- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
https://www.eteknix.com/deep-cool-da500-aurora-500w-power-supply-review/7/
Ha ez az Aurora 500w akkor kellett volna bírnia bár lehet több kiadás is létezett meg ugye fáradnak is pár év után már a kondik valamennyit. -
rokapet
tag
Szerintem aki a remix-et csinálta, elnézte! Az eredeti design (itt) 2x70x10mm-es ventit ír, bár nekem nem világos, hogy a nyomtatott borítás alá vagy fölé szerelve. A 70-es venti amúgy logikus lenne, mert a kártya ha jól emlékszem százötven-valahány mm hosszú, így két 80-as venti egymás mellett esélytelen.
-
_kovi_
aktív tag
Igen az a Titan, de nem mondanám annyira hangosnak..
Ellenállással majd picit vissza fogom venni.
Amúgy olyan hosszú időre nem tervezek, illetve szerintem addigra már kialakul majd a megfelelő fan adapter hozzá vagy valami. 2000 Ft volt ez a hűtő, barkácsolni nem akartam a kártyát.Steve
70 fokig ment fel AIDA GPGPU benchamarkban, az jó?
Windowsban 40 fokos. -
rokapet
tag
Majd egy tesztet kérünk, hogy a hátsó befújás 80mm-es ventivel mennyire hatásos...akkor nem kell szétszedni a kártyát (max a DP kimenetnél a hátlapot)
Lásd 3 perccel ezelőtti hozzászólásom. Amint lehet, de ez most sajna nem az a hétvége...
Én inkább készítenék olyan tartót a mi 2db 80-as ventit hordoz. 10-15-ert túlnyúl, de nem gond, legalább a 2. venti a VRM hűtőt is fújja.
Ezt inkább rajzold le, mert nem világos hogy hogy gondolod!
-
Czimby
addikt
Még egy tippet olvastam most, power limitet kell emelni +20%-al.
Volt akinek a DVI-portról HDMi-re váltás megoldotta a hasonló hibát, de sajnos ez jelen esetben csak sok forrasztással lenne megoldható...
Érdekesség képpen megjegyezném, hogy az Rx570-em DVI-n keresztül nem volt hajlandó Freesyncben működni az LG monitorommal(pedig elvileg csak így működne a dolog) viszont HDMI-vel működik azóta is.
Holnap v. holnapután tesztelem kicsit az Rx570-et HDMi vs DVI kábelek stb.
Után jöhet a Mi8 BIOS és hűtés mod meg a DVI kimenet teszt. -
Steve_Brown
senior tag
Ha nem csavarhúzóval hajtod ki hanem kombinált fogóval akkor nem sérül a matrica
#485 _kovi_
Teljesen jól mondod. Én se fogok a GT310-el monitort dugni az Mi8-ban. Legrosszabb esetben a windowsban be kell állítanod (Win10-en 2 kattintás és csak egyszer kell), hogy az Mi8-at használja a feladatokhoz. Ilyenkor a GT310, esetedben a GT710 csak a kimenetét fogja biztosítani, az a kis GPU nem kap majd semmilyen számítási feladatot. -
ityam
őstag
Én szerintem nem raknám rá a nano biost első körben.Ha a másik videókártyán van kép, akkor tudok biosba állítgatni elvileg. Utána winben meg ahogy láttam már van kép gyári biossal is.
Bár az még nem tiszta hogy ha CSM be van kapcsolva, akkor van e kép.UEFIben van telepítve a winem de, szerintem van legacy módom is. -
-
Ellenfele a 980Ti evett hasonlóan amiről tudjuk hogy maxwell és takarékosság, hatékonyság jegyében készült. Kepler tudott enni rendesen, elődje meg a fermi háát nevezhettük volna az nvidia prescottjának is
AMD meg akkoriban nem éppen a fogyasztásáról volt híres. 7970-280-380 stb vonalon azért ettek rendesen a kártyák. Abból hízlalt 290/390 meg egyenesen zabált, a 295x2 meg háát extrém rekordokat döntögetett az 500w tdpjével amihez képest a pro duo ami erősebb 350w-al takarékosnak mondható.
Ha ehhez viszonyítjuk akkor a nano valóban takarékos.
De a lényeg inkább az hogy közel csúcskártyáról van szó, ahhoz képest keveset is eszik. Nvidia oldalon még a TitanX(M) volt nagyobb kártya. AMD-nél meg nem igazán ment furryX vagy duo-nál nagyobb kártya akkoriban. -
daneg86
csendes tag
Ugyan azzal a DP-HDMI átalakítóval az integrált visz mindent rendesen. Igazából csak a szoftveres állandó állítgatást kerülném el azzal, hogy a kártyára van kötve a monitor.
Kipróbálom natívan DP-vel bekötni, csak azon jelenleg egy másik gép lóg.(#388) Silverboy
Afterburner szerint 50 foknál jár a kártya, amikor lekapcsol.Furmark alatt stabil 65-70 fok a max.
(#389) Csupingo
Ebben reménykedem. Délután kipróbálom másik gépben egy 650W-os táppal. Az meg egy 3070-et elbír, akkor talán ezt is..
-
Amacs
aktív tag
-
Ptech
addikt
Amúgy ez nem az Alza hibája, ez az AMD és nV taktikája mostanában.
-
fatpingvin
addikt
szabályos kört kivágni szerintem ha nincs méretben passzolú körvágód akkor úgy érdemes hogy felkarcolod körzővel a kört, utána meg elkezdesz furkálni, végén összeszakítod őket aztán reszelővel kiegyenesítesz. esetleg ha a dremelhez van kicsi vágókorong azzal meg lehet próbálni, marófejjel semmiképp mert elkopik négyszer mire körbeérsz.
-
Csupingo
veterán
Úgy tudom, már a pci 2.0 is le tud adni 150W-ot. Az újabbak talán többet is. Plusz 150W a 8-as csatin, akkor már szűkösen belefér. Persze a gyártók mindig arra törekednek, hogy 75W-nál többet ne vegyenek fel a kártyák a pcie felől, emiatt a legújabb kártya is berakható egy 1.0-ás lapba is, ami valóban csak 75W-ra képes.
Talán ennél a kártyánál már emiatt nem figyeltek a 100 éves lapokkal való kompatibilitásra, vagy szervereknél amúgy is máshogy van. -
Ptech
addikt
-
daneg86
csendes tag
Hajtogatásnál kicsit feszíteni fogja a borda a panelt, mert nem teljesen fér el a burkolat alatt...
Kollégám csinált egy átgondoltabb megoldást, amikor csak a szükséges körben vannak felhajtva a lamellákGyári paszta szerintem teljesen rendben volt, nem volt kiszáradva egyáltalán.
Volt egy blower ventis próbánk is, gyári pasztával. Venti fix 12V-ról volt hajtva, és így is elment 70 fok fölé.
-
Czimby
addikt
Egy jó tölcsér egy nagy sztatikus nyomású ventivel, megérné egy próbát hátulról fujva is szerintem.
Ha valaki pasztázásra szánja a fejét csinálhatnak, egy előtte utána tesztet, mert ha ezek tényleg új kártyák nem kellene kiszáradtnak lenni a pasztának. Persze egy minőségi paszta akkor is hozna pár fokot de 3fokért pl én nem pasztaznek, mondjuk 5fok fölött már elgondolkodtató.
-
-
Czimby
addikt
És az első elbaltázott flash az, hogy készült?
Win-es progi vagy parancssoros móka?
Mert elvileg a parancssoros kellene legyen a tuti az eredeti leírás szerint.Még szerencse, hogy van 2 BIOS, csak ha valaki elcseszi az egyiket nehogy nekiálljon kapcsolgatni és újra flashelni!!!!
Nem lehet a Flash miatt dobja el nálad néha magát a kari?
Anno volt egy 3650-em ami akkor dobta el magát amikor órajelet váltott, vagy a venti fordulatot.
(Bios editorral megoldottam, írtam a sapphire supportnak és közölték, hogy az a kártya nem tud venti fordulatot szabályozni.... akkorjóvanakkor)
Tényleg milyen ventit raktál rá, az nem lehet gond, hogy túl sok az áramfelvétele? -
-
-
-
-
-
Ahogy értem akkor ez egy furyx ami vissza van véve TDP-ben és ennek megfelelően a VRM rész is egyszerűbb. Tuning gyakorlatilag 0.
GTX980 és 390X ellenfele ahol elég a 4gb vram. Kár hogy nem raktak rá 8gb-ot de így is aki GTX1060-1070 szintet keres annak jó vétel lehet ~38eft-ért, mégsem 100eft mint aprón.
Hozzáteszem ez még mindig nem az a szint ami a vga árrobbanás elött volt amikor ~30 körül mentek a 1060-asok. 20eft körül a 380x-ek, 60-70 körül a 1070-esek.
Érdekes lenne összemérni egy RX6500XT-vel ami gpu-ban erősebb papíron és ugyan úgy 4gb vram fogja vissza. -
Fontos megemlítenem hogy a youtuber aki ajánlotta megbízható, ettől függetlenül a webshop amit írtam elképzelhető hogy nem fogja bírni a megrendeléseket hiszen igen nagy igény van a kártyákra. Discordján már jeleztek páran hogy megkapták a kártyákat lengyelek, szlovákok.
Ha lesz infóm a webshopról akkor írok róla, szerintem el fogják kapkodni a kártyákat vagy emelés lesz. Én egyet rendeltem a cikkhez alanynak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beats Studio Pro (fekete) - LEGJOBB ÁRON!
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest