyenek - túlzott- igények.
van pénz, amit még érdemes kiadni egy termékért, jelen esetben az a +10k még bőven érzékelhető előnyöket ad. -
Megbocsáss, de most megint egy olyan területre tévedtünk, ahol túl sok a pro és kontra érv, hogy egyértelmű, betonkemény állást lehessen foglalni.
Felbontás: Azzal jössz, hogy te nem is HD anyagot nézel. Nos, a gond valahol ott kezdődik, hogy akkor mindenképpen lesz átméretezés. Szóval megint nem natív felbontást fogsz élvezni. Egy mondjuk 720×304 felbontású releasenél tökmindegy, hogy 720p vagy 768p a kijelző felbontása, nem fogod megúszni az átméretezést. Detto ugyanez, ha 1080p forrásból táplálod, pl. HDbox. Ha a HDboxot állítod 720p kimenetre, akkor meg a box fog átméretezni, tehát megint szó nincs natív felbontásról.
Filmnézésnél max. akkor fog zavarni ez a dolog, ha jó minőségű 720p release-eket nézel.
Árkategória és pénz kérdés: Itt megint sok a tényező, és nem mindig magunkból kellene kiindulni. Hajdan szembesültem én is ezzel a gonddal. Kértek priviben, hogy ajánljak TV-ket. Ott volt egy nagyon korrekt képminőségű, nem olcsó, de minden téren igényes Sharp. Tudod mi miatt bukott el? Mert nem volt magyar menüje, márpedig a delikvens nem szeretne egy (akkor) 400e Ft-s TV-n angol menüt böngészni.
Tévedés ne essék, én korántsem állítom, hogy ez az adott/tesztelt Samu a legjobb választás, de ebben az árkategóriában csodákra nem kell és nem szabad számítani. Hajdan az olcsó kategóriás Philipsek vérlázítóan tré elektronikával lettek szerelve, a 24p-t 3/2 letöréssel oldották meg, stb. Az LG-ket amúgy ajánlottam sokszor, pedig az első LCD TV-m egy LG 42LF65 volt, amin pár hónap után egy oszlopban megdöglött minden pixel (mentségére legyen szólva, hogy az LG ügyfélszolgálat és ügyintézés mintaszerű volt, a TV-t elvitte a szakszervíz, megállapította hogy javíthatattlan, kaptam egy igazoló papírt erről, és a vásárlás helyén visszakaptam a vételárat).
A nyers adatok, amikkel pedig jössz, nagyon kevesek egy TV kiválasztásánál. Semmit nem árulnak el pl. a távról, a TV menüjéről (nekem egy Samu LCD van monitorként beállítva, és egy LG a nappaliban - és a Samu bementválasztása katasztrófa, azt kell mondjam, viszont amúgy a képminősége, mozgásvisszadása, stb. terén meg ott van a szeren...), stb.
Aki pusztán a technikai specifikációk alapján akar TV-t vásárolni, az sokszor nagyon csúnya kapufát lőhet a választásnál...
TV verseny vs. monitor verseny: Sokan elkövetik azt a hibát, hogy TV-t és monitort vetnek összne, aztán szapulják a TV-ket vagy a monitorokat, mert a saját igényeiknek a másik nem felel meg. Itt teszteltek egy 32"-os TV-t, ~70-80e Ft-s árkategóriában. Van benne analóg és digi TV tuner, USB-s médialejátszó, távirányító hozzá, stb. Ebből mennyit találsz meg az 50e Ft-s Dell monitorokban, amelyek amúgy jóval kisebb képátlóval bírnak? Teljesen értelmetlen és erőltetett összehasonlítás...
-
Neurotoxin
őstag
"VGA és S-video hangot nem visz át"
Az lehet, hogy nem viszi át, de rengeteg embernek, ahogy nekem is, van egy házimozi erősítője is.
Nézzük az én példámat, hogy nekem miért baj, ha hiányznak a csatlakozók: Van egy 13 éves 55ös Daewoo CRT tv-m, használok VHS-t scart csatlakozón keresztül (arra veszek fel, ha esetleg lenne a tv-ben valami, ami engem is érdekel..), továbbá DVD lejátszót, amit 1 scart csatlakozó híján, S-video csatlakozón keresztül használok. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a szobában a tv egy magas szekrénysor középső polcán található, alatta a videomagnó, ezektől távol a szoba másik részén a DVD és az erősítő.(az S-video kábelt vékonyságából adódóan könnyebben tudom elvezetni.) Ha HD filmet nézek, azt pedig VGA-n monitorra kötöm. Persze megeshet, hogy velem van a hiba és ezért az árért hiányolom a csatlakozók hiányát, de 2012 van belépő szint ide vagy oda....a 70ezret manapság már nem érzem elfogadhatónak egy 32"-os tévéért, a másik pedig, hogy itt is van pl dedikált videólejátszás, amit meg nem belépőszintű technikának gondolok, mert lesz aki csak SD adással fogja nézni. Ott van a Mindig tv-s set top boxok esete: manapság a leggagyibb is lejátssza az 1080p-t-szerinted a nagyit érdekli ez, tudja mi ez?-véleményem szerint kikellene ezekből venni a plusz sallangot és adni 55-60 körül. (persze, tudom én, hogy kell a dedikált lejátszó, mert aztán jön a triggering.)
-
MC Pite
veterán
Sharp LC32SH130E 75000
Csatlakozások
Digitális optikai, Euro-SCART, HDMI, Koaxiális digitális, komponens video, VGA (D-Sub)
Támogatott szabvány
CI+, DVB-T/C (kábel TV és földi sugárzáshoz), H.264 / MPEG4 / Freeview / MHEG-5 for DVB-T/C
Egyéb jellemzők
teletext, USB plus (MPEG4/MP3/JPEG lejátszás), vezeték nélküli DLNALG M2732D-PZ 80000 (27")
IPS1920x1080 pixel, Full HD
HDMI, komponens video, kompozit video, USBNe feledjük, árkategóriát nézzünk, a 80-90ezres kategóriában lett értékelve, mákja van ahogy helyenként egy ötössel becsúszik alá az ár...
De az ajánlott plecsnis árnál (mivel eredetileg kapta) Philips 32PFL3017H és LG DM2752D 3D ott liheg a sarkában. A pana épp téli álmot alszik, nagyjából az LG/Philips tűnik úgy hogy kicsit foglalkozik az árral, a többiek mintha élveznék hogy ennyiért is el lehet adni ezt a technikát...
A full hd/hd ready vitára annyit hogy szinte sose nézek hd jelforrást, 98%ban nem megyek 1280×720 fölé - de legalább éles ezzel is, meg SD-vel is a kép. 1366×766os jelforrás az sajna nemlétező, soha, semmi nem lesz éles rajta, és a nem natív felbontás a nagyobb pixelek miatt nem néz ki túl jól rajta. Ok, általában olyan messziről nézzük hogy nem zavaró - de előfordult párszor hogy kihoztam a géphez a tévét, és azon játszottunk, natív felbontáson ez jól nézett ki egy méterről is. 10nél több fhd filmem nincs, és nem is nagyon gyarapítom, inkább a nem natív felbontáson minél kevésbé fájdalmas kép volt a cél számomra.
Nem hiszem hogy neverending sztori az ár(kategória). Van egy nagyjábóli összeg, abban egy nagyjábóli tudás. Ahogy számítógépnél, fényépezőnél, úgy tévénél is piszkosul átverik az embereket ahol lehet marketingshittel. Mondván, úgyse értenek hozzá, röhögve eladjuk kövér haszonnal. Van akit ez kevésbé zavar, engem k*rvára...Igen, picit ráncoltam a szemöldököm az ajánlásra. Sokkal jobbat nem tudok a kategóriában, de ami nekem fáj - mint írtam - szinte ugyanezt a szintet (valamiben több, valamiben kevesebb) harmad ennyiért megkapom, csak egy arasznyival vastagabban - most ennek biztos örülnöm kéne, de nem megy. Amikor 50.000ért (oázisban most 50 900) vettünk bruttóban 23"os 'fullos' Dell monitorokat a céghez (igen, ips; pivot, usb, displayport, matt meg egyéb üveggyöngyök)akkor nagy sóhajtással gondolkoztam el azon: Mikor lesz verseny a tévék piacán már??? Nézz meg egy fényképet egy 80-90 ezres tévén meg az 50ezres dell monitoron... Annyira nem akarok unfair lenni hogy mozgóképpel hasonlítsuk...
-
No offense, de...
-32"-os TV esetén a FullHD-nak értelme kb. akkor van, ha monitornak használja, és max. másfél méterről nézi. Az emberek legnagyobb része ennél távolabbról használja viszont. Akkor meg nem kell a FullHD...
-A LED nem világmegváltó dolog, képminőségben szinte semmi változást nem hoz önmagában. Vannak előnyei, pl. vékonyabb panel -> vékonyabb TV (amely értelméről megint lehet vitatkozni), local dimming (ami max. a csúcskategóriás TV-k esetén kap megfelelő háttértechnikát), kisebb fogyasztás. De képminőségben nem sok változást hoz. Szóval belépő kategóriába nem sok értelme van ismét.
-80e Ft-s árlimit esetében plusz 10e Ft azért nem elhanyagolható tétel, maradjunk annyiban. Nyilván azért nem az 55 colos 3D-s TV-kről beszélgetünk, mert árérzékeny vásárlókról van szó. Lehet, hogy neked 10e Ft mellényzsebben kötegekben áll (ha így van, nagyon irigyellek érte
), ám attól még ne ez alapján véleményezd a témát, mert nyilván akkor nem is te vagy a célközönség.
-Ha folyton a "na és ha ehhez még hozzáadsz egy kicsit..." mondókát mondjuk, akkor megint sose lesz vége a dolognak. Mert ha hozzáad még 10e Ft-t a 90e Ft-hez, akkor már akár egy mérettel feljebb is el lehet kezdeni nézegetni... neverending story...
-
g@bo
nagyúr
80 alatt jobb? mikor miben láttál te olcsóbban jobbat? parizerben?
ha ennyi a limited, de egy kis + mani már kihoz a sodrodból és kiabálsz... szvsz vedd ezt.ha 10 ropi felár sok a full hd ért, a jobb panelért, a ledekért, akkor annyi, marad az olcsóbb. vagy körbe kell lesni a giga márkák között, akad pár filléres tévé a teszkóban, noname, papíron jobb paraméterekkel. ehh.
és ne lépegessünk árban feljebb. az 1 milliós tévé 10* jobb képet ad, annyival nagyobb az élvezeti értéke?
de +10k sok, egy kellemesebb panelért aminek a betekintési szöge, szinei, felbontása is jobb?
-
lujo10
aktív tag
Hát ez nem az én Tv-m
-
wassermann
addikt
" - Hí be csúf!" - az a bajom vele, hogy én legalább 10 évre veszek egy TV-t. Ha ezt kellene látnom akár csak kikapcsolva nap mint nap, hamar varangyosbékává változnék : ))
-
powerslide
csendes tag
Adtam el ebből a tv-ből jó pár darabot, de a távirányító szerintem nem ilyen volt. Lehet, hogy az új gyártásúakban ez van.
-
Kötekedés? Bagoly mondja verébnek.
Tény:
A cikk szerint "Fogyasztói ár kb. 70 000 - 75 000 forint"
Tény:
Arra kértelek, hogy ennyi pénzért (80k alatt!!!) ajánlj olyant, ami jobb.
Tény:
Beajánlasz egy 10essel drágább tv-t.Amúgy meg hol írtam/utaltam rá, hogy ingyen kéne?
Nem írtam sehol hogy ez a tv aztán huha... Csak elfogadtam, hogy ennyiért, ennyit tud. Te nevezted "balekfogónak". Ebből arra gondoltam, hogy tudsz ajánlani jobbat is ennyi pénzért. -
lujó55
addikt
40k-t adok érte max.
-
eXodia
aktív tag
Ebben van CI+ foglalat.
-
Castell
aktív tag
Szintén zenész. A 55-ös tévé kiváltság volt, akkoriban valahogy nagy értéke volt a belépő szintnek is. Egy ma lesajnált 51-es daewoo tv elment nálunk 8 évet. Síkképcső nuku, az OSD-nek és a TXT-nek meg úgy örültünk, hogy a szomszédnak is villoghattunk vele. utána váltottunk 70-es thomson crt-re, itt volt hipersávos tuner is (juhhhé) majd most az LG lcd. Mi örülünk ennek is főleg, hogy a VHS és a DVD korszak után, ha megnézek egy 1080i home videót a gyerekről szintén áll leesés kerülget. de már nem tudunk dicsekedni vele a szomszédoknál... És ez szerintem nem igénytelenség.
-
Castell
aktív tag
válasz
Neurotoxin #32 üzenetére
Már a low end Brazossal szerelt notikon is van HDMI. VGA és S-video hangot nem visz át, szóval ha a belépő szintet is nézzük, akkor létjogosultságát veszti e két csatlakozó. Nálam az LG-n két HDMI van, néha szoktunk szórakozni vele, ha összejövetel van nálunk PC és TV összeköt HDMI-vel és mehet a Tube. A digitális kábeltévé jelenleg SCART-on át megy, szóval a 2-ből csak 1-et használunk ki átlagban. nincs médiacenterünk, konzolunk, dvd lejátszónk, így akik rendelkeznek ilyen eszközökkel azoknak biztos kevés, de az nem is "itt" nézelődik.
-
Ez inkább 90k mint 80 vagy alatta, de igazad van, kicsivel többér már HD-t kapni. Csak még 1 kicsivel többér már felvenni is is tud, még egy kicsivel többért ....
Ugyanakkor van akit zavar LED felhősödése, az esetek nagy részében SD forrást néz (TV műsorok, DVD-k,...) Nincs igény FullHD felbontásra.
-
Castell
aktív tag
"Eleget téve olvasóink kérésének, ezúttal egy belépőszintű, megfizethető árú tévét teszteltünk."
Nem úgy vettem észre, "egyesek" sokallják a TETSZETT plecsnit.
Mi az a család vagyunk, akik a CRT bedöglése után, a belépőszintű LCD-ket célozta meg. Egy LG-t vettünk, szinte ugyanilyen paraméterekkel, 70 ezer HUF volt. Az LG-ben talán egy kicsit korrektebb a médialejátszó (felirat állítható..). És nem nagyítóval nézzük, keresve a képhibákat. Miért is tennénk? Továbbá azt sem fürkésztük, hogy a panel milyen típusú, gyártmányú. A belépőszint nem is erről szól. Én szívesen látnék további folyományokat a belépő szintű kütyükről!
Gratula a teszthez!
-
Neurotoxin
őstag
Engem nem győzött meg az ára. Ha 5 év garival adják tényleg, akkor végülis azoknak elgondolkodtató, akik valami olcsó tévére vágynak.
De! A csatlakozók mennyisége valóban egy vicc! Egy s-video és egy sokak által a halálba kívánt vga azért elférhetett volna.
A CCFL-re se gondolok hátrányként a LED háttérvilágítással szemben, pedig a prohardver topikjain szocializálódtam.
Inkább legyen CCFL és homogénebb a háttérvilágítás.
-
-
Bibby
addikt
Köszönjük a tesztet, még több ilyen jöhet. A kommentelőknek: szeretném kérni hogy ne csak dobálózzunk nagy szavakkal, lehet linkelgetni a sokkal jobb ajánlatokat, az segít másoknak is. Mire megy vele az ember ha valaki 2 éve sokkal olcsóbban vett valami jobbat?
És akkor valaki azt is írja le miért hiányzik a fullHD egy ekkora tévéből? -
egoistus
tag
Sziasztok.
Nagyon örülök hogy van ilyen teszt is, és jó látni hogy az én 5 éve vásárolt tv-m óta volt azért fejlődés belépő szintű modelleknél is. Viszont egy ideje gondolkodom egy 32"-os tv vásárlásában ami full-hd felbontású esetleg ips, s-pva (nem tn)panellal elsősorban monitor helyett, éppen ezért fontos lenne hogy alacsony input laggal legyen illetve gyors is legyen, vagy ez csak álom? Valaki tud ilyen modellt 90-100k ig, esetleg tesztet is róla , előre is köszi. -
g@bo
nagyúr
tn panel, hd ready, fénycső... balekfogó termék.
persze karácsonykor a tapasztalatlan vevőt meg lehet vele etetni. -
blash
tag
"Bár a szöveg színe és mérete nem módosítható, de ez nem nagy baj, mert a betűk jól láthatóak, és még az ékezetes karakterekkel is elboldogul."
http://prohardver.hu/dl/cnt/2012-09/90092/pic/media_felirat.jpg
Kár, hogy nincs rendes körvonala a feliratnak, mert ezen a képen is látni, hogy a világos részen nem jól olvasható...
-
OK 70ért már más tészta, de 90ért egy full alapot (nincs lentebb igazából) miért dicsérünk???
Olvasni is szoktál, vagy write only?
Megnézted mennyibe kerül az eDigiben, ahogy kértem? Gondolom nem. Tessék. 79,9e Ft. Márpedig az eDigi nem a legolcsóbb hely. AVPlanet és még pár webboltban 73-75e Ft. Szóval milyen 90e Ft-ről hadoválsz még mindig?
plusz nem árt némi hang sem rá, amiben megint nem remekelnek az olcsóbb tévék.
A drágák se, megnyugtatlak. Anno elszörnyülködtem, milyen doboz hangja van a legtöbb általam tesztelt TV-knek a CRT-hez szokott fülnek. Persze igen, a vékonyság a divat, vékony kávába meg nem lehet komoly hangszórót elhelyezni, pláne úgy, hogy értelme is legyen.
Mondjuk onnan is meg lehet közelíteni, hogy akinek van pénze normálisabb TV-re, annak legyen normális hangrendszerre is. Anno ez egyébként pl. a Pio plazmáinál tervszerűen így volt, gyárilag nem volt bennük hangszóró.
Hang, képarány érzékelés és kontraszt/színek területén még a drágább modellek sem villantottak.
A hangról lásd fent (mégis, melyik LCD/Plazma TV-n van normális hang?), kontraszt / színek meg ízlés kérdése (nagyon szép dolog a színhelyesre belőtt kép, de ez is olyan dolog, hogy az emberek többsége igyekszik a saját ízlésének megfelelő képi világot beállítani, pont a Samunál ezzel indokolták a gyárilag túlvezérelt színeket - a vevők többségének ez tetszett, a teszterek persze a pokolba lehúzták a készülékeket, de ugye a gyártól nem a tesztereknek gyártanak TV-ket...).
Kinek a pap, kinek a papné. Van akiket nem érdekel a képe, hangja, meg semmi, csak hogy lcd legyen, mert az menő. Én letojom hogy hány cm vastag, de ne legyen már egy 30éves időutazás kép és hang minőségben, ráadásul sok pénzért!
Egy apróságot kihagysz: nincs tökéletes képmegjelenítési technológia. A CRT vibrál, az LCD nem homogén, a plazma pedig hajlamos az ideiglenes beégésre (igen, tudom, hogy a legújjab pana már nem. 5 éve is ezt hallgatom folyton, aztán mikor anno teszteltem, és ott volt a szellemképe a kontrasztos feliratnak, akkor meg az jött, hogy alig látszik - ok, de akkor az LCD nem homogén fényerejével se jöjjön senki, mert normális használat közben azt sem veszi észre az ember). Szóval a kérdés az, hogy mi az, ami a legkevésbé fáj neked.
A szomorú az, amikor mindenki nekiáll a saját véleményét védeni, és anyázni mindenkit, aki nem ért egyet vele. Mert ugye igaza csak és kizárólag neki lehet...
-
MC Pite
veterán
Azért nem egészen így van...
Többen ennyiért IPS-es, komolyabb modellt vettek. OK 70ért már más tészta, de 90ért egy full alapot (nincs lentebb igazából) miért dicsérünk???Elmondom még egyszer lassan, ízlelgesd: Full alap 32es tv minden nélkül 90ért. Hogy hangzik?
Szüleimnek ezért vettem asszem 55cm-es crt-t, 28ért már 4 év garival. Nekik magasan van a tv, egy TN panelos készülékből nem sokat látnának - plusz nem árt némi hang sem rá, amiben megint nem remekelnek az olcsóbb tévék.Párom testvére samsungos mérnök volt évekig, 100-200ezres samu kínálatot szinte teljesen végig teszteltem (többször juthattam volna elég jó áron tv-hez, és cserélni akartam mielőtt meghal a crt-m). Hang, képarány érzékelés és kontraszt/színek területén még a drágább modellek sem villantottak. (Nem vártam az mint az asztali ips-es monitorom, de ne legyen messziről (sokkal) rosszabb mint az előző tv-m volt.)
Akkor úgy voltam, hogy inkább veszek 25-30ért egy 32"os wide crt-t két évente, mert a képe és a hangja és a szolgáltatások annyival lentebb voltak.
Mennyi pénzt kéne kiadni ahhoz, hogy ne legyen jóval rosszabb mint a korábbi crt-m volt?!
Végül az ips-es modellek közül vettem egyet 90ért. Akciós az lett volna, ha az auchanból elhozom 116ért a 42"os fullhd panasonic plazmát. Ez csak kb reális ár volt.Én a magam részéről inkább veszek huszonxért egy crt-t, mint egy ... khm, alja TN paneles lcd tévét - láttam, használtam ilyet eleget, kb minden hotelben ilyeneket raknak be, ettől jobb képe és hangja van a 20-30ezres tévéknek.
Kinek a pap, kinek a papné. Van akiket nem érdekel a képe, hangja, meg semmi, csak hogy lcd legyen, mert az menő. Én letojom hogy hány cm vastag, de ne legyen már egy 30éves időutazás kép és hang minőségben, ráadásul sok pénzért!
-
Részben egyetértek, de itt a lényeg az volt, hogy egy eDigitalos árat vetett össze egy nem tudom milyennel.
Egyébként érdekes erővonalakat lehet látni a kommentekben.
-Drága (ok, milyen jó olcsóbb alternatíva van? Mert ez a szint alatt már csak noname gyártók vannak)
-Én jobbat vettem olcsóbban (ügyes vagy, veregesd meg a vállad...)
-Akinek nincs pénze minimum egy felső kategóriás modellre, az inkább ne vegyen semmit (jah, autóból is minimum az Audi A4 a színvonal). -
jan101
tag
legalább a távirányítója tetszik
-
Louies
aktív tag
Mi már használunk egy ilyet és maximálisan megvagyunk vele elégedve. Mindenki azt hiszi,h fullHD pedig nem.
-
Osibaa
senior tag
Sziasztok!
Engem az érdekelne még a TV tesztek esetén, hogy hálózati meghajtóról (pl. NAS) is működik-e a beépített média lejátszó?
Konkrétan:
- működnek-e a kezelő gombok? (A 2 éves Samum a STOP és a PLAY gombokat ismeri, a többi gomb csak dísznek van. Új SONY TV-n ez nem probléma.)
- több hangsávú filmnél lehet-e a hangsávot váltani?
- a feliratot - akár mellé pakolva, akár MKV esetén magából a konténerből - tudja-e kezelni (kikapcs, bekapcs, váltás)?
- STOP után lehet onnan folytatni a filmet, ahol megállítottam? -
HBO2
tag
Hát ez nagyon belépőre sikeredett!
Akinek nincs pénze kicsivel jobbra, az inkább ne vegyen semmilyent se. -
atike
nagyúr
Valamit nem értek. 90-ért ez jónak számít...?
65-70-ért még csak-csak, na de ennyiért, ilyen tudással...
-
Frigetrus
aktív tag
90 ezer ft, TN panel, 1366x768 felbontás... Ez minden csak nem olcsó. TN panel?
Olvastam, hogy le van írva, hogy nincs gond oldalról nézve se, de azért megnézném képeken. Apropó, arról miért nincs soha teszt, fényképekkel illusztrálva, ahogy monitoroknál szokás? (Ha egy monitornál fontos a jó betekintési szög, akkor egy tv-nél meg pláne.)Az én tv-m két és fél éve 100 ezer Ft volt (Cetelemmel 80 ezer), ugyan úgy 32 hüvelyk, de fullHD és IPS panel. (Többi dologban nagyjából megegyeznek.) Na az jó áron volt.
Szerkesztve: na látom idő közben kiderült, hogy olcsóbb, bár még annyiért is necces.
-
elefant
őstag
na, amikor a tesztet írtam, 90 körül adták, most megint megnéztem az árakat, 70-75 körül van, úgyhogy módosítottam.
köszi az infókat!
-
robicheck
csendes tag
Jó teszt! Még több ilyet!
Nem rossz tv ez, ilyen árban jobbat nem igen találni. Max. valamilyen noname márkát...
(Bár nagyáruházakban néha vannak ám jó kis akciók...) -
MC Pite
veterán
Ennyiért vettem az IPS-es, full HD, képarányt MAGÁTÓL felismerő, sokkal jobb hangú Panasonicot. (Edigital, TX-L32UX3E ). Fényérzékelős, gyors a menü/csatornaváltás, van CI slot.
Akkor minek örülünk/mi kerül ezen ennyibe? Sajnos borzasztóan drága azért amit nyújt szerintem... És nem az aktuális árfolyamokat nézve, hanem monitorokhoz/más tévékhez képest 60, max 70et fizetnék érte.flash-: Akkor adják belépő áron... Inkább veszek 60centis egy crt-t ha ez a belépő lcd tv ennyi pénzért
korion: Hja, én ezt a pelcsnit adnám. Minden hasonló áru és tudású terméknek. Hogy az ugyanekkora Pana wide 2×30W-os kétutas 100Hzes síkképcsöves (ex)katódsugarasamtól mennyire vannak, le se tudom írni.
Mintha a fogamat húzták volna mikor annak halálakor körbenéztem hogy egy nem pocsék képű (és hangú) tv-ért mi pénzt elkérnek... Főleg, amikor 10éve megírt szoftveres dolgokat kivesznek a mai tévékből (auto képarány pl) -
korion
senior tag
90-ért tőlem kap egy ki a kukába plecsnit!
65-70-ért talán!
szép napoz%! -
flash-
veterán
íme egy jó teszt ami bebizonyítja hogy van ám létjogosultsága a belépőszintű tvknek is.
viszont az érdekelne,hogy a magasabb kategóriában a felirat szinét,méretét,helyzetét lehet e állitani?és megbírkóznak e sub,srt formátumokkal?
-
Sefter
veterán
ráadásul az MM 70k-ért adta 5 év garival...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Eleget téve olvasóink kérésének, ezúttal egy belépőszintű, megfizethető árú tévét teszteltünk.
- Milyen videókártyát?
- EAFC 25
- Házimozi belépő szinten
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen NAS-t vegyek?
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest