Hirdetés

Millió forintos notebook

Hirdetés

Óriási külső

A PROHARDVER! lassan évtizedes fennállása alatt találkoztunk több különleges hardverrel, például nyolc processzormagos vagy három-négy GPU-s rendszerrel, kompresszorral, 30 hüvelykes monitorral. Mai tesztalanyunk is a legek világából való, egy notebook. Egy notebook, amely teljesítményével hazavágja a legtöbb asztali számítógépet. Egy notebook, mellyel az Asus megmutatta, mire képes. Egy notebook, ami közel egymillió forintba kerül. A W90Vp az Asus legerősebb, legnagyobb, legnehezebb laptopja. Felső fémburkolata – a maga 443 x 328 milliméteres alapterületével – kisebb asztalnak is beillene.

Önmagában nem is látszik, hogy milyen hatalmas a 18,4”-os monitorral szerelt gép, ezért viszonyítási alapul mellétettünk egy kisebbet. Nem-nem, az alábbi képen nem egy netbook, hanem egy 13,3”-os notebook látható a tetején. Félelmetesek a méretviszonyok, a W90 élőben letaglózó jelenség.

Az elején három krómkeretes hangszóró látható, semmi több, pedig hely lenne bőven. Ezt jól mutatja a hátsó rész, ahol az ismerős aljzatok laptophoz viszonyított méretéből már sejteni lehet, hogy a W90 milyen vastag. Itt az Ethernet, modem, HDMI, D-Sub és a táp csatlakozója mellett még egy krómkeretes, és két egyszerűbb rács látható. Később kiderül majd, hogy mi rejtőzik mögöttük.

Több mint hat centiméter vastag az Asus nagyágyúja, eltörpülnek mellette a szokásos laptopok. Úgy fest mint a Jumbo Jet a többi repülőgép között. Baljára alig került valami. Van itt egy újabb méretes, krómos rács, fölötte két hangcsatlakozó majd egy USB és a Kensington zár felfogatója. A túloldalon viccesen kicsinek tűnik az optikai meghajtó, ami fölött kényelmesen elfért az ExpressCard és memóriakártyák nyílása, valamint a vezeték nélküli hálózati eszközök kapcsolóretesze. Ezután mini FireWire, eSATA, kettő, majd még egy USB jön, a sort pedig a tévétuner – tesztgépünkön vak – antennakimenete zárja.

Nem nyikorgott úgy, mint egy székesegyház kapuja, de a W90 vaskos fedelének felnyitásához erő kellett. Súlya és a zsanér ereje mindenféle zárszerkezet nélkül elég a zárva tartásához. Ha egy pillanatra elfelejtenénk a közel félméteres szélességet, azt gondolhatnánk, hogy a gép egy átlagos 15,4”-os. Pedig nem az. Alumínium csuklótámasza akkora, mint egy kisebb egérpad, teljes méretű billentyűzetét jobbról numerikus pad, balról multimédiás érintőpanel keretezi, felülre pedig két krómsáv közé további kezelőszerveket telepítettek. A hatalmas monitor előtt fényes, tükrös lap van, ami a kávát is beborítja. Legfelül 2,0 megapixeles webkamera trónol dupla mikrofonnal.

Nagy notebookhoz nagy töltő illik. De ekkora?! Alábbi képünkön egy normál notebookos táp látható mellette. A gigantikus jószág nem kevesebb mint 230(!) watt leadására képes, és bizony olyan hardvert hajt meg, ami kisebbel nem nagyon érné be!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés