Hirdetés

Samsung LE32E420: LCD tévé olcsóbban

Samsung LE32E420

Belépőszint

A Samsung az utóbbi egy-másfél évtizedben átlagos, alapvetően trendkövető vállalatból a leginnovatívabb gyártók közé küzdötte fel magát szinte minden szegmensben, beleértve a tévés iparágat is. Ott bábáskodtak az integrált médialejátszó és Smart rendszerek megszületésénél, vezető szerepet játszottak a 3D elterjesztésében, az elsők között kezdtek alkalmazni ultravékony kávákat, illetve építettek videokamerát és mikrofont modelljeikbe, hogy csak néhány példát említsünk.

Viszont az is igaz, hogy ezek az újítások elsősorban mindig a felsőkategóriás modelleket érintik, azonban a cégeknek azokra is gondolniuk kell, akik nem tudnak vagy nem akarnak túl sok pénzt kifizetni egy készülékért. Így kínálatukban megtalálhatóak az általunk is tesztelt topkategóriás tévék, de mellettük belépőszintű, kisebb tudású, kedvezőbb árú darabok is akadnak. Amikor a Samsung felajánlotta, hogy kipróbálhatjuk egyik ilyen készüléküket, kapva kaptunk a lehetőségen, mivel a PH olvasói közül többen jelezték, hogy szívesen látnának olcsóbb tévéket is a tesztpadon.

Hirdetés

Külső

A modell már a külsejében is jelzi, hogy nem a legmodernebb televíziók egyikéről van szó. Ennek egyik legmarkánsabb jele a – LED háttérvilágítású tévék korában kissé bumfordinak ható – 9 centiméteres vastagság. Ebből az is következik, hogy hagyományos, CCFL háttérvilágítást építették bele.

De mivel az emberek általában úgyis szemből néznek egy készüléket, és a talp amúgy is lényegesen szélesebb, így a viszonylag nagy mélységnek maximum annyi hátránya van, hogy nem lehet vele az ismerősök előtt villogni. A kávák vastagsága szintén a néhány évvel ezelőtti trendet idézi, ahogy a csillogó fekete színezés is, ami, úgy tűnik sosem fog teljesen eltűnni.

A kávák nincsenek egy síkban a kijelzővel, tehát a tv nem az úgynevezett "keret nélküli" dizájvonalba tartozik. A szokásoknak megfelelően a félköríves kialakítású alsó frontfelületen helyezték el a kontroll-lámpákat, az infravörös érzékelőt, az érintésérzékeny vezérlőgombokat, valamint a logót. A kör alakú nyak és az ellipszis talp színvilágában és formájában is remekül illeszkedik a készülékhez; nyoma sincs a mostanában divatos, extrém kialakítású, egybeépített megoldásoknak, ám ez talán nem is akkora baj.

A csatlakozók számát nem vitték túlzásba, hiszen a két HDMI mellett egy-egy SCART, antenna, USB csatlakozó került rá, valamint egy fülhallgató-kimenet. Ezek ráadásul merőlegesek a hátlap síkjára, ami esetleges falra szerelésnél kényelmetlenséget okozhat. A termék súlya állvánnyal együtt csupán 8 kilogramm, úgyhogy attól nem kell félni, hogy leszakítja a falat, és még akár egy hölgy vagy egy kamasz is elcipelheti gond nélkül a szoba egyik sarkából a másikba.

Samsung LE32E420E2W
Panel TN LCD panel
Képernyőméret 32 hüvelyk
Maximális felbontás 1366 x 768 képpont
Háttérvilágítás CCFL
Maximális kontrasztarány n.a.
Válaszidő n. a.
Maximális fényerő n. a.
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások kiemelt, normál, film
Hangbeállítások normál, zene, film, tiszta hang, hangosított
Hangszórók 2 x 5 watt, Full Range
Beépített digitális tunerek DVB-T, DVB-C
Interfész 2 db HDMI, USB, SCART, fülhallgató, antenna
Extrák médialejátszó, EPG, SRS TheaterSound virtuális térhangzás, E-Manual kislexikon
Teljesítményfelvétel 80 watt, készenléti üzemmódban: 0,28 watt
Méret 784,4 x 502,9 x 88,8 (állvánnyal 182) mm
Tömeg 7,7 kg (8,8 talppal)
Gyártó honlapja www.samsung.hu
Termék honlapja Samsung LE32E420E2W
Fogyasztói ár kb. 70 000 - 75 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés