- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AI a játékokban és azon túl
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Az S10-emet készülök ReGalaxy-ztatni. Eleje végig fóliával védett volt, de a hátulján van pár hajszálkarc, illetve a keretén látszódik az idő valamelyest, és a hangszórója sem 100%-osan tiszta. De amúgy tökéletes, óvott állapotú.
Van köztetek olyan, aki ebben a programban javíttatta a telefont? Milyen állapotról lett felújítva, és mennyi lett a javítás költsége? Szeretném nagyjából belőni, hogy a kupon 100e Ft-os keretén vajon sikerül-e belül maradni.
Köszi.
-
Taci
addikt
Ultra HD felbontásnál van 10 perces korlát: [link]
The camera on your Galaxy phone is capable of recording Ultra HD (3840x2160) videos. However, video resolutions this high require a great deal of processing and battery power. To prevent your phone from overheating, higher resolution videos have a 10-minute recording limit, but you can choose a lower resolution to extend your recording time.Full HD felbontásnál a tárhelyed szabad területe a korlát csak.
-
Taci
addikt
válasz anonymus89 #32046 üzenetére
Én minden telefonomnál fóliát rakok a készülék hátuljára, és úgy rakom rá a tokot - pont azért, hogy az üveg ne karcolódjon, ha esetleg valamilyen homokszem/bármi más bele kerülne.
Szerintem ezért nem kell plüss belsejű tokot venni, sőt, igazából oda is bekerülhet bármi, szóval az ultimate megoldás szerintem a fólia a telefon hátuljára, és arra a tok. -
Taci
addikt
-
Taci
addikt
válasz gurabli #31985 üzenetére
iPhone-nál tudom, hogy van különbség az amerikai és európai/nemzetközi modellek hardverei között. Talán az amerikaival nem megy itthon a 4G, és valami GPS-szel kapcsolatosa különbség is rémlik.
Nézz utána (vagy hátha tudja innen valaki), van-e az S10-nél is ilyen különbség. -
Taci
addikt
válasz csaba1203 #31983 üzenetére
A Samsung valamiért 4-ben maximalizálta a hozzáadható ujjlenyomatok számát. Újat addig nem tudsz hozzáadni, amíg valamelyik korábban hozzáadottat nem törlöd.
Illetve bizonyos időközönként amúgy sem árt a régieket törölni, és újra felvenni őket, hogy folyamatosan pontos legyen a felismerés. -
Taci
addikt
válasz karldergroße #31971 üzenetére
Az a Kisegítő lehetőségek ikonja, valószínűleg valamelyik aktív közülük.
Nézd át a Beállítások --> Kisegítő lehetőségek alatt. -
Taci
addikt
Én úgy emlékszem, mintha hajnalban frissítést telepítettem volna XEH-s S10+-ra... De a szeptemberit már korábban felraktam.
És igen. Valami 138 MB-os frissítés volt. Ezek szerint nem csak álmodtam.Bocs, most látom, hogy már írtátok is lejjebb...
[ Szerkesztve ]
-
Taci
addikt
válasz csaba1203 #31834 üzenetére
Én 1 email címet állítottam csak be a telefonon, de azt a Gmail-re és a gyári appra is. Így értesítést mindig kapok, használni viszont a Gmail-t szeretem jobban. (Nem egy ultimate megoldás, de azért annyi levelem nem jön, hogy százasával kellene törölnöm az értesítéseket. )
-
Taci
addikt
-
Taci
addikt
válasz firka70 #31756 üzenetére
Az nagyon nem normális fogyasztás. Esetleg nézz körül, eszi-e valami (beragadt) alkalmazás az akksidat.
Csak azóta ilyen, hogy beleraktad a másik kártyát?Általában akkor merül jobban, ha rossz a lefedettség. Azzal hogy állsz? (Bár az sem kellene, hogy 2 óra alatt megegye az akksid felét.)
@firka70: Ha úgyis cseréled, szerintem próbálj meg (backup után) egy factory reset-et, de csak a gyári alkalmazások használata mellett. Ki tudja, lehet, ott is beragadt valami.
Rendszerfrissítés után amúgy csináltatok FR-t? Vagy legalább egy clear cache partition-t? Oké, hogy elvileg a frissítés csinál, de elvileg az is igaz, hogy minden szép és jó kellene, hogy legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Taci
addikt
válasz firka70 #31754 üzenetére
Mennyiről mennyire változott az üzemidő (akár érzésre is)?
Én a kezdetektől 2 kártyával használom, reggel kerül töltőre (lassú, vezeték nélküli), 2 körül leveszem, aztán másnap ugyanígy. 50% körül szokott merülni - bár én nem vagyok egy hardcore user.
(Ja, meg melyik, sima S10 vagy a +? Mert ugye nem mindegy.)[ Szerkesztve ]
-
Taci
addikt
válasz h_benjamin #31749 üzenetére
Tehát amit írtál:
- SIM kártyák foglalatai
- Előlapi kamera
- Hátlapi kamerák, az összes, + flash, + zoom (ezek szerint)
- Mikrofon
- Hangszórók (hívás közben beszédhangszóró, + kihangosítva, illetve zene közben is)
- Kijelző nincs-e beégve (van rá rengeteg app ezt kideríteni)Kipróbálni még:
- Bluetooth (vinni fülest)
- GPS (Google Maps)
- Gombok (lötyögnek-e, normálisan járnak-e, nem-e akadnak, mert esetleg poros alatta stb.)
- Jack csatlakozó működik-e
- USB portja működik-e (saját kábellel és/vagy a hozzá kapott kábellel vagy saját notebook-on, ha viszel, vagy ha nem, legalább egy power bank)
- Közelségérzékelője működik-e (telefonhívás közben a kijelző felső részét letakarva elsötétül-e a kijelző)Plusz ugye a papírok, honnan vette, számla, garanciajegy stb.
És a végén egy adásvételi szerződés mindkét fél védelme érdekében.(Hirtelen csak ennyi jutott eszembe, bővítsétek ki a listát, ha eszetekbe jut még valami.)
-
Taci
addikt
válasz h_benjamin #31741 üzenetére
Ez a remegés tényleg nem a normális működés velejárója.
Kíváncsi vagyok, mi okozhatja. -
Taci
addikt
Ezt nekem is csinálta, én sem tudtam mire vélni. Megnéztem az app beállításait, és meglepődve láttam, hogy az értesítéseknél (hosszan nyomni az app ikonjára, jobb felső sarok (i) ikon, értesítések, és azon belül) ki volt kapcsolva a fiókomhoz tartozó menüpontok (vagy csak az Email, vagy mind, már nem emlékszem).
Nézd meg, hátha nálad is ez történt. -
Taci
addikt
válasz csorbajeno #31726 üzenetére
Az elején még örültem neki, de látva egy-egy frissítés negatív oldalát is, már arra is gondolni kell, hogy milyen funkciókat vesznek majd ki.
Emlékszem pl., hogy anno az S7-ben volt egy olyan kamerafunkció, hogy egy négyzetbe beállíthattad, hogy hova szeretnéd, hogy kerüljön az arcod a majd elkészülő képen, majd megfordítottad a telefont, hogy a hátlapi kamerával fotózd magad, és ahogy mozgattad a telefont, hangjelzést adott, ha a megfelelő helyre került az arcod, és csinálhattad a képet. Nagyon tetszett ez a funkció, bár csak párszor használtam, viszont akkor hasznos volt.
Na azóta rengeteg ilyet eltüntettek már valamiért... És ki tudja, mi lesz a következő. -
Taci
addikt
Az öcsém telefonjával is ugyanezt csinálja mindkét gép, minden kábel, és töltés nélkül simán az asztalra fektetve is meghülyül a kijelző.
Tudnátok egy topikot ajánlani, ahol tudnának segíteni, hogy mit-mivel-hogyan kellene mérni, mit nézni, ellenőrizni? Most már nem túl jó érzés így itt ülni, hogy a telefonokat valami így bezavarja, ki tudja, velem mit csinál... (bár ezen rontani már... )
-
-
Taci
addikt
Na jó, ez így nagyon fura, még furább, mint eddig...
Nem a kábellel, és nem is a töltés módjával van a gond... hanem azzal, hogy fekszik-e a telefon vagy a kezemben van...
Amikor gépre kötve néztem, az asztalon feküdt. Amikor a falba dugva adapterrel, akkor ültem és a kezemben.De most az asztalon fekszik, már nem töltöm, és nem működik úgy, mint kéne. Aztán felemelem, és semmi baja nincs...
Rossz jel...
Reggel kikapcsoltam az auto forgatást, mert zavart. Ez most eszembe jutott, visszakapcsoltam, de nem változtatott semmin.
Mit nézzek még meg? (09.25-ig garanciás még)
[ Szerkesztve ]
-
Taci
addikt
És máris visszakoznom is kell: ha gépre dugom, csak akkor hülyül meg... Mindegyik kábellel jó, ha adapterrel töltöm, de mindegyik kábellel kb. használhatatlan, ha a gépem USB portján keresztül van csatlakoztatva. Próbáltam a gép más USB portján is, illetve másik gépen is, ugyanaz a hiba.
Sosem csinált eddig ilyet. Ez valami szoftveres dolog lenne? Mert a hardverrel (telefon portja, kijelzője, illetve a kábelek is tökéletesen működnek) nincs gond, csak akkor, ha gépre van kötve.
Nem értem.
Előzmény annyi - bár nem hiszem, hogy releváns lenne -, hogy két és fél hétig most csak adapterrel (gyári) töltöttem (gyorstöltés), gépre nem is volt kötve.
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Tegnap lettem rá figyelmes, hogy ha töltöm a telefont (akár gépre dugva USB-n, akár normál töltés adapterrel), a kijelző nagyon-nagyon érzéketlen. Nagyon nehezen érzékeli az érintéseket, szinte erővel kell nyomnom, hogy működjön.
De ha lehúzom a kábelt, egyből újra tökéletes...
S10+, XEH, júliusi frissítéssel.
Nem a gyári kábellel töltöm, így most meg kell keresnem, hogy kipróbáljam más kábelekkel is. De nagyon fura...
Ti tapasztaltatok már ilyet?
Köszi.Frissítés:
Közben kipróbáltam másik kábellel, gond nélkül, tökéletesen működik... Fura, hogy egy kábel képes ilyen problémát okozni.[ Szerkesztve ]
-
Taci
addikt
Nekem is lenne egy kérdésem. A mostani (XEH) update után nem megy az OTP SmartBank.
Folyamatosan ezt a hibát dobja:
Hiba a kommunikációban! A kiválasztott WIFI hálózat a SmartBank használatához nem megfelelő.
Próbáltam cache-t törölni, adatokat törölni, az appot törölni, mobilnetre rakni, újraindítani - mindent, amit csak lehetett, de semmi nem segít.
Viszont ugyanazon a Wifin lévő másik telefon (S10e) gond nélkül használja az appot. Szóval nem a Wifivel van baja.
Lehet, hogy a frissítés előtt sem volt már jó (valamiért), de pont a frissítés után akartam ma reggel használni, és azóta nem tudom.Ti tapasztaltatok ilyet?
A hiba maga nem egyedi, van rá bőven Google-találat, csak hát nekem reggel óta nem működik, és kellene...
-
Taci
addikt
válasz kispal87 #31381 üzenetére
Ezt nem kapcsoltad be esetleg?
Én már nem emlékszem, pontosan hol kapcsoltam be (a Fejlesztői eszközökön belül), de ezzel lehet minden szenzort (köztük a kamerát is pl.) teljesen letiltani. (Lehallgatás ellen ideális, mondjuk akár ha egy fontos tárgyaláson vagy, ahonnan szeretnél minden "fülelőt" kitiltani.)
Közben megtaláltam, így tudod bekapcsolni/elérni:
[link][ Szerkesztve ]
-
Taci
addikt
válasz kenwood #31356 üzenetére
Ha a "Beállít" gombra kattintasz, nem egyből arra a lapra visz, ahol csak be kell pöccinteni a Samsung Health melletti kis jelölőt? Általában így szokták megoldani (mert egy ideje engedélyt app már nem állíthat, azt csak a felhasználó állíthat).
De amúgy biztosan mindenféle engedélyre szüksége van, a szenzorokhoz hozzáférésre biztosan, de talán névjegyzékre, fájlrendszerre és minden másra is kérhet.De majd valaki tapasztaltabb pontosabb választ fog adni.
-
Taci
addikt
válasz csorbajeno #31274 üzenetére
Szerintem nem, az Ultra az egy új kategóriaként jött be az S20-nál: nagyobb, "telipakoltabb, ultrább" - kamerában mindenképp.
@csaba1203: Minden téren van fejlődés, de véleményem szerint csak annyi, ami miatt az új telefonnál a "régi" nyitóárat tartani lehetne. Ezek az árak viszont... Benne van biztosan a Covid-helyzet is, illetve az is, hogy ha az Apple megteheti, akkor ők is. És megtehették, mert viszik, mint a cukrot. Szóval ez olcsóbb nem nagyon lesz (nyitóár)... Még ha mondjuk a Covid-ra fogták a drágulást (nyersanyag, logisztikai kihívások stb.), és ha az a közeljövőben normalizálódik is, nem fogják olcsóbban adni, mert... miért is tennék, ha ennyiért is viszik, és rekordokat döntögetnek az eladások? De szerintem nem a mi nem-vásárlásaink fognak hiányozni nekik.
-
Taci
addikt
válasz csaba1203 #31269 üzenetére
Csak S21 (sima, +, Ultra)-beszámításánál járna a +65e, szóval eléggé behatárolt. De eszméletlen árak vannak most, szóval nem lesz csere. (Nem tudom, valaha fog-e még lejjebb menni, hisz' kapkodják az S21-eket ezeken a nonszensz árakon is - miért is adnák akkor olcsóbban? 330e Ft most a sima S21. 260e Ft-ért vettem az akkori legjobb S-Samsungot (S10+) majd' 2 éve. Annak a mostani megfelelője az S21+, ami 410e Ft...)
Majd talán S21FE. Csak azért jött a csere ötlete, mert lassan vége a garancia 2. évének is, előtte még talán jó ötlet lenne cserélni - ha van mire. -
Taci
addikt
válasz szilvaspet #31265 üzenetére
Ah, köszi, hát ezért nem láttam még, mert az egyből kikapcsoltam.
-
Taci
addikt
Van valakinek tapasztalata a Samsung Experience Store készülékbeszámításával?
https://sestore.hu/trade-in/Telefonon/emailben nem hajlandóak árat mondani, még akkor sem, ha azt kérem, mondják meg, ha bevisz valaki egy tökéletes készüléket (ott előttük bontják ki frissen a dobozból mondjuk), azért mennyit adnának. Azt mondják, csak személyesen.
Amúgy csak tippre, de azt mondom, kb. olyan árakon dolgoznak, mint a Rendo - vagy pont velük dolgoznak együtt. És ott 89.100 Ft-ot adnának most egy makulátlan S10+-ért:
[link]Jól sejtem, hogy itt is ilyen árakkal lehet számolni?
-
Taci
addikt
Ez talán szolgáltatófüggő, és talán az adott országban lévő szolgáltató kéri/erőlteti az újraindítást valamilyen oknál fogva (jó eséllyel a roaminghoz köthetően), és ez szoftveresen így van megoldva.
Találtam korábbi hasonló bejegyzést is egy gyors Google-kereséssel:
[link] -
Taci
addikt
válasz Ricardo #31139 üzenetére
Amit nagyon hiányolok ezekből a tesztekből, hogy szinte sose írják oda, milyen SW/FW-verzióval használták a készülékeket. És ez így lutri.
Sajnos a készülék megvásárlásakor nem készültem erre, így nincs "kézzel fogható" összehasonlítási alapom, de nagyon azt látom (ami innentől csak személyes vélemény/tapasztalat), hogy szépen lassan (ill. gyorsan, hisz' még csak kb. 2 éves készülék) rontják lefele a kamera teljesítményét.
Persze, szépen hangzik a changelog-ban, hogy javították a kamera teljesítményét, de az jó eséllyel csak marketing, és hát végülis mi mást mondanának?
Szoftveresen folyamatosan rontjuk le kamerájának teljesítményét/minőségét, hogy ezzel újabb készülék megvásárlására ösztönözzük, azt az érzetet kiváltva Önben, hogy a jelenlegi készüléke már kiöregedett, megérett a cserére?
Érdekes, amikor kijönnek az aktuális csúcsmodellek, mind világmegváltó fícsörökkel és kameraminőséggel van hirdetve. Eltelik 2 év, és már közel nem hozza azt a szintet, amit megjelenéskor.Persze ez csak egyéni vélemény, lehet, csak az én tapasztalatom ennyire rossz - viszont én sajnos ezt tapasztalom. Nem hiszem, hogy más gyártó máshogy csinálná, szóval igazából nem is tudom, mire válthatna az, aki csak a kamera miatt vesz telefont - én nem ilyen vagyok, szóval csak emiatt nem cserélném. De akkor is szembetűnő (számomra).
-
-
Taci
addikt
Esetleg nézd meg, nem piszkos vagy eltömődött-e az USB port. Simán el tudom képzelni, hogy esetleg amiatt nem tud elég töltést felvenni, és emiatt jelenik meg az üzenet is, hogy nem gyári a kábel.
Világíts bele egy másik telefon vakujával, és látni fogod az alján, hogy nem-e gyülemlett fel a piszok, ami miatt nem megy be rendesen a kábel csatlakozója. Ha piszkos, valami finom(abb) tárggyal próbáld kitisztítani, ne karcold, ne sértsd fel. Én fa fogpiszkálóval szoktam, de nagyon óvatosan. -
Taci
addikt
válasz magyar1997 #30722 üzenetére
Kösd gépre USB-n, úgy lesz a legegyszerűbb.
-
Taci
addikt
válasz Vinczenzo #30670 üzenetére
Alul a gomb azt mondja, Frissítés, szóval egy korábbi verzió már fent van a telefonodon. Nem hiszem, hogy kémprogramok eljutnának odáig, hogy frissítéseket adjanak ki rájuk.
Ez valószínűleg az, amit ír is, és minden Samsung telefonon ott van jó eséllyel. Megnéztem, az enyémen is, és én most frissítettem is.
Aztán ha nem jelentkezek többet, ez az oka.[ Szerkesztve ]
-
Taci
addikt
válasz Bucinudli91 #30621 üzenetére
Mivel próbálod lejátszani? Nekem pont a hétvégén volt ilyen problémám, és úgy tudtam megoldani, hogy ki kellett kapcsolnom a hardveres gyorsítást a VLC-ben.
Próbáld meg te is:
VLC --> Eszközök | Beállítások | Bemenet / kodekek / Hardveresen gyorsított dekódolás: Letiltás -
Taci
addikt
válasz maxika2004 #30593 üzenetére
Nekem is úgy kezdődik, hogy SM2 (és G975), Samsungtól vásárolva. Szóval nincs azzal a termékkóddal baj.
A G975 (az enyém) az S10+ Dual SIM, a tiéd pedig G973, S10 Dual SIM. -
Taci
addikt
válasz csorbajeno #30574 üzenetére
Nem védeni akarom, de azért ha belegondolsz, ha 2 telefon ugyanolyan képminőségre képes, de az egyiknek van pluszban egy makro kamerája is, akkor miért is kapna ugyanannyi pontot?
Nem csak képminőséget tesztelnek, hanem a komplett kamerafunkciókat/-szolgáltatásokat/-képességeket. Márpedig ha az egyikben nincs makró, a másikban van, és amúgy minden másban pont ugyanolyan minőségűek, egyértelmű, hogy a makróval felszerelt fog több pontot kapni, hisz' kamerafunkciókban/-szolgáltatásokban/-képességekben összességében előrébb van.
De nyilván mindenkinek más és más fontos a kamerákat illetően, szóval tényleg nem kell szentírásnak venni egyik tesztet sem, mert lehet, hogy nem pont a te általad preferált funkciókat tartja a tesztelő fontosnak (lásd ahogy írtad is, hogy "csak egy makro kamera", ami lehet, hogy másnak meg pont az egyik legfontosabb).
Meg kell nézni mindig több tesztet, képeket, videókat, aztán levonni a következtetéseket. -
Taci
addikt
válasz Lajcsika #30451 üzenetére
Ami (nagyon) gáz, hogy továbbra sem tudták megoldani, hogy hiába van magyar nyelven a billentyűzetem, tudjak angol kifejezésekkel emojit keresni a beépítettek között. Magyarral meg ugye amúgy sem lehet. Szóval továbbra sem lehet sehogy sem.
A jelenlegi beviteli nyelven nem kereshetők Emojik. -
Taci
addikt
válasz csaba1203 #30439 üzenetére
Én a Google Híreket használom, ahogy néztem, kb. ugyanaz. Vagy pont ugyanaz. Nem tudom. Hírek, app, Google.
-
Taci
addikt
válasz Ununqatrium #30435 üzenetére
A linkelt hozzászólásom alján írtam, hogy hol lehet kikapcsolni (a "rendes helyén"):
Beállítások > Kapcsolatok > Egyéb kapcsolatbeállítások > Rich Communications -
Taci
addikt
válasz Ununqatrium #30429 üzenetére
Gyanús, hogy a Rich Communications bosszantóan felugráló ablaka, csak valamelyest más formában (talán régiótól függ, hogy melyik készüléken milyen formában dobálja fel?).
Engem is piszkált és "spammelt" sokat, de most talán 1-2 hete nem láttam már:
[link] -
Taci
addikt
válasz csorbajeno #30330 üzenetére
Igen, valóban, ez egy nagyon jó gondolat.
Bár attól még lehet menteni azokat is, max először nem raksz vissza semmit, megnézed az alap rendszeren, hogy minden rendben van-e. Ha igen, elindítod a visszaállítást a Smart Switch-ből. Megnézed ismét, hogy rendben van-e minden. Ha igen, akkor visszarakod a Google biztonsági mentés adatait is, aztán újból megnézed. Ha esetleg ezután újra előjönne a gond, akkor valamelyik app/beállítás lesz a ludas. Akkor csinálsz újra egy gyári visszaállítást, de már csak a Smart Switch-ből állítod vissza az appokat, a Google-ből történő visszaállítást pedig kihagyod.
[ Szerkesztve ]
-
Taci
addikt
válasz dabgergo #30317 üzenetére
mivel tudnék minden lementeni majd a restorehoz használni?
Én erre a Samsung Smart Switch programot használom Windows alatt:
https://www.samsung.com/hu/support/smart-switch/ -
Taci
addikt
válasz karldergroße #30029 üzenetére
Próbáld Wuzy fórumtárs leírását, és így meglesz hivatalos forrásból: [link]
Én is így raktam fel még 10-re, és a 11-re való frissítés után is tökéletesen működik, a modulok is frissülnek. -
Taci
addikt
válasz csorbajeno #29897 üzenetére
Igen, de a rendszerfrissítés is végez clear cache partition-t, mégsem árt utána kézzel ezt elvégezni.
Inkább kilépek mindenhonnan én kézzel, később nem szeretném, hogy a vevő emiatt keressen, hogy zárolva van / beragadt valamelyik account, csak mert a gyári visszaállítás folyamata nem végzett 100%-os munkát. Ez a plusz pár lépés számomra belefér, hogy biztos lehessek ebben.
De ez csak "ajánlás" részemről, semmi több. -
Taci
addikt
válasz rothfb #29883 üzenetére
Igen, az S10-ek 3.0-t kaptak még csak. Az S21, S20, Note20 és Galaxy Z-k fognak 3.1-et kapni, legalábbis ezt a tegnapi Samsung cikket én így értelmezem.
Bár a cikk alján a lábjegyzetben az S10-ek is említve vannak:
One UI 3.1 is available starting from today on Galaxy S20 series, Note20 series, Z Fold2 and Z Flip, and the S10, Note10, and Fold, A71, A51, A90, A80, A70, and A50 devices. Availability may vary by region and carrier.Hátha megkapjuk mi is hamarosan.
-
Taci
addikt
válasz enonlui #29818 üzenetére
Na erre kíváncsi leszek, mi lesz a megoldás. A képernyőfotó alapján magyar független készülék (XEH), szóval nem igazán kellene, hogy blokkoló tényezője legyen a frissítésnek.
"B" tervnek amúgy lehet az, hogy beviszed a Samsung-hoz, hogy frissítsék ők (ha itt nem tudnának segíteni, vagy túl macerás lenne). Még garanciás, úgyhogy gond nélkül megteheted.
-
Taci
addikt
válasz kkroland81 #29766 üzenetére
Android 11 óta már nem elég csak a gombok kombinációja. Dugj rá USB-s fülest, vagy a legjobb, ha gépre kötöd USB-n, és utána csinálod a megszokott lépéseket. Sajnos valamiért ezt az USB-s részt pluszban hozzá adták.
-
Taci
addikt
válasz enonlui #29759 üzenetére
Igen, pont ezért kérdeztem rá, mert nemrég valakinek pont ilyen gondja volt, hogy valami miatt beragadt egy verzió, amiről nem lehetett felfele frissíteni.
Így, hogy ezt megírtad, az ebben a témában járatosak tudnak majd neked segíteni, csak add meg majd nekik a kért adatokat/infókat.
(Képet amúgy én sem látok feltöltve/linkelve/csatolva.) -
Taci
addikt
válasz Krissz1983 #29753 üzenetére
Más Bluetooth-eszközt tudsz párosítani? Kiszűrni, hogy a telefonnal van-e esetleg gond.
-
Taci
addikt
válasz enonlui #29743 üzenetére
Reméljük, már nem fog, igazán megszoktam az Android 11-et.
Viccet félretéve, gondolom, elírás részedről az Android 10. Kétszer is.
Az új rendszer már kint vagy ideje az XEH és TMH kódos készülékekre is, így ha a tiéd nem "ragadt be valahol", akkor a frissítés menüpontja alatt már elérhető kell hogy legyen.
De ha megírod, miért nem frissül neked, hol akadt el stb., könnyebben tudunk segíteni.[ Szerkesztve ]
-
Taci
addikt
Szerintem neki is az van, ami nekem: hiába adtam már be (többször is) mindkét SIM-hez tartozó telefonszámot, továbbra is feldobálja azt a felugrót, ami nagyon idegesítő.
@a2d2: Biztosan nem csak minket talált meg ez a bug, szóval reményeim szerint javítani fogják hamar. (Főleg mert biztosan nem S10-specifikus, hanem Android 11.)
-
Taci
addikt
Mi kellene ahhoz, hogy legyen topikösszefoglaló? Mert rengeteg kérdés (és a rá adott válasz) újra és újra előkerül, és sokkal egyszerűbb lenne mindenkinek, ha a témaösszefoglalóba (akár) linkelt válaszokra kellene csak hivatkozni.
Pár hete mintha olvastam volna itt valami ilyesmi kezdeményezést. Vagy rosszul emlékszem? -
Taci
addikt
válasz bazsar #29303 üzenetére
A Smart Switch a jó választás erre: https://www.samsung.com/hu/support/smart-switch/
-
Taci
addikt
válasz dabgergo #29299 üzenetére
Adj neki 2 hetet és megszokod. Sajnos többet nem nagyon tehetsz. Mármint persze tehetsz, Android, kb. kedvedre testre szabhatod, de az idő, plusz nem gyári megoldások.
Én is így voltam korábban pár verzióváltásnál, aztán rájöttem, hogy ezeken kár fennakadni, úgyis ezt kell használni, ki kell várni a "megszokási 2 hetet" és kész.
-
Taci
addikt
válasz Ununqatrium #29292 üzenetére
Szia!
Az a jó, hogy nem "öntapadós". Sajnos az ívelt kijelzőnél nagyon nehéz jól megcsinálni azt a fajta üvegfóliát, amit a sík képernyősöknél könnyen meg lehet. Én speciel rengeteg pénzt kidobtam használhatatlan üvegfóliákra az "öntapadósak" közül, de mind használhatatlan volt, vagy pár nap után feljött.
Minden rendben lesz azzal, amit kaptál, csak arra figyelj, hogy jól rakd fel.
Pár tanács, plusz egy videó, ami alapján nyogudtan (és jól) megcsinálhatod, és még az ujjlenyomatolvasó is tökéletesen fog működni:
https://mobilarena.hu/tema/re_samsung_galaxy_s10_es_s10_duplateszt/hsz_16216-16216.html -
Taci
addikt
Ez nem a tipikus felülről beugró értesítés, amit aztán az értesítési sávban kezelni tudsz, hanem egy külön "ablakban" jelenik meg:
(Hirtelen csak ezt a képet találtam neten róla.)Itt van még egy Kihagy gomb is. De mindegy, mit nyomok, újra és újra előjön. Sőt, megadtam már mindkét SIM kártya számát is, mégis előjön néha.
Amúgy most rákerestem és meg is találtam, hol lehet kikapcsolni:
Beállítások > Kapcsolatok > Egyéb kapcsolatbeállítások > Rich Communications
-
Taci
addikt
Titeket nem zaklat a Rich Communications-felugró?
Nagyon idegesítő. Ezt a hozzászólást sem tudtam normálisan megírni, 2szer is felugrott.
Adtam már be számot, de hiába... -
Taci
addikt
Első negatív tapasztalat a kamerával: ma szép nagy pelyhekben hullott a hó, gondoltam, lassított felvétellel milyen szép lenne. Az is lett, csak néha be-beszaggat. Csináltam vagy 15 lassított videót, mindegyikben van több-kevesebb megakadás. Nagyon idegesítő. Így használhatatlan.
Másnak jött elő ilyen szaggatás/ugrálás?
Nem csináltam FR-t, csak clear cache partition-t. De emiatt nem is fogok. Viszont ez így egy feature mínusz. Számomra legalábbis.
-
Taci
addikt
válasz laci1892 #29148 üzenetére
A Moment gyártja az egyik legjobb objektíveket mobilokra. Én is venni terveztem tőlük (pont az S10+-ra), de aztán Sony A6400 lett belőle + Sigma trió.
Ha tőlük veszed, minőségi terméket és megoldást kapsz, nagyon profik. YouTube-on rengeteg videójuk, bemutatójuk, tesztjük van, elmagyarázzák, mit-miért-hogyan. Ha esetleg nem nézted volna még, pótold, tetszeni fog, és meghozza még jobban a termékeikhez a kedvet. -
Taci
addikt
válasz Protezis #29126 üzenetére
Azt csináltam amúgy, amikor munkába mentem, de csak azért, mert egy elosztón volt a routerrel, és úgy voltam vele, hogy ha nem megy a router, bejutni sem tudnak a hálózatba.
Amúgy csak azért ajánlottam a töltő kihúzását, mert írta a kolléga, hogy Aliról rendelte, nem gyári Samsung. Azoknál meg sosem tudni.
[ Szerkesztve ]
-
Taci
addikt
válasz marquuard #29116 üzenetére
Rendben van az, ha a wireless töltő állandóan áram alatt van?
Ha kényelmesen hozzáférsz, szerintem azért jobb, ha kihúzod reggel a fali csatlakozót, és csak este dugod vissza, amikor a telefont is ráteszed. A kettő között csak felesleges "hibalehetőséget" jelent rajta hagyni, és elektronikai berendezéseknél talán jobb a "jobb félni"-elv.
Mondom ezt úgy, hogy az öcsém még a kábelt sem húzza a töltőből, miután leveszi töltőről a telefont, nemhogy a töltőt a konnektorból...[ Szerkesztve ]
-
Taci
addikt
válasz MikeWazowski #29045 üzenetére
Gond nélkül titkosíthatod: [link]
Titkosítás után csak azon a készüléken tudod megynitni, amin titkosítottad. Ha a készülékkel együtt veszted el, amíg nem tudnak belépni a telefonba, nem férnek hozzá a kártya tartalmához sem.[ Szerkesztve ]
-
Taci
addikt
válasz szpeti40 #29025 üzenetére
A Note8-nál a szélein felbuborékosodott nekem is, de ott aztán meg is állt. Ennél a telefonnál nincs ilyen. De szerintem ez a ragasztó minőségén/korán múlik inkább.
Másik topik:
Azt vettem észre Édesanyám S10e-jén, hogy a billentyűzetnél ha magánhangzóra hosszan nyom, egyből az ékezetes jön fel. Pl.: a/á, e/é, o/ó.
Nálam (S10+) viszont más karakterek jönnek fel elsőnek. Pl.:
a/!, e/÷, o/[Nem találok ilyen beállítást. Hogy lehet ilyen különbség?
[ Szerkesztve ]
-
Taci
addikt
válasz rothfb #29023 üzenetére
A gyári az egy nagyon jó fólia tényleg, de nyilván közel annyit nem véd, mint egy sokkal vastagabb üveg réteg. (És nyilván helyette megy, nem pluszban rá.)
Az ujjlenyomatolvasó területét az ragasztó szárításakor le kell takarni, aztán picit rányomva a ragasztót "kinyomni" alóla, és úgy UV lámpázni, így tökéletesen működik.
Van videó is róla (én is kaptam), párszor már linkeltem, ha szüksége van valakinek rá, szívesen megkeresem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gyúrósok ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- AI a játékokban és azon túl
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...