- Jelentősen átdolgozná stratégiáját az ARM?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Masszívan lekorlátozza az AI gyorsítók elérhetőségét az USA
- Titanium besorolású Thermaltake táp érkezett az 1 kilowattot átlépő szegmensbe
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyisziati
veterán
válasz vadkörte #15378 üzenetére
"A ROM swap nélkül is gyors, nem akadozik, nem akaródzik merülni, igaz mobil adatkapcsolat nincs, csak wifi-n. (a csomaghoz nem kértem mobilnetet) OK, néha gondolkodik kicsit, de tényleg csak néhány tized másodpercig.
Tehát a kérdés. Minek erőlkötök a swap-pal, meg kókányolt kernelekkel?"A progik, amiket használsz, jellemzően kicsik és nem erőforrás-igényesek. Főleg a RAM területén. Egyik sem komplex VOIP vagy social media-típus.
Ezzel szemben aki Skype-ot, Vibert, Facebookot használ esetleg egyszerre (mármint a háttérben fut), annak biztos, hogy már kettő ezek közül használhatatlanra lassítja a készülékét. A swap arra jó, hogy egyáltalán használni tudd a készüléket, mert gyors biztos nem lesz, csak a multitasking funkció marad meg. Pláne, ha még GPS-t is használ az ember. Úgyhogy én is variálok, mikor melyiket kapcsolom be. Pedig jó lenne egyszerre, dehát nem megy. Így is, ha elindítom a Skype-ot, vagy fél perc, mire hívást tudok indítani. Viber se sokkal jobb. Hívásfogadás se egyszerű, főleg, ha valami fut.
Tiszta gyári gépemet egyébként már a Facebook-Messenger páros is kétvállra fektette a maga 100 mega fogyasztásával. És ahogy láttam pártucat (száz?) hozzászólással feljebb, voltak még érintettek a témában.
Úgyhogy az én igényeimet (meg sokakét) inkább alulról súrolja a rendszer. Hát ez van.
-
v.attis
őstag
válasz vadkörte #15378 üzenetére
Ebbe a dilemmába én is rendszeresen bele esek. De! A gyári rom, igencsak szegényes. Igényeim kielégítéséhez temérdek alkalmazás kell, build.prop, android.policy.jar szerkesztés, ilyesmi. Így most jó a rom, de nem túl gyors, szóval kompromisszumos.
Próbáltam több custom romot-kernelt. Azokban nem kell nagyon mókolni, mert olyan bőséges a testreszabhatóság lehetősége, ellenben egyik eszi az aksit, másik nem fogad el minden alkalmazást stb. stb....
Ez olyan minekezatopikmegminekasokfőzöttrom dilemma, de talán mindkettőnk gondolataira a legjobb válasz: TÖKÉLETES ROM NINCS!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Jelentősen átdolgozná stratégiáját az ARM?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- iPhone 15 Plus - 128 GB - Összes szín bontatlan, gyári független - 1év Apple garancia
- iPhone SE 2022 64 / 128 GB Starlight / Midnight - bontatlan, gyári független - 1 év Apple garancia
- Huawei P Smart Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Black128GB mobiltelefon (2024.12.20. - i vásárlás) 4év garancia + 4 év bztositás
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával