- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple notebookok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- UHD filmek lejátszása
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
-
Majom19
tag
válasz Kleroo #34668 üzenetére
+1 vízszintes fehér csík már az elején megjelent.
A kijelző akkor sérült mikor a törött üveg feszegetését próbálgattam a panelról. Akkor el is tűnt pár mp-re a kijelző, de nyomásra visszajött.
Elöl hátul szilánkosra tört az üveg de ez kb szeptember körül lehetett. Még megyeget szerencsére, imádom és nem tudom mit vegyek.Igen
-
-
csaba1203
addikt
válasz Kleroo #34484 üzenetére
Azt hittem, hogy a saját kijelzőjükön hasonlítottad össze őket...
Röhej, hogy a DXO Mark-on azért meg tudják magyarázni a döglött ló szunyókálását.
Egy laikus esküszöm nem veszi észre a különbségeket pedig eltelt 3 generáció.
Azért a régebbi S szériáknál mindig volt előrelépés, ami miatt az ember késztetést érzett a cserére.
Tegnap este beleolvastam az S22 topikba és nem tudtam sírjak vagy nevessek..... -
Kleroo
veterán
válasz Kleroo #34475 üzenetére
Nnna, Murphy. Ma pofára esett, erőből, 1 5ről aszfaltra.
Azt hittem szilánkosra zúzódott. De nem. Brutál ez a teló. Egy mély becsapódás van a kijelzőn, de nem reped meg.
Viszont alatta a panel nyekkent, és kb 3mm vastagon nincs kép. Illetve random villódzik is.
Szóval musthave lett a telócsere.
De akkoris egy pirosppnt, hogy még ezt is hakszál híjján majdnem túlélte.Van vkinek esetleg eladó 512 gigás max 1 év körüli S10+-a?
Hátha....mielőtt még levadászok egy S22+t.Ma egyébként be is vetődtem MMbe, csinálni pár tesztfotót velük. És nagyonnagyon nézni kell odavissza a croppolt képeket hogy lássam az S22 előnyét. Van. De inkább csak ízlés kérdése. Az S10 nagyon erősen algoritmussal mármár túlzóan behúzza, micorkontrasztolja az éleket. Az S22 naturálisabb, nem annyira mesterkélt. De kizoomopva, csak úgy rájuk nézve. 0 különbség.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Mr. Morgo
junior tag
válasz Kleroo #34249 üzenetére
Resetet azért kihagynám.....semmi kedvem újra belakni.
Újraindítani hetente egyszer szoktam.
Megpróbálom első körben a WD40-et......ha mégsem válik be, akkor csak reset lesz a vége.
Várom a napot mikor a világon pár napra megszűnik az internet (LESZ ilyen) és fiatalok tucatja lesz öngyilkos mert nem tud a facén, instán és tik-tokon lógva b@romságokat nézni! "Ami a világban most zajlik az nem más, mint vagyonelkobzás infláció mögé bújtatva."
-
mahi1
csendes tag
válasz Kleroo #34228 üzenetére
A mellékelt képek mindkét kameránál az alapbeállítások.
Az általam linkelt GCAM-ban kb kameránként 4 oldalnyi finomhangolási lehetőség van (Image processing, exposure compensation, auto-exposure compensation, hasta factor, merge, dots fix, awb correction, balck level, white level, color transform, color filter arrangement, bits per pixel, stb.), olyanra álltja az ember, ami tetszik.
A két képpel csak azt prezentáltam, hogy nem hardveresen rossz a gyári kamera, hanem szoftveresen van túltolva. Tudom, hogy ez a divat, az összes tv készüléken, közösségi médiás fotókon is ez köszön vissza, ehhez van hozzászokva az átlagember.
Az biztos, hogy a gyári kamera színei köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. De az a jó, hogy a Samsung legalább a hátsó kamerák esetén engedi az API2-t és lehet rá telepíteni más kamera szoftvert, aztán olyanra állítja az ember, amilyenre akarja. -
Mr. Morgo
junior tag
válasz Kleroo #34024 üzenetére
Én az SD-hez és a Jackhez is ragaszkodok. BT jó, de ahogy írtad is, lemerül, stb. Van BT fülesem, de ritkán használom. A madzag ezerszer megbízhatóbb.
Várom a napot mikor a világon pár napra megszűnik az internet (LESZ ilyen) és fiatalok tucatja lesz öngyilkos mert nem tud a facén, instán és tik-tokon lógva b@romságokat nézni! "Ami a világban most zajlik az nem más, mint vagyonelkobzás infláció mögé bújtatva."
-
Noukoum
veterán
válasz Kleroo #34009 üzenetére
Az lehet hogy nincsenek benne az s10 féle felesleges dolgok.
Jacket senki nem használ, sd minek mikor van bőven tárhely, qhd felbontás tök felesleges egy ekkora kijelzőre, hátlap műanyag inkább előny mint hátrány, és a kamerás képességek is több mint korrektek arra amire használjuk őket. Racionális flagship, akinek ennél több kell annak ott az ultra.[ Szerkesztve ]
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
guriga1234
addikt
-
emre33
addikt
válasz Kleroo #34006 üzenetére
nekem s10+. megjelentéskor vettem meg, pár hete cseréltettem az aksiját.
Ez még sok-sok évig jó lesz.Van S8 telefonom is. Android 8-al, minden müködik rajta, még Banki programok is. 2021. áprilisi biztonsági frissítés van rajtaezek meg se nézik a biztonsági frissítés idejét.
Minden alkalmazás legfrissebb verziója telepíthető rá.Vegyek egy telefont S10+ helyett 300-400.000 Ft-ért? És mivel fog többet tudni? Nekem még ez is gyors.
Felesleges pénzkidobás.https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
Ricardo
titán
válasz Kleroo #33736 üzenetére
"Vagy maradjon így minden, de akkor ne reklámozgassuk a 4 MP-elnél és 720p videónál nagyobb tudást, mert jó eséllyel megy a lecsóba. "
Miért is? Mert a technikai analfabéták nem a megfelelő módon juttatják el egymásnak a képeket és a videókat?
A lehetőség adott. Hogy sokan nem élnek vele az legyen az ő gondjuk. Nem a technikát kell kebutítani hozzájuk, hanem nekik kell elmondani , hogy van más lehetőség.
A te logikád alapján tök fekesleges minden fejlődés.
Akkor felejtsük el a flac formátumot is, mert a többségnek nincs olyan hangrendszere amin meg tudná hallgatni? Maradjunk a maximum 128k-s mp3-nál. Az emberek jó része úgyis csak mobilon bömbölteti. Meg aztán felejtsük el a kispolszkinál erősebb autókat is, hiszen egy csomó helyen le van korlátozva a maximum sebesség. Bőven elég az is.A világ változik. Aki nem változik vele lemarad.
-
sgeza
veterán
válasz Kleroo #33734 üzenetére
A Viberben például át tudod küldeni az eredeti képet. Csak nem képként kell küldeni, hanem a fájl csatolást választani, ahogyan egyébként bármilyen fájl átküldhető vele. Így magát az eredeti képfájlt küldöd át.
Nem reklámozni akarom, csak lehet, hogy nem mindenki tudja. Ha már így előjött ez a kérdés.[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz Kleroo #33734 üzenetére
Az ilyen csevegő programok egyzerűen nem erre valók.
Már 2016-ban naponta 100millió (!!!) órányi videót néztek meg naponta.
De már 2014-ben is egy év alatt 400 milliárd megosztott fotó volt.
Mára ezek a számok a sokszorosára ugrottak.
Brutális mennyiségekről beszélünk.
Képzeld el ha ezek nem egy két száz kb-os méretűek lennének, hanem 10-20 mega nagyságúak. -
HThomas
őstag
válasz Kleroo #33472 üzenetére
Na igen, ezért sem rohantam az Ultráért... (na meg az ára miatt sem).
A 10x-es zoom az egyedüli igazán hasznos funkció. Azzal együtt már kiváltana egy kis szenzoros kompaktot, legalábbis nappal.
Persze az lenne igazán jó, ha a tele mögött is ott lenne a nagyobb méretű, nagyobb felbontású szenzor... csak hát gondolom ahhoz már jobb optika és főleg még nagyobb kameradudor kéne.
Nekem úgy tűnik, hogy a mobil kamera hw fejlődés eléggé megtorpant... tolják ezerrel az AI-t meg a mindenféle képjavítást, de attól igazán nem lesz jobb a kép...
Azt sajnálom csak, hogy a mobilok kinyírták kvázi a kompaktokat, pedig egy LX100 II vagy G1X III lemos minden szempontból bármilyen mobilt, viszont nincs utódjuk, alig lehet őket kapni és jól el is szálltak az áraik...
[ Szerkesztve ]
-
novinyul
veterán
válasz Kleroo #33472 üzenetére
Van fejlődés kamera szinten, de valójában nincs akkora, durva különbség mint azt az ember gondolná. Még én sem adtam el az S10-m(gariba cseréltettem újra) Nagyon nincs is miért(persze az akkumulátor nem egy bajnok benne) kompakt méretű, kiváló amoled panel(jó nem 120Hz) igényes készülék ház, még jó exynos proci stb. Kamerák is a mai napig kiválóan teljesítenek.
Xiaomi 14 - Xiaomi 12 - Retro telefonok
-
Protezis
őstag
válasz Kleroo #31913 üzenetére
Pedig a megoldás egyszerű: nem kell törölni, hanem rámenni a "Hely felszabadítása a telefonon"-ra. Amit feltöltött a OneDrive-ra, azt letörli a telefonról.
Én örülök ennek a funkciónak, látom az összes képemet, ami fent van OneDrive-ban (mind a ~30 GB-ot, sok-sok évre visszamenőleg), vállalhatóan rendezve (alkönyvtárakat külön albumként kezeli sajnos).
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz Kleroo #31904 üzenetére
A galériával összegyógyított mentésnél szerintem van olyan lehetőség, hogy a készüléken tárhelyet szabadítasz fel anélkül, hogy a OneDrive-ról törölnéd. Gondolom nem a kép törlésére kell nyomni, az egy másik opció lehet.
Én személy szerint irtózom ezektől a buta, nulla konfigurálási lehetőséggel rendelkező mentésektől.
Már jó ideje a FolderSync alkalmazást használom erre, azt úgy állítod be, ahogy akarod. Jó szívvel ajánlom! -
DaDa
senior tag
válasz Kleroo #26512 üzenetére
És mindezt az alma töltő nélkül adja majd annyiért. Sőt a hozzá adott egyetlen kábel egy lighting - microusbC ami ugye egy töltővel sem kompatibilis. Na jó nagyon kevéssel. 😀
"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell
-
-
sgeza
veterán
válasz Kleroo #24783 üzenetére
De a gyorstöltés is, csak kérdés, hogy milyen mértékben számít. Minden elektronika "halála" a meleg. Egészen pontosan összességében minél több időt, minél melegebb hőmérsékleten van, annál inkább csökken az élettartama. A töltés pedig minél nagyobb teljesítménnyel történik, annál melegebb az akksi. Még az is lehet, hogy nem egyenes arányú a kapcsolat, hanem mondjuk exponenciális.
[ Szerkesztve ]
-
FireFox1996
őstag
válasz Kleroo #24673 üzenetére
Ez csak elmélet, gyakorlatban 2G még mindig kevesebbet fogyaszt.
Van itt olyan aki 2 simet használ, és egy éjszaka alatt (8-10 óra) nem fogyaszt 8%-nál többet? Mert 2G-n nálam csak 3%-ot eszik.[ Szerkesztve ]
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Elims
veterán
válasz Kleroo #24673 üzenetére
"VAlami ott nem oké más téren, mert önmagában a 4G egy előnye, hogy kevesebbet hamizik..."
Lehet,hogy ezt több helyen leírták..,de nálam nem nagyon így van.Ill. nagyon nem.
Több évig 3g-vel használtam minden telefonomat (leginkább ios),pár hónappal ezelőtt bekapcsoltam a jelenlegi telefonomon is a 4g-t (xs) és a havi 2gb adatkeret 2-3hét után eltünt úgy,hogy kb.ugyanannyit használtam.Addig a pár hónapig így ment,kb.2héttel ezelőtt újra csak 3g és azóta a 2gb-ból 600mb fogyott el ugyanannyi mobilnet használattal.Mindig ugyanazokat szoktam nézni (email-ek/hardverapro/szifon/vatera).
Nem tudom,hogy miért van így pedig ez nem lehetne,de gyakorlatban bizony 100%-ra így van.
Ja,mindenhol full-os 4g-s térerőm lehetne. -
sgeza
veterán
válasz Kleroo #24237 üzenetére
Először próbáld meg kitisztítani, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy nincs benne semmi. Nagyon tele tud menni szösszel, és összetömörödni az alján. Attól például melegedhet a csatlakozó, hogy alig érintkezik. Ez okozhatja azt is, hogy nem megy a gyorstöltés, mert azt meg az adatvezetékeken kommunikálja le.
-
Kleroo
veterán
válasz Kleroo #23115 üzenetére
Én MI8-at használtam. imádtam.
Kaptam céges S10+ -t.
Húztam rá a számat, mert nem igazán jobb....ha jobb. De így fél év után azt kell mondjam, a samu oneui2.1-e maximálisan kifinomult, poweruser vagyok, minden szegeletét ki-kihasználom, de mindenre van valami megoldása a telónak, by default.
Emiatt én nagyon megszerettem.
Részleteiben minden téren van jobb, de mint egy csomag, szerintem TOP.
Hangminősége egész jó, hajtok róla néha egy fullosabb Onkyt, amin szépen muzsikáló Jamo-k lógnak, és ott szépen kijön, hogy nagyon korrekt DAC is van benne, emiatt sem kell aggódni.
Egyébként a mikrofonja is szuper. Tényleg remek allrounder. Fotók terén kicsit talán javult egyébként.
Én videókkal nem jutottam még hadilábra, hogy a legjobb, sok kombó van.
Plusz most mintha soványabb bitrátával venne egyébként fel.
Ja a lényeget kiahygtam. Szóval ez a céges telóm, de úgy néz ki le kell adnom, körbenéztem van e jobb a piacon....és nincs jobb vétel, így konkrétan ezt veszem meg magamnak Pedig sehova nem húz a szívem, nincs jobb csomag az S10+-nál 150k körül (használt piac...)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Ununqatrium
aktív tag
válasz Kleroo #23115 üzenetére
Lényegében akkor úgy gondoljátok, kiszolgálna három évet tisztességesen, és jó alternatíva ennyiért? Hosszú távra tervezek, mint mindig. A játékok nem érdekelnek, a stabilitás és atomjó optimalizáció legyen meg, és az említett kamera és audio, amiben legyen erõs. A többi másodlagos. Nem igazán lehet válogatni kompakt méretben, ráadásul jack csatival sajnos, és úgy tünik, ez utóbbi csak egyre jobban kihal.
Choose your destiny • http://africancichlids.webnode.hu
-
HoldfenyLuna
aktív tag
válasz Kleroo #19582 üzenetére
Ha lemented a névjegyzéket csv fájlba, azt feltöltheted Gmailbe. Vagy, megpróbálod megnyitva böngészőben a Gmailt, ott van olyan, hogy fiók szinkronizálása (ha szerencséd van, akkor mást is kapsz, mint a kontaktok) vagy Gmailt telepítsd az IPhone-ra és szinkronizáld a névjegyzéket oda és akkor a droidos telódon is ott lesznek.
-
-
Imi1981
veterán
válasz Kleroo #18994 üzenetére
Kültéri napsütéses képek nagyon szépek azzal semmi gondom ! A beltéri szobafénynél szerintem gyenge és kicsit túlvilágosít túlfakít és kontrasztalan az eredmény . Az én A70-emen a Gcam sokkal jobb képet csinál szobafénynél (meg lampafénynél)mint a gyári kamerája! Ég és föld a különbség! Kültéren nem nagy a különbség és most nem éjszakai módról beszélek csak hdr-t használtam. Én kíváncsi lennék s10-en mit mutatna a gcam .
Munkatársamnak s8 van és szerintem szobafénynél beltérben jobb képet csinál mert nem olyan kásás nagyitasnál. Meg őszintén mintha 9-es droidon jobb lett volna a kemera mint 10-es droidon s10 plus-on . Igazából asszony használja az s10 plus-t úgyhogy nem látom próbálom minden nap minden percében de én ezt vettem észre . -
-Ben-
veterán
válasz Kleroo #18627 üzenetére
A bucira verést én se értem. Amiben szerintem jobb a 11 Pro/11 Pro Max (mivel nálam is járt):
1. Minőségibb érzetet kelt (Acél váz, nehezebb, stb..)
2. Éjszakai fotózásban jobb
3. Üzemidőben sokkal jobb.Összességében szerintem is jobb, de azért nem ég és föld a különbség. Ma már 100.000 forintért lehet olyan telefont venni, amivel legalább 1-1,5 évig elégedett az ember..
[ Szerkesztve ]
-
HoldfenyLuna
aktív tag
válasz Kleroo #17005 üzenetére
Jaj az nekem jól jönne. Előzőleg egy Meizu 15-öm volt, amiben az nem volt benne, de volt egy touch padom, amivel egy nyomás vissza, hosszú nyomás home, felfelé söprés pedig a legutóbbi alkLmazások, még az is jobb volt. Itt azt hittem már eleve így lesz, de nam baj, várok én, csak legyen
-
jacis
nagyúr
-
mihail38
aktív tag
válasz Kleroo #16959 üzenetére
Mint írtam is meg vagyok elégedve az android 9 is és nem pánikolok csak nem értem hogy egy gyártó a telefon eladások tekintetében magasan vezeti a listátt és ilyen dolgokra nem fektet elég hangsúlyt ellenben a kis Kínai gyártók már használják a stabil android 10....
Tesztelgessék csak ki szépen?
Mert, ha kiadják utána már kisebb gondok sem lesznek vele?
Azt is írtam hogy türelmesen várok nekem nem s.o.s
Csak én nem értem azt hogy az egyik legnagyobb gyártó erre nem fektet nagyobb hangsúlyt, mert mikor már mi a csúcs készülékünkre meg kapjuk a 10-et addigra már más gyártónak a közép kategóriás telefonján is 10- es fut na nekem ez a nevetséges....[ Szerkesztve ]
-
Balázzs
senior tag
válasz Kleroo #16086 üzenetére
Szia!
Nem vagyok hozzászokva, hogy lemerül, előtte jó darabig Motorola telóim voltak, a mod-ok szuperül megoldották ezt is! Nem jó, ha utazom, külföldön vagyok, hirtelen olyan helyre kell mennem, ahol kell a navigáció/net/stb. és rezeg a léc, mert mindjárt lemerül a telefon.Igen, kényelmes vagyok, de nem jobb úgy pl. autót vezetni egy idegen környéken, hogy látod mikor és merre kell menned?
Teljesen egyetértek veled abban, hogy a család az első, otthon ne a telót nyomkodjuk, hanem foglalkozzunk a családdal. Pár napig olyan helyen voltunk, hogy nem volt térerő, na az volt ám az igazi pihenés!
Balázs
-
addikt
válasz Kleroo #16086 üzenetére
Én azt gondolom, ésszel kell kezelni a dolgot. Munkám miatt létfontosságú a telefon, mind a sürgősségi osztályon, mind a helikopteren. Esélytelen minden területi ellátási hely adatait megjegyezni, az összes orvosi alkalmazás a telefonra van telepítve. Manapság a lexikális tudás mellett ugyan olyan fontos, hogy az ember tudja, hol kell keresni a dolgokat. Viszont amint haza érek, a telefon megy a nappaliban a polcra, és nincs nyomkodás, a három gyereké a szabadidő. Megy a Duplo ezerrel!
My name is Bond, James... Dean.
-
nkmedve
őstag
válasz Kleroo #15491 üzenetére
100% nézetben ennél a telefonnál is lényeges a javulás GCam-mal, nincsenek olyan túlhúzott élek és a zaj is sokkal finomabb (a gyári app képes néha nagyon túlélesíteni a zajt is).
Abban egyetértek, hogy 1 db RAW frame kb. használhatatlan ennél a telefonnál, ezért is gyúrják össze az appok a végső képet 5-10 esetleg 20 frameből, úgy a dinamika és zajszint is használható.
(#15493) EnterR Te találtál olyan 5.1-esnél újabb GCam-et amely nappali módban használható képet ad HDR+-al? Az éjszakai mód annyira nem érdekel engem, arra inkább DSLR-t használok. A legfontosabb az lenne, hogy nappal minél természetesebb képet tudjak lőni.