- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen processzort vegyek?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen notebookot vegyek?
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dsjk
csendes tag
válasz Nestor16 #15399 üzenetére
Nekem magyarországi független készülékem van, és nem is tégla.
Néztem az összefoglalót, de nem lettem okosabb, igaz nem is értek hozzá annyira.
A gondom csak annyi, hogy a gyári appokat akarom vissza, hogy eladáskor olyan legyen, mint amikor a dobozból kikerült. Holnap kéne eladni.
Reggel próbálok szerezni egy 4 gb-os microSD kártyát, mert hátha a 32 gb-os samsunggal nem megy, mint ahogy azt külföldi fórumokon olvastam. Különben ugrik az eladás, vagy olcsóbban kell adnom.Okos pilóta alagútban nem katapultál.
-
Nestor16
senior tag
Nekem a dload azért kellett, mert tégla volt a telefon. Visszaolvasva ez másnál nem igazán működött, ha magyar szolgáltatónál vetted a készüléket és nem független, mert ők nem adták ki a saját ROMjukat, de nekem külföldi és független, gondolom ezért működött elsőre.
Amúgy van az összefoglalóban ilyesmi bekezdés, hogy visszaállítás. Igaz a linkre nem nyomtam, még nem kellett. Ha még nem láttad, azt lesd meg!Üdv, Dávid
-
dsjk
csendes tag
Most olyat olvastam, hogy valakinek hasonló gondjai voltak, és más microSD kártyával pedig ment, mert állítólag a rózsaszín képernyő force upgrade-nél azt jelzi, hogy nincs betéve, vagy nem látja a kártyát.
Okos pilóta alagútban nem katapultál.
-
dsjk
csendes tag
-
Nestor16
senior tag
válasz Nestor16 #15384 üzenetére
Most kezdeném el moddolni újra a telefont. Recovery az van, de egy CWM alapú kék betűs menü, nevén Android system recovery (3e). Tehát most fel kell tenni újra valami frisset az összefoglalóból?
Elvileg rootolva sincs a telefon, szóval teljesen elölről kell kezdeni.Üdv, Dávid
-
dsjk
csendes tag
Szervusztok!
B196-os készülékem van.
Rootoltam, és törölgettem app-okat, viszont nem készítettem biztonsági mentést, de b196-ost illetve b197-est és b209-est is leszedtem, viszont nem tudom visszaállítani, pedig több leírást is próbáltam.
Eladás miatt kéne visszaállítani.
Recovery-ben sd kártyáról, dload mappábólmindig installation abort-ot kapok, rendszerfrissítés alatt, pedig nem kínál fel sd-ről telepítés opciót.
Ötlet?Okos pilóta alagútban nem katapultál.
-
-
demike93
tag
válasz sgergi #15391 üzenetére
sziasztok,
van egy ilyen hüvelyes jószágom nekem is, de nemsokára nyugdíjba küldöm (megtartom, csak nem igazán lesz használatban).
szeretnék rá egy másik romot tenni rá, igazából csak úgy brahiból mert még sose csináltam ilyet
tudom-tudom a leírás ott van és tényleg segít, de lenne egy-két kérdésem:
mi az a bootloader?
ha új romot rakok a telefonra kikell nyitni a bootloadert vagy elég csak rootolni a telefont?
mit jelent az hogy flashelni a recoveryt?előre is köszönöm a válaszokat
So Long, and Thanks for All the Fish
-
sgergi
veterán
válasz Dantee_Mikoo #15385 üzenetére
Legfölül a Topik összefoglalót nyitsd le, ott megtalálsz minden lényeges infót.
-
vadkörte
addikt
válasz nyisziati #15387 üzenetére
(#15386) descence:
Nem Win7, csak Win 8.1, de hiba nélkül sikerült.Tisztában vagyok vele, mire szolgál a swap. Ahogy azzal is, hogy a social media alkalmazásoknak nincs az a RAM mennyiség, amit ne tudnának megzabálni. Elhiszem, hogy sokatoknak az igényet alulról súrolja a rendszer. Ezen már egyszer átmentem. A vége a Galaxy ACE-em eladása lett. Már a vevő is hirdeti...
Igen. Ez van.
[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
nyisziati
veterán
válasz vadkörte #15378 üzenetére
"A ROM swap nélkül is gyors, nem akadozik, nem akaródzik merülni, igaz mobil adatkapcsolat nincs, csak wifi-n. (a csomaghoz nem kértem mobilnetet) OK, néha gondolkodik kicsit, de tényleg csak néhány tized másodpercig.
Tehát a kérdés. Minek erőlkötök a swap-pal, meg kókányolt kernelekkel?"A progik, amiket használsz, jellemzően kicsik és nem erőforrás-igényesek. Főleg a RAM területén. Egyik sem komplex VOIP vagy social media-típus.
Ezzel szemben aki Skype-ot, Vibert, Facebookot használ esetleg egyszerre (mármint a háttérben fut), annak biztos, hogy már kettő ezek közül használhatatlanra lassítja a készülékét. A swap arra jó, hogy egyáltalán használni tudd a készüléket, mert gyors biztos nem lesz, csak a multitasking funkció marad meg. Pláne, ha még GPS-t is használ az ember. Úgyhogy én is variálok, mikor melyiket kapcsolom be. Pedig jó lenne egyszerre, dehát nem megy. Így is, ha elindítom a Skype-ot, vagy fél perc, mire hívást tudok indítani. Viber se sokkal jobb. Hívásfogadás se egyszerű, főleg, ha valami fut.
Tiszta gyári gépemet egyébként már a Facebook-Messenger páros is kétvállra fektette a maga 100 mega fogyasztásával. És ahogy láttam pártucat (száz?) hozzászólással feljebb, voltak még érintettek a témában.
Úgyhogy az én igényeimet (meg sokakét) inkább alulról súrolja a rendszer. Hát ez van.
-
descence
tag
Hy!
Valakinek sikerült már win7 alatt nyitni a bootloadert? Ha van valaki, meg tudná velem osztani a tapasztalatait?
-
Dantee_Mikoo
tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni Android rendszer újrahúzásban? mert az én (gyári 4.1.1)-em teljesen meghülyült és csak az újrahúzás segítene rajta, viszont sehol sem találok hozzá linket és segítséget hogy hogyan is kéne pontosan Huawei Ascend y300-nál."Nem a világ lett rosszabb, a hírszolgáltatás lett jobb"
-
Nestor16
senior tag
válasz mttssz #15377 üzenetére
Nos, kicsit utána olvastam. Amúgy az én telefonom Londonból van és független alapból, ez elvileg előnyt jelent, most ezt UPDATE.APP fájt teszem rá (ami az összefoglalóban is van), hátha egyből sikerül.
Vagy ilyenkor még van valami előnyöm ami jól jöhet? Ugye szerviz itt alapból necces, mert mégis kihez vihetném?A tok és a fólia már bármelyik napban érkezhet, legalább azt igazán megvárhatná a telefon
Atya ég. Lement a frissítés és már nem a kék kép jön be, hanem a HUAWEI logo
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
válasz vadkörte #15380 üzenetére
Hali.
Én ezt a romot olvastam lejjebb, mint stabil és 4.1-es, amit le is mentettem, hogy gondolkoztam én is a cserén csak még ki akartam tesztelni a KitKat romon ezt a swap dolgot...
Én is elégedett lennék az egész telefonnal, de ha lehetséges próbálnám belakni, ahogy nekem tetszik ehhez pedig jól jönne a swap, mert nekem indításkor már 80% körül van. Futó programok általában: poweAMP(widget miatt), Beautiful widgets szintén, viber, CPU mérés, hogy ráérezzek, hogy mikor dolgozik, mi terheli le stb, amit idővel le is akartam szedni, de megtetszett, swiftkey is indul automatikusan, kb ennyi, ami rögtön indul... aztán még a tárolt folyamatokban van a többi, ami nem fut automatikusan, így el is fogyott... ha nem lenne rá swapos megoldás és class 10-es kártyám hozzá nem erőltetném, menne le pár app, de ha van rá lehetőség akkor miért ne.
Akkor én meg azt nem értem ebből a szempontból, hogy mit írtok át a build.prop és android.policy.jar fájlokban, mert ha nem gyári rom van fent, akkor szinte minden meg van csinálva előre. A policy részről pedig még nem is hallottam
Probald meg a dloados frissitest.
Köszi, remélem beválik, mert elkeserítő lenne, ha téglává válna...
Üdv, Dávid
-
vadkörte
addikt
válasz v.attis #15379 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek Veled. Tökéletes ROM nincs. Én nem piszkálom a build.prop-.ot, meg a policy.jar-t, mert nincs rá sem tudásom, sem igényem. Igényem viszont van egy jól működő stabil ROM-ra.
A gyári nekem alapvetően tetszett, legalábbis a nagybratyó G700-on, az Y300-on annyira nem jött be, hogy üresen is laggolt. Így mennie kellett.
Mint írtam, most SlimKat van rajt, érdekes, ez a néhány naponkénti OTA update lehetősége is, de valahogy hiányzik a MIUI.
Hamár MIUI. Melyik verziót ajálanátok? A 4.1.x alapú v5-öt, vagy a 4.s.x alapút? Előbbiből több verzió is van, de valami működőképes kellene.Üdv. V. Körte
-
v.attis
őstag
válasz vadkörte #15378 üzenetére
Ebbe a dilemmába én is rendszeresen bele esek. De! A gyári rom, igencsak szegényes. Igényeim kielégítéséhez temérdek alkalmazás kell, build.prop, android.policy.jar szerkesztés, ilyesmi. Így most jó a rom, de nem túl gyors, szóval kompromisszumos.
Próbáltam több custom romot-kernelt. Azokban nem kell nagyon mókolni, mert olyan bőséges a testreszabhatóság lehetősége, ellenben egyik eszi az aksit, másik nem fogad el minden alkalmazást stb. stb....
Ez olyan minekezatopikmegminekasokfőzöttrom dilemma, de talán mindkettőnk gondolataira a legjobb válasz: TÖKÉLETES ROM NINCS!!! -
vadkörte
addikt
válasz mttssz #15377 üzenetére
A dload-hoz az Y300-nál nem kell a gyári recovery?
Tudom, hogy más platform, de a G700-nál CWM-ből elméletileg nem lehet dload-dal frissíteni. (telepíteni)Más.
Előre szólok, csak hangosan gondolkodom, akinek nem inge...
A second-phone Y300-on SlimKat Rom-ot használok. A 4.4.4-est. Érződik, hogy nem feltétlenül az Y300 félelmetesen erős hardverére tervezték a KitKat-et, de elketyeg. Alapvetően nem is olyan roszul (bár lehet csere lesz egy MIUI-ra, azt már megszoktam). Swap, ext nuku.
A Full GApps-t kapta, utólag látom elég lett volna a normál is. Nem sok, durván 20 felhasználói app (tehát nem rendszer, és nem GApps tartozék) lett telepítve. (Total Commander, OSMAnd+, Vespucci, Android Firewall, Android GPS, CleanMaster, ERobot, Greenify, Link2SD, MusicPlayer HD, One Drive, RunStatic, WPS Office, QuickPic, stb...)
Mivel alapvetően egy sportoláshoz vásárolt mobiltelefonról van szó, aminek az elsődleges funkciója nem a szórakoztatás, így játék, ebookreader és videolejátszó nincs. A belső tárhely (data, nem a belső SD) 48%-a, a system 40%-a üres. A telefon így is bőven használható. Teljes mértékben megállná a helyét elsődleges telefonnak is.
A ROM swap nélkül is gyors, nem akadozik, nem akaródzik merülni, igaz mobil adatkapcsolat nincs, csak wifi-n. (a csomaghoz nem kértem mobilnetet) OK, néha gondolkodik kicsit, de tényleg csak néhány tized másodpercig.Tehát a kérdés. Minek erőlkötök a swap-pal, meg kókányolt kernelekkel?
Nem lenne egyszerűbb illetve célravezetőbb egy normálisan működő stabil és nem erőforráspazarló ROM-ot keresni? Valamint felülvizsgálni a telepítendő app-ok számát és szükségességét?Mondom, csak hangosan gondolkodtam és akinek nem inge...
Üdv. V. Körte
-
Nestor16
senior tag
válasz nyisziati #15368 üzenetére
Köszi, megtaláltam biztos átsiklottam felette.
Na már annyit szórakoztam ezzel a swappal, hogy lett egy kis meglepetésem... restart és bejön a Huawei Ascend logo, majd 2 másodperc és kékké változik az egész háttér... nem jön be a recovery sem
Esetleg valami ötlet?Üdv, Dávid
-
mttssz
senior tag
Leszedtem a PerfControlt, felraktam ezt az Antutus csodat, de a reklamja miatt rovid eletu is volt, most a regi No-Frills CPU Control megy, mukodik, meg is tartja.
-
Dantee_Mikoo
tag
Sziasztok!
Az Android Szakmai Topicból "ide küldtek".
Ez volt az eredeti gond:
"Van egy Huawei Ascend Y300-as mobilom (Android 4.1 gyári, nem piszkált)
És ma kijött egy hibaüzenet: "sajnos a com.google.process.gapps alkalmazás leállt" aztán pedíg lassan minden "sajnos" leáll és semmit nem lehet kezdeni vele. Rákerestem hogy ilyenkor Gyári beállítások/adatok Visszaállítása szükséges amit meg is csináltam a helyes módon (teló kikapcsolt állapotába 15mp-ig benyomva a volume up+bekapcs gomb hogy a recovery/rendszermenü jöjjön be) aztán ott a "Wipe data/Factory reset" ami után persze "Yes - Delete all user data" és le is fut a dolog:
-Wiping Data-
Formatting /cache...
Formatting /data...
Formatting /cache...
Formatting /HWUserData...
Data Wipe complete...
Aztán reboot system now!
És hiába ment végig a "Wipe data/Factory reset" aztán a reboot ugyanúgy marad a mobil mint előtte, tehát mintha csak rebootoltam volna és semmi több."Azt ajánlották hogy újrakell húzatni a rendszert mert a gond a /system partíciót érinti. Viszont ezt hogyan kéne csinálnom?
"Nem a világ lett rosszabb, a hírszolgáltatás lett jobb"
-
mttssz
senior tag
CeXstel 0.62 for Stock, Performance Control, es nem marad meg az altalam beallitott orajel es governor (meg igazabol semmi beallitas) reboot utan, pedig be van allitva. Mit tudok tenni?
-
törölt tag
Sziasztok!
Felraktam a MIUI 3.9-et, amit direkt erre a telefonra moddolt valaki, hiszen hivatalosan nem jött ki rá. Most felajánlotta a 4.8.8 frissítést, mi történne ha telepíteném?
-
Zolio3
senior tag
válasz Botigta #15360 üzenetére
Azért írtam, hogy valószínűleg a kernel miatt nem indul el. Viszont kernelt később is lehet telepíteni, akár a készüléket belakva is. Először csinálj a recoverybe backupot, majd tegyél fel másik kernelt, ne azzal, amivel próbálkoztál. Az látszólag nem passzol a romhoz. Ha nem indulna el a teló akkor recoveryből pár perc alatt vissza tudod állítani a működőképes állapotot.
-
Zolio3
senior tag
válasz Patens #15345 üzenetére
Ne a Windows formázóját használd, és főleg ne gyorsformázva. Akkor valójában nem törli a fájlokat, backup progikkal vissza tudnád állítani. Használj normális programot, amit kifejezetten ilyen műveletre írtak. Nem lehetetlen, hogy a kártya haldoklik, de először csinálj egy tényleges törlést rajta valami progival. Ha utána sem működik, akkor kártya hiba.
-
Botigta
aktív tag
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a gyors segítőkész hozzászólásokat. Végül is nem tudom, mit hibáztam, lehet ez is, az is. Minden esetre most feltettem a FusionX_Reborn_B199_Syssx_V2.0 romot, szépen elindult, nem mertem kernelt hozzácsapni, GAPPS meg benne van, úgyhogy egy pár napig teszteltetem az asszonnyal.
-
monalala
aktív tag
válasz Botigta #15357 üzenetére
A gugli fioknak semmi köze a kernelhez, azt a gapps telepitése után kell beállítani, viszont kernel csere után cache és dalvik wipe dukál. Install után nem kell wipe, mert akkor törlöd amit felraktál. Előtte kell wipe-olni a data cache és system particiokat. Wipe, install rom, gapps, esetleg kernel, azutan cache dalvik wipe, de csak az. Ez a sorrend kb.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Lala
-
Botigta
aktív tag
válasz mttssz #15354 üzenetére
Lehet ez a baj... Mivel az install végén ott vigyorog a nagy Wipe gomb, és factory reset helyett azt nyomkodtam...
Egyébként félsiker, egyszer már elindult a Cyanogenmod, aztán mivel nem volt Google fiók, gondoltam felteszem az ajánlott kernelt, meg a GAPPS-et. Na ott valamit megint elbaztam, mert azóta megint nem indul el...
Úgyhogy kezdtem mindent előlről. Most ismét elindult
Feltettem a kernelt. Már megint nem indul. Berosálok...[ Szerkesztve ]
-
Botigta
aktív tag
És kérdezném, hogy mi az a GAPPS?
-
Patens
csendes tag
Sziasztok!
SD kártya (Sandisk 8gb) problémával állok szemben. A teló megmakacsolta magát és állandó jelleggel ledobál az SD-ről, de közben látom a kártyát és a rajta lévő fájlokat, de "írni" nem tudok rá. Tehát "csak olvashatóvá" teszi. Ilyenkor leválasztom és újra csatolom, ami egy ideig működik is, de utána figyelmeztetés nélkül megint felülírja a kártyát.
Gondoltam egy formázással megoldható. USB kábellel rápattintottam a gépre, formázás. Leformázta, a gépen mutatta a 7,38 gb szabad helyet. Lehúzom USB-ről, telefonon tulajdonságok, tárhely menü: a kártya ugyanúgy "tele van". A fájlok ugyanúgy megvannak, noha a gépen magam láttam, hogy leformázta, ergo törölt mindent a kártyáról.
Átraktam egy másik telefonba, majd azon keresztül formáztam le. Újra. Ismét sikertelenül a Huawei szerint.
Azért elég érdekes, hogy a telefon vissza tudja állítani az adatokat, amiket már rég töröltem...
Miért zavaró? Fényképet, videót ezután csak belső tárhelyre menti. Facebook, Twitter képeit nem tölti le, mert azok az SD-re mennének, amit viszont nem lehet írni. Stb, stb...
Hátha valaki találkozott hasonlóval. Addig is tovább próbálkozom, és köszönöm előre is a válaszokat!
üdv, patens -
Nestor16
senior tag
válasz nyisziati #15343 üzenetére
Um, én ezen a néven, hogy Memory swap for root nem találom a programot, csak Swapper for Root, ami hasonló, az első találat.
Amúgy nekem a SlimKat rom v7.6-os verzióra frissítés után nem volt már swap terület, ezért újra tettem megint a Enable Ram Swap & Create a Swap File szerint, de már 2x is végigcsináltam az első módszerrel, hiba nélkül lefut, de még sincs aktiválva a swap, hiába restart és wipe & dalvik...
Üdv, Dávid
-
nyisziati
veterán
válasz theo_76 #15341 üzenetére
Középtájon keresd, "FusionX Reborn by Syssx420".
Ajánlott kernel hozzá a Cexstel 0.62, stock alapú.
"CeXstel v0.62 for Stock:" alatt az első. Ezzel tudsz swapot (memóriabővítést) felrakni. Sokat gyorsít a rendszeren, pláne class 10-es SD kártyával. Én a "Memory swap for root"-ot használom. Beállításokban "256 Mb RAM" és "swapiness=60". Ha elindítod, kéri a "superuser" jogot, ezután kell beállítani, majd "On"-t nyomni. Több sort fog kiírni, az első 3 gyorsan lemegy, majd 40-50 másodpercet várni kell a 4. sorra. Utána még 5-6 sort kiír és aztán használható.
Célszerű leellenőrizni, hogy tényleg bekapcsolt-e, mert előfordult, hogy nem, ezt a Memoryinfo-Swapcheckkel szoktam, az utolsó sor a swapé. Ha 0/0-t ír, lépj vissza a Memory swap-ba, "Off", várd ki a folyamat végét, majd "On". Ezután nekem mindig működött.
-
vadkörte
addikt
A Magyar Királyi Posta monopolhelyzetéből adódóan - - bár már tegnap megérkezett a telefon, csak ma tudtam átvenni. A telefon maga eltekintve a káva szélén néhány apró "horpadástól" kifogástalan állapotban van.
B194-es ROM volt rajt. Azzal sem volt rossz, de érezhetően és látványosan laggolt. A leírások alapján BL-t nyitottam, majd kapott egy TWRP-t és készült egy backup a gyári rendszrről.
CWM-hez szokott szememnek a TWRP nagyon más. Majd feltelepítettem a SlimKat 4.4.4-es 7.4.20140819-CHIL360 build-jét, a full GApps-szal.
Bár régen használtam Nova-t de nagyon furcsa a launcher a MIUI után. Alapállapotban a rendszer gyors reszponzív és kényelmes. Belakva és az alapvető finombeállítások elvégzése után sem lett semmivel sem lassabb. Azt nem állítom, hogy veri sebességben a 4 magos 2GB RAM-os G700-at, de elég fürgén szedi a lábait. Az 5"-os péklapátom után a mérete kifejezetten kicsi. Elsődleges telefonnak ezért nem is tudnám elképzelni, de egy "szükségtelefonnak" minden további nélkül.
Úgy tűnik nem volt rossz választás sem a típus, sem a ROM.Üdv. V. Körte
-
mttssz
senior tag
Próbálta valaki a CeXstel kerneles Fast Charge-t? Működik? Nem káros?
-
malna88
tag
Sziasztok! Erről tud valaki valamit? https://www.youtube.com/watch?v=KeRM5anImRs
Próbálok valami viszonylag újabb romot keresni, így találtam rá erre a videóra.
s9+
-
0xmilan
addikt
válasz aytukabozs #15329 üzenetére
Tedd fel az xposed framework-t meg hozzá a GravityBox-t, utóbbiban tudsz bekapcsolni navigációs sávot meg állítani funkciókat, színeket, magasságot, stb. Ehhez ugye root jog kell, szóval ha nincs, akkor felejtős. Ha már BL-t nyitottál - és törlődött minden adatod - , akkor tegyél fel egy szimpatikus ROM-t, az összes előre rootolva van, azzal biztosan működne.
(#15334) descence Igen, 100%, de csinálhatsz mentést.
-
theo_76
aktív tag
Sziasztok!
Tudok stabil gyors megbizható romot? Most B209 volt rajta, de használhatatlan tőle a telefon... Kb fél percenként kiugrik, hogy a google szolgáltatás leállt, így nem lehet használni a telefont...
-
monalala
aktív tag
Lecseréltem a kernelt synopsis modding33-ra a CyanogenMod 10.1 Build R20/ by Kra1o5 romban és még jobb lett az akksi időm. Jó párosnak tűnik, de még pár napot kap és kiderül tutira. Nagyon smooth az egész, görgetés stb.
Üdv, Lala
-
Keeperv85
nagyúr
válasz aytukabozs #15329 üzenetére
Miért nem teszel fel rá egy C... tetszőleges custom romot,abban könnyen be lehet kapcsolni előre a szoftveres gombokat?
-
aytukabozs
addikt
Üdv
Valakinek van tippje hogy az összefoglalóban leírt Bootloader nyitásos root módszerrel mér nincs teljes root jogom a teló felett?
Mindent a leírás szerint csináltam, van is fent SU, de a rootcecker szerint nincs rootolva a rendszer, és az app ami miatt rootoltam(nám), sem működik úgy ahogy kéne...A kapacitív gombjaim bemonták az unalmast, de nem költenék már rá, a softkey enabler-t akartam kipróbálni, de nem megy, kiírja hogy engedélyezve rebootoljak, de újraindítás után sincsenek kint a vezérlők... :/
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
v.attis
őstag
válasz descence #15316 üzenetére
A probléma oka nem a háttérkép, hanem a systemUI hibája. Egyeseknél még az állapotsor is leállt az általad leírt esetekben. Létezik egy fixfcsystemui.zip vagy hasonló amit twrp-ből vagy cwm-ből telepíteni kell és soha többé nem lesz ilyen bajod. Ha érdekel akkor megkeresem és feltöltöm valahova.
-
mttssz
senior tag
válasz Biggeszkij #15323 üzenetére
AOSP MOD van a megjelenes ota, most mar CeXstel legujabb kernellel, semmi bajom nincs vele, gyors, Greenify mellett tokeletes nekem. Viszont fentebb valamikor linkeltem egy zipet, eltavolit egy sort az egyik scriptbol, azt fel kell rakni, mert sokaknak instabilitast okozhat ha gyengebb a microsd. De ezen kivul 10/10, jol ossze lett rakva.
-
Biggeszkij
aktív tag
válasz mttssz #15318 üzenetére
Kösz, akkor inkább én se... Egyébként érdekes, hogy nagyon sok hiba, amit a BlackRom-hoz írta(to)k, nálam nem jött elő. Pl. kamera fagyás, ilyesmi. Viszont egy héten legalább egyszer spontán újraindul a teló. Ha ezt orvosolná az Alkotó, nekem nem kéne más. Ez viszont így nem jó... Ez pont eggyel több hiba, mint amit egy héten el tudok neki nézni. Azt mondod az AOSP van ilyen fürge? Megesküszöl, hogy nem járok vele rosszul?
"Ne legyél hős! A hősök ostobaságokat csinálnak és meghalnak." (Daenerys Targeryen)
-
mttssz
senior tag
válasz Biggeszkij #15314 üzenetére
Kiprobaltam, lassabb mint az AOSP, kernelt nem lehet, nem szabad cserelni, ugyhogy inkabb vissza is raktam.
-
descence
tag
Hy! Valakinek van tippje, hogy a gyári B199-es androidban hol találom meg ezt a képet? Rettentően zavar, hogy ahányszor valami erőforrásigényesebb programot használok, mindig kilövi a saját háttérképemet, és ezt tölti vissza.
Válaszokat előre is köszi
(A data/system/users/0/wallpaper fájl nem az a képfájl, amire én gondolok, mielőtt bárki leírná ezt az elérési utat )
-
vadkörte
addikt
Elvileg ma megérkezik az Y300-am.
Az eladó által küldött képek szerint egy elég régi stock ROM van rajt.
Kipróbálás után valószínűleg új ROM-ot kap. Mint már írtam minimális mennyiségű program fog majd rákerülni, talán SD-t se teszek bele.Szimpatikus az AOSP MOD is és a SlimKat is.
Fontos a stabilitás, a jól és pontosan működő GPS és a jó üzemidő. (sport- és szabadidős telefon)
A kettő közül melyiket ajánljátok? (tudom, próbáljam ki mindegyiket... )[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
mttssz
senior tag
Fonz93 a masik forumon most osszerakott egy uj CM10.1-t, Kratos romja alapjan - jo par dolgot fixelt, elvileg az akksi is tovabb birja, kb mint egy kipucolt gyari. Ha hazaertem majd tesztelem, egy probat meger, ha meg nem akkor meg mindig ott az AOSP MOD, lassan abbol is jon a final update.
-
donmackó
addikt
válasz Keeperv85 #15310 üzenetére
Már lassan senki nem foglalkozik evvel a telóval, mert mindenhol a kínai csodák mennek. A BlackRom fejlesztője (megakenny) is már dogee-t fejleszt. Kivannak halva a külföldi fórumok.
Zotyó kolléga hozzászólásai hova lettek? Eltűnt az összes.
[ Szerkesztve ]
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
0xmilan
addikt
válasz monalala #15308 üzenetére
Ugyanez a ROM nálam is volt fent pár napot, de nagyon szívta az aksit, akkor is ha nem piszkáltam. Bár CeXstel kernellel használtam, nem a sajátjával, de ugyanezzel a kernellel - persze a stock verzióval - az AOSP MOD-ot alig tudom lemeríteni. Persze ebben nincs annyi eyecandy fícsör meg csili-vili témák, de nem is hiányzik. Bőven elég, amit GravityBox-szal tudok állítani. Azért jegyezzük meg, hogy a Kra1o5-féle CM10.1-ről van szó, mert ha változik az aláírásod, akkor nem lesz tiszta, hogy melyik a kérdéses ROM + nem lesz kereshető.
-
monalala
aktív tag
Kipróbáltam már sok romot, de erre a telóra az aláírásomban szereplőnél jobb rom nem létezik átlag felhasználó részére. (Saját kernelével) Volt 4.1, 4.2, 4.4 alapú romok sokasága, de az aláírasomban lévő a legtutibb. Mindenki a Black-et fényezi, de tele van hibával, újraindulás stb. Persze ez csak az én véleményem.
Üdv, Lala
-
gbal65
aktív tag
Eddigi főzött rom kombinációm: CM Blackrom + Cextel v0.62. LE kellett már valamire cserélnem, ugyanis:
-akkumlátor írtó gyorsan merült, semmi gyanús applikáció nem volt...
-képernyőfeloldás csontra fagyasztotta néha
-automata fényerő szabályzás nem működött megfelelően
-kamera kép befagyott
-videók visszajátszása nem volt folyamatosEzeket megelégelve frissítettem a TWRP-t (itt kicsit el kellett térnem az első h.sz. leírástól, 1 helyen nem volt megfelelő). Feldobtam a SlimKat 4.4.4-es romott, Chill360 kernellel.
Eredmény:
-hibák megszűntek, smooth, goyrsaság hasonló! Talán játékok is jobban futnak. Akkumlátor normálisabb üzemidővel bír.
-futási környezetet ART-ra szerettem volna váltani, mivel előnyösebbnek találtam volna a mobilaréna teszt alapján. Siker elmaradt, ugyanis eléggé lassan nyíltak meg az alkalmazások, néha-néha bedobott 'xy alkalmazás váratlanul leáll' hiba üzit. Ezt nem erőltettem. Ezen SlimKat verziót stabilnak találtam, szerintem próbálkozó kedélyűeknek megér egy misét. Esetleges hibákról még dobok majd infót -remélem erre nem lesz szükség. .iPod Touch 6. gen., 10.2 <<>>DIY 2x50W Bipolar Transistor AMP w. Infinity Alpha 5 speakers
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Nestor16 #15304 üzenetére
Csupán elővigyázatosságból van benne. Egyébként van erre egy tuti tippem: semmi wipe-ot nem nyomok, még meg nem győződtem róla, hogy ennek mi a hatása. Ha véletlen nem akar felkelni az új rom, vagy valami rendellenes viselkedést produkál, még mindig nem késő. Szélsőséges esetben ilyenkor is megoldható akár a teljes format system is, nyilván némi plusz időt ráfordítva. Viszont ha minden jó, akkor nem kevés időt nyerek azzal, hogy megmarad az összes beállításom és az összes cuccom, nem kell visszapakolgatni mindent.
-
Nestor16
senior tag
válasz Keeperv85 #15302 üzenetére
Itt a frissítésnél kell wipe: wipe, dalvik, system. Pedig ez biztos azonos alapú?!
- Download latest SlimRoms and latest gapps and put them on your sd card
- Boot to recovery
- In CWM, wipe cache, dalvik and format system in mounts and storage section
- In TWRP choose advanced in wipe section and wipe cache, dalvik and system
- Flash ROM
- Flash Gapps
- RebootÜdv, Dávid
-
-
stigma
addikt
Sziasztok. Y300-on van 4.4.4-es romom, ami nekem megfelelő sebességű is , szeretném frissíteni a régi CM 20140731.-i verzióról a mostani 20140822.-re mit kell tennem?
Átmásoltam sd-re, majd belépek recovery-be:
-Wipe Dalcik Cache
-Clear data partition vagy Factory Reset
-Install to zip card..=> kiválasztom az új fájlt.Ebben a sorrendben jó lesz, vagy egyáltalán ez a helyes megoldás?
Segítséget előre is köszönöm.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Anime filmek és sorozatok
- Trollok komolyan
- Vírusirtó topic
- Renault, Dacia topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11
- További aktív témák...
- iPhone 15 Plus - 128 GB - Összes szín bontatlan, gyári független - 1év Apple garancia
- iPhone SE 2022 64 / 128 GB Starlight / Midnight - bontatlan, gyári független - 1 év Apple garancia
- Huawei P Smart Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Black128GB mobiltelefon (2024.12.20. - i vásárlás) 4év garancia + 4 év bztositás
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával