- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- Jelentősen átdolgozná stratégiáját az ARM?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Masszívan lekorlátozza az AI gyorsítók elérhetőségét az USA
-
PROHARDVER!
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nestor16
senior tag
válasz tagagaba53 #17036 üzenetére
Hali.
Én ezt használom, és tényleg jóféle. Arra figyelj, hogy stock alapú kernelt szedj le hozzá.
Már csak megint a swapot kell megoldanom, hogy több progit is elbírjon.Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
Az AOSP MOD rom van a telómon.
Ezen nincs meg az a funkció, hogy ki lehet választani a tárhely menüben, hogy hova szemeteljen a teló? Szokott rajta lenni, hogy ki lehet választani, hogy a saját belső 1 GB-os helyére pakolja a programok dolgait, illetve így a swap fájlt is, de ennél nem találom.Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
válasz 0xmilan #16859 üzenetére
Hali.
Keresnem kellett egy új romot, mert a Blackrom (ha jó emlékszem az volt fent) megadta magát, mert nem kapcsolt be a teló. Na most ott tartok, hogy nem tudom melyik kernelt kéne az AOSP romhoz hozzácsapni, mert nem bootol be sem a CM10-es, sem a CM10.1-essel sem, viszont akkor igen, ha nem rakok fel hozzá más kernelt. Elvileg 4.1.1-es a rom, ahhoz pedig a CM10.1 elnevezés tartozik, ha jól tudom, de ha jól tudnám szerintem írnék ide, szóval erre ötlet?
Melyik kernelt telepítsem fel az AOSP mellé?Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
válasz szoszo1973 #16632 üzenetére
Érdekes alkalmazás, valaki tudja, hogy egyáltalán létezhet ilyen avagy hogyan működik?
Arról már hallottam, hogy lehet kalibrálni az akksit, de laikusként sem tudom elhinni, hogy az a táblázatos izé valósághűen reprezentálja az akksi fizikai létét...Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
-
Nestor16
senior tag
-
Nestor16
senior tag
-
Nestor16
senior tag
válasz 0xmilan #16468 üzenetére
Alapból rajta van a GravityBox, de a keretrendszerre hivatkozva kilép. Még ez a rész kicsit azért homályos számomra. Az Xposed akkor olyan, mint a Play áruház csak kicsiben és nagyrészt speckó cuccok vannak rajta? Mit neveznek itt keretrendszernek?
Másik: A Mempry Swap for Root nevű alkalmazással jól működik a swap, de tényleg minden újraindulás után manuálisan kell bekapcsolni az ON-nal hiába be van állítva rajta, hogy auto induljon el?
Köszi a segítséget!Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
válasz nyisziati #16463 üzenetére
Amúgy még rendben is van, ha kézzel kell állítani (min vagy max értékre szoktam ), az előző romban beállítottam, hogy a statusbar-t (fenti értesítősáv) húzva állítottam a fényerőt, de a BR-ban nem találtam ilyet.
Hogy lehet itt könnyen hozzáférni a fényerő beállításhoz? Ha bárkinek jó ötlete van ne tartsa magában.Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
Nem szorosan ide tartozik, de ti a fényerőt hogy állítjátok be? Az auto mód jó is lenne, de az a tapasztalatom, hogy teljesen minimum és maximum értéket sose veszi fel, pedig szerintem illő lenne kihasználni az egész skálát. Ha egyszer süt a nap, akkor erőltesse már meg magát a telefon is, ne kelljen már hozzá a napba hajítani Na értitek
Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
Nos, tehát visszakeresve rátaláltam, de "hivatalos" oldal hozzá már elvileg nincs is. Frissített verzió miatt szoktam az eredeti oldalt megkeresni, de talán csak a SlimKat miatt tűnik réginek a Black rom.
Azóta fel is tettem, eddig minden OK vele. Már csak a swap a kérdéses újra... Egyszer már átrágtam rajta magamat, találtam is egy működő megoldást, de nem lett az igazi, mert 303 MB-ból maximum 120 volt foglalt, de inkább 80-100 között. Feljebb olvastam olyat, hogy valakinek mind a 256 MB foglalt volt, szerintem is úgy kéne működni, mert nekem lassú is lett az egész rendszer, lett volna ok több swap területet használnia a telónak.
Szóval melyik az a tuti módszer (még egyszer), amivel jól megy a swap?Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
válasz szoszo1973 #16448 üzenetére
Próbálj ki másik kábelt hozzá, ha még nem próbáltad. Én tablettel szenvedek ilyesmivel, csak bizonyos pozícióban töltött, ez persze usb fej hiba volt, ahogy a kolléga is mondja, én szét szedtem és a foglalatot igazítottam meg (leejtés miatt sérült meg).
Nekem egy olyan kérésem lenne, hogy a black romra szeretnék kérni egy jó linket, SlimKat csere lesz. (meg hozzá egy jó kernel is kéne)
Köszönöm!Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
A viber probléma a frissítés után már megszűnt? Mert akkor én is frissítem.
Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
válasz vzoli1987 #15817 üzenetére
Nos én tegnap próbáltam frissíteni 7.6 - ról, fel is ment de a Play appot csak folyamatosan megnyitotta, de sose töltötte be, így a fiókhoz sem tudott csatlakozni. 2x is próbáltam, másodszor full wipe volt. Az adatok nem vesznek el, ha a leírás szerint csináljátok. Én azért csinálok mentést, (most is jól jött) majd wipe cache, dalvik, system és flash rom, és gapps és restart.
Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
Aki Chrome böngészőt használ annak is szinte maxon használja a CPU - t? Még ha hozzá sem nyúlsz a telefonhoz akár egy percig akkor is.
Jah és csak ez a fórum megy teljes verzióként.[ Szerkesztve ]
Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
Hali. Nem tudom hogy működik, de SlimKat alatt nem lehet 2 tapi hatására feloldani a kijelzőt? Lezárni már rá jöttem hogy lehet (2 tapi az értesítő sávra).
Amiatt jönne jól, mert lett rá véve egy S line tok és nehezen lehet benyomni a gombokat.Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
Végre teljes értékű a telefon, erre bedobja az értesítésekhez, hogy elérhető frissítés (KitKat)... attól tartok megint elcseszem vele a swapot... viszont, ha értesít folyamatosan elég zavaró. Jó lenne erre valami megoldás. Egyszerű lenne újratenni a swapot is igen, csak most sikerült csak normálisan beállítani és sokat szenvedtem már vele.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
Swap telepítés után le lehet törölni a BusyBox programot? Egyáltalán mire jó? Erre sajnos még nem jöttem rá, hálás lennék, ha valaki leírná pár sorba.
Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
válasz kaposznyak #15449 üzenetére
Root kell szinte minden használható megoldáshoz, legalábbis amiket én tudok.
Először is az összefoglalóban van róla szó, elvileg az az effektív megoldás.
Lehet még használni beépített ROMban a ViPER4Android programot. Elvileg erre való, de nem nagyon mertem hozzá nyúlni, amíg próbálgattam a ROMot.
Mondjuk még root nélkül a hangszínszabályzó működik nekem PowerAMP alatt, recsegésig fel lehet tolni, de szerintem a hardver nem bírja, a Limit opcióval pedig nem lesz sokkal hangosabb csak egy kicsit (amikor is még tiszta a hang). Ugyanez film alá DSP Manager segítségével megoldható, ez is egy hangszínszabályzó bizonyos ROMok alá, de gondolom csak root mellett is működik telepítve. Én ezeket tudom tanácsolni, ha nem is minden pontos vagy van jobb megoldás, majd a többiek majd kijavítanak.Más: dload után, majd egy KitKat restore után script alapján csak sikerült megcsinálni a swapot... A Memory Swap for Root nekem nem működött. Volt beállítva és manuálisan creálva is a swap, de az ON után a sorok végén mindig volt 1-1 FAIL, ha nem több... szóval maradtam az eredeti megoldásnál. Újraindítás után is működik már szerencsére csak kell 1 perc, amíg beáll a rendszer.
Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
válasz szoszo1973 #15416 üzenetére
Nemrég voltam én is a frissítéses dilemmába, itt topikban is és akár wipe nélkül is fel lehet tenni (egy biztonsági mentés legyen azért), de én szakszerű wipe mellett csináltam és úgy is maradt minden
Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
Nekem a dload azért kellett, mert tégla volt a telefon. Visszaolvasva ez másnál nem igazán működött, ha magyar szolgáltatónál vetted a készüléket és nem független, mert ők nem adták ki a saját ROMjukat, de nekem külföldi és független, gondolom ezért működött elsőre.
Amúgy van az összefoglalóban ilyesmi bekezdés, hogy visszaállítás. Igaz a linkre nem nyomtam, még nem kellett. Ha még nem láttad, azt lesd meg!Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
válasz Nestor16 #15384 üzenetére
Most kezdeném el moddolni újra a telefont. Recovery az van, de egy CWM alapú kék betűs menü, nevén Android system recovery (3e). Tehát most fel kell tenni újra valami frisset az összefoglalóból?
Elvileg rootolva sincs a telefon, szóval teljesen elölről kell kezdeni.Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
válasz mttssz #15377 üzenetére
Nos, kicsit utána olvastam. Amúgy az én telefonom Londonból van és független alapból, ez elvileg előnyt jelent, most ezt UPDATE.APP fájt teszem rá (ami az összefoglalóban is van), hátha egyből sikerül.
Vagy ilyenkor még van valami előnyöm ami jól jöhet? Ugye szerviz itt alapból necces, mert mégis kihez vihetném?A tok és a fólia már bármelyik napban érkezhet, legalább azt igazán megvárhatná a telefon
Atya ég. Lement a frissítés és már nem a kék kép jön be, hanem a HUAWEI logo
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
válasz vadkörte #15380 üzenetére
Hali.
Én ezt a romot olvastam lejjebb, mint stabil és 4.1-es, amit le is mentettem, hogy gondolkoztam én is a cserén csak még ki akartam tesztelni a KitKat romon ezt a swap dolgot...
Én is elégedett lennék az egész telefonnal, de ha lehetséges próbálnám belakni, ahogy nekem tetszik ehhez pedig jól jönne a swap, mert nekem indításkor már 80% körül van. Futó programok általában: poweAMP(widget miatt), Beautiful widgets szintén, viber, CPU mérés, hogy ráérezzek, hogy mikor dolgozik, mi terheli le stb, amit idővel le is akartam szedni, de megtetszett, swiftkey is indul automatikusan, kb ennyi, ami rögtön indul... aztán még a tárolt folyamatokban van a többi, ami nem fut automatikusan, így el is fogyott... ha nem lenne rá swapos megoldás és class 10-es kártyám hozzá nem erőltetném, menne le pár app, de ha van rá lehetőség akkor miért ne.
Akkor én meg azt nem értem ebből a szempontból, hogy mit írtok át a build.prop és android.policy.jar fájlokban, mert ha nem gyári rom van fent, akkor szinte minden meg van csinálva előre. A policy részről pedig még nem is hallottam
Probald meg a dloados frissitest.
Köszi, remélem beválik, mert elkeserítő lenne, ha téglává válna...
Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
válasz nyisziati #15368 üzenetére
Köszi, megtaláltam biztos átsiklottam felette.
Na már annyit szórakoztam ezzel a swappal, hogy lett egy kis meglepetésem... restart és bejön a Huawei Ascend logo, majd 2 másodperc és kékké változik az egész háttér... nem jön be a recovery sem
Esetleg valami ötlet?Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
válasz nyisziati #15343 üzenetére
Um, én ezen a néven, hogy Memory swap for root nem találom a programot, csak Swapper for Root, ami hasonló, az első találat.
Amúgy nekem a SlimKat rom v7.6-os verzióra frissítés után nem volt már swap terület, ezért újra tettem megint a Enable Ram Swap & Create a Swap File szerint, de már 2x is végigcsináltam az első módszerrel, hiba nélkül lefut, de még sincs aktiválva a swap, hiába restart és wipe & dalvik...
Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
válasz Keeperv85 #15302 üzenetére
Itt a frissítésnél kell wipe: wipe, dalvik, system. Pedig ez biztos azonos alapú?!
- Download latest SlimRoms and latest gapps and put them on your sd card
- Boot to recovery
- In CWM, wipe cache, dalvik and format system in mounts and storage section
- In TWRP choose advanced in wipe section and wipe cache, dalvik and system
- Flash ROM
- Flash Gapps
- RebootÜdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
válasz malna88 #15291 üzenetére
Hali. Első ROM-ként én ezt (SlimKat 7) tettem fel, azóta is maradt, de a többiek mást használnak, ahogy olvastam, de legalább el tudsz indulni. Amúgy nekem egész jó.
Más: Rájöttem, hogy akárhogy cserélem az SD kártyát, a program nem működik rendesen nálam, mert mindig 48 MB swapot írt, ezért megpróbáltam a jobb módszerrel: Enable Ram Swap & Create a Swap File.
Sikeresnek mondhatom eddig a beavatkozást, az első opció szerint csináltam, próbáltam mindig az ajánlott és a normál érték mellett létrehozni, viszont jó lett volna tudni, hogy mi-mit csinál és akkor lehet még személyre szabottabb lehetne a swap, de így is jó. Változtatáshoz még jobban utána kéne olvasni, a törléshez is... Na de mindent a maga idejébenÜdv, Dávid
-
-
Nestor16
senior tag
válasz Nestor16 #15257 üzenetére
Nos, a könnyebb utat választottam swap készítésére.
Leszedtem ezt a programot: Swapper for Root
Beállítottam, SD kártyára lehetett csak tenni, és 512 MB értékkel hoztam létre.
Próbáltam leellenőrizni, hogy valóban sikerült-e az egész, ehhez egy külön programot tettem fel: DiskInfo
Szépen kilistázza, de a swap résznél azt írja, hogy 32 MB used a 48 MB-ból...
Valószínűleg működik, ahogy kell, de miért csak 48-at ír "maximumnak"? Lehet csak akkor bővül, ha megtelt?Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
válasz MaxTorque #15256 üzenetére
Már nekem is nagyon érik, hogy kellene az a swap terület...
Olyanra gondoltam, hogy akkor mi lenne, ha a 4 Gb telefon területből fennmaradt 1,2 Gb belső tárhelyre tenném ezt a swapot? A sebessége is jobb, mint a class 10-es kártyámé egy kicsivel...
Bocsi, ha hülyeség, nem olvastam még rendesen utána, hogy hogyan kell megcsinálni.Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
válasz MaxTorque #15250 üzenetére
Igen, ettől a telefontól azért elvárom, hogy fusson, ahogy kell (ZTE Bladen még elnézem, ha megakad), nálam is csak a RAM probléma jött elő, amúgy ha lezongorázza, hogy felszabadít mondjuk játéknak helyet, akkor azért beindul (viszont így sem sokat lő ki), emiatt gondoltam még, hogy egy Clean Master programmal szépen tisztítok egyet komolyabb program esetén, viszont picit sajnálom kilőni azokat a programokat, amiket alapból használok...
Meglátom te mire jutsz vele, aztán majd elválik még, hogy kezdek-e vele valamitÜdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
A MobileVoipra akkor nincs megoldás ezen a telefonon?
Végigolvastam a keresővel, ahol volt erről szó, de abban a lényeg, hogy nem működik...
Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
válasz mttssz #15181 üzenetére
Hali.
Én is ezt a romot tettem fel nemrég, ma láttam hogy jött rá frissítés, vagyis jelezte a telefon. Ezt esetleg tudod hogyan érdemes felrakni úgy hogy megmaradjon minden beállítás stb? Ha egyáltalán így működik... ettől tartok, hogy lehet nem és nincs kedvem a heti frissítések miatt mindig újra belakni...A Swap support engem is érdekel ezalatt a rom alatt, csekkolom még a fórumot vagy hátha valaki leírja
Furáltam még ZTE Blade után, hogy itt nem volt olyanról szó, hogy system particionálás, pedig több, mint fél giga üresen maradt a system partícióban biztos van mellette elég tárhely és nem ér annyit az egész
CPU-t tényleg nem lehet/érdemes rajta húzni? Minden ilyen tuning bele van integrálva a kernelbe?
"Csak" ennyi lenne, ami infók érdekelnekÜdv, Dávid
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- Digitális Állampolgárság Program
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Nintendo Switch 2
- Jelentősen átdolgozná stratégiáját az ARM?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone 15 Plus - 128 GB - Összes szín bontatlan, gyári független - 1év Apple garancia
- iPhone SE 2022 64 / 128 GB Starlight / Midnight - bontatlan, gyári független - 1 év Apple garancia
- Huawei P Smart Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Black128GB mobiltelefon (2024.12.20. - i vásárlás) 4év garancia + 4 év bztositás
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával