- Autós kamerák
- Gaming notebook topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Circle
csendes tag
Hát ez nem egyszerű darab
-
toldy
őstag
WOW
nem semmi egy jószág. de ami engem jobban érdekel az milyen gép rárakva? ( a 13,3-as)
-
J03Y
tag
Hát 1 millát biztosan nem ér meg...
Amúgy ez már inkább "mobil?" számítógép mint notebook. -
BeLucZ
addikt
Hát szerintem ez egy nagy határ kula!Ennyi pénzért ilyen igénytelen gép!
Ha olyan sok pénzem lenne inkább vennék egy fullos Dell XPSt, abba legalább mindenből a legjobbat rakják!7200es vinyo meg ilyen alap.....Igaz hogy az már egy million felül lenne de ha már csúcs laptop, tuti hogy nem ezt! -
rudi
nagyúr
válasz
Darth_Revan #164 üzenetére
No, így már értelmet nyer egy ekkora noti. Egyébként a Clevot mennyi pénzért sikerült megszerezni. A magyar partnerüktől vetted?
-
törölt tag
válasz
Darth_Revan #165 üzenetére
Úgy érzem inkább rádhagyom
-
válasz
Darth_Revan #165 üzenetére
Ize, halkan megjegyeznem, hogy az eddig eloadottak alapjan azert nem nagyon vagy kepben a business laptopok (meg ugy altalaban, az "enterprise IT") vilagaval. Pl. egy jobb business support ugy nez ki, hogy kb az egesz vilagon ervenyes (3-4-5 evig is), opciokent lehet valasztani olyanokat, hogy hiba eseten par oran belul legyen ott a cegnel a javitast vegzo szakember, stb. Egy ilyen support-halozat fenntartasa nyilvan nem kis feladat, nem veletlen, hogy a Clevo sem erolteti. Az, hogy orszagonkent van egy (vagy tobb) ceg, aki osszecsavarozza az alkatreszeket meg vhogy intezi azoknak a garanciajat, azert ettol baromi messze van. (Es persze ott van a supportnak a garancian tuli resze is, pl Thinkpadeknel alap az a segedprogram, ami magatol letolti es installalja a gep osszes hardverehez a drivereket meg a BIOS update-eket.)
Eppen igy, az senkit nem fog nagyon erdekelni, hogy a Clevo rakta eloszor az X CPU-t a gepeibe, mert az masodrendu szempont az ilyen gepeknel, annal sokkal fontosabb az ergonomia, a strapabirosag (nem veletlenul, hogy a Thinkpadeknel a mindenfele magnezium rollcage-ek, HDD vedelemek meg hasonlok a marketingpontok elejen szerepelnek), megfelelo kiegeszitok (egyszeru portreplikatoroktol az egeszen brutalis tudasu dokkolokig, ODD helyere rakhato potakksik stb).Szoval az uzleti gepek teren egeszen mas (es sok szempontbol joval magasabb es joval dragabban teljesitheto) elvarasok vannak, mint egy gamer laptopnal.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #164 üzenetére
Kifutottam az időből, de support pedig elhiheted van a Clevo-hoz rendesen, ami annyit jelent, hogy főképp nem maga a Clevo intézi az ügyfelek panaszait (van elég bajuk a gépek legyártásával) és a megrendeléseket, hanem minden országban ahol ezek a notik forgalmazva vannak van több partnerük is, aki felveszi a rendelést és a panaszokat és a garancia ügyintézést és ők szerelik össze a gépet is, a Clevo csak az alkatrészeket küldi, így marad elég idejük, hogy ne gyorsan összecsapott, kibontáskor 2 csavar kiesős gépeket szereljenek össze. Cserébe a Clevo megengedi, hogy "saját" néven árulják a notebookokat. Ilyen partnerek pl:
USA: Sager (itt országon belül a Sagernek még van több más partnere, aki intézi a megrendeléseket és a vásárlói panaszokat, pl Xotic PC, Dark Smiley System, PCMW, KillerNotebooks , stb.),
Kanada: Eurocom,
Németország: mySN, Cyber-System , Nexoc,
Anglia: DPCTech, Rock, Kobalt Computers , Novatech
Ausztria: Chili Green
stb, stb. még van sok sok Clevo partnerHa ez nem elég nagy support réteg, akkor mi az?
-
Darth_Revan
veterán
Valóban rosszul fejeztem ki magam, mert nincs Business részlege, de a felső kategóriás 15" és 17", 18" gamer notebook részlegen kb a koronázatlan király, a nagy teljesítményű és IBM Business minőségű notebookjaival
Igaz, mostanság vannak elég jó próbálkozások trónfosztásra...pl Gateway FX sorozat, OCZ Whitebook (Alienware-nél M17 néven fut), most meg ezrudi: Gondolkodtam ezen én is, csak B ponton nem szeretnék egy olyan drága gépet felügyeletlenül hagyni egy hétvégére
-
rudi
nagyúr
válasz
Darth_Revan #157 üzenetére
Mennyibe fájt ez a Clevo? Az árából nem jönne ki A-ban és B-ben is egy hozzá hasonló teljesítményű asztali gép? Akkor nem kellene horcolászni...
-
rudi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #159 üzenetére
Bocsánat, félreérettelek!
-
válasz
Darth_Revan #150 üzenetére
Szerintem el vagy egy kicsit tevedve
A Clevo gepei business szinten egesz egyszeruen sehol sincsenek. Nincsenek ilyen modelljeik, nincsen kilyen support, nincsen semmi: a Clevo sajat gepei egyszeru tomeggepek. -
törölt tag
válasz
Darth_Revan #157 üzenetére
HP-nek még mindig szokása, hogy 1-3 év után szétmegy a szalagkábel, s elsötétül a kijelző?
-
Keksz
senior tag
Elég masszív, de minek?
-
törölt tag
válasz
Darth_Revan #150 üzenetére
De jó, hogy mindig előkerül valaki notebookos témában, aki jól megnevettet
-
törölt tag
válasz
raskolnikoff #134 üzenetére
Én látatlanban nem mondanám profin összerakottnak a featurelista alapján. 1-2 hónap nyúzás után. A név pedig igen is számit, no nem önmagáért, de egy mérnök vajon várna 3-4 hónapot, vagy a ritkaság miatt többet is, hogy megszerelje a csodás szervízük? Járt úgy ismerősöm, hogy szimpla garis vinyócsere elhúzódott egy hónapot, szerinted egy elromlott alaplappal mit művelnek? Addig éhen döglik a tulaj.
-
Hunter2
addikt
Lanozni jólenne, másra nagyon nem.
-
válasz
Darth_Revan #148 üzenetére
Az Albacomp konkretan felmatricazott Clevo gepeket is arult
(mert gyartani nem gyartott semmit, max barebone gepekbe legoztak ossze a komponenseket). A Clevo meg azert messze nincs ott hir szintjen, mint ahol, teszem azt, az IBM (ill. mostansag a Lenovo thinkpades reszlege) vagy a HP biznisz reszlege.
-
Darth_Revan
veterán
Mivel sokat szoktam játszani, ezért fontos nekem egy erős gép, viszont mivel hasonló tudású 5x nehezebb asztali gépet nincs kedvem hetente 2x 180km-t hurcolni, ezért inkább notebookot vettem
A Clevo amit én vettem közel sem mondható, hogy nem túl jó hírű gyártótól származnaSajnos nálunk trendisebb a Tesco Gazdaságos Albacomp notebook és a Clevo nem annyira ismert, pedig a világ egyik legjobb és legminőségibb gyártója
Valamint a Clevo világ első jó pár dologban is:
1994 - Első Pentium notebook PC gyártó Taiwan-ban
1997 - Világ első 15.1" notebook
2003 - Világ első 17" WXGA notebook
2004 - Világ első Intel Dual-Core notebook (M570)
2005 - Világ első AMD X2 Dual-Core notebook (D900K és X2)
2006 - Világ első notebook SLI technologiával (M590K... 19")
2007 - Világ első Quad-core notebook SLI technologiával és RAID 5-el
2008 - Világ első DDR3 notebookja (M860TU)
2009 - Világ első Core i7 notebookjaÉs nem csak ontják magukból a notebookokat, oda is figyelnek, hogy minőség szempontjából is kiválóak legyenek
(Enyémbe is akkora hűtést pakoltak, hogy könyvtárban még net közben is ha elfelejtem csendes üzemmódba nyomni, akkor már rám szólnak
)
Az Asus meg...hát, nem olyan nagy márka, mint a Clevo, de a W90 ára nincs is az egekben
(legalábbis amíg nem érkezik MO-ra)
GTX260 csak egy rebranded 9800M GTX lesz 112 shader processorral, a GTX280-ban viszont 128 shader processor lesz
-
(Darkwood)
őstag
válasz
Darth_Revan #142 üzenetére
Aztán nehogy ez is úgy járjon, mint a Gateway, hogy eladod!
-
rudi
nagyúr
válasz
Darth_Revan #140 üzenetére
Igen, nálam a Te notid is súrolja a Vér Pistikeséget, igaz minden méretében pár centivel, súlyban meg egy kilóval kisebb mint a W90. Persze, én a Radeon HD 4870 és GeForce GTX260 fölötti VGA-kat meg a Core i7-et is Vér Pistike dolognak tartom
Gamer notebookban szerintem az egy Mobility Radeon HD4780, Core 2 Duo T8400 és 1440x900 pixeles kijelző fölötti cucc már túlzás.
Mondjuk, nekem is olyan notim van, ami fénykorába (úgy 3 éve) közel félmillió forintba került
-
válasz
Darth_Revan #142 üzenetére
Oh, akkor te, mint celcsoport, nyilvan be tudsz szamolni arrol, hogy miert vesz valaki egy viszonylag draga, hordozhatonak csak nemi tulzassal nevezheto "laptopot" egy nem tul jo hiru gyartotol
-
simonzé
addikt
Elképesztő ez a gép, mondjuk nekem nem kéne, mert túl nagy. Akkor már inkább egy bika asztali gépet + egy jó erős laptopot vennék összesen kb feleennyiért.
Az amcsik 2200 USD-ért vehetik meg. Az Európában kb 2200 EUR-t jelent, és forintban nekem még ez is "csak" 660'000-re jön ki. Biztosan van akinek megér ennyit (vagy egy misit), de láttunk már a nyáron pár bika gépet itt a PH-n fele/harmadennyiért. Jó ENNYIRE nem bikák, de gamereknek azok is jól megfelelnek. És azok is borzasztó nagyok.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
(Darkwood) #141 üzenetére
Clevo M570TU
Sajnos "csak" egy vga van benneDe GTX280M már elő van rendelve hozzá
-
(Darkwood)
őstag
válasz
Darth_Revan #140 üzenetére
Most milyen notid van?
-
Darth_Revan
veterán
Mr. Steven Blood?
Hát USA-ban ez a notebook közelébe se ér a magyar árnak...jelenleg elég nehéz a remek forint érték miatt megmagyarázni, de kint egy amerikai ezért a notebookért kb annyit fizet, mintha egy magyar 330.000Ft-ot fizetne. Magyar szemmel én azt mondom, hogy ennyit bőven megér, ráadásul az ottani fizetés is nagyobb. Arról meg csak is mi tehetünk, hogy mire elér hozzánk, a forint értéke és a vám, áfa, stb, miatt megháromszorozódik(?!) az ára.
Tehát nem az a gáz, hogy kint meg tudják venni, hanem az a gáz, hogy te nem tudod megvenni, mivel a tudásához képest ez egy olcsó laptop.
De én inkább nem szólok, mert nekem is hasonló árkategóriás notim van, tehát én is biztos Vér Pistike vagyok -
twollah
nagyúr
Azt a pici hangszorot melynyomonak nevezni barokkos tulzas.
-
tissotto
tag
Miota draga egy H2?!
-
rudi
nagyúr
Lassan befejezhetnétek a felhasználói réteg keresését! Ez a gép ERŐFITOGTATÁSRA készült, VILÁGOS?! Miért nem gamer? Mert arra a G sorozat való, korrektebb billentyűzettel, nem ilyen őrült méretekkel. Miért nem CAD-es? Mert arra korrekt munkaállomás való, amilyet az Asus nem kínál, a Dell, HP, Lenovo, Toshiba viszont igen. Ugyanolyan mint a Hummer, aminél terepre van jobb, luxusra van jobb mindenre van jobb, de mégis képvisel egyfajta értéket.
Egyébként meg itt nem tág csoportot kell találni, hanem néhány egyedet, aki megveszi azt a pár darabot. Ki veszi meg mégis a W90-et? Mr. Steven Blood! Nagyranőtt, nyugati Vér Pistike, aki 30 évesen anyuéknál lakik, napközben informatikus egy cégnél, éjjel meg számítógépbuzi. Itt találtok belőlük párat, akik tényleg megvették.
-
törölt tag
válasz
DeltaPower #132 üzenetére
Olvasd újra. Volt lakótársam is notin cadezik, de Dellen. Komoly cég nem venne CAD-re Asust.
-
törölt tag
válasz
DeltaPower #113 üzenetére
Sejtettem, hogy valaki ezzel fog jönni, mármint a CAD-del, videodj-kkel had ne foglalkozzak
Ugyanis kezdő félamatőrökön kívül senki nem fog Asust venni komoly cades munkára. Főleg nem ezt.
-
Jadro
veterán
Hű ez nem semmi!
Csak a tükröződő képernyőt sajnálom. Teljesen jó lenne ez asztali helyett. Ha muszáj azért arrébb tudom könnyen rakni, konnektor mindig van a közelben a lakásban és LAN party-ra könnyebb elvinni mint az asztalit.
-
Darth_Revan
veterán
Az Alienware csúcs notijában meg azért van "csak" 2 db ATi mobility Radeon 3870, mert azok OCZ Whitebook-ok és mikor azok kijöttek, akkor ez volt a csúcs VGA és az OCZ pedig pár hete visszahívta a notijait (úgy tűnik Alienware betárazott belőlük) és ezért nem jelent meg még hozzájuk 4870.
Én viszont az én notimba ATi helyett inkább NVidia Geforce GTX280-as VGA-t fogok majd venni amint megjelenik
(Március vége-április közepe)
-
Darth_Revan
veterán
Nem rossz gép. Az 1 milla viszont kicsit túlzás, mert a rossz forint mellett is, aki akarja az már be tudja szerezni 500k-ért is. (Nem, nem teherautóról leesett cuccot)
Sőt, ha a Ft úgy állna, mint nyáron, akkor már 350k-ért is meg lehetne venniViszont ha MO-n tényleg 1 misiért akarják forgalmazni, akkor csak ennyit mondok:
-
shadeofme
tag
És ez már vágódeszkának is elég nagy.
-
A méret még ok, A tömeg is,
Az esztétikával már van bajom, mindek mindent összekeverni?
Miért nem lehet beletenni egy normális panelt ennyi pénzért.
Miért nem lehet beletenni egy normális billentyűzetet, hogy normálisan lehessen használni, mert hely az lenne, csak nem gyártanak le hozzá egy más típúst, tudom én.
Winyó helyett meg ssd+winyó beltartalmilag, egyébként rendben lenne.Van egy toppkategóriás géped, amit nagyon drágán tudsz megvenni, de nem tudod rendesen használni, vagy legalábbis kényelmetlen.
-
Ijk
nagyúr
válasz
#95561216 #108 üzenetére
A szélesvásznú képernyőnek körülbelül 22" felett van értelme, ugyanis akkor meg van a kellő magasság normál munkához is, 24" felett pedig már a 4:3 kerül hátrányba, egyszerűen az emberi szem látótere miatt.
Sajnos a gyártók divatcikket csináltak a notikból, külsőre sokkal kellemesebb egy 16:10-es, a jobb helykihasználás miatt. Viszont sajnos már egy 15"-os képernyő is zavaróan kevés sort képes megjeleníteni, és egy 12-13"-osnál már erősen a használhatóság kárára válik a széles képernyő. A tükröződő felülettel valóban próbálnak kozmetikázni a gyenge minőségű panelek megjelenítésén, az emberi szem kontrasztosabbnak és élénkebbnek látja így a színeket. Viszont erősebb háttérfénynél szinte használhatatlanná válnak.Igazából magam részéről egy 12" 4:3-as matt kijelzővel ellátott Eee-pcnek örvendenék az asus részéről, az ilyen haszontalan góliátok helyett.
-
rudi
nagyúr
válasz
-XadAnuX+ #115 üzenetére
Lehet, hogy háromdémárkban ezres a lemaradás, de játékban a kétszer 800 számolóegység azért sokkal jobban odateszi magát mint a kétszer 320. Itt egy adag mérés, ami azt mutatja, hogy a 3870 X2 és 4870 X2 között bizony komoly különbség van. Persze a notebookos verziók alacsonyabb órajelen mennek, de a az arányok nagyjából megmaradnak.
-
rudi
nagyúr
válasz
aboriginal74 #112 üzenetére
És ekkor jön a csavar! Az Asus lambók és az Acer ferrarik olcsóbbak, ergo ütve vannak a W90-nel! No kiakirály?!
-
Integra
titán
lehet, hogy egyedül maradok a véleményemmel, de a nagy kékled, fém, bőrimitáció, minőségorgia közepette nekem valamiért olcsólook lett a gép szemre.
a kevesebb néha több. legalábbis designban egy milkóért nem egy modder gépet vennék, az is biztos. ráadásul aki ennyiért megveszi, az nem kisbalázs a szomszédból, hanem valszeg 35+ éves, neki meg a legkevésbé van szüksége erre. naja, ha persze van elég gazdag kissrác nyugaton, akiknek a szülő bevásárol, akkor megértem..
szerintem bukó anyagilag a történet alaphangon is, kb ugyanolyan erőfitogtatásnak tudom be mint az nv 295-öt, szóval asuséknál is van még pénz dögivel. -
DeltaPower
addikt
mondok kapásból 2 felhasználási területet:
- prezenter gép mérnöki alkalmazásokhoz (CAD)
- VJ (video dj, kinek hogy tetszik) vagy más, helyszíni videofeldolgozás.
bár a 2 magos vga-t mind a kettőhöz soknak érzem.haverom egy hasonló gépet használt, 2-3 HD videokamera jelét keverte és effektezte realtime. profi cad-eseknek is jól jöhet, ha megveszi a cég, munkaidő végén csak összecsukja és hazaviszi, ha otthon is dolgozni akar.
ennek ellenére nem mondanám húgy túlzottan nagy a célközönsége a gépnek -
rudi
nagyúr
válasz
#95561216 #108 üzenetére
Én inkább PR-es számmisztikát, és egyéb trükköket érzek a dolog mögött. Minél laposabb egy képernyő, annál nagyobb képátlót lehet előállítani azonos anyagmennyiségből, pixelszámból. Anno számoltam a 16:10 és 16:9 viszonyát, és a 16"-os 16:9-esnek csak 2,82%-kal nagyobb a képfelülete, képátlója pedig majdnem 5%-kal nagyobb. Még komolyabb az eltérés a 4:3-as és 16:10-es modellek között. A tükrös felület szerintem két dolog miatt kell. Egyrészt, hogy eltüntesse a TN+Film panelek gyengeségeinek egy részét és még telítettebb (mezei ember számára gusztusosabb) színeket hozzon ki óccsóér'. Másrészt azért, hogy a matt felület a high-end gépek extra tulajdonsága lehessen, amit plusz pénzért lehessen eladni. És való igaz, én pl. lazán fizetnék plusz pár százalékot a notebookom árához, hogy matt legyen a monitora.
-
rudi
nagyúr
Még valami: az Alienware legerősebb megvásárolható gépében két HD 3870-van, ami teljesítményben alaposan lemarad a W90 HD 4870 X2-je mögött.
-
törölt tag
Igény az vóna' rá, csak nem olyan áron. Szinte mindenki szélesvásznú notit épít, mert arra teremtettek igényt, és a majdnem mindenki ellentéte a kevesen, akik miatt nem éri meg külön gyártósort, termékcsaládot fenntartani, vagy csak olyan áron, hogy a fene se venne ilyen gépet.
-
Rez_Grof
őstag
Olyan ez mint a zsiráf, szép szép de otthonra nem kéne. Inkább W700.
-
-
rudi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #79 üzenetére
Szerinted akiknek ilyen notival villogni szoktak, azok PH-olvasó kockák? Akik le tudják szűrni mi a kacat és mi nem. (egyébként az a W90 eléggé nem kacat szerintem). Gazdagéknál hótmindegy hogy néz ki, mit tud, ha drága volt, akkor lehet mutogatni, villogni vele. Mint a temérdek csicsásra moddolt Hummerrel, ami nélkül nem sztár a halivúdi sztár
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Autós kamerák
- Gaming notebook topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali fotós kérdések órája
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali mobilos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB /512GB SSD/13"3 FHD, Touch, Matt/Win11 Pro
- HP Chromebook 14a-na0099ng :Intel Celeron N4000/4GB/32GB eMMC/14"FHD/Chrome OS
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 1 TB M.2 NVMe SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felturbóznád a gèped? Ezt Neked ajánljuk!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest