Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
monster95
tag
Sziasztok
Szerintetek Galaxy s8 plus telefonomra fel tehetek német DBT-s szoftvert?OXM ott van a CSC fájlban. -
DaveHutt
őstag
No ma lett a napja, hogy lemondtam a fólia nélküliségről. Eddig volt néhány észrevehetetlen mikrokarc a kijelzőn, de ezek nem zavartak. Ma táskában volt a telefon, leesett a táska 20 centiről a kavicsos tengerpartra, lett egy 2 mm-es látható karc a kijelző alsó sarkában. Igazán sokat bír a telefon.
Huzakodás után rendeltem egy Spigen Neoflex fóliacsomagot ebayről. Beszámolok majd róla. -
OCTAMD
őstag
válasz
Lanash #12491 üzenetére
Olyant kell letölteni ami megfelel a következőknek:
Készülék típus G950F vagy G955F,ugye nem mindegy ,FD ne legyen
Kell egy olyan CSCnek lennie közte aminek OXM a közepe
Ha a legfrisebbet akarod,az jelenleg a QH3 végződésű
Letöltöd kicsomagolod ,lesz 5db abból a HOME CSC nem kell használnod,marad 4db
Betallózod Odinba ezt a 4et ,azt Start
Sammobile lassú,de érthető könnyen
Mielőtt felnyomod gépre a telot,csinálj egy factory resetet
Sokat lehetne írni erről amúgy
-
OCTAMD
őstag
Kell csinálni Pesten egy minitalit 6-7 ember,leülni egy asztalhoz és mindent jobban ki lehet vesézni.
Nem egy bonyolult lecserélni a Romot.
De azért picit érteni kell.
Tudom sokan nem pestiek
-
Lanash
senior tag
válasz
thebear007 #12482 üzenetére
Köszönöm, tudok angolul, de ha erre keresek rá az nem oldja meg a problémámat. Nem telekomos firmware-t szeretnék a telefonon. Néztem YouTube on, hogy mik vannak, de nem vagyok tisztában azzal, hogy XEH vagy XEU - t töltsek le. Illetve beszéltetek itt 1 és 5 file-ról.
-
Xeon7
aktív tag
Sziasztok,
Csatlakoznék az előttem szóló kollégához és esetlegesen valaki lenne olyan kedves és leírná pontról pontra hogyan kell firmware-t cserélni S8+ (T-Mobile) esetében, hogy ne a T-s cuccokkal megáldott firmware legyenek rajta.
Előre is THX a segítséget. -
sgeza
veterán
Az más kérdés, az ellen vannak egyéb védelmek.
Nem tudnak semmit kezdeni a telóval, ha lezárod, ha meg nem, akkor tökmindegy.
Attól még mert van mentési lehetőség, nem fog tudni senki csak úgy lementeni a készülékről semmit.
Önmagában azzal, hogy pc-re dugod, semmi többet nem tudsz vele tenni, mint amit kézben fogva. -
racerx
őstag
válasz
Williamgrant #12468 üzenetére
Hát a Titanium nekem az elmúlt 7 éveben még nem igazán hibázott, pedig használtam párszor
. természetesen rootolva, meg megvéve az appot.
De ha már backup: pl a google backupja mit ment? mert ahogy nézem nem minden appot (sőőt), és abból hogy állítja vissza (az adatokat term., az APK-k nem érdekelnek, azokra van jópár program root nélkül is), mert nekem sehogy. És a Samu backupja, az appoknál hogy működik? Adatokat visszarak?
Az elmúl években mindig volt root, ugyhogy hozzászoktam a jóhoz -Titanium BAckup, twrp stb..ezért nincs tapasztalatom ezekkel.
-
Lanash
senior tag
Valaki lenne olyan kedves és leírná pontról pontra hogyan kell firmware-t cserélni S8 (T-Mobile) esetében, hogy olyan legyen rajta amivel időben megkapom a frissítéseket?
Nekem nagyon furcsa a Samsung hozzáállása (szolgáltató?) a frissítésekhez, mert iPhone-ról jöttem és ott mindenki egyszerre megkapta.
Előre is köszönöm a segítséget! -
-
sgeza
veterán
válasz
#08176384 #12475 üzenetére
Egy kis kiegészítés:
A samfirm esetén - pont ez az előnye - nem "felteszik" a firmware-t, mert az a samsung szerverről tölt úgy, mintha smartswitch-csel frissítenél. Tehát azzal abban a pillanatban tudod tölteni, amikor a smartswitch-csel is tudnád. Persze az ota frissítéshez képest lehet kb. 1 nap eltérés maximum. Általában az ota jön később, de volt már az ellenkező eset is. -
törölt tag
Akinek van samfirm, a sima s8 xeu kód alatt fent van a teljes tegnapi ota firmware pakk. Most került fel délelőtt. Sammobile is kirakja délután. Lehet tolni este az odint.
-
sgeza
veterán
válasz
Parallaxis #12473 üzenetére
Szerintem nem, mert adatokat ez nem ment normálisan, de ha neked bevált, használd! Én nem fogom.
Illetve lehet mindegyiket is, aztán kipróbálni, hogy melyik teszi vissza jobban.
Lehet, hogy adok neki egy esélyt majd, és kipróbálom megint.Az volt a bajom, hogy csak listaszerűen menti az alkalmazásokat, amit amúgyis vissza tudok tenni egy pillanat alatt a google mentéssel is vagy kézzel a playből. De adatokat nem ment rendesen! (Nekem legutóbb!)
-
sgeza
veterán
válasz
Williamgrant #12468 üzenetére
A legnagyobb baj az, hogy ez nem a Helium hibája, hanem az Androidé! Ugyanis ez simán az adb backup lehetőséget használja, amit bárki amúgyis elér, csak ez ad neki egy könnyebben használható felhasználói felületet.
Érthetetlen számomra, hogy még mindig nem tudtak beletenni normális mentési lehetőséget. Ez bazira hiányzik az Androidból! -
sgeza
veterán
válasz
Parallaxis #12460 üzenetére
Az se csinálja jobban, sőt! Szerintem az egy hulladék a backup szempontjából, és nem látni, hogy pontosan mit is csinál. Nem szeretem az ilyet.
De persze ha neked bevált, akkor rendben. Én nem szeretem. Az alkalmazás adatokat messze nem menti le mind. Legalábbis én úgy emlékszem. Aztán azóta hanyagolom a használatát. Lehet, hogy időközben javult. -
tothl
addikt
Nem nagyon akarja nekem a samfirm az új romot letölteni :/
-
Ateess
tag
válasz
Quasi_modo #12406 üzenetére
És a beégést cserélik garanciában? Eddig amúgy nem voltam tisztában ezzel a beégés dologgal, mármint tudom, hogy nagyon szép a képe az AMOLED kijelzőnek, de ezzel a problémával egy IPS panel megbízhatóbbnak tűnik és a képe annak se rossz azért annyira.
-
Williamgrant
nagyúr
Átment. Remélem attól senkinek nem lesz tégla a telefonja, hogy a menü nem pont ott van. A root metódus előtt odaírtam hogy saját felelősségre. Szóval kb annyi a garancia mint ha az xda-n olvasnád. Sőt, annyi se.
Csak a magyar nyelv és a tapasztalatok / infók amik többet adnak mint egy külföldi leírás, plusz aki elakad, segítséget kap.
Az asztalomon lévő s8 addig nem lesz rootolva, míg ez csak gar vesztéssel jár. Aki pedig OEM unlockol, úgyis tiszta módszert csinál. A dirty módszerek pedig kockázatosak. Majd meglátjuk mi lesz belőle. Ha csak annyit írtam volna, hogy a YouTubeos videót nehogy bárki megcsinálja, már előny.
A stílusom nem fog sokat csiszolódni, de majd olvassuk egymás hozzászólásat és ki tudja. -
csubííí
senior tag
http://tech2.hu/oktobertol-ingyenes-lesz-mobiltelefon-fuggetlenites/
-
sgeza
veterán
válasz
DarthFater #12437 üzenetére
Ennél jobban semmi nem fog, mert nem lehet az előbb leírtak miatt.
Én ötvözöm azokat, amik rendelkezésre állnak:
- Névjegyek google fiókhoz szinkronizálva
- Google fiókhoz biztonsági mentés bekapcsolva
- Samsung mentéssel a telefont (híváslista), órát (ébresztés) és üzeneteket mentem
- Helium backuppal amit lehet
- Alkalmazások saját mentési lehetőségét használom, ahol van ilyenEzeket persze nem mindennaposan, a heliummal csak akkor mentek, amikor szükség van rá.
-
zseko
veterán
A többi korlátjáról tudtam a Heliumnak, még így is több mint a semmi, csak ez a fizetési 'kényszerítés' nem szimpi. Szvsz ebben a formában nem volt értelme mentést csinálnom vele. Viszont hangsúlyozom, nem most próbáltam, így lehet máshogy van már, de azért érdemes előre elolvasni a használatát.
Csak nehogy úgy járjunk ezek az OEM-feloldással, mint anno az S4-en a knoxxal.
Sajnos nem jelenti automatikusan azt, hogy független, megvételkor próbáltam, nem fogadta el az angliai kártyámatA Google első körben ezt dobta ki az oem-feloldásról: [link] eszerint mást (is) csinál a bootloader nyitás mellett (helyett? Lehet a kettő ugyanaz)
-
zseko
veterán
válasz
Williamgrant #12408 üzenetére
Való igaz, hogy igen szarul sikerült összefogalmaznom a mondandómat
(nem szeretek már mobilon sokat írni, és ez kihat erre), de köszi a választ. Hogy hasonló stílusban válaszoljak
, nem, nem tök mindegy. Reméltem, hogy ha már S8-ról szól a topik és ehhez a típushoz van írva az összefoglaló, akkor erről is lett írva. Szándékosan nagy hülyeséget mondva most, de remélem a rootolás és egyebek menetét azért nem ezzel a hozzáállással írod, és ha valaki az alapján szétcseszi a telefonját, akkor nem az lesz a válasz, hogy nem tökmindegy, emlékezetből írtam?
Remélem, azért most a túlzott ironizálás átment
De akkor legközelebb az szóljon egy esetleges hibáról aki akar. -
racerx
őstag
válasz
DarthFater #12437 üzenetére
Root nélkül nincs rendes alkalmazás (ingyenesen meg pláne...)
-
OCTAMD
őstag
Jól sejtettem,kint van S8 G950F QH3 augusztusi frissìtès is már pár napja
-
hunluigi
senior tag
-
batai15
félisten
Sziasztok ! Telekomos s8-ak függetlenek ?
-
DarthFater
tag
Beégés esetén szerintetek ezek az alkalmazások segíthetnek?
Azt olvastam, hogy ha hamar észrevesszük akkor javítható:
" If the screen burn-in is noticed at an early stage there are good chances that it could be repaired."Igaz lehet?...
Ti próbáltatok már ilyeneket? -
-
sgeza
veterán
Nem, nem az a baj vele (illetve ezt nem tudom, mert én megvettem, de szerintem más a korlátja).
Csak felhasználói alkalmazások adatait menti, és csak azét tudja, amelyiknél engedélyezve van az adb backup lehetőség.
Eddig terjed root nélkül a képessége, mert ennyit enged a rendszer adb mentési lehetősége.
De még mindig ez az egyik legkezelhetőbb adatmentés. -
racerx
őstag
Kezdem unni, hogy Tmobilosra nem igen jön a frissítés, ezért ha felraknák rá egy függetlent akkor mindenképp lesz hard reset. (Hja Onepluson eccerűbb volt az élet ..
). ui sok kedvem nincs bealkni ujra,
-
sgeza
veterán
válasz
Williamgrant #12416 üzenetére
Köszi!
Még megnézhetné egy telenoros is! -
.Farkas.
tag
Sziasztok!
DualSim-esektol erdeklodnek, vhogy megoldhato, hogy ha telefonalok es kozben felhivnak a masik kartyamon csorogjon ki?
-
Bilux
veterán
Köszönöm nektek Pompi, Aszi10
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Williamgrant #12410 üzenetére
Telekomnál is aktív az opció a fejlesztőiben.
-
Pompi
nagyúr
válasz
icemad #12418 üzenetére
Köszi a tippeket, kipróbálom.
@Bilux: igen, így jó (OCTAMD nyomán)
-
Bilux
veterán
Felrkatam a független romot.
Most így néz ki.
XEX/XEH/TMH
Ez így jó? Volt full reset. -
-
Aszi10
tag
Hogyan tudom megnézni , hogy milyen rom van a telón?!
-
Assdak
őstag
Sziasztok,
Úgy alakult, hogy pár napra, szeretném kölcsönadni a telefont egy családtagnak.
Sajnos nincs tapasztalatom arra vonatkozóan, hogy egy hardreset után, milyen szinten képes a telefon visszaállítani a testreszabásokat, beállításokat, telepített alkalmazásokat, tehát a telefont a jelenlegi állapotára.
E miatt gondolkodtam a többfelhasználós módban. Amennyire tudom, ez más androidos telefon esetében elérhető feature. Kérdés S8 nál ezt valahogy elő lehet e hozni? Van e rá megoldás? -
sgeza
veterán
válasz
Williamgrant #12410 üzenetére
A második fele világos, csak eddig még nem találkoztam ezzel a kifejezéssel. Eddig jellemzően az volt, hogy a szolgáltatós telefonokon zárt, és nem volt nyitható a bootloader. Ezek szerint ezen nyitható. Vagyis ha nem akar frissíteni a Samsung, határtalanul főzhető, mert kernelt is lehet majd rajta cserélni. Elvileg.
Már azzal ugrik a knox, ha átkapcsolom az OEM feloldás kapcsolóját a fejlesztői beállítások menüben? Mikor ugrik pontosan? Lehet tudni? Mármint melyik lépésnél?
-
sgeza
veterán
válasz
Williamgrant #12408 üzenetére
Mi az az OEM feloldás?
Nekem vodafone-os, és aktív a lehetőség. -
Williamgrant
nagyúr
"Milyen típusú telefonból vetted ezt?"
Nem tök mindegy? Megtaláltad így is. Semelyikből, emlékezetből írtam be, azt is angolról fordítottam vissza, mert magyar nyelvet nem használok. Gondolom aki fejlesztői lehetőségek után kutat, mert OEM unlockot szeretne, majd csak megtalálja ezt a menüpontot is. Ettől függetlenül Mr.Silkó majd javítja."gyártói értékesítési hálózaton keresztül lett beszerezve"
A szövegkörnyezet alapján ez ezt jelenti hogy nem szolgáltatói (kvázi retail), hanem bolti. Úgymint Samsung Store (Samsung Márkabolt).Attól hogy a Telenornál vásároltad, még lehet az OEM Unlock meződ aktív (nem tudom mivel nincs telenoros készülékem). Az a szolgáltatótól függ, hogy mely zárakat aktiválja a készüléken. Amelyik szolgáltató zárja az OEM Unlock lehetőségét, annál a mező szürke és nem feloldható.
-
Pompi
nagyúr
válasz
Quasi_modo #12400 üzenetére
Jó hát film nézés közben minden értelmes lejátszó leveszi szerintem, ehhez nem kell ez a Nova beállítás
-
Pubilol
tag
válasz
Ateess #12388 üzenetére
Nem tudom mitől függ, de alkalmazásonként más színűek az értesítési sávban lévő dolgok (akkutöltöttség, BT, stb). Van amikor fekete, van mikor fehér, szürke. Mikor hogy. A navigációs sáv színét én néhány naponta állítom, maguk a navigációs ikonok alul maguktól mozognak pár pixelnyit ide-oda néha, hogy ne égjenek be. Szerintem így nem olyan gáz. Bár az elmúlt napokban annyira ráparáztam, hogy a főképernyőn az ikonokat is szoktam variálni
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- EAFC 25
- Fotók, videók mobillal
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Ingyenes parkolást!!!!
- World of Tanks - MMO
- TCL LCD és LED TV-k
- Óra topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen 12 Hónap Garancia 0 perces készülék
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest