Új hozzászólás Aktív témák
-
daneg86
csendes tag
Sziasztok!
Kis update.
Hűtésen módosítottam annyit, hogy a VRM hőcsövére raktam végig 1mm-es thermal pad-et, ezzel összekötve a GPU hűtő egyik hőcsövével.
Így max 10 fokkal melegebb csak mint a GPU.Tápot cseréltem 400W ( 3x18A 12V )-ról 500W (1x41A 12V)-ra. Ezzel megszűntek a terhelés alatti lekapcsolások ( ez leginkább fortnite alatt volt, ami a CPU-t és VGA-t is eléggé rángatja ).
HWinfo64-el monitorozva a kártyának valóban van 270W pillanatnyi fogyasztása.
Táp cserével kissé csökkent a coil whine, de továbbra is idegesítő szinten maradt.Játszottam kicsit a feszültségekkel. Jelenleg 950Mhz és 1050mV beállításon van ( 1050mV alatt nekem instabil ). Játékok alatt 55 fok a max. Így coil whine is tolerálható szintre csökkent, hűtés is elfogadható hangerővel megy. Ezekkel a beállításokkal a max felvett pillanatnyi teljesítmény 160W-ra csökkent, de átlagban jóval kevesebb.
Ventiből 1darab 92mm-es 12v 0,5A PWM van rajta a borda kihajtogatós módszerrel.
-
daneg86
csendes tag
Ugyan azzal a DP-HDMI átalakítóval az integrált visz mindent rendesen. Igazából csak a szoftveres állandó állítgatást kerülném el azzal, hogy a kártyára van kötve a monitor.
Kipróbálom natívan DP-vel bekötni, csak azon jelenleg egy másik gép lóg.(#388) Silverboy
Afterburner szerint 50 foknál jár a kártya, amikor lekapcsol.Furmark alatt stabil 65-70 fok a max.
(#389) Csupingo
Ebben reménykedem. Délután kipróbálom másik gépben egy 650W-os táppal. Az meg egy 3070-et elbír, akkor talán ezt is..
-
daneg86
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem!
Átalakítottam a kártyát ( képek stb korábbi hozzászólásokban ), de lenne pár problémám.
1. DP kimeneten DP-HDMI átalakítóval nincs 1920*1080 felbontásnál nagyobb ( 2560*1080 a monitorom ) és a hang sem megy át. Mindez az alaplapi integrált intel hd 4600-al és ugyan azzal az adapterrel működik. lenne erre valami megoldás ?
AMD legfrissebb driver van telepitve, Nano BIOS rárakva.2. Black Mesa, 3d mark, furmark gond nélkül megy. De pl fortnite-nél játék betöltés után, amikor rákérdez, hogy elfogadom e az automatikus beállításokat.. amint rányomok az OK-ra a gép kikapcsol.
Táp: be quiet straight power 10 400w 80plus gold
CPU: i7 4790
RAM: 2x8Gb DDR3 1333Mhz
Túlmelegedés nincs. Mi okozhatja ?Mindemellé a kártya elég erősen "coil whine" -os terhelés alatt :/
-
daneg86
csendes tag
Mi ezt cnc maróval oldottuk meg
-
daneg86
csendes tag
Hajtogatásnál kicsit feszíteni fogja a borda a panelt, mert nem teljesen fér el a burkolat alatt...
Kollégám csinált egy átgondoltabb megoldást, amikor csak a szükséges körben vannak felhajtva a lamellákGyári paszta szerintem teljesen rendben volt, nem volt kiszáradva egyáltalán.
Volt egy blower ventis próbánk is, gyári pasztával. Venti fix 12V-ról volt hajtva, és így is elment 70 fok fölé.
-
daneg86
csendes tag
Sziasztok!
Én is vettem egyet, és már össze is álltTapasztalatok:
- Windows alatt csak akkor megy a flash, ha nincs fent semmi radeon driver.
- Ha az egyik biost félremegy, akkor másikkal kell indítani, menet közben átnyomni a kapcsolót, és akkor lehet a hibás biost írni.
- Egy darab 92mm-es ventivel 70fok alatt megáll furmark közben. 50% pwm, kb 2000rpm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged