Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsebob
senior tag
válasz
HerrMajor #2095 üzenetére
2.3.4 ről tudsz áttérni CM7 ROM-ra, de csak a GB jelzésűekre ( két verzió elérhető ) ami teljesen jól működik, kivéve nálam a Youtube nem megy rendesen, de szerintem, csak nálam van ez a hiba....
Nagyon szép ICS kinézetű felületet kapsz, magyar nyelven, egységes, jól kezelhető, Go löncserrel és Go vidgetekkel működő rendszert.Igen, nem lesz okod törni, mert szeretni fogod...sokáig, míg ki nem jön egy új Moto billentyűvel....
-
GGMPC
őstag
válasz
Van egy ingyenes Videoplayer progi a Play shopban - az mindent lejatszik... felirat ilyen hangsav, olyan hangsav kepmeretezes (4:3, 16:9 zoom stb)
Ha latok Androidos telefont, akkor megmondom melyik a progi, de makulatlan volt az tuti - de igy fejbol, mint alma tulaj - mar nem emlekszem!
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
a zárt bootloader parasztosan annyit jelent, hogy a telefon csak gyárilag aláírt, és a bootloader által is ismert kernelt hajlandó elindítani.
Most már van downgrade a főzött romokra, szóval ebből a szempontból nagyjából mind1, hogy melyik verzióra tennéd fel.
De 2.3.4-ről gyári korábbi verzióra nincs visszatérés. -
HerrMajor
csendes tag
A gyári 2.3.4 neked upgrade/downgrade-elhető? Mármint teszem azt ha megveszem és frissítem erre, azzal még szoftveresen szabad lesz a MM2? Ja igen, az hogy lockolt a bootloader - pontosan mit jelent? Lehet rá más romot tenni nem? Vagy csak a kezelőfelület lesz hasonló pl. az ICS-re, de az alapok maradnak 2.2-nél? Most ezt azért kérdem, mert akkor érdemesebb gyári 2.3.4-ről moddolni, mint 2.2-ről?
Te most vetted a telódat nemrég, ugye? Hol vetted egész pontosan - mennyiért és milyen tartozékokat kaptál? A filmnézést hogy kell elképzelni? Feliratokat, HD filmeket is meg lehet oldani? Remélem nem kell mindent a telefon szájába rágni, a konvertálás sok és felesleges idő
Nagyjából egyetértek az álláspontjaiddal - akkor nem bántad meg a vételt, ennek örülök. De akkor kb. azt kaptad a pénzedért amire számítottál?
FireFox1996: Kösz az infót, a videós rész jól jött, azt nem tudtam.
Zsebob: Remélem ezt most azért mondtad mert nem lesz okom kettétörni őket.
-
-
Zsebob
senior tag
Fater! Nem lehet a Telenor hibája, mert negyed óra múlva ( a custom rommal ) már jó lett, és azóta is jó, a gyárival meg hetekig szívtam, és sehogy nem ment normálisan.
Nem Hipernet kártya-szolgáltatás volt/van benne, az a stick-ben volt, amit kihajítottam a hóra,
előfizuval/hűséggel/kötbérrel együtt. Annak a kiváltására használom a megosztást otthon, jelenleg hibátlanul. -
GGMPC
őstag
2.2 nel nekem is volt hogy eldobta 15 percenkent, de mint kiderult - ugy volt beallitva gyarilag!
2.3 nal addig tolta amig akartam, szoval nem jellemzo a hiba!
Viszont ha a Hipernet az egy Telenor mutatvany, akkor ne lepodjel meg, mert minosithetetlen a 3G mutatvanyuk ami egyebkent normal telefon hasznalatanal is latszik, mert eldobalgatja a beszelgetest is!
Konkreten a Telenor azt mondta a telefonom rossz, majd alaplapot csereltettem benne es vegen kiderult, hogy a hasonlo problemak miatt alaplapozott keszulekek majdhogynem mindegyike ezt a retek Telenor-t hasznalta!
Ott es akkor elengedtem a kezet ennek az anti szolgaltatonak!
Papa! Dolj hatra mert jo a telcsid! (ezek az elmenyeim mondjuk csakis es kizarolag gyari szoftverrel tortentek!!!)
;-)))
-
Zsebob
senior tag
Szia,
Megtennéd, hogy megnézed, hogy gyári 2.3.4 alatt ha megosztod a netedet egy másik eszközre WIFIN akkor van-e "3G data lost" hibád ( és a kapcsolat megszakad, kb 10 percenként ) ?
Nekem is munkaeszköz a gép, de ez megakadályozott anno abban, hogy otthon netezzek a teló hálózatáról, miután visszamondtam a nagyszerű Hipernet "szolgáltatást"
-
Zsebob
senior tag
válasz
HerrMajor #2085 üzenetére
Velkomabórd!
A hasonló stílusos hozzászólásokra-kérdésekre mindig szívesen kommentel itt bárki szerintem.
Saját szubjektív véleményem a két készülék közül, külsőre a M1 a nyerő.
Teljesen minimál és közben minőségi, ennyi.Az M2 a memória bőség zavara, akármennyi telepített szoft...
Nagyjából elmondható, hogy mindkét készülékre azonos tartalmú főzött ROM
készűlt, CM9 nem stabil, erősen bogaras, szóval használhatatlan.Ui: Egyik sem fog kettétörni, se így, se úgy.
-
Zsolto
őstag
válasz
Én az M1-gyel szemeztem addig, amíg a végén M2 lett belőle. Szerintem megérte várni, mert gyorsabb, jobb a billentyűzete és jóóó sok memóriája van.
Én nem azzal állnék neki a vételnek, hogy egyből moddolni akarnám, de ez világnézeti kérdés, van aki ránézni sem bír a gyári romra (2.3.4), és van, aki azzal használja teljesen elégedetten (például én). Pedig van ám igényem, elvárásom nekem is bőven, de mióta megvan az M2-m, azóta _semmi_ gondom nem volt vele, ez pedig ritkaság.
Egész nap nyúzom, több e-mailfiók állandó szinkronizálás wifin és 3G-n, aktív e-mailezés, zenehallgatás (MW-600-as Bluetooth headsettel és kihangosítva is), filmnézés, alkalmi böngészés, fórumozás, fotónézegetés, social media, játékok, navigálás, kihangosított telefonálás az autóban (saját dokkolójával, saját kihangosítójával és egy TomTom Go825 Live navival párosítva, ami istenien kezeli a 950 névjegyemet, az sms-eket, az ékezetes betűket, a híváslistákat stb., amikre az SE X10i-vel nem volt képes), és persze nyomkodás csak úúúúgy, mert az jóóóó... és szépen teszi a dolgát, nem akad, nem röccen, működik.
Ahogy látom, a custom romokkal az van, hogy mindegyiknek vannak előnyei, de az összesnek van valami hibája is, hol a kamera nem megy, hol a youtube, hol valamelyik program, ki melyik kompromisszumot tudja bevállalni, olyat tesz rá, aztán keresi a megoldást és kergeti a saját farkát vég nélkül. Én lemondtam a custom romok által kínált elszigetelt előnyökről, mert a folyamatos hegesztésre nincs sem időm, sem kedvem, nekem a telefon munkaeszköz (is), tehát használom így, kiegyensúlyozottan és stabilan, a pár extra csengettyű és csodafícsör nélkül.
Lehet, hogy nekem szerencsém volt a saját példányommal, mert azért másoknál akadnak gondok a gyári rommal is. Szóval szerintem feltétlenül megéri a pici pluszt az M1-hez képest, és próbáld ki előbb, mit tud alapból, aztán gondolkodj el azon, hogy akarod-e hegeszteni, vagy inkább örülsz neki és használod.
Ezért is nem látsz tőlem túl sok hozzászólást itt, mert csak olvasgatok, írnom nincs miről. De mióta az M2 megvan, azóta nem érdekelnek a mobilok. Na jó, egy négymagos atomvillanást elfogadnék, de az az igazság, hogy nagyon megfontolnám, mert a kétféle dokkolóval az M2 iszonyat gömbölyű mutatvány, ilyet szerintem most egyetlen telefon sem tud a piacon. (Csak a többi, újabb Motorola
).
-
FireFox1996
őstag
válasz
Ha jó tudom, az MM1-ben 600 MHz Cortex-A8 proci van, MM2-ben meg 1 GHz dolgozik. MM1-ben videó csak 24fps, MM2 meg 30fps-t tud. meg MM1-nek kicsit más a billentyúzete, mint MM2-nek. De a móddolt ROM-okban általában csak WIDE módot tud a camera, CM7/MIUI nem tud HD-t felvenni.
Szoftverilag szerintem nagyjából ugyanaz a 2, ha modolnak vmit MM1-re, akkor MM2-re is fognak, és fordítva. Könnyen rátenni bármelyik ROM-ot. Próbáltam már ICS4 (4.0.3, 4.0.4)-et MM2-n, megy rajta, de nekem akkor élményt nem nyújtott, vhogy kicsit akadozott a menüje, a beállításoknál vannak/voltak bugok, de máshol is vannak bugok. pl. videó abszolút nem működik (van akinél muxik, de nem stabil), stb. De dolgoznak a problémákon a szakemberek
Nekem kinézetre jobban tetszik az MM2, mint MM1. -
HerrMajor
csendes tag
Hello fedves fórumozók, MM1 MM2 MD1 MD2 MD2G tulajok! Mostanában sokat lógok az oldalon, olvasom a hozzászólásaitokat, és a segítségeteket kérném!
Androidos telefont szeretnék, és a Motorola is benne van a pakliban. Számomra a legfontosabb a WI-FI Internet Flash playerrel, fullosan ahogy kell, a gördülékeny kezelés, a filmnézés is beletartozik, zenehallgatás, szoftveres szabadság, fényképezés/videofelvétel. Játékok annyira nem fontosak, de jó ha vannak, dokumentumok kezelése is fontos.
A kérdést maga az a tény vetette fel, hogy nincs sok különbség a két Milestone ára között (15k Ft árkülönbség), és valamelyik mindenképpen esélyes volt a vételre már egy ideje - abban az esetben ha most valamelyikük továbbjut innen
ÁRBAN Most őszintén a Milestone 2 többet tud annyival, hogy + 15-20 ezret adjak ki érte? Az 1-nek is fel lehet húzni a prociját - amúgy meg mindkettő régi, elavult szoftverrel érkezik, tehát moddolás nélkül nem éri meg nekem sem a Milestone 1 sem a 2-es.
Ha azokat a hibákat, amelyek időközben felmerültek a készülékekkel kapcsolatban software-esen ki lehet javítani, sőt kisebb ráncfelvarrásokat is lehetőség nyílik a telefonon végezni - hogy az jobban tartsa magát a mai elvárt sebességekhez, trendekhez - akkor még mindig benne vagyok, hogy megveszem a Milestone-ok egyikét.SZOFTVERESEN A Milestone 2 meddig fejleszthető, moddolható tovább? Nehéz dolog pl. CM7, vagy CM9 rátétele? Milyen kompromisszumokkal jár ez? Pl. hallottam, hogy néhány modnál a kamera nem megy; stb. 1-1 ilyen moddal a két milestone ugyanarra a szintre emelhető majdnem, nem igaz? Pl. a Milestone 2-n jobban elfut a CM9 (ICS 4.0.3)?
Szeretem a Motorolát, de nem akarok ismét olyan elfogult lenni, mint amikor anno a V9-emet 60k-ért megvettem és többet vártam el tőle mint amennyit tudott - így kénytelen voltam beérni azzal hogy szép és tele van kompromisszumokkal - mert akkor asszem a kinézete fogott meg. A végén emiatt kettétörve lelte halálát - most már zombiként műkszik, néha bekapcsolom a flipnélküli RAZR2-t de a hideg kiráz tőle hogy még mindig lehet rajta telefonálni.
De légyszi beszéljetek le róla, ha marhaságot akarok elkövetni ezzel, én ezeket a telefonokat hajlamos vagyok a kiadatásuk-korabeli termékpalettához viszonyítani. AZÓTA akarom őket, MIÓTA kiadták. És azt a minőségi-feelinget is szeretném, amit a V9-em keltett - de nem a rossz belső árán. Mert akkor könnyen végezhetik ezek is kettétörve. Akkor pedig nem hiszem, hogy működni fognak.
Érveket, ellenérveket, akármit. A ti válaszaitok döntik el, hogy a kettő közül melyik jut tovább.
Húh kicsit sok lett, bocs. Köszi a válaszokat
-
Kodiak88
tag
Üdv! Tudna vki segíteni M2 frissítésben?
-
axioma
veterán
Koszi.
Lehet, hogy nemsokara belepek a valodi MM2 tulajok soraba... nemet ebay, ha meg tudunk egyezni. Szerencsere bena az elado, mert olyan keppel hirdeti, ahol eloterben MM1 van, es raadasul amit ket dokk-ot adna hozza az is MM1-hez valo, es valodi fotot a keszulekrol kinyitva nem rakott hozza - igaz, latszik a dobozon a 2-es, ha keresed, meg a muszaki adatok is azok. De az ilyen problemasak szoktak olcsobban elkelni... -
-
Zsebob
senior tag
Szoftveres para lesz, kikapcsolva mindig jelzi a töltést. Bekapcsolva hol átkapcsol, hol nem. Nem értem.
-
axioma
veterán
Ugyan ur nem vagyok
, de en a multkor amikor 10% ala meritettem, akkor nem irta a telefon maga, hogy toltes modban van (meg a Settings-ben is a keszulekallapotnal az volt, hogy merites). Viszont a kis led vilagitott a csatlakozonal (van az igazi MM2-n is olyan?). Rajtahagytam, es toltotte, egy ido utan jelezte is, hogy mar toltes allapotaban van.
Ha nem tulmeritett allapotban van, akkor max. a dokkba rosszul behelyezeskor szokott ilyen lenni (felalomban teszem fel). -
Zsebob
senior tag
Urak,
Csinál valakinek olyat a készüléke, hogy rádugja a töltőt és nem kapcsol át töltésre.
Persze több töltővel is próbáltam, mind gyári.Köszi
-
geryrose90
csendes tag
Üdv, tudna valaki nekem küldeni egy systemUI.apk és egy systemUI.odex rendszer filet. Milestone 2 esemhez kellene android 2.3.4 es verizó. Előre is thx, ide küldjétek légyszi: geryrose@freemail.hu
-
norvik
aktív tag
Úgy néz ki, maradok a MIUI mellett. Gyors, stabil, és már a telót is fel tudom venni :-) Nagy pozitívum számomra, hogy rögzíti a beszélgetéseket, amire más ROM-mal nem volt lehetőség, még alkalmazásokkal sem. Sok mindent kipróbáltam ennek érdekében korábban, de a legjobb eredmény is az volt, hogy csak az egyik fél beszéd rögzült, illetve a felvétel mikrofonon keresztül történt, ehhez meg ki kellett hangosítania telót, hogy a párbeszéd mindkét szereplőjét rögzítse. Ez nem megoldás... A másik a riccenés nélküli zenelejátszás. Hátrány, hogy sok élőháttér, ami a CM7-en futott, itt nem megy. Általában nem használtam ezeket, mert erőforrás igényes, csak néha dobtam fel vele kis időre a telót, szóval emiatt nem szakad meg a szívem... Ami meg fontos, az jól megy rajta. Végre belaktam, csak jókat mondhatok róla. Amit még nem tudok, illetve még ki kell tapasztalnom, az akku idő, erre kell néhány nap.
A Baseband-et itt is át kell állítani, mert alapból kinai. -
norvik
aktív tag
Még mielőtt restore lesz, próbáld ki a jutubot, mert nehogy egy esetleges beállítás legyen a gond. Szóval csak telepítés. Videó lejátszónak az MX playert használom, ez bejött a CM7-nél, így megmaradta mellette a MIUI-nál is. Neked is ez van fenn valszeg, de sok köze nem igazán lehetne egymáshoz a kettőnek, hiszen az MX nem flash lapú. Igaz, ettől még ütközhetnének az appok, de akkor másnál miért nem?
-
Zsebob
senior tag
válasz
FireFox1996 #2067 üzenetére
Bármelyikkel ill. mindegyikkel. A Felbontás- minőség sem számít. Mit gondoltok, számíthat esetleg, hogy milyen video lejátszó van telepítve?
-
Zsebob
senior tag
válasz
FireFox1996 #2062 üzenetére
Brutál jó eredmény. Bezsíroztad a kártyafoglalatot?
-
norvik
aktív tag
Hát, sajnos nincs ötletem. Ha többször is letakarítottad a telót.,akkor végképp nincs. Gyári rommal is ezt csinálta? Ha igen, akkor félő, hogy hardveres a probléma. Nálam a mindig, és minden romon ment, a legrosszabb esetben is csak erősen melegedett a telefon, de olyankor más alkalmazásoknál is, és az oka egy rosszul sikerült ROM telepítés volt. Talán megpróbálhatnál egy teljesen tiszta telepítés, install, majd még mielőtt újraindítanád a telót, wipe cache, wipe dalvik cache, és nem csak egyszer. Ha felállt a telefon, nem rátelepíteni semmit, csak a jútubot kipróbálni. Ha így sem megy, esetleg átmenni egy haverhoz, akinek jó és gyors wifije van, rácsatlakozni erre. Ha ekkor sem meg rendesen, akkor sajnos tuti, hogy hardver.
-
Zsebob
senior tag
Elindul a lejátszás, de többféle hibát csinál, pl: elmegy a hang aztán a kép, kifagy újraindul a tel., mpeg hibás kép aztán leáll, néha erőlködik 2 percig szaggatva fura zajokkal aztán nézhetetlen, stb. Browserből indítva is hasonló a helyzet. Flash-ek minden weblapon mennek....
-
Zsebob
senior tag
válasz
FireFox1996 #2064 üzenetére
ROM telepítés után volt többszöri full gyalu+reset.
-
-
axioma
veterán
Hat en nem gondoltam, hogy a Moto-nak nem mindegy, hogy melyik telefont frissiti a kiadas helyetol eltero halozatban. Masreszt az OTA ugyis wifi-n jon, ott meg nemtrivi a foldrajzi helyszin. Szoval leht hogy tudatlan vagyok, de en tenyleg ugy gondoltam, hogy jonnie kene itthon mindenkinek. Ha tevedek, irdd azt.
Ilyenkor bezzeg nem ignoralsz, csak akkor, amikor infoval tudnal segiteni. Persze szived joga, csak feltunt. -
Zsebob
senior tag
válasz
FireFox1996 #2055 üzenetére
Köszi az infót. Nekem ua van fent. Nem értem akkor....
Ja, itt az SD speed tweak:
http://www.androidpolice.com/2011/04/04/increase-your-sd-card-read-speeds-by-100-200-with-a-simple-tweak-hands-on-benchmarks/ -
Pistu77
csendes tag
válasz
FireFox1996 #2055 üzenetére
Meg egy kerdes. Viszi a telo a HC-s microSDt kartyakat vagy csak a simat? Jol elfelejtettem megnezni mielott eladtam
-
FireFox1996
őstag
Nálam pontosan az CM7 Endless7 van fent, van még CM7 tezet változat is.
Itt a ROM-om adatai: -
Zsebob
senior tag
válasz
FireFox1996 #2053 üzenetére
Szia,
megadnád a ROM, Youtube, Flash, adataid?
Végére akarok járni ennek a Youtube dolognak.
Az igo lassúságra olvastam valahol, hogy a telefonunk SD kezelése miatt
van ez a hiba, valamit át kell állítani ( Local Key ? ) hogy gyorsabb (illetve normális ) legyen az SD kezelés. -
FireFox1996
őstag
Nálam is CM7 megy, minden megy, youtube is, touch problémám sem volt eddig. De az iGO-nál szintén lassúlást érzek (iGO v8.4.3.179971). Volt már olyan, hogy iGO elindítás után letettem az iGO-t a háttérbe, lefagyott a teló, és újra indult... iGO-val GPS sokszor késik. Pl. ha buszmegállóban megállok, aztán busz elindulás után kb 15-20 másodperc múlva veszi csak észre, hogy elindultunk. De ilyet Google Maps, vagy Google Navigation-nal sosem tapasztaltam.
-
Zsebob
senior tag
válasz
Pistu77 #2044 üzenetére
Gyári ROM:
Nálam nem ment az internet wifi megosztás, "data lost" hibával dobált el
Lassú, instabil volt, hetente 2-szer legalább magától újraindult.CM7:
Minden tökéletesen működik, kivéve a Youtube ( akiket kérdeztem, náluk ment )
iGo ( Motonav ) lassú, de fut. Aura OK.
Nincs kijelző touch problémám.
Beépített lejátszónál FLAC OK. -
csibe2zy
csendes tag
Kis segítség kellene.
Hol kapok tutira használható headsetet a telómhoz? Annyi bolt foglalkozik kiegészítőkkel, hogy már fogalmam sincs hol kapok olyant, ami biztosan jól működik. Sajnos volt már rossz tapasztalatom gyárinak tűnő, de mégsem használható fülessel :-(
Esetleg felvevőgombos fülesről tud valaki? -
norvik
aktív tag
válasz
Pistu77 #2047 üzenetére
Saját tapasztalatom szerint zenehallgatásra a MIUI a legjobb. Alapból ismeri az .ape és .flac kiterjesztésű lossless fájltípusokat a saját zenelejátszója, ráadásul nálam legalábbis, ha terhelve van a proci, akkor is folyamatosan, jó minőségben döcögés nélkül játssza le a zenéket, ezt sajnos a többi romra már nem tudom elmondani. Terhelés nélkül persze azokkal sincs gond. De már egy email szinkronizálást is észrevett.
-
törölt tag
válasz
Pistu77 #2044 üzenetére
nekem a telefonálással nincs gond.
Sajnos a touchscreen érzékenysége miui/cm7 alatt nem tökéletes, részben ez magyarázhatja, ha valaki nem tudja felvenni. De ha tudod, hogy ez gondot jelenthet, akkor hozzá tudsz úgy nyúlni, hogy ne legyen bajSms-el szintén nincs gond (hw keyboard + anysoft... villámgyors gépelés, akár ékezetekkel is
gps: igo-ra tökéletes. Ládát keresni nem annyira
kb 2-3 méteres pontosságot tud, a tapasztalataim szerint.
wifi-vel sosem volt gondom, főzött romokkal van hotspot funkció is.
bluetooth: nekem a laptoppal is megy, kihangosítóra is szó nélkül csatlakozik. Ez már nem a razr v3 időszaka, amikor a motorola még önmagával sem volt kompatibilis
-
norvik
aktív tag
válasz
Pistu77 #2044 üzenetére
Igazából a lényeges különbség a fözött és a gyári romok között a sebességben és a testreszabhatöságban van. A bluetooth-röl nem tudok nyilatkozni, nem használom. A GPS gond nélkül megy a főzött romokon. A Sygic Aurát használom, ennek a crackelt változata nem ment a gyári 2:3:4-esen, előtte igen. Egyik főzőttnél sincs vele gond. Az üzenetküldés olyan alap dolog, hogy kizzárt, hogy valahol ne működjön.
IGO tapasztalatom kevés van, de ment mindenhol. Wifi sem gond, hacsak nem régi romnál. Spportify, nem nyilatkozom, mert azt sem tudom, hogy az mi -
norvik
aktív tag
válasz
Pistu77 #2042 üzenetére
Erre a kérdésre a legjobb indulattal sem lehet egyértelmű választ adni. Tökéletes ROM nincs, sem főzöttben, sem gyáriban. Mindenképpen kompromisszumot kell köss. Az igényeidnek megfelelően. Nem tudom, hogy miket akarsz használni, az igényeid adják igazán a választ. Én például nem használok kamerát, BT-t, ezért nem is érdekel, nálam nem hátrány, ha ezek nem mennek megfelelőképpen. A CM9 még nem igazán kiforrott, a CM7 és a MIUI gyorsak, stabilak, de mindkettőnek megvannak a hátrányai a másikkal szemben. Mindkettőt bátran merem ajánlani. Hogy melyiket választod, az a felhasználásaid prioritásain múlik. Igen, mondtam már olyat, hogy a CM7 szinte tökéletes. Legalábbis számomra az volt. De néhány dolog engem teljesen hidegen hagyott. MIUI-ra azért váltottam, mert alapból felveszi a beszélgetéseket. Közben azt is tapasztaltam, hogy jobb minőségben játssza le a zenét, lejátszó alkalmazástól függetlenül. De ennek is megvannak a hiányosságai a CM7-tel szemben. Nálam ma is gondot okozott például a telefon felvétel, márpedig ez elég fontos lehet mindenkinél. Remélem, majd elmúlik egy reset után ez a hiba. A CM7 az általam kipróbált és néha használt élő háttereket kivétel nélkül, gond nélkül futtatta. Igaz, memória zabáló dolog, ezért nem is tulajdonítok neki különösebb jelentőséget. A MIUI-n többnyire ezek vagy nem telepíthetőek, vagy egyszerűen el sem indulnak. Ha felsorolod, hogy mi fontos számodra, akkor talán tudok benne segíteni. Feltéve, ha olyan dolgok fontosak számodra, amiket magam is kipróbáltam. Ha nem, akkor neked kell a saját bőrödön kikísérletezni, illetve más fórumozónak feltenni ugyanezt a kérdést. Nem lerázni akarlak, a legjobb tudásom szerint válaszoltam
Ja. A magyar nyelvet minden általam ismert főzött romban megtalálod.
-
törölt tag
egyébként a gyári frissítő nem írta hogy kell resetelni a frissítés után? Vagy csak ezt nagyvonalúan figyelmen kívül hagytad
Eddig akárhány telefont láttam, verzión belüli javításnál nem (2.2 -> 2.2.2), de verzióváltásnál (2.2 -> 2.3) kötelező volt resetet is csinálni.Androidnál amúgy sem értem mi akadályozna meg egy resetben. A névjegyzéket, beállításokat úgyis visszakapod, mert lementi a google. A programok visszatelepítésére meg van elég sok megoldás...
-
axioma
veterán
válasz
zoarden #2031 üzenetére
Szerencsed van, nincs tul sok a listaban, ezek lehettek: BTMono (BEDOIG), Bluetooth Manager (ItayG) esetleg LiveWare Manager (Sony Mob.Comm., nem tudom mikor tettem fel, sony androidom nem volt, de lehet hogy ezt pont nem erre hasznaltam). Ha nem probaltad oket, akkor par perc tesztelest megerhet.
Vicces amugy a googleplay, bejelentkeztem innen geprol bongeszobol, kert telefonszamot. Megadtam neki azt a videki vonalast, amit nemreg visszaadtunk. Kajakra benyelte -
axioma
veterán
válasz
zoarden #2031 üzenetére
Akkor viszont neked me'g annyira se sikerult, mint nekem (a telo nalam nem szolt).
Multkor valahol megtalaltam a felrakott majd leszedett progikat, elokotrom neked, hogy mik voltak fent, hatha van kozte olyan amit nem probaltal. [Nekem csak kinomban voltak fent, tekintve hogy en sztereo fulest szeretnek meghajtani, csak gondoltam ha monoban vagy alsztereoban nyomna, az is jo lenne.] -
zoarden
tag
van egy mono headsetem, meg a fent említett szintén mono kihangosítóm. A hívások kifogástalanul mennek rajta (hangvezérlés is a másik irányba). Zenelejátszás viszont egyből a telefonon szólal meg.
A 2.3.4-et én kezdeményeztem a moto sw update-tel. Ez a gyári update. 2 napja van rajta, nem tudom mire gondolsz... újra nem tudom rárakni -
axioma
veterán
Pont nemreg kerdeztem az S9-et, azt hittem nincs senkinek, nem volt reakcio. Szoval: Noto S9 ezek szerint megy vele, teljes atiranyitassal? Milyen zenelejatszoval? Mas programok (igazan az "enmegyek" erdekelne, de mondjuk ha azod nincs, akkor jatek) is atiranyitodik?
Ha minden popec vele, akkor veszek S9-et. Bar kicsit sokallom az 53 dolcsit erte ujonnan, de itthon ez is duplaja. Raadasul akkor eladhatom a hasonlo, de mp3 lejatszoval integralt noname-emet. Azzal sajna csak hang megy at...Zoarden: markettel en is probalkoztam, nem sikerult. Sot, valami erdekeset csinalt a moto, mert ha felraktam egy direkt mono fuleshez valo programot es ugy probaltam a sztereo eszkozt, akkor mar a telefon hangszoroja csendben maradt, a fulesben volt valami alapzugas, de a tartalom nem jott at.
-
axioma
veterán
Vateras elado elorefizetest kert, es nullas, sokan nem mentek bele, azert lett olcso. Mondjuk most mar minusz 8-on all... De amugy se gondoltam, hogy erdeked fuzodik hozza, es sztem koszontem is hogy beraktad.
Ekezethianyert meg bocsi, programozas miatt az angol bill. van a kezemben. -
GGMPC
őstag
válasz
zoarden #2023 üzenetére
Hat ez erdekes, mert nekem ment vele a Motorola DC800 stereo BT adapter ami RCA kabellel van a HIFI-re kotve, az S9 HD stereo BT fules, a HX1 mono BT headset, es a H17 is illetve a 2011 majusi Renault Grand Scenic fejegysegevel hibatlanul megy a zene a leptetesek, beletekeres es szamkiirassal egyetemben!
Igazabol 2.2 nel tapasztaltam ezeket a dolgokat es annal az autoval sem akart menni illetve a stereo s9 BT-t ugy osszezavarta, hogy ki kellett csereltetnem a szervizben!
Szerintem ha tudod rakasd ra megegyszer ezt a szoftvert es akkor menni fog!
Vagy nyomj egy factory resetet es igy szuzen kezd el a dolgot!
Vaaaaagy ami meg szokott lenni ilyenkor, hogy egymas utan tobbszor "eroszakold meg" az eszkozzel es egyszer csak elfogadja! (volt mar ilyen is, hogy kb. tizedikre kapja el az eszkozt!)
Remelem segitettem!?.
;-)
-
"Mégis, amikor ránézek a belső tárhelyre, a 6,5 gigából csak 5 mega szabad. Legalábbis ezt írja ki. Vagy téved, de rendesen, vagy tele van régi szeméttel. Ezt nem igazán tudom elhinni."
Nekem is volt ilyen a gyari upgrade utan, szegeny telefon nyoszogott is, hogy ezt nem birja, nem szereti. Akkor volt, hogy reseteltem teljesen, es hirtelen visszesett 300 mega ala a foglalt terulet. Azota sem tudom mi tortent belul, de jobban nez ki
-
norvik
aktív tag
Fenn van a legújabb MIUI. Magát a romot kicsit módosítottam telepítés előtt. Egy kisérlet volt, ami bejött. Na nem kell túl komoly dolgokra gondolni, hiszen laikus vagyok. A romot a gépemen telepítés előtt kicsomagoltam, és a média fájlok közé bemásoltam pár saját csengőhangot, jelzéshangot, mert keveselltem a választékot, és miért nem szabhatnám jobban testre, ha lehet? A MIUI saját launcher-e nem jött be. Sima ADW-t lehetett ugyan rá telepíteni, de az ADW EX-et már nem tudtam telepíteni. Ezért persze néhány kedvenc hátterem sem működhetett. Kényszerből használtam a Go EX launcher-t, hasonlít az ADW EX-re, de nekem nem az igazi. Ízlés dolga. Mellesleg az ADW EX fizetős lenne. Nos, fogtam magam, kicsomagoltam egy CM7 romot is, és pár dolgot, ami szimpatikus volt belőle, átmásoltam a MIUI-ba.Becsomagoltam újra, felmásoltam az egészet a kártyára, és telepítettem. Egyik MIUI-ról a másikra átállni igen egyszerű, csak nyomtam egy újraindítást recovery módba. Ezután wipe cache, woipe dalvi cache, majd install zip. végül megint két wipe, aztán reboot.
Amint elindult, láttam, hogy minden beállításom, minden az égadta világon megmaradt, semmi nem veszett oda, ideértve a már telepített alkalmazásokat is. Amikor benéztem a csengőhangok közé, ott találtam az általam bemásoltakat is. Ez nem is lepett meg igazán, de az már igen, hogy az ADW EX is felkerült, át is váltottam rá rögtön. AGo-tól meg gyorsan megszabadultam. Nem hívott még senki, tehát erről még nem tudok nyilatkozni, és magáról az új rom-ról sem, most kezdek vele ismerkedni. Az üzenet, hogy kevés a tárhely, megmaradt. Annyi változott, hogy a szabad 5mega 18 megára növekedett. Érdekes, mert a csengőhangok, egyéb alkalmazásokkal inkább csökkennie kellett volna. Itt tartok. Ha valakinek van ötlete, hogy hogyan takarítsam ki a belső tárhelyet, örömmel venném. -
norvik
aktív tag
Amikor bejön egy hívás, nem a szokásos kép jelenik meg. A kijelző alsó harmadában van egy lefele mutató kis nyíl, lefele húzva felveszed, felfele meg kinyomod a hívást. Valamiért nekem ez nem sikerül mindig jól. Bár egyre jobban megy
Szokni kell. És mintha nem lenne elég érzékeny ebben a helyzetben tapizásra a kijelző.
Ma előjött egy másik dolog is. Még nem raktam fel a 2.5.25-öt, csak ma este látok neki. Vagyis amit írok a 2.4.2re igaz. Az állapotsávban megjelent egy értesítés, hogy kevés a szabad tárhely. A belsőre érti, a kártyán jelenleg van egy gigányi üres hely. A belső tárhelyet eleve nem tudom kihasználni, eddig egyetlen általam használt rommal sem. Nem hoztam benne létre virtuális meghajtót, amit telepakoltam volna zenével, bármivel. Alkalmazásokból is kevesebb van fenn, mint régebben, hiszen megvannak a megszokott dolgaim, nem és csak a valóban szükségesek lettek telepítve. Ja, és a telepítés még egy hetes sincs. Mégis, amikor ránézek a belső tárhelyre, a 6,5 gigából csak 5 mega szabad. Legalábbis ezt írja ki. Vagy téved, de rendesen, vagy tele van régi szeméttel. Ezt nem igazán tudom elhinni. Meglátom mi lesz az új MIUI-nál. Remélem, eltűnik ez a jelenség, ha nem kezdhetem törni a fejem, hogy hogyan takarítsam ki a szemetet.Nem szeretnék visszatérni a CM7-re. Igaz, elégedett voltam vele, de itt kaptam két fontos pluszt: Jobb zenét hallgatni rajta, mert nem szaggat, amikor elindítok valami erőforrás igényesebb dolgot, és tudja a beszélgetéseket alapból.
-
zoarden
tag
Uraim,
vettem egy Milestone 2-est újonnan elég jó áron ( frissen ráengedtem az update-et így most 2.3.4 van rajta 64.1.22.a953.retail.en.gb ).
Most lakom be és szomorúan tapasztaltam hogy egyik mono (non-a2dp) BT eszközömmel se megy a hangtovábbítás - a beszélgetéseket kivéve (pl Jabra sp200).
A marketen körülnézve több ígéretes alkalmazást is találtam, de mindegyiknél panaszkodtak droid tulajok a review-kban hogy nem megy nekik. A Moto vasak/BT stack-ek ilyen speckók?
Van esetleg tapasztalat, enm akaok felslegesen 4-5 appot install/uninstallálni...
Előre is kösz! -
Zsebob
senior tag
Akkor kezdem kicsit megérteni, hogy miért van rajtad ez a tukmálási "üldözési mánia".
Megítélésem szerint itt mindenki segítő szándékkal szólt hozzád, Te pedig úgy reagáltad, hogy rajtad akar valaki keresni 1-2 ezer forintot....nem igazán értettem már akkor sem.
( Így utólag bevallom, félve küldtem Neked a linket a normális Vatera M2-ről, amit végül nagyon jó áron ütöttek le, mert azt vártam, hogy rákérdezel, nem rokonom-e az illető, vagy nem dolgozom-e a Vateránál...... :-) )Félre ne érts, nincs bajom generálisan a hozzászólásaiddal ( kifejezetten hiányoznának,
mind szövegértési, mind tematikai oldalról ) de azért ez egy kicsit "sokk" volt, hogy két fórumozó által kínált termék 400 HUF -nyi különbségét kifogásolod, végképp úgy, hogy nem lettél megszólítva.Píííísz
UI: ha ugyanannyiért árulnák, azért az felettébb kartell gyanús
-
axioma
veterán
válasz
nubreed #2019 üzenetére
Igazad van, mondom, rossz reflex. Igyekszem legkozelebb nem ugrani... plane nem arnyekra.
OFF-OFF: Azert a lakasos temakban eleg sok ertelmes alak torzstag van, rengeteget tanultam toluk, amit mashonnan irtozatos aron kaphatsz meg. Igaz, igy meg idoben kerult sokba. Nekem megerte, mert akarunk masodikat epiteni, hitelt felvenni stb., meg amugy is jo ilyenekrol kepben lenni... -
axioma
veterán
Az az igazsag, hogy en az elmult 5+ evben intenziven index forumoztam (nem errol, hazepites/lakasugyek vonalon). Ott ugye eleve tobben jarnak, es idonkent jon egy amokfuto, aki meg akarja csinalni az ev uzletet, es teleszorja reklammal a topikokat, legtobbszor nem is csak a csatlakozo temakban. [Raadasul a tobbseg ugy jon, hogy o nem a reklamozo, hanem milyen elegedett volt xy ceggel, itt a link hozzajuk... undorito.] Ezeket en ott konkretan jelentettem a modiknak is, mert ha hagynank, egy ido utan nem lehetne erdemi hozzaszolast olvasni, csak hirdetest (volt mar igy szetvert tema). Es ezt a forumozoi hozzaallast nehez levetkoznom... hiaba nem indokolt itt. Sorry erte. A tevedesemert meg duplan.
-
norvik
aktív tag
válasz
#42431471 #1987 üzenetére
Szia!
Kijött az újabb MIUI verzió. Most fogom feltenni, mert eddig többnyire elégedett vagyok a 2.4.2-vel. Igazából, amit eddig valódi negatívumként ítélek benne, hogy nem mindig tudom felvenni a telót, ha hívnak. Vagy csak új nekem, vagy tényleg bénára sikeredett ez a rész. Sokszor kénytelen vagyok én visszahívni azt, aki keres, mert egyszerűen nem tudom felvenni. Te ezt hogy oldottad meg? Remélem, hogy a 2.5.25-ben lesz erre jobb megoldás, de ahogy olvasom az XDA-án, nemnagyon reménykedhetek ebben.
-
axioma
veterán
Tudtommal a forumtopikokban elvileg nem is szabad hirdetni. Termeszetesen regi motorosoktol siman elturjuk, ha itt is leirja, hogy van valami a telefonnal kapcsolatos eladnivaloja. De idejon valaki hirdetni (a topikba csak hirdetni - legalabbis a kozelmultban nem lattam, bar teny hogy nem kerestem ra), es utana me'g kvazi neki all feljebb, hogy mas "ralicital"...
De nem is ertelek, sztem FireFox elozo hsz-a alapjan kiderult, hogy no para, minden OK, tulvagyunk rajta. Minek ezen rugozni me'g...Szerk. UPSZ ezt beneztem, mea culpa! Megkovetem FireFox-ot, egyszeruen csak nem ragadt meg a neve a fejemben, kozben 1 oldalon belul is tobb mas temaban is hozzaszolt.
En kerek elnezest! -
FireFox1996
őstag
jah, bocsi, ha felidegesítettelek a kérdésemmel
lehet, hogy kicsit komás voltam, azért nem értettem pontosan a hsz-odat
Engem abszolút nem zavar, hogy 1500-ért árulja
már levettem 1990-re
ha vki megveszi az ővét, és ha vkit még is érdekel, és ha nincs olcsóbb megoldás, akkor az enyém még kerülhetne az asztalra
A helyedben én is nagyon örülnék a 40%-os sporolásnak -
Pistu77
csendes tag
A kartyat beletehettuk volna de ahoz a turbosimhez vagni kellett volna en meg azt szerettem volna elkerulni. Mert arrol volt szo konnyen unlockolhato
Neki a pannonos kartyaja ment a turboval azzal hasznalta a telot. Ezert is mertem megvenni. Az hogy flottas elofizuval nem mennek es hogy a verizon ekkora fos es kodot valtoztat nem tudtam akkor meg. Lehetne mondani: igy jartal. De ettol meg ez egy kurva jo telo es en hasznalni akarnam ha mar megvettem.
-
axioma
veterán
válasz
Pistu77 #2010 üzenetére
Hat igen, en is gondoltam, hogy kb. szerezni kene egy USA verizon felhasznalot, aki hajlando par napra aktivva tenni a sajat teloja helyett ezt, kikodoltatni, majd visszavaltani a sajat telojara. Kerdes, hogy a valtogatas milyen surun ingyenes arrafele.
Viszont en nem fogok kint jarni, hogy barkit meg tudjak erre kerni.
Egyebkent ha a tieddel sose mukodott a turbo sim, elegge az elado sara is... en ha szerzek sima unlock-oltat, es ezt eladom, tuti ugy adnam, hogy adom a turbo sim-et es ha keri ki is probaljuk (= beleegyezik hogy megvagdossuk ott helyben a kartyajat). Ha nem, csak akkor "as is".
Amugy szerintem ha meghirdeted EU eladasra ebay-en, persze ugy hogy NEM unlock-olt, akkor lehet hogy lesz ra vevod - tekintve hogy D2G nemigen van fent csak nagyon keves amit ide is elszallitanak, es valoban kevesen tudjak, hogy ezt nemtrivi kikodoltatni. Hazudni meg nem hazudsz, tehat nincs money-back, te szoltal hogy Verizon-os. Igy aztan valamennyit van eselyed visszakapni belole, es probalhatsz ujra masikat venni. (Azert irtam ebay-t, hogy ne itthoniakat szivass... bar latod, nekem megy itthon is szamomra egyelore elfogadhatoan. De ahogy a dolgok allnak, nem mostansag lesz mobilnetem, hogy gond lehessen...) -
Pistu77
csendes tag
Na nekem valaszoltak. Bar nem orulok neki:
To qualify for 3G SIM (Subscriber Identity Module) Unlock, you must meet the following requirements:· Must be a Verizon Wireless customer. Verizon Wireless only unlocks devices for Verizon Wireless customers.
· The device being unlocked must be active on a Verizon Wireless line of service.
· The line of service must be active at least 60 days.
· The line of service must be in good standing for the past 60 days.
o Good standing is defined as:
§ Balance must be current.
§ No Service suspensions or hotlines in the past 60 days.
· You may only have one 3G SIM Unlock per line every 10 months.
Magyarul kb ha makom van akkor a turbo simel mukodni fog felig a telo. Ha nem akkor van egy papirnehezekem
-
axioma
veterán
válasz
FireFox1996 #2008 üzenetére
Nem ertem, mit nem ertesz.
Te 2500-ert arulod, o 1500-ert. Tehat en, mint listatag orulok, ha ket ajanlat kozul valaszthatok, es az olcsobbikat fogom (ha erdekel). Ha nem irta volna be, akkor nem valaszthatnek. Neked lehet, hogy nem tetszik, hogy megjott a konkurencia, de ne vard, hogy a tobbiek melled allnak, en spec. a fentiek miatt nem.
Ojajj, ez annyira dedos magyarazat... de hat nem vilagos, hgoy mi nem vilagos... -
Kodiak88
tag
válasz
FireFox1996 #2005 üzenetére
van egy sima bőrtokom, az jobban tetszik
-
axioma
veterán
válasz
FireFox1996 #2005 üzenetére
Engem pl. ha erdekelne ilyen tok, tuti orulnek ha valaki bedobja a 40% sporolasos megoldast...
-
axioma
veterán
Ugy latszik nem csak nekem nem tetszik, ha ilyen tobzodas van elado darabokbol
En meg annyit pofazok, hogy fanatikus tag lettem...
-
Kodiak88
tag
Hasonló védőtok nálam is elérhető!
http://hardverapro.hu/apro/motorola_milestone_2_tok_elado/hsz_1-50.html -
FireFox1996
őstag
Úraim! Van egy ilyen 2 részes fekete védő tokom a Milestone 2-hez. Teljesen új, eredeti csomagban. Akit érdekel 2500 ft-ért, dobjon 1 privátot! (posta is benn evan
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest