Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
Nem a monitor képét mérem a tévéhez, int írtam az ég és föld - csak ott van némmi verseny, míg a tévéknél nem igazán...
szerk: 2 méterről érezhetően jobb a fhd tv 720as ill sd jellel mint a hd ready.
-
MC Pite
veterán
Sharp LC32SH130E 75000
Csatlakozások
Digitális optikai, Euro-SCART, HDMI, Koaxiális digitális, komponens video, VGA (D-Sub)
Támogatott szabvány
CI+, DVB-T/C (kábel TV és földi sugárzáshoz), H.264 / MPEG4 / Freeview / MHEG-5 for DVB-T/C
Egyéb jellemzők
teletext, USB plus (MPEG4/MP3/JPEG lejátszás), vezeték nélküli DLNALG M2732D-PZ 80000 (27")
IPS1920x1080 pixel, Full HD
HDMI, komponens video, kompozit video, USBNe feledjük, árkategóriát nézzünk, a 80-90ezres kategóriában lett értékelve, mákja van ahogy helyenként egy ötössel becsúszik alá az ár...
De az ajánlott plecsnis árnál (mivel eredetileg kapta) Philips 32PFL3017H és LG DM2752D 3D ott liheg a sarkában. A pana épp téli álmot alszik, nagyjából az LG/Philips tűnik úgy hogy kicsit foglalkozik az árral, a többiek mintha élveznék hogy ennyiért is el lehet adni ezt a technikát...
A full hd/hd ready vitára annyit hogy szinte sose nézek hd jelforrást, 98%ban nem megyek 1280×720 fölé - de legalább éles ezzel is, meg SD-vel is a kép. 1366×766os jelforrás az sajna nemlétező, soha, semmi nem lesz éles rajta, és a nem natív felbontás a nagyobb pixelek miatt nem néz ki túl jól rajta. Ok, általában olyan messziről nézzük hogy nem zavaró - de előfordult párszor hogy kihoztam a géphez a tévét, és azon játszottunk, natív felbontáson ez jól nézett ki egy méterről is. 10nél több fhd filmem nincs, és nem is nagyon gyarapítom, inkább a nem natív felbontáson minél kevésbé fájdalmas kép volt a cél számomra.
Nem hiszem hogy neverending sztori az ár(kategória). Van egy nagyjábóli összeg, abban egy nagyjábóli tudás. Ahogy számítógépnél, fényépezőnél, úgy tévénél is piszkosul átverik az embereket ahol lehet marketingshittel. Mondván, úgyse értenek hozzá, röhögve eladjuk kövér haszonnal. Van akit ez kevésbé zavar, engem k*rvára...Igen, picit ráncoltam a szemöldököm az ajánlásra. Sokkal jobbat nem tudok a kategóriában, de ami nekem fáj - mint írtam - szinte ugyanezt a szintet (valamiben több, valamiben kevesebb) harmad ennyiért megkapom, csak egy arasznyival vastagabban - most ennek biztos örülnöm kéne, de nem megy. Amikor 50.000ért (oázisban most 50 900) vettünk bruttóban 23"os 'fullos' Dell monitorokat a céghez (igen, ips; pivot, usb, displayport, matt meg egyéb üveggyöngyök)akkor nagy sóhajtással gondolkoztam el azon: Mikor lesz verseny a tévék piacán már??? Nézz meg egy fényképet egy 80-90 ezres tévén meg az 50ezres dell monitoron... Annyira nem akarok unfair lenni hogy mozgóképpel hasonlítsuk...
-
MC Pite
veterán
Azért nem egészen így van...
Többen ennyiért IPS-es, komolyabb modellt vettek. OK 70ért már más tészta, de 90ért egy full alapot (nincs lentebb igazából) miért dicsérünk???Elmondom még egyszer lassan, ízlelgesd: Full alap 32es tv minden nélkül 90ért. Hogy hangzik?
Szüleimnek ezért vettem asszem 55cm-es crt-t, 28ért már 4 év garival. Nekik magasan van a tv, egy TN panelos készülékből nem sokat látnának - plusz nem árt némi hang sem rá, amiben megint nem remekelnek az olcsóbb tévék.Párom testvére samsungos mérnök volt évekig, 100-200ezres samu kínálatot szinte teljesen végig teszteltem (többször juthattam volna elég jó áron tv-hez, és cserélni akartam mielőtt meghal a crt-m). Hang, képarány érzékelés és kontraszt/színek területén még a drágább modellek sem villantottak. (Nem vártam az mint az asztali ips-es monitorom, de ne legyen messziről (sokkal) rosszabb mint az előző tv-m volt.)
Akkor úgy voltam, hogy inkább veszek 25-30ért egy 32"os wide crt-t két évente, mert a képe és a hangja és a szolgáltatások annyival lentebb voltak.
Mennyi pénzt kéne kiadni ahhoz, hogy ne legyen jóval rosszabb mint a korábbi crt-m volt?!
Végül az ips-es modellek közül vettem egyet 90ért. Akciós az lett volna, ha az auchanból elhozom 116ért a 42"os fullhd panasonic plazmát. Ez csak kb reális ár volt.Én a magam részéről inkább veszek huszonxért egy crt-t, mint egy ... khm, alja TN paneles lcd tévét - láttam, használtam ilyet eleget, kb minden hotelben ilyeneket raknak be, ettől jobb képe és hangja van a 20-30ezres tévéknek.
Kinek a pap, kinek a papné. Van akiket nem érdekel a képe, hangja, meg semmi, csak hogy lcd legyen, mert az menő. Én letojom hogy hány cm vastag, de ne legyen már egy 30éves időutazás kép és hang minőségben, ráadásul sok pénzért!
-
MC Pite
veterán
Ennyiért vettem az IPS-es, full HD, képarányt MAGÁTÓL felismerő, sokkal jobb hangú Panasonicot. (Edigital, TX-L32UX3E ). Fényérzékelős, gyors a menü/csatornaváltás, van CI slot.
Akkor minek örülünk/mi kerül ezen ennyibe? Sajnos borzasztóan drága azért amit nyújt szerintem... És nem az aktuális árfolyamokat nézve, hanem monitorokhoz/más tévékhez képest 60, max 70et fizetnék érte.flash-: Akkor adják belépő áron... Inkább veszek 60centis egy crt-t ha ez a belépő lcd tv ennyi pénzért
korion: Hja, én ezt a pelcsnit adnám. Minden hasonló áru és tudású terméknek. Hogy az ugyanekkora Pana wide 2×30W-os kétutas 100Hzes síkképcsöves (ex)katódsugarasamtól mennyire vannak, le se tudom írni.
Mintha a fogamat húzták volna mikor annak halálakor körbenéztem hogy egy nem pocsék képű (és hangú) tv-ért mi pénzt elkérnek... Főleg, amikor 10éve megírt szoftveres dolgokat kivesznek a mai tévékből (auto képarány pl)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Eleget téve olvasóink kérésének, ezúttal egy belépőszintű, megfizethető árú tévét teszteltünk.
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest