Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsebob
senior tag
válasz
HerrMajor #2085 üzenetére
Velkomabórd!
A hasonló stílusos hozzászólásokra-kérdésekre mindig szívesen kommentel itt bárki szerintem.
Saját szubjektív véleményem a két készülék közül, külsőre a M1 a nyerő.
Teljesen minimál és közben minőségi, ennyi.Az M2 a memória bőség zavara, akármennyi telepített szoft...
Nagyjából elmondható, hogy mindkét készülékre azonos tartalmú főzött ROM
készűlt, CM9 nem stabil, erősen bogaras, szóval használhatatlan.Ui: Egyik sem fog kettétörni, se így, se úgy.
-
Zsolto
őstag
válasz
Én az M1-gyel szemeztem addig, amíg a végén M2 lett belőle. Szerintem megérte várni, mert gyorsabb, jobb a billentyűzete és jóóó sok memóriája van.
Én nem azzal állnék neki a vételnek, hogy egyből moddolni akarnám, de ez világnézeti kérdés, van aki ránézni sem bír a gyári romra (2.3.4), és van, aki azzal használja teljesen elégedetten (például én). Pedig van ám igényem, elvárásom nekem is bőven, de mióta megvan az M2-m, azóta _semmi_ gondom nem volt vele, ez pedig ritkaság.
Egész nap nyúzom, több e-mailfiók állandó szinkronizálás wifin és 3G-n, aktív e-mailezés, zenehallgatás (MW-600-as Bluetooth headsettel és kihangosítva is), filmnézés, alkalmi böngészés, fórumozás, fotónézegetés, social media, játékok, navigálás, kihangosított telefonálás az autóban (saját dokkolójával, saját kihangosítójával és egy TomTom Go825 Live navival párosítva, ami istenien kezeli a 950 névjegyemet, az sms-eket, az ékezetes betűket, a híváslistákat stb., amikre az SE X10i-vel nem volt képes), és persze nyomkodás csak úúúúgy, mert az jóóóó... és szépen teszi a dolgát, nem akad, nem röccen, működik.
Ahogy látom, a custom romokkal az van, hogy mindegyiknek vannak előnyei, de az összesnek van valami hibája is, hol a kamera nem megy, hol a youtube, hol valamelyik program, ki melyik kompromisszumot tudja bevállalni, olyat tesz rá, aztán keresi a megoldást és kergeti a saját farkát vég nélkül. Én lemondtam a custom romok által kínált elszigetelt előnyökről, mert a folyamatos hegesztésre nincs sem időm, sem kedvem, nekem a telefon munkaeszköz (is), tehát használom így, kiegyensúlyozottan és stabilan, a pár extra csengettyű és csodafícsör nélkül.
Lehet, hogy nekem szerencsém volt a saját példányommal, mert azért másoknál akadnak gondok a gyári rommal is. Szóval szerintem feltétlenül megéri a pici pluszt az M1-hez képest, és próbáld ki előbb, mit tud alapból, aztán gondolkodj el azon, hogy akarod-e hegeszteni, vagy inkább örülsz neki és használod.
Ezért is nem látsz tőlem túl sok hozzászólást itt, mert csak olvasgatok, írnom nincs miről. De mióta az M2 megvan, azóta nem érdekelnek a mobilok. Na jó, egy négymagos atomvillanást elfogadnék, de az az igazság, hogy nagyon megfontolnám, mert a kétféle dokkolóval az M2 iszonyat gömbölyű mutatvány, ilyet szerintem most egyetlen telefon sem tud a piacon. (Csak a többi, újabb Motorola
).
-
FireFox1996
őstag
válasz
Ha jó tudom, az MM1-ben 600 MHz Cortex-A8 proci van, MM2-ben meg 1 GHz dolgozik. MM1-ben videó csak 24fps, MM2 meg 30fps-t tud. meg MM1-nek kicsit más a billentyúzete, mint MM2-nek. De a móddolt ROM-okban általában csak WIDE módot tud a camera, CM7/MIUI nem tud HD-t felvenni.
Szoftverilag szerintem nagyjából ugyanaz a 2, ha modolnak vmit MM1-re, akkor MM2-re is fognak, és fordítva. Könnyen rátenni bármelyik ROM-ot. Próbáltam már ICS4 (4.0.3, 4.0.4)-et MM2-n, megy rajta, de nekem akkor élményt nem nyújtott, vhogy kicsit akadozott a menüje, a beállításoknál vannak/voltak bugok, de máshol is vannak bugok. pl. videó abszolút nem működik (van akinél muxik, de nem stabil), stb. De dolgoznak a problémákon a szakemberek
Nekem kinézetre jobban tetszik az MM2, mint MM1.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged