Hirdetés
-
PROHARDVER!
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
v.attis
őstag
Eladó lett független y300-am. Csak gyári töltőjével volt használva, szinte új állapotban, nagyon megkímélt. Priviben a többit...
-
v.attis
őstag
Mennyit ér most egy ilyen teló? Független, januárban lesz egy éves. Külsőleg szinte kifogástalan.
-
v.attis
őstag
Azt tudja valaki, hogy a 8.1-es windows alatt miért nem érem el az sd kártyát, ha kábellel dugom a gépre a telefont? Ott van meghajtóként, de nem tudom megnyitni.
-
v.attis
őstag
Mostanában azt vettem észre, hogy nem megy a multitasking a telómon. Teljesen új ttelepítéssel lett rátéve a B209, persze rootolva van, meg elég jól belakva. Nem is volt baj vele sokáig. Néhány napja, ha Chrome-al böngészek, leáll a Playerpro. De a viber is folyamatosan megszakad, ha egy kicsit is nyúzom a telefont.
Tudom, hogy a Slimkat nagyon jól kezeli a multitaskingot, de abban elég ratyi az fm rádió. Melyik rom jó még a több feladatos használatra?
Az a gond, hogy nekem nagyon jók a gyári romok, szentül hiszem, hogy a legjobbak, mert egyszerüen minden megy rajtuk. Egy kis mókolással bármit el lehet érni velük, de ez a kilépősdi most nagyon felhúzott...
-
v.attis
őstag
Nincs valakinek infója arról, hogy a slimkat-esek dolgoznak-e egy rendesen működő fm rádión? Kihangosítva nagyon halk és nem is lehet változtatni a hangerőn. Még mindig.
-
v.attis
őstag
Figyelj, az elektronikai alapokkal én is tisztában vagyok, ezért nem értem. A lényeg az, hogy én nagyon meglepődtem. Ha az igénybevételt is nézzük akkor smmivel nem használtam kevesebbet a telefont, mégis kétszer annyit bírt simán.
Mostmár odafigyelek, hogy mindennek a gyári kábelét használjam. -
v.attis
őstag
Észre vette valaki, hogy nem minden usb kábellel működik egyformán a töltés? Tehát a gyári töltővel, de nem telefonhoz (akár más gyártmányú telefonhoz is) mellékelt usb kábellel nehezebben töltődik és hamarabb merül a telefon.
Én vettem egy autós töltőt és az ahhoz kapott kábelt használtam a hálózati töltőhöz, mert az nagyon rövid az autóba. Kellett vagy 4-5 óra a teljes feltöltéshez és egy nap alatt lemerült. Most az asszony telójának kábelét használtam (nem huawei) és 2 óra alatt feltöltődött valamint majd 3 napot bírt az aksija. -
v.attis
őstag
A slimkat-re mikor szokott kijönni frissítés? Azt írja a 7.9-re, hogy weekly, de nekem már vagy 2 hete fent van és nincs ápdét. Nem az, hogy rossz, de azért ráférne egy-két hibajavítás.
-
v.attis
őstag
A slimkatben nincs olyan, hogy az alkalmazás előzmény listát üríteni? Home gomb hosszan.
-
v.attis
őstag
-
v.attis
őstag
válasz
vadkörte #15558 üzenetére
Ment ART-al, de talán még több idő volt az első restart, mint amikor egy új telepítést végeztél és először indul az új rom.
Annyit még hozzá tennék, hogy a 4.1-es androidról való átállás esetében használhatatlan egy csomó TB mentés. Nem áll vissza, vagy ha igen, akkor nem indul el. Most a szűz rendszerre instalálok minden appot a nulláról és eddig minden megy rendesen.
-
v.attis
őstag
Na, az aosp egy kipucolt stock rom. Annyi hátránya van, hogy az apróbb simításokat amiket különböző mókolásokkal értem el a stockon, ezen is ugyanúgy végre kell hajtani.
Megy vissza a csoki egy időre. -
v.attis
őstag
SLIMKAT 4.4.4
Próba megvolt, tapasztalatok.
A cucc meglepően szép, gyors, jól konfigolható. Sőt, talán túl jól. Rengeteg a beállítási lehetőség, igaz a mélyebb menükben illetve a nem hétköznapi menükben angol nyelven van minden.
Semmiképp nem mondanám, hogy lassabb, mint a stock rom, de nem is gyorsabb. Inkább máshol lassú. Játékok jobban futnak, mint a stockon.
Az ART felülettel sokkal prögősebb, mint a dalvikkal, de ennél egy-két alkalmazás nekem nem ment fel, még titanium backup mentésből sem.
Nekem hang problémáim nem voltak, szerintem ugyanolyan, mint a stock-on.
Viszont egy-két dolog másképp működik. Link2sd nem tud leszedni rendszer alkalmazást, de a root toolbox meg simán. Ezen kívül twrp-ben nyomtam egy vipe dalvik cache/cache gombot és a nova elrendezés visszaállt egy korábbi pontra és kicsit össze keverte a widgeteket. Ugyanez a vipe semmit nem okozott B209-en (sem). Solid Explorert frissítenem kellett, mert nem kezelte a külső sd-t.
Aksit nem eszi túlságosan, kinézet szép, összességében tetszik.
Most teszek egy próbát az AOSP-vel is, de megvan az esély, hogy a slimkat marad egy jó darabig. -
v.attis
őstag
Feltettem a slimkat 4.4.4-et. nem telepűl az igo és a vdlxtv. Mentésböl sem.
-
v.attis
őstag
Slimkat-ben melyiket preferáljam? A 4.4.2, vagy a 4.4.4 a stabilabb?
-
v.attis
őstag
Köszönöm! Holnap próba!
-
v.attis
őstag
Na, akkor mi is kell az AOSP-hez? Valamit javítani kell rajta, ha jól emlékszem, meg nekem fontos lenne a belső sd alapértelmezettnek.
Jöhet a szükséges javítás a slimkat-re is, mindkettőt kipróbálom asszem.A B209 gyárival ma ébresztéskor lefagyott a teló. A három alsó gomb világított és semmi mást nem csinált. Akksit kellett kivennem, hogy abba hagyja. Pont ezt csinálta a B199-nél is. Lépni kell a gyári romról úgy tűnik.
-
v.attis
őstag
Olyan jó rom nincs erre a telefonra, amelyik esetleg bővebben gazdálkodik a szabad rammal, esetleg swappel és eközben nem nyírja ki sem a telefont, sem az sd kártyát?
Kicsit keveslem a szabad ramot, de ez a veszélyes swap, nekem nem igazán pálya. 32 gigás sd-m van egy rahedli fontos cuccal, nem szeretném, ha meló közben érne valami baj, vagy az egész napos munka végén a dokumentálás egyszercsak elszállna.
-
v.attis
őstag
Nekem gyári B209-en volt. A 0.57-es kernel lőtte le vajon?
Meg az is idegesít, hogy nem indul automatikusan a swap, de azt még megszoknám. -
v.attis
őstag
Ez a swap dolog nektek jó?
Én a 0.57-es cexstellel próbáltam, de amikor zenét hallgattam és böngésztem, hirtelen kilőtte magát a telefon. Egyből a huawei logóra ugrott, elindult és pin kód nélkül tette ezt.
Nem lehet, hogy melegszik, vagy megterheli a telót valamilyen módon? -
v.attis
őstag
A gyári GPS folyton lefagy. Elég 5 perc navigálás hozzá. Miért? Másfélék mennek a világ végére is!
Próbáltam B199, B209, romokon, cexstel kernelekkel és a gyárival... mindegyikkel ugyanaz a helyzet. -
v.attis
őstag
válasz
nyisziati #15450 üzenetére
Na, majd még gondolkodom rajta. Most sikerült téglásítani. Találtam egy leírást a swap-ről, de partícióra. Persze, hogy nem jött be. Most kúszik vissza a swappek előtti mentés.
Igazából azért hezitálok, mert 32 gigás kártyám van benne, jelenleg félig. Jó ezen van jó adag zene is ami pótolható, de akkor se vesszen már el. A többi cucc meg pláne ne!
-
v.attis
őstag
válasz
nyisziati #15445 üzenetére
De biztos? De tuti?
Valami bekavart, vagy a cextel kernel, vagy nemtommi, mert leállt az automatikus fényerő. Most vissza tettem a mentésem és megy.
Ja meg nem is swapolt automatikusan a kártyáról. Indítás után újra be kellett kapcsolni. De a belső SD-ről meg indítás után is swapolt. -
v.attis
őstag
Az gáz, ha a belső SD-re swappelek? Gőzöm sincs hány klasszos a kártyám meg a belső esdét nem is használom semmire.
-
v.attis
őstag
válasz
vadkörte #15378 üzenetére
Ebbe a dilemmába én is rendszeresen bele esek. De! A gyári rom, igencsak szegényes. Igényeim kielégítéséhez temérdek alkalmazás kell, build.prop, android.policy.jar szerkesztés, ilyesmi. Így most jó a rom, de nem túl gyors, szóval kompromisszumos.
Próbáltam több custom romot-kernelt. Azokban nem kell nagyon mókolni, mert olyan bőséges a testreszabhatóság lehetősége, ellenben egyik eszi az aksit, másik nem fogad el minden alkalmazást stb. stb....
Ez olyan minekezatopikmegminekasokfőzöttrom dilemma, de talán mindkettőnk gondolataira a legjobb válasz: TÖKÉLETES ROM NINCS!!! -
v.attis
őstag
válasz
descence #15316 üzenetére
A probléma oka nem a háttérkép, hanem a systemUI hibája. Egyeseknél még az állapotsor is leállt az általad leírt esetekben. Létezik egy fixfcsystemui.zip vagy hasonló amit twrp-ből vagy cwm-ből telepíteni kell és soha többé nem lesz ilyen bajod. Ha érdekel akkor megkeresem és feltöltöm valahova.
-
v.attis
őstag
Van olyan alkalmazás, mint a Gsam Battery Monitor, csak mobil adatra? Valami eszi a mobiladatot a telón, de nem tudom, hogy mi. Akárhányszor feloldom a kijelzőt, ott vannak a kis nyilacskák, és már második hónapban nem volt elég az adatkeretem, holott előtte egy évig el sem fogyott egyszer sem.
Naponta több alkalommal váltogatok mobilnetre és wifire, de csak a mobil forgalom érdekelne és alkalmazásokra kivetítve, nem összességében, azt a teló is meg tudja mondani.
-
v.attis
őstag
Szerintetek a B199 androidpolicy.jar jó a B209 romhoz?
-
v.attis
őstag
válasz
donmackó #15125 üzenetére
Minden külső progi zabálja az aksit. Mondjuk az első Hsz-ben le van írva, hogy gravitybox-szal megoldható, az elvileg nem marad a memóriában, így nem is kajál.
Én is megoldottam, valami android policy jar fájlt kellett kibontani, kicsit szerkeszteni, majd visszacsomagolni és azóta megy. Sajnos ennek már több hónapja, nem emlékszem pontosan, de neten találtam a leírást, angol nyelven. Keresgélj, hátha meg lesz. Vagy marad a gravitybox.Na, még annyit tudok segíteni, hogy megvan a gépemen a módosított android_policy.jar, de hogy hova kell betenni, az már tényleg homályos. Ha megtalálod és felül tudod írni az eredetit, akkor felteszem valahova.
-
v.attis
őstag
Nem sok itt egy csöppet a gugli cucca? Minek fut ennyi hülyeség folyton? Rom toolboxban letiltottam a com.google.android.gms.wearable vagy mifene taskot és máris leálltak valamint lett 50 megával több szabad memóriám. Csakhogy a térkép indításakor meg kiabált.
Minek fut ennyi szar? Sosincs 80 megánál több szabad memória, pedig nem fut semmi ram evő cucc: nincs se facebook, se skype, csak a viber megy, de az nem eszik sokat nálam.
-
v.attis
őstag
A stock kernel megvan valahol? Nekem is gyanus a cextel...
-
v.attis
őstag
válasz
nyisziati #14933 üzenetére
Ha már memóriában maradás, meg szabad ram. Nekem rengeteg google alkatrész fut a memóriában, de nem tudom miért? A teljes "location"-ös felszerelés, vagy 4 szolgáltatás, akkor is ha le van tiltva. Ezekkel mi van?
Felőlem végülis elférnek, de mit lehet ezekkel csinálni? Van köztük kilőhető, jegelhető cucc?A Futó alkalmazások között van vagy 4-5 sor ami csak a guglié és ezeken belül mind több szolgáltatásból áll.
-
v.attis
őstag
Amúgy rootolt stock b199-en mennek a gravity box módosításai?
-
v.attis
őstag
Ebben a fekete romban, amikor valami elindul, vagy csak működésbe lép, mindig felugrik a kis fekete ablak alul, hogy superlúzer jogot kapott. Ezt nem lehet kiküszöbölni valahogy? Már az összes létező opciót kikapcsoltam. Vagy egy másik superuser app megoldja? Mondjuk a SuperSu?
-
v.attis
őstag
válasz
sgergi #14875 üzenetére
Mostmár nekem is zsír! Egész éjjel nem merült egy %-ot sem. Tegnap reggel 5 óra óta kb 60% merülés történt, de akkor még egy kopasz, új rendszer volt. Azóta aksiról teljesen belaktam, rengeteget nyomogattam és még most is bírja. Az android rendszer most 14%-ot evett a korábbi 45 helyett.
Egyértelműen a swapdragonX tehet a brutális merülésről. Most azt nem tettem fel és jól is működik a cucc.
Tanuljon más is az én hibámból.Köszönöm mindenkinek a segítséget és türelmet!
A gravity-ben mik azok a PIE vezérlők?
-
v.attis
őstag
Hát mostmár rendben lesz úgy tűnik. A swapdragonx-et nem tettem fel és így már nem merül annyira. Egész nap telepítettem a kopasz rendszerre és a beállításokat nyaggattam, beszélgetésem is volt, netezésem, frissítésem, minden ami csak lehetséges és eközben hajnal 5 óta nem merült még 60%-ot. Persze ez soknak tűnhet, de egy átlagos napon nem telepítgetek semmit és nem is netezek ennyit, mint ma. Remélem meglesz mostmár a két nap.
-
v.attis
őstag
válasz
Zolio3 #14859 üzenetére
A Stock valahogy egészen máshogy működik. Például éjjel egyetlen százalékot sem merül. TuneIn közben meg fél óránként max 2-3%-ot. Böngészés közben negyed óránként talán egyet.
Ezzel szemben a black, éjjel legalább 10-et, kikapcsolt mobiladat és kikapcsolt wifi mellett. Mp3 közben meg kb nótánként 1-2%-ot. Böngészés közben negyed óra legalább 5%, de inkább több.
Stock-on ha van kb 70%-os töltöttségem, még vagy két órát lehet rajta Angry birdsözni és ha marad 11%, az simán kihúzza reggelig. Nem egyszer fordult elő, hogy 22%-al egész napot végig vittem, persze csak spórolósan.
De nem adom fel, még próbálkozok. Kernelt cserélek, meg egy-két alkalmazást is letiltok, hátha meglesz.
-
v.attis
őstag
válasz
Zolio3 #14854 üzenetére
Ez nekem csak részben jó hír.
1.) Mint mondtam, a teljesítmény fokozók le vannak lőve, így lassabb is a teló. Még egy próbát majd teszek, hogy a ramot érintő rész szopja az energy-t vagy a procival kapcsolatos. Olvastam valahol, hogy a ram szabályozók bizony éhesek.
2.) Legalább 3 folyamatosan futó alkalmazást nem használok a stock-hoz képest. Mégis, az minimum kétszer ennyit bír!
Valami még most sem stimmel. Nem beszélve arról, hogy tegnap ketten is írták, hogy 2-3 napot is bír a black. Stock romon napi fél óra telefonhívás, sms, online rádió, internet és így is két nap. Kimagaslóan többet bír.
Már csak ez az egy akadály van amit le kéne küzdeni és azt mondanám, hogy számomra megvan A ROM! -
v.attis
őstag
válasz
Zolio3 #14851 üzenetére
Na kérem, a helyzet a következő: Reggel 5-kor vettem le a töltőről, csurig töltve. Ki kapcsoltam még tegnap az összes teljesítmény javító dolgot, nincs ram ürítés, nincs proci ütemezés, sehol semmi. Nem is pörög úgy... Most, így bő 10 órával később 68% az aksi.
Azóta volt kb 1 óra mp3 két részletben és néhány opera mini böngészés (1-2 fórum topik frissítése és kész). Utóbbi max 10 alkalom volt, de inkább kevesebb.Az eredmények:
GSAM BATTERY MONITOR
-általános merülés 3,4% /óra, ami jóval kevesebb, mint tegnap (8% volt)
-képernyő 40%-ot evett, alkalmazások 45%-ot
-ezen belül most a kernel nyert 13%-al, android rendszer csupán 5%. Tegnap ez fordítva volt, és nem is ennyiket ettek, hanem jóval többet.WAKELOCK DETECTOR
-screen wake - elhanyagolható
-CPU wake - ami a legtöbb az az Android rendszer: 563 alkalommal. Ebből az AlarmManager 365 ébresztés. ActivityManager-Launch 129 alkalom.
-Telefon - 940 ébresztés. Ebből az RIJL: 859. Az AlarmManager: 80.
-Google szolgáltatások: 1691 alkalom! Ami sok: GTALK_CONN - 191db; NlpWakelock - 373db; GOOGLE_C3DM - 107db; GCoreFlp - 518db; *net_scheduler* - 364db;
-Kernel wakelock: PowerManagerService - 1218; radio-interface - 684; Data5 - 690; mmc2_detect - 876; mmc1_detect - 876; alarm_rtc - 270; smdcntl0 - 3499; KeyEvents - 8134; rpcrouter_smd_xprt - 18827; rpc_read - 15717; és innen már nagyon kevés ideig ébresztettek, vagy mit csináltak, ilyen 1mp-eket.Időben a következő dolgok futottak:
PowerManagerService - 1h22m
adsp - 52m14s
audio_pcm - 26m30s
radio interface - 11m49s
DATA5 - 9m53sNem tudom ti olvastok ki ebből, de ha azt nézem, hogy csekély használattal, semmi hívás, csak kis mp3 mellett majd 40%-ot evett (azóta, hogy írom tovább fogyott) 11 óra alatt, akkor 22 óra alatt 80%. Még mindig 1 nap a max. Ez továbbra is nagyon kevés.
-
v.attis
őstag
válasz
Zolio3 #14842 üzenetére
Valami nem fasza a blackromommal. 1 nap aksi úgy, hogy az az egy nap alatt néhányszor ránézek az opera minire, Meghallgatok úgy 5 mp3-at, hívásom nincs egy sem és mégsem bírja ki az aksi, az nem fasza. Nem tudom, hogy minden blackrom ilyen-e, de ez így nem túl bíztató.
Belőttem a romtoolbox proci "ütemezőjét, hát pont nem lett jobb semmivel.Gsam nem mond semmit, max annyit, hogy a teló nem aludt túl sokat, illetve, hogy majd 1000 ébresztése volt. Átlagosan óránként 8%-ot merül szerinte. Ez így nem jó. Annyit tudok, hogy az android rendszer meríti, de nem mutatja, hogy mi. Az aksi 70%-át ette meg, a maradékot a kijelző. Kevesebb appom van, mint a stock-on és ugyanazok is, de ott több, mint 2 napot bírta, onlájn rádióval is.
-
v.attis
őstag
válasz
Zolio3 #14840 üzenetére
Fent van, igen. És a gyári beállítási lehetőségeket nem is használod? A beállításokban a Teljesítmény menüpontra gondolok.
Amúgy nekem a teló most azt mutatja, hogy a kijelző kajálja az aksit, nem is a rendszer, vagy bármely app. Teszek egy próbát majd a Gsam-el, csak egy teljes feltöltés-letöltés ciklust akarok neki adni.
-
v.attis
őstag
válasz
Zolio3 #14829 üzenetére
Ha már üzemidő. A proci kézi beállítása nem vehet el üzemidőt? Belőttem a teljesítményt, asszem max 1046MHz-re és deadline ütemezésre, vagy mi. (Most töltőn van a lakás másik végében, nem megyek már odáig). És természetesen autóstartra tettem. Mintha azóta többet kajálna. Alig bír egy napot az aksi a kettő helyett.
-
v.attis
őstag
válasz
Zolio3 #14810 üzenetére
Hát, azért nem egy kategória a kettő. Meg nekem nem lehúzós kapcsolósor kell, hanem amit kiteszek a kezdőképernyőre.
Tudod, vannak jó ötletek az androidban, meg a CM alapú romokban. De, ha én igazodok valamihez, amiért még fizettem is, az már nem fasza. Elég alkalmazkodás az, hogy figyelem az akkuidőt, vigyázok a telefon épségére. Nehogy már plusz mozdulatokat tegyek naponta tucatnyi alkalommal csupán azért, mert az benne van a telefon romjában. Attól az még nem jó. Mint ahogy a villogó led sem megoldás, ha elmulasztott hívásom van. Miért segítség az, ha mindig a telefont nézem, hogy az a kis hangyafaszányi led villog, vagy sem? Ahelyett is a Missed Call-t használom, az 5 percenként jelez. Akkor is észre veszem, ha nem is vagyok a telefon közelében.
Ez a telefon ezzel a rommal és kernellel a legjobb, de akkor sem változtatok a szokásaimon egy kütyü kedvéért. Nem én vagyok a telefonért, hanem a telefon van én értem. Szerencsére nagy többségében meg tudom oldani a dolgokat valamilyen appal, vagy épp a rom saját cuccaival.
Egy szó, mint száz a blackrom és a cextel 0,62 a legkirályabb eddig, de ez sem elégíthet ki minden igényt, nem vagyunk egyformák. -
v.attis
őstag
válasz
szoszo1973 #14797 üzenetére
Szerintem nem a kernel tehet róla. Én eddig három rom alatt használtam a Cexstel kernelt, most is az van és megy minden rendesen. Miui romot viszont sosem próbáltam, szóval erre majd a törpiek reagálnak.
-
v.attis
őstag
válasz
Zolio3 #14793 üzenetére
Nem egyről beszélünk. Te megnyomod másodszor is a bekapcs gombot, de én épp ezt nem akarom!
A stockban egyszer megnyomtam és 5 mp-ig világított, majd kialudt magától! De ez csak zárt kijelzőnél, afeloldott állapotban lehetett állítani. Utóbbit ebben is lehet, de a zárt kijelzőnél megnyomott gomb hatására nem 5 másodpercig világit, hanem az Isten tudja meddig.Amúgy meg én a hangerő gombokra való kioldást is bekapcsoltam, azért világít nekem hangosításnál is. Ezt is megoldaná a fent leírt dolog. 5mp nem a világ, nem nagyon szívná az aksit az a pár alkalom. Már úgy megszoktam ezt az egészet. Nagyon kényelmes volt, hogy bármely gombra feléledt a kijelző (nem kioldott!!!) és tovább nem kellett foglalkoznom vele.
-
v.attis
őstag
válasz
Zolio3 #14789 üzenetére
A következő helyzetre keresek még megoldást:
Le van zárva a kijelző. Megnyomom a kikapcs gombot, hogy megnézzem az órát. A kijelző nem sötétedik vissza, vagy csak nagyon soká. A stock-ban ez 5 másodperc volt, szeretném ezen is elérni. Hogyan?
Ugyanez a helyzet ha zenét hallgatok és zsebbe nyúlva a hangerőn változtatok. A kijelző világit a zsebemben tovább, holott 5 mp elég lenne. -
-
v.attis
őstag
válasz
Zolio3 #14782 üzenetére
Na, ezt kipróbálom. Bár ha nem fogyaszt semmit, akkor jó, a jobb oldali legördítést viszont kikapcsolom, az idegesít.
Én is használok más fájlkezelőt, de a huawei-es volt a legkisebb, leggyorsabb, legegyszerűbb. Használható bélyegképekkel. Valószínüleg az ES File explorer veszi át a helyét. Azt használok már rég, de a leg egyszerűbb dolgokhoz a huaweiest használtam.
Fülest sem próbáltam még, így azt sem tudom, hogy a dsp vajh mennyit javít. Szerencsére jó minőségű fülesem van, nagyon jól zárja ki a külső zajokat, bízom benne, hogy elég lesz ez a hangerő vele, mert amúgy a rom tetszik. A legjobb CM rom amit eddig feltettem. -
v.attis
őstag
Feltettem a blackromot. Ez is csak CM, így ami nem megy azon, ezen se feltétlenül. Gondolok itt pl a stock fájlkezelőkre, de amúgy nagyon jó és szuper gyors, a legjobb CM rom eddig amit kóstoltam. Feltettem azt a swap izét is. Meg a temérdek beállítási lehetőség sem semmi. Gravity is megy...
Viszont nem a játékokra gyúr. Elég lassan indulnak el, lassabban, mint a stock romon.Azt a kapcsolósort, vagy mi a fene, amit jobb oldalt lehúzva érhetünk el, nem lehet kilőni? Sosem használtam ilyet, power toggles van a főképernyőn már évek és telefonok óta. Fölösleges, mint állat, akkor meg mindek fusson? Szóval jegelni kéne legalább...
-
v.attis
őstag
Hogyan kell leszedni a nova launchert a blackromban? Van egy Prime-om, de az nem települ amíg az előző rajta van. Ha jól látom be van etetve a gyári trebuchet launcher a novával, vagy valami hasonló van.
Egy Holo-t feltettem, tehát nem marad a teló launcher nélkül. -
v.attis
őstag
-
v.attis
őstag
Halihó!
Rég jártam erre. Van most olyan rom, ami veri a gyári 199-et?
Teljesen stock romom van, igaz kicsit mókolva, mert Rom toolbox és build.prop azért megvolt.
A helyzet az, hogy mostanában kezd megbízhatatlan lenni. Lefagy ébresztésnél, meg nem tudom feloldani a kijelzőt, meg ilyenek. Akku idő is mintha kissebb lenne. Egyszer merül alvó állapotban egyszer meg nem, teljesen össze vissza.Szóval a lényeg a megbízhatóság és a teljes kompatibilitás lenne. Nekem rádió is kell, kamera appok is kellenek mind és gps is kell (gyári meg a három betűs). És még az is nagyon fontos lenne, hogy a külső sd-hez ne nyúljon, az teljes egészében nekem kell. Igaz van benne egy 32 gigás kártya, de nem akarok rá 20-30 ismeretlen és nem használt mappát, meg semmi ilyen szarságot. Fontos még a hangminőség is. Egy elég jó XEARS fülesem van, azzal szeretném ha jól szólna. Sokat netezek és videózok, youtube-ot is használom, wifi és mobilnettel is. Mondhatni teljesen kihasználom a telót.
Ha tudtok valamit javasolni, akkor kérnék hozzá esetleg kernelt is, meg ilyen tippek-trükkök javaslatokat, hogy igazán jó legyen.
A CM romok is bejönnek, de a külső sd-t mindegyik mókolja amelyiket eddig próbáltam, ezért nem tetszettek. -
v.attis
őstag
Valahol van egy fájl amiben a fényerő értékét lehet állítani a mért fény alapján. Hol van ez? Egyszer már megtaláltam, de az régen volt.
Vagy rom toolbox-al lehet ilyet csinálni?
B199 stock. -
v.attis
őstag
válasz
creedszl #14097 üzenetére
Igen, megoldható. Én próbáltam már. ES File Explorerrel böngészheted a wifi hálózatodon lévő összes eszközt, majd (asszem) MX playerrel ezeket le is játszhatod. Viszont a túl nagy bitráta, túl jó minőségű videónál akad a kép. Ilyen kis divx-eket simán visz, de nekem pl hd minőségű mp4-eket is visz, csak ott már van egy kis akadás.
-
v.attis
őstag
B199. Újabban változik a MAC címem. Csak az utolsó két számjegy 50 és 00 között, tehát ez a kettő váltakozik. Ez csak azért gáz, mert az ftp miatt IP fix cím van neki adva. Miért változik?
Ja, meg azt is észrevettem, hogy ftp másolás közben, ha kialszik a kijelző, akkor a másolás is megáll. Nem szakad meg, mert, ha megnyomok egy gombot akkor folytatódik.
Okozhatja ezeket a root toolbox? Elméletileg nem nyomtam semmi olyat ami ezt befolyásolná.
-
v.attis
őstag
válasz
donmackó #13851 üzenetére
Na, hát megoldódott a total commanderrel is. A haladó beállításokban kellett egy opciót kipipálni és azóta jó.
De! Segítséget kérnék más ügyben: Egy ideje nem indul el az IM+ pro és a Missed call automatikusan, pedig úgy van beállítva. Mit kell tenni, hogy menjenek? Fent van az Adaway és egy Lucky patcher is reklám szűrés céljából, ezek tehetnek róla?
-
v.attis
őstag
Nektek megy az ES file explorer távoli gyors elérés szolgáltatása? Ez ftp átvitel wifin. Nekem egy nótát sem visz át, állandóan megszakad. G300-on tökéletesen ment, de ezen nem. Stock és CM10.1 alatt is szar.
-
v.attis
őstag
válasz
monalala #13825 üzenetére
A telefon beállításai között a legalsóban (asszem "telefonról" menü) a build számot kell sokszor nyomogatni és akkor fejlesztő leszel. Innen kilépve megjelenik a Fejlesztői lehetőségek menüpont. Abban van a Rendszergazda hozzáférés. Ezt állítsd át "Alkalmazások és ADB"-re. Csak így van teljes superuser jogod. Legalábbis nekem így minden megy faszán.
-
-
v.attis
őstag
válasz
fricy81 #13808 üzenetére
Elég jó kis rom, illetve ez a kombó nagyon ütős. Nem hiszem, hogy van most jobb rom erre a telefonra. Mondom ezt úgy, hogy eddig nagyon stock párti voltam. Ez meggyőzött.
Jól tudom, hogy fölösleges appot csak file kezelőből, vagy TWRP-ből lehet törölni, majd wipe dalvik? -
v.attis
őstag
Na, feltettem a korábban említett cuccokat, a CM10.1-es romot és a kernelt hozzá, a 0.57-es verziót.
Nem mondom, hogy nem jó, de annyit nem dobott a telón. Ezeket a dolgokat én már elértem a stock romon is, némi belenyúlással. Azért még használom egy darabig, meglátjuk mit tud.
Gyorsnak gyors, az tuti és játék után sem lassúl be, ez mindenképp pozitívum. Meg az is jó, hogy a külső sd-t beállítottam alapértelmezettnek és a belső sd-t meg a rendszer használja. -
v.attis
őstag
Már csak annyi segítséget kérnék, hogy hogyan kell feltenni? Először a CM romot, majd a kernelt? TWRP-ből simán telepíteni őket? A két zip között újra kell indítani a telót, tehát ha felmegy a rom, akkor restart és engedem, hogy rendesen felépüljön a rendszer, majd ezután telepítem a kernelt? Gapps-ot mikor?
-
v.attis
őstag
http://www.modaco.com/topic/364200-cyanogenmod-101-build-r20-130114/
Ez a jó cm10.1 ? Vagy hol találom? Minden keresés ide hoz.
-
v.attis
őstag
Egy ideje néhány alkalmazásom nem indul el bekapcsoláskor. De nem mind, pl a viber igen, de az IM+ és a Missed call nem. Hogyan lehetne ezt helyre hozni?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A kínai gyártó a nagy sikereket elért Y200 utódáról rántotta le a leplet, kellemes formavilág, átdolgozott felület, korrekt hardver és kiváló ár jellemzi.
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Beszámítás! Xiaomi Redmi Note 10 Pro mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest