- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple notebookok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- UHD filmek lejátszása
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mihail38
aktív tag
válasz bigsee #25234 üzenetére
Áááá dehogy is, hisz ez "CSAK" egy telefon amit gyepálni és ütni, vágni kell mert hát úgy is cserélik garanciában ha lenne valami, meg hát a telefon van értünk és nem forditva... meg hát akkor vesz felsőkategóriás telefont az ember amikor csak akar nem "sok" pénz a mai világban 300-350e....
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz bigsee #25203 üzenetére
Nem tudom ezen agyalok én is létezik-e, hogy még mindig gyártásban lenne...
Különösebben nem izgat csak érdekes a 10.0 + 2.1 és a gyártás dátum felállás de lazán lehet az imei infó volt szar.Sorozat szám alapján tudok dekódolni?
A UI nagyon smooth utoljára a Touchrettenettel volt Samsungom nagyon kellemeset csalódtam igaz a sötét módot kerestem egy percig.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
karldergroße
senior tag
válasz bigsee #24631 üzenetére
Köszönöm a bölcs választ. Ha tudsz arra bármilyen életszerű magyarázatot adni, mi az értelme ennek a korlátozásnak, akkor azt mondom, hogy jó fej vagy. Egyébként nekem fontos, hogy milyen betűket nézek. Jobb híján a SamsungOne-t állítottam be, ez valamennyire tetszik. A Stock android tökunalmas.
-
karldergroße
senior tag
válasz bigsee #24627 üzenetére
Köszi, de vagy nem sikerült a szövegértés, vagy én nem fogalmaztam érthetően. Nyilván ismerem a betűtípusbeállítási lehetőséget. De ezek csak a gyári betűtípusok. És azok, amelyeket le lehet tölteni a samsung áruházból, nem tetszenek. Egy bizonyos betűtípust (Gill Sans Nova) szeretnék használni, ez nem megoldható. (Huawei-en és HTC-n működött.)
-
-
sub71
aktív tag
válasz bigsee #21406 üzenetére
már nem ott van! új hely:
Beállítások/Google/Adatok és üzenetv. beál. Ott annyit látsz hogy a rendszer automatikusan szinkronizálja a Google-névjegyzékét
Ha ott azt írja, hogy nincs szinkron akkor a Googe fiók, keresés, ide beírod hogy névjegyek. Az első találat alatt tudod bekapcsolni.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz bigsee #21258 üzenetére
Ahogy a kolléga írja, ez nem az sms, hanem a csevegés. Valamiért ez nem működik jelenleg a két végpont között. Ilyenkor egy idő után, vagy talán ha rányomsz, megkérdezi, hogy inkább sms-ként akarod-e elküldeni. De az üzenetek alkalmazáson belül tudsz ezen állítani, illetve az adott kapcsolattal folytatott beszélgetésnél is meg tudod adni, hogy vele mindenképp sms-ezni akarsz. Talán a jobb felső sarokban. Egyébként én pont az ilyen hülyeségei miatt váltottam a Google üzenetek alkalmazásra, az sokkal jobban működik ezen a téren, és ugyanúgy megy a csevegés a samsungos üzenetet használó felhasználókkal is! Ez válasz egyúttal a kérdésedre, hogy ez nem a Samsung sajátja, működik a Google üzenetek alkalmazást más készülékeken használókkal is.
[ Szerkesztve ]
-
james008bond
őstag
válasz bigsee #21167 üzenetére
Aha. És akkor, ha évekig ne volt töltve, miért nem ment tönkre? A mostaniak ha 0-ra merülve (nem is nulla, de védelemből kikapcsol, vagy tönkremegy )és kell pár perc, mire elindul a telefon ( ha elindul ). A többivel részben egyetértek, bár akkor nem 4-5000 akksi volt benne hanem néhány 100-as, és szerintem volt 1-2 alkatrész ami akkor jobban meríthette, mint a mostaniakat.
Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900
-
kutyek
senior tag
válasz bigsee #15808 üzenetére
Tudom, hogy nem pont az, amit hiányoltok, de érdemes kipróbálni a Samsung OneHandOperation+ alternatívát. A gesztusok nekem jóval kényelmesebbek oldalról, mint alulról huzogatva.
-
sfefe
addikt
válasz bigsee #15773 üzenetére
Az nem jon be.
Nem lehet "felig" osszecsukni a naptarat mint a samut, ugy latom mindig aznapra mit irtam be....( nem kulon ablakban nyilik meg ha raboksz eg napra es ugy vissza ujra... )
Kezdem erteni a temat. ( lenne meg mit fejleszteni rajta.. )Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
Valkűr
addikt
válasz bigsee #15773 üzenetére
Na ez azert érdekes, mert az utolso frissites nálam az Oktober 1. Azota nem frissitett, megis ez az ujjlenyomat verzio van nekem is amit irsz...Most akkor nem ertem ti, h kaptátok meg ezt most külön? Oktoberi frissitésben nem is ir ilyen ujjlenyomat javitásrol
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Parallaxis
addikt
válasz bigsee #15401 üzenetére
Ti. a telefonon lévő olvasó azt a mintát rögzíti, ami a szenzor előtt az üvegen/fólián/szilikonon van. Ha az ujjlenyomat, akkor azt, ha az matyóminta a fólián, akkor azt.
Ezzel két gond van:
- az algoritmusnak fel kell ismerni, hogy az amit lát nem ujjlenyomat, ergo nem fogadja el, mint mintát
- az ultrahangos ujjlenyomat érzékelő pont abban különbözik az optikaitól, hogy nem csak a látott mintát vizsgálja, hanem mélységet is érzékel, így 3D-ben is letapogatja a barázdákat, sőt elvileg azt is vizsgálnia kéne, hogy az ujj élő emberé, vagyis van áramló vér a bőr mögötti szövetekben.Ha a Samsung érzékelőjét egy fóliával be lehet csapni, akkor a hardver mögötti szoftveres rész nagyjából semmit nem érő fércmunka, ami az ilyen érzékelők tudását képtelen kiaknázni és semmivel nem tud többet, mint amit az olcsó optikai szenzorok fel tudnak mutatni, vagyis a felhasználókat szépen becsapták (nesze neked prémium hardver és flagship minőség)..
-
kutyek
senior tag
válasz bigsee #15401 üzenetére
A probléma valós. A cégek nem szívesen ismernek el bármilyen hibát, ha így tesznek, annak oka van.
Sammobile cikk a hivatalos Samsung állásfoglalásról (nincs link az állásfoglalásra, de ez megbízható site).
A dolog egyébként nem user error, nem filléres fóliák, hanem full cover tokok okozzák a problémát. -
telefonmágus
senior tag
válasz bigsee #14458 üzenetére
Amikor visszateszed a tmobileost,azért lesz német,mert a DTMes települ fel DTM DTM DTM TMH és kéri a magyar tmobilos kártyádhoz a resetet
Ugyanúgy kellene a BTU BTU BTU TMH esetében is kérnie,ha magyar kártyát érzékel és váltani XEH XEH XEH TMH ra
Valami bug van a rendszerben
Garanciás Telenoros TMobileos vagy független iPhone-t veszek,SAMSUNG bontatlan telefonokat veszek,előfizetéses is NON-STOP
-
penge101
csendes tag
válasz bigsee #14430 üzenetére
3_as pont is BTU-t eredményezett reggel nálam.
Bár nem ajánlottá fel a sim resetet bekapcsoláskorTelekomos és az elsők között vásárolt készülék (nem tudom azok közül akik márciusban vették a telefont náluk lesz csak btu? )
Vagy valami nem közülök sikerült xeh -re ?[ Szerkesztve ]
Galaxy S10
-
addikt
-
addikt
-
dkovizoli
addikt
válasz bigsee #14289 üzenetére
⁷Semmi gáz. különböző csoportok vannak, amiken belül vannak az országonkénti régiók. A nálunk legelterjedtebb az OXM csoport, van benne vagy két tucat régió ( DBT, BTU, XEF, XEH, XEU, ILO... STB) nemcsak eu országok. Ezért is lehetnek bennük különbözö szolgáltatások tiltva vagy engedélyezve. Pl hívásrögzítés, ILO, THL. Vagy az spay. Sokszor ezek miatt megy a romcsere. Ellenben ezek a romok ugyanazok. Viszont nem mindenki kapja egyszerre, sőt lehet, hogy itt-ott kimarad egy-egy frissítés. Ezért pedig megy az Odinos frissítés, hogy fent legyen a legfrissebb havi, ezek ugyanis szabadon rakhatóak egymásra, adatvesztés nélkül.
Azután vannak a szolgáltatós romok, pl ODX csoport. Ezek a tmobil csoport romjai. Német DTM, magyar TMH stb. Ezek is simán pakolhatóak egymásra. De ha ezt leakarja valaki cs3rélni egy független romra, ajánlott erősen az OXM_CSC tallózása, ami fr-von maga után.
Vannak még a Voda romjai, amik OVF jelölésűek, de szerencsére itthon már ők sem használják, viszont külföldi készüléken már láttam voda romot, vagy a telenornak az elődöknél még PAN jelölésű saját romjuk volt.
Kb ennyit a csoportokról.
Visszarakni is lehet természetesen saját, amivel kijött szolgáltatós romot, az szintén CSC váltással jár és teljes gyaluval. Szerintem ennek max a tmobil esetén van értelme, ha tmobilos ponton adná le valaki szervízbe. Egyébként nem hiszem. Én az s8+-t a Váci úti szervízbe adtam anno, DBT rommal és eredetileg telenoros (PAN) rom volt rajta. Senki nem szólt miatta. Javították és ráadásul függetlenül kaptam vissza. Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz bigsee #14286 üzenetére
Ezt írtam le már vagy ezerszer (meg nyilván mások is), hogy nincs külön dbt, btu, xeu, xeh, stb rom, mert mind ugyanaz! Ezért tökmindegy, hogy melyikkel töltöd. Annyi különbség lehet, csak, hogy mondjuk a dbt régióban hamarabb jelenik meg az újabb verzió, ezért azzal a kóddal már hamarabb le tudod szedni és feltenni az újabb verziót, ami mondjuk a xeh régióban csak mondjuk 2 nap múlva jelenik meg. Hogy milyen kódra áll be a telefon, azt a SIM kártya régiója dönti el. Leszámítva a fentebb említett telekomos szituációt.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz bigsee #14269 üzenetére
A sammobile.com és a samfirm két külön dolog, sokszor (gondolom véletlenül) keveredik a kettő. A sammobile.com egy weboldal, ahonnan marha lassan lehet letölteni, de akár régebbi romokat is. A Samfirm vagy Friya PC-s programok amikkel rendes sebességgel lehet tölteni, ám csak a legfrissebb romot. Feltehetően a sammobile oldal is ezek valamelyikét (vagy egy saját gyártású hasonlót) használ a romok megszerzéséhez.
[ Szerkesztve ]
-
bigsee
addikt
válasz bigsee #14269 üzenetére
Második rész:
7. lépés: elindítod Odint.
Fontos részek be vannak jelölve: bal oldalt felül kék színnel a Com port, ami a kapcsolatot jelzi a készülékkel. Alatta a log részben az Added! felirat ezt jelzi (itt látod a lépéseket egyébként). Az Options részt csak megtekinteni kell, itt elvileg, ami be van pipálva, az úgy jó (Auto Reboot és F. Reset Time). Más ne!
8. lépés: a római számokkal (I-II-III-IV) jelölt gombokkal kell beolvasni a 2. lépésben leszedett és a ZIP-ből kicsomagolt fileokat (ld. 4. lépés). Logikusan: BL-AP-CP-CSC.
9. lépés: CSC: ha hagyni akarod a dolgaidat rajta és nem akarod újra belakni, akkor a FW listában lévő HOME_CSC_... nevűt linkeled ide. Ha akarod, hogy gyaluljon, akkor a CSC_... nevűt linkeled be. CSC kell mindenképpen, csak az előbbiek alapján választhatsz: marad minden (no gyalu) vagy gyalu...
megj: én gyalultam mindent, ergo beolvastattam vele a CSC_... nevűt! Az AP nevűvel sokat tököl, konkrétan az a legnagyobb.
Ha ez megvan, így néz ki:
Értelemszerűen a pirossal jelölt Start gombra indul a flash. Ha minden klafa, akkor az ODIN ablakában (7. lépés) a Com port feletti egy kockában látod, hogy mit csinál és a log részben is írkálja, addig kell rajtahagyni, amíg a Comport feletti kockában PASS feliratot nem látsz. Beavakozni amúgy sem kell, a teló magától újraindul. (képmentésem nincs innen, már nem sütögetek egy darabig...)
10. lépés: a teló nekem csak másodikra indult újra, egyszer elindult, de aztán újra elsötétedett, de utána rendben beindult. No para.
Ha nem húzod le fw sütés közben (userhiba), vagy nem megy el az áram (áramkimaradás - laptop!!!), akkor gond nem lehet.Temészetesen a felelősséget nem vállalom, de veszélyes hulladékot gyűjtök, ha betéglázódna, nyugodtan küldd el nekem!
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
-
sgeza
veterán
válasz bigsee #14204 üzenetére
Nyomtál SIM resetet? Egyébként ezt írtuk talán többen is korábban, hogy valamilyen érthetetlen okból a TMH verzióra függetlent téve, magyar kártyával, SIM resettel nem áll be XEH-re, mint ahogy normálisan elvileg kellene, hanem marad BTU.
Megvárnám a SIM resetet azért, hogy azután mi lesz, mert a második vagy a harmadik pozícióban mindenképp kellene látnod XEH kódot! Én még kipróbálnám azt, ha van rá lehetőséged, hogy mindkét helyre betennék magyar kártyát, sőt azt is, hogy nem telekomosat. Hátha így az első kód hajlandó lesz átváltani BTU-ról XEH-re. De ha nem, akkor sem kell megijedned, simán maradhat így is. Ez egyébként a brit független. Az lesz, hogy akkor fog jönni a frissítés OTÁ-n, amikor abban a régióban kiadják. De nem kell azt megvárnod, ha netán késnének, mert amint valamelyik régióban kijön az újabb független, ugyanígy ráteheted odinnel, csak home_csc-vel, amivel marad minden adatod!
Még egy: BTU csc-nél talán a spam szűrés nincs engedélyezve. Ha sikerülne átállítani XEH-re, akkor az is lenne. Egyébként nem kell foglalkozni vele.[ Szerkesztve ]
-
Christian79
tag
válasz bigsee #14204 üzenetére
Első bekapcsolásnál megkérdezi a sim kártyával kapcsolatban, hogy átáljon-e, el kell fogadni, teló újraindul, utána XEH lesz.
TMH-s telóra tettem fel én a DBT-t, eredmény: XEH/XEH,XEF/TMH . A két utolsó arra vonatkozik, hogy milyen szolgáltatói sim van benne. Nekem egy TMH-s, így a másik kártyahely maradt XEF, gondolom ez van a szofverbe alapból beállítva.[ Szerkesztve ]
-
petya220
senior tag
válasz bigsee #14170 üzenetére
Első körben köszönöm!
Másod... Találtam valami olyat, hogy nem kell hozzá nulláznj a telefont! Valami home_csc, pontosan nem emlékszem, hajnalban olvastamAzon meditálok, hogy ha root-olom a telefont és neki kezdek custom kernel-t készíteni, mennyire fogom megölni a telefont
Moto G6-on csak bootloadert kellett nyitni, aztán ment fel a twrp de itt amit olvastam XDA-n pöppet undorítóan túl bonyolult leírás van hozzá[ Szerkesztve ]
"Neked is pörög az agyad a szarokon, amíg a mosoly a szádra kanyarodik."
-
sgeza
veterán
-
-
sgeza
veterán
válasz bigsee #12798 üzenetére
Azt, hogy akinek TMH romja van, és átmenne a függetlenre (magyar SIM kártya esetén ugyebár XEH-re), az nem közvetlenül a független romot teszi fel, hanem előbb egy másik szolgáltatói verziót (pl. Orange). Eddigi tapasztalatok alapján ugyanis a TMH romról közvetlenül a független romra térve - érthetetlen okból - BTU-ra áll be a régió.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- EA Sports WRC '23
- Tőzsde és gazdaság
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Poco X6 Pro - ötös alá
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Óra topik