- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple notebookok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- UHD filmek lejátszása
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
válasz guriga1234 #16298 üzenetére
na hát 279 meg nem adok érte. Egy telóért..akkor kénytelen leszek várni. Ha csak itt van 2 éves gyári garis teló, meg MM ugye de ezek mind 280 ért adják.
-
fulton
addikt
válasz Evil Snowman #16296 üzenetére
Sziasztok
Szeretném megérdeklődni hol lenne érdemes vásárolnom, ahol biztire nem szürkeimportos készüléket adnának el nekem?
Látok az árukeresőn 222e is s10+ t. pl digipartner, telefonkirály stb ?
MM ben drága.
Előre is köszönöm. -
"összeszerelési hiba pedig bármikor előfordulhat" -> ha gyárilag hibás az összeszerelés és beázik a vállalt vizhatlansági keretek között, akkor gariba cserélniük kell.
Z3 compactom beázott, szervizbe beadtam, ahol elvégeztek rajta egy, a gyártó által megadott nyomáspróbát és meg is bukott rajta a kis gumi szigetelés a SIM ajtónál. Emiatt ki is cserélték, mivel az okozta a beázást. -
prannk
őstag
Bétát hogy lehet felrakni?
-
Almonen
aktív tag
-
rbertkrl
aktív tag
válasz NavySeal #16284 üzenetére
Szvsz nem akkor fog garanciát vállalni a gyártó egy adott featurre, ha a vele kapcsolatos problémának "csekély" eséllyel kellene bekövetkeznie. Nézzük csak meg az Amoled paneleket. Beégnek. De ha normálisan használod, ennek még akkor sem csekély az esélye, tulajdonképpen törvényszerű, hogy egy idő után beég. Ráadásul magas fényerővel Te is "bedobhatod a mélyvízbe". Tehát ugyanolyan befolyásolható probléma, mint a beázás(de igazából elég nagy az esély rá, hogy beég és azonnal cserélik is a panelt). Nyilván más a két dolog jelentősége, csak a szemléltethetőség miatt hoztam fel a beégést. Egyébként S8-am volt az S10 előtt és víz alatt videózgattam vele és egy csomó jó élményt megörökítettem a víz alatt.
Komolyra fordítva a szót, az S7 óta baromi jól össze vannak rakva ezek a telók. Valóban minőségi anyagokkal dolgoznak. Simán levideóznék egy csobbanást. Persze tudni kell, hogy saját felelősségre csináljuk ezt a dolgot.
Az ámokfutás a jövő tömegsportja.
-
Almonen
aktív tag
Kettő dolgot mondtak a Samsung boltban a vízállósággal kapcsolatban: a vízálló nem ugyanaz mint a vízhatlan tehát sose vállalnak garanciát erre, kivétel, ha akksit cserélnek benne pl, akkor garantálva van a gyári paraméterekben megadott ip 68, mivel ugyanúgy ragasztják meg mint gyártásnál.
Mondjuk személy szerint én Samsung szervízbe járok, nem gányolós szutyok helyekre viszem mint a Telemax ...
A másik meg, ha 1x is leejted a telót, azt mondták ők vigyáznának vele azok után, mert lehetnek rajta szemmel nem látható hajszálrepedések és beázhat.
[ Szerkesztve ]
-
madkiller
őstag
Beta 3 végre tetszik. Gyors, fluid és nem áll meg pár másodpercre a kijelző facebook megnyitása után. Jó lett.
-
Keem1
veterán
válasz NavySeal #16284 üzenetére
Nem emiatt nem vállalnak. Ebben a helyzetben magas a user-faktor, nehezen bizonyítható, hogy nem gyártási hiba okozta a beázást, a bizonyítási teher pedig a gyártóé.
Te vállalnál garanciát a munkádra úgy, hogy a végfelhasználó könnyen hibázhat, te pedig nehezen (vagy semennyire sem) tudod bizonyítani, hogy te mindent jól csináltál?Az S7 óta él az emberek fejében, hogy azért nincs garancia, mert beázhat és a gyártó ki akar bújni a felelősség alól Nem, nem ezért van. És mivel te se tudod, hogy miképp működik ez (hiszen akkor nem kérdezted volna), így könnyen belátható, hogy a legcsekélyebb odafigyelés se feltételezhető a felhasználóktól, és ez még fokozottan lenne igaz, ha nyíltan kommunikálná a gyártó: nyugodtan vigyétek vízbe, mert garanciát vállalok rá. Na ekkor hirtelen mindenki elfelejtené, hogy tengervíz, nagy nyomású víz, tartós víz alatti használat, résnyire nyitva hagyott SIM tálca, stb. mind túlmutat az iparági szabványon. Dolgoztam végfelhasználókkal 10 évvel ezelőtt, 90%-uk olyan, hogy azon is csodálkozom, hogy élte túl a kisgyermekkort.
Mindenkinek jobb, hogy vízbalesetbiztos a készülék, persze rá vállalt garancia nélkül, így azért kicsit jobban odafigyelnek. Hülyék mindig is lesznek, de talán kevesebben.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Tegnap kaptam meg a céges S10-et, eddig még sosem volt Samsungom. A Bixby gombot már átállítottam, hogy csak kétszeri megnyomásra jöjjön be.
Ki lehet kapcsolni, hogy a kezdőképernyő jobbra húzásával ne jöjjön be a Bixbys "hírfolyam", szóval ne is lehessen jobbra húzni? Vagy legalább le lehet cserélni a Google félére?
"Less but better" - Dieter Rams
-
tothl
addikt
Nekem az S5 beázott, de az még más technika volt. S7 óta bátran pancsizok.
Arra figyelj, hogy medencében poénból se dobd el. Így karcoltam le az S8+ -t igen csúnyán... -
Keem1
veterán
Nem fog beázni. Az S7-em elmúlt 3,5 éves, minden évben velem nyaralt a Balatonban, nyári zivatar alatt se tettem le a hívást, ha egy özönvíz kapott el és alsógatyáig áztam, a zsebemben lévő telefon is kapott. A mai napig az ujjlenyomatokat, ráöntött kávét a vízcsap alatt tüntetem el. Köszöni szépen, remekül van.
Az IP 68 egy ipari szabvány. Nyilván az elvi esélye sohase 0% arra, hogy beázzon, de egy ipari szabványt nem rámondás alapján adnak meg valamire. Lottóötös megnyerésére is van esélyem, de annyira csekély, hogy józan ész alapján nem kell azzal számolnom, hogy holnap bemegyek a munkahelyemre, leköpöm a főnökömet és kifelé menet one-way jegyet rendelek a Bahamákra.
-
Markizmark
addikt
Kint van TMH-s S10e-re az ASJG végű szoftver. Vótmá?
Biztonság nov. 1.Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
Kleroo
veterán
Én simán vinném vízbe. Vízálló.Feature. Eért IS drága. Király lehet víz alatti mókákhoz.
Viszont nem lerakódás álló, ergó oylan vízbe ami nem kristálytiszta közeli, vagy nem vinném, vagy filóznék hogy utána hogy lehet eltávolítani a lerakódás. Só, iszap, klór-vegyszer, stb.
Gondolomegy desztilált vizes merülő fürdetés segíthet rögtön miután kijött a koszos vízből.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Simivok
senior tag
Rendben, köszönöm szépen a válaszokat.
Galaxy S23 256GB Cream
-
Taci
addikt
válasz Simivok #16265 üzenetére
Valószínűleg igen, de én nem vinném vízbe, hiába IP68.
Viszont ha már vízben voltál vele, akkor kapcsold ki, álló helyzetben (USB porttal lefele) tedd rá egy törölközőre, és hagyd úgy egy darabig, hadd folyjon ki belőle a víz (ne rázd ki belőle), száradjon fel. És majd csak ezután kapcsold vissza. Ezzel mész a legbiztosabbra vele. -
dancsuri
veterán
Béta3 tölthető S10+-ra (ZSK3)
[ Szerkesztve ]
költekezz, hogy más is költekezhessen!
-
jacis
nagyúr
Nekem tavaly nyáron egy legénybúcsú alkalmából az LG V30 végig a farzsebemben volt a balatoni fürdés közben (2 nap). Nagyon jó képeket csináltam vele Ami gondot okozott az nem a beázás volt mert azt simán bírta hanem az iszap ami berakódott a mikrofon lyukakba. Na az gáz volt mert utána kb senki nem hallotta amit mondtam beszélgetés közben.
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
addikt
-
Simivok
senior tag
Sziasztok
Mennyire vízálló a telefon? Ha egy medencébe való ugrást felveszek, akkor azt túléli?
Galaxy S23 256GB Cream
-
MunezXBK
nagyúr
3. update is megérkezett DBT-re.
-
seefried
tag
Sziasztok!
Összefoglalót nálam nem lehet kinyitni. Nálatok?Xiaomi Mi 10T PRO, Samsung Galaxy S10 Black
-
vatomi
aktív tag
Sziasztok. Közel két éve maximális elégdettséggel nyüstöltem egy S8-at, tegnap vettem egy S10-et. Két dologgal nem jutok csupán dűlőre, minden más szuper lett, pl az ujjlenyomat olvasótól tartottam, meglepően gyors és pontos, a készülék méretre alig nagyobb, a gyári fólia is jónak tűnik.
A gondjaim a alábbiak:
- A Parrot Bluetooth autós kihangosítóm (beépített) hívások esetén brutálisan halk. Hangerőt nem tudok az eszközön emelni már, de az S8-cal ez eddig is tökéletes volt, a telefonon pedig hiába hangosítok hívás közben (BT hangerő és minden más csutkán), sem az S8 sem az S10 esetén nem befolyásolta a hívás közbenit de míg a korábbin tökéletes volt az S10-en brutál halk, így ez most szinte használhatatlan lett. Ha médiát játszatok le rajta, azzal semmi gond, szóval ez valami szoftveres bug lehet. Tapasztalat?
-A másik is hasonlóan rosszul érint, 5 usb kábellel próbáltam 2 gép 7 portján és ismeretlen usb eszközként jelez minden pc. Amint a helyére dugom az S8at, az rögtön megy. Próbáltam driver cserét, frissítést, csatlakozót tisztítani, semmi. Tegnap belaktam a rendszert, most legyalultam. Annyi haladást látok, hogy a gyári adatok visszaállítása utáni újraindítás során az usb felismerte a telefon SAMSUNG_android néven a windows eszközkezelőben, így bízom benne, nem feleslegesen futom az újabb kört. Még nem olvastam utána de a TELEKOM szolgáltatói szoftvert cserélném a függetlenre, ha lehet, de ez az usb nélkül nem hiszem, hogy menne, így az sem orvosolná ezt a gondomat. Max megy vissza garanciába.
Az utóbbi a reset után jó lett[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
-
nokiauser
aktív tag
válasz hubertus33 #16250 üzenetére
-
OPiiPO
veterán
válasz hubertus33 #16250 üzenetére
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
hubertus33
tag
Üdv!
Ma jött meg a S10+ az lenne kérdésem hogy a kamerát hogy jó használni? Hogy lehet a legtöbbet kihozni belőle? 3/4 vagy 1/1 vagy Full képernyő? hogy jobb?
Köszi!
Xbox Series S,
-
petya220
senior tag
Ezzel kezdtem! De full tiszta volt
Viszont voltam samsungban, csináltam magamnak időt, és azt mondták hogy alaplap csere! De hála az égnek nem számít a beta, mivel európai garancia van rá, szóval sz@rnak bele!"Neked is pörög az agyad a szarokon, amíg a mosoly a szádra kanyarodik."
-
Tybike81
őstag
Nekem most 10 beta2 van fent, hogy tudok vissza térni az utolsó 9.0 Xeh szoftra? Mi a menete? Kell majd Hr is?
Samsung Galaxy S24 Ultra 512gb, SGW 7 Ultra
-
petya220
senior tag
válasz telefonmágus #16233 üzenetére
De nem tudom visszarakni odinnal a 9.0-at..
"Neked is pörög az agyad a szarokon, amíg a mosoly a szádra kanyarodik."
-
petya220
senior tag
válasz Markizmark #16229 üzenetére
Allee? Ott van egy Samu bolt, az jó lesz?
Béta rendszerrel nem fognak b@szogatni?Én amúgy nem értem ezt a hibát!
Sima töltővel (Samu, LG, xiaomi ) 0.4-0.5 amper, Nintendo töltővel meg a fastcharge is megy! A gyárival nincs fastcharge + csak 0.4 amper...
Miért tudja a Nintendo normálisan tölteni? Én ezt nem értem.
Kábel és kábel között is van különbség, de hogy mindegyik ugyanazt produkálja.... :W (Gyári, Baseus, Huawei)[ Szerkesztve ]
"Neked is pörög az agyad a szarokon, amíg a mosoly a szádra kanyarodik."
-
-Ben-
veterán
-
lasse001
senior tag
válasz Markizmark #16229 üzenetére
Igazad van
-
-
petya220
senior tag
Most vagyok bajban..
Nem látja a gépem a telefont...
semmilyen módban sem!
Ötletek? Odin-nal sem tudom így újra húzni, másik s10+ működik ezzel a kábellel..
Dock-olóval az enyém is...(tudok rákötni pendrive-ot meg stb.)"Neked is pörög az agyad a szarokon, amíg a mosoly a szádra kanyarodik."
-
bostone
addikt
válasz hubertus33 #16198 üzenetére
A mi9t pro marad második készüléknek vagy lecseréled, mert nem váltotta be a reményeket?
-
sgeza
veterán
válasz monDani #16212 üzenetére
Eddig jobb is volt, mint az apple carplay. Az csak a legutóbbi frissítésével érte utol az Android autót!
Ha bedugod a kábelt, elég hamar tudod is használni teljesen reális időn belül.
Ahhoz lehetne hasonlítani, mintha egy második kijelződ lenne, persze ezen csak bizonyos alkalmazások működnek. Tehát a telefonon közben csinálhatsz bármit, miközben az autón megy mondjuk a waze. Akár filmet is nézhetsz, tényleg bármit, a telefon kijelződ megmarad teljes értékű használatra.
Ilyen formán a telefonálásra adott kérdésed féligmeddig megválaszolására került. Az autón múlik, hogy épp mit jelenítesz meg a kijelzőjén. Nyilván, ha átváltasz a telefon menüre, akkor vissza kell váltanod ahhoz, hogy újra a wazét lásd. De indíthatsz hívást a műszerfalról is a kormányról (ha van ilyened), de akár az Android autó felületről is. Sőt, még a telefon kijelzőjén is indíthatod a hívást. Annyi van csak, hogy a telefonálás ilyenkor csak az Android autó felületen, illetve az autó telefon alkalmazásában látszik, a készüléken egyáltalán nem. Tehát ott nem fog semmit zavarni, nem tűnik el semmilyen aktuálisan a kijelzőn megjelenő alkalmazásod.
Hosszan nyomva a kormány hang gombját vagy az Android autó felületén a hang gombot megnyomva megy a voice command. Sőt, még úgy is megy, ha a telefonod magyar nyelvre van téve! Ott ugyanis ilyenkor nem működik a hangcucc normálisan, de az Android autón belül simán tudsz bemondani címet, amit ugyan angolul olvas vissza, de maga a keresés magyarul érti meg, és oda is tud navigálni, amit bemondtál. Még az oké google parancs is működik, ha engedélyezve van, ilyenkor még nyomnod sem kell semmit! Ha angolra van téve a telefonod, amikor is működik a google féle siri (talán Google segéd a neve), akkor meg mindent tudsz vele csinálni, még az időjárást is megkérdezheted.
Nekem Octaviám van, ha érdekel még valami, kérdezz bátran![ Szerkesztve ]
-
Taci
addikt
válasz dkovizoli #16211 üzenetére
Az a baj ezzel az Optishield-del, hogy így hirdetik:
Eléggé egyértelmű utalás arra, hogy igen, működik az ujjlenyomatolvasó vele. Sőt, fel is hívtam őket rendelés előtt, és direkt megkérdeztem ezt külön is. Igen volt a válasz, működik, hát még szép.
Aha...
Abból az Alisból én is rendeltem, 2 félét is, szóval ennek visszaadják szépen az árát, aztán megy a kukába, utána meg mennek fel azok.
-
mihail38
aktív tag
válasz dkovizoli #16211 üzenetére
Remélem majd egyszer nekem is össze jön, ki próbáltam 2x azzal nem működött most nincs rajta semmi és most jól működik ami egy kicsit veszélyes, már mint a kijelzőt védelem nélkűl hagyni.
Félre téve a viccet számomra csak 1 nehézség van nem tudom felrakni egyik fajta fóliát sem, az utóbbi 2 alkalommal is fizettem érte hogy feltegyék. -
monDani
csendes tag
válasz MunezXBK #16209 üzenetére
Köszönöm, a kérdés, hogy mennyire teljesít jól a hétköznapokban, mennyire gördülékeny a használata, gondolok itt:
- vezetékes használat mellett a kapcsolat felépítésének gyorsasága, körülményessége
- maps / waze használata spotify mellett, appok közti váltás gördülékenysége
- hívásindítás, fogadás, bejefezés után visszaáll-e a megszakított folyamat
- voice command
- és ha esetleg konkrét típussal tapasztalat (Skoda)
Igazából egy kérdésként megfogalmazva: tud-e apple carplay szintű szolgáltatást biztosítani? Köszönöm -
dkovizoli
addikt
válasz mihail38 #16204 üzenetére
Én most raktam fel a második uv üveget, mert az első az ellátta a feladatát és cserélnem kellett. Azzal is olvasta, ez még a mizéria miatt volt és most ezzel is olvassa. Igaz lassabb, mint nélküle, de eddig 100% a hatékonyság. aliról rendelek mostanában magamnak az s8+ és asszony s8‐ára és az s10+-ra is onnan jött.
-
monDani
csendes tag
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy valakinek van-e tapasztalata S10, S10+ és Android Auto használatát illetően? (VW konszern) köszi! -
sgeza
veterán
Nem tudjátok véletlenül, hogy a gyári reminder alkalmazás záróképernyőn történő teljes képernyős értesítését miként lehet megszüntetni? Én nem találtam erre vonatkozó beállítást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Óra topik
- Dark Souls sorozat
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- További aktív témák...