Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mobilaréna teszt: Honor 8 - tisztelet a kivitelnek
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések, továbbá szakmai topikban tilos hirdetni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lackooo84
nagyúr
Annyi különbséggel, hogy te nem visszalépsz, hanem előre, ezzel am ódszerrel végülis akármilyen romot rátolhatunk a telóra, persze ügyelve, hogy mondjuk oreora csak rollbackes nougat mehet stb. Szóval letöltöd a 5.0.2.300 verziójú hisuite-ot. Letöltöd a Firmware Finder PC verzióját, kikeresed a FRD-L09C432B562 fw-t, changelogra rányomsz, bezárod, majd jobb klikk copy. Utána megnyitod a DNS updatet, bemásolod a linket, regisztrálod. A PC-n (ez fontos, tehát NEM a routeren) átírod a DNS-t arra, amit a FF most kiírt. MIUTÁN átírtad a DNS-t dugod rá a telót a PC-re és nyitod meg a HiSuite-ot, hogy ne kapjon rendes netet (mert akkor egyből frissíteni akar), és a rendszerfrissítést választva fel kell dobja az 562-t. Ráböksz, hogy okés, és vársz (jó sokáig, mert általában lassan tölti le a szerverről a cuccot.
-
Dwatti
addikt
Sziasztok mi a legutóbbi -, OTA , vagy felrakható rendszer, és biztonsági frissítés ?
L09, Android 8.0.0.521
Biztonsági frissítés : 2018 július 1 -
Pityu89
senior tag
Helló!
Ha a VolTE miatt nyitok bootloadert, meg rootolok azt vissza tudom állítani?
Banki applikáció miatt kérdezem. -
cozmo
őstag
válasz
Savageboy #34778 üzenetére
Pontosan erre gondoltam. Nem akarok órákat tölteni vele mikor backup-ra van szükség. Valamint a telefon se legyen lassabb egy lassú kártyától. Túl gyors kártyáért meg felárat kell ügye fizetni ami pénzkidobás. A Samsung kártya felejtős kibaszott drágán mérik. itt vannak a különbségek, nem a méret a lényeg
Az újabb kártyákon két sorban vannak az érintkezők is pl. A kérdés hogy a honor 8 mit tud ezekkel kezdeni. Mármint tudvalevő, hogy elmegy vele hisz lefelé kompatibilis az U3 szabvány. No de a telefon ki tudja e használni az előnyeit?
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
badrian250 #34780 üzenetére
SD kártyád vagy USB pendriveod nincs? Arra ments telefonon huawei recoveryvel.
-
-
badrian250
tag
Sziasztok!
Ma szerettem volna teljes mentést csinálni a telómról (névjegyek, üzenetek, jegyzetek stb) HiSuite-tal, (9.1.0.300 OVE), de nem engedi, mivel azt állítja, hogy "nincs elég tárhely az eszközön". Namost 21 gb-ot szeretnék másolni laptopra, amin van 268 gb szabad hely, amit ki is ír a HiSuite.
Mi lehet a gáz? Ha kevesebb cuccot jelölök ki (pl csak névjegyeket, jegyzeteket, stb), akkor sem engedi!
köszi!
-
Orgi
addikt
válasz
Savageboy #34778 üzenetére
Én a méretet figyeltem elsősorban vásárlásnál és 128-as már csak ebben a sebességben volt. Sajna nem mértem, de mikor 64-es sd kártyáról váltottam nemrég, akkor vissza kellett másolnom rá mindent, az 55 GB anyag 2-3 óra alatt ment vissza kb (a gépemről a Honorban lévő sd kártyára), ha ez segít, úgy rémlik.
-
Orgi
addikt
Nem egészen értem, mit jelent az, hogy "mennyire lehet indokolt?"
Nekem egy olyan kártya van benne (mármint UHS-3-as) és tökéletesen működik, az Evo+-nak ezt írja a leírása:
"Class 10 and UHS-3 data speeds up to 95MB/sec Read (100MB/sec for 64GB or above)
UHS-I, compatible to HS interface
Excellent performance for 4K UHD video and broad compatibility across multiple applications.
Backed by 4-proof protection, the EVO memory cards can withstand up to 72 hours in seawater, extreme temperatures, airport X-ray machines and magnetic field equivalent to an MRI scanner." -
Lackooo84
nagyúr
válasz
airwin88 #34770 üzenetére
Ezt hagyd. PC kell, és a PC-n írd át a DNS-t tehát ne a routerben, és úgy megy, most visszamentem nougatra, csak hogy kipróbáljam, és már ápdételtem sikeresen én is 416-ról az előbb. HiSuite 5.0.2.300 csak ez jó, és FF-vel tallózd be az 562-t. Tehát a verzió visszalépés leírást csináld lépésről lépésre, csak az 562 oreot (184123) tallózd be. Ez mehetne összefoglalóba is, hogy update 416-ról 562-oreora így lehetséges. Nem kell visszamenni 412-re felesleges.
-
airwin88
újonc
-
Sanki
addikt
Kicsit megcsúszva, de bekerült az összefoglalóba az alábbi rész(ek).
16. Extrák
- Arcfelismerés aktiválása
- VoLTE aktiválása
- Data Encryption letiltásaEzer köszönet ezúton is Lackooo84-nak a kitartó munkájáért!
-
airwin88
újonc
válasz
Lackooo84 #34768 üzenetére
secondary-nek nem engedi a 0.0.0.0 értéket, próbáltam primary-val megeggyezőt úgy engedi a router leokézni. Update via erecovery screenen kiválasztom az open query.hicloud.com-ot és 404,egyszer jött be hogy jó, el is indítottam tovább. Regisztráltam kér valéami olyat is, mentem tovább kikapcs, töltő be, hangerő nyomva tart be is jön az e recovery de unable to connect server
ez valószínüleg az én hibám volt mert a wifivel szarakodtam (jelszórarosszul emlékeztem)) viszont azóta rá jöttem kezdeneém előlről de megint 404 query.hicloud.com után
-
airwin88
újonc
válasz
Lackooo84 #34764 üzenetére
Sziasztok
Közben megtaláltam mind két Útmutatást itt vissza görgetve. Következő a kérdésem a képen megjelölt 4 közül akkor melyiket érdemes?(illetve jól gondolom hogy akkor ez a menete?!)
downgrade leírás: https://prohardver.hu/tema/re_honor_8_tisztelet_a_kivitelnek/hsz_30341-30341.htmlvolte aktoválás: https://prohardver.hu/tema/re_honor_8_tisztelet_a_kivitelnek/hsz_34580-34580.html
jah ilyenkor bukom a cuccaimat tehát mentsek le mindend ugye?
köszönöm az eddigi gyors segítséget is nagyon királyok vagytok!
-
Lackooo84
nagyúr
Nem kell visszamenni 412-re már, felesleges. Az a régi OTA módszer volt, akkor még nem volt erecovery trükk.
Most már így meg lehet oldani rögtön 416-ról 521-re. Illetve ha így nem jóvalamiért, akkor a PC-s (az előbbi leírásban használt régi) HiSuite-tal nem a 412-t hanem az 562-t kell betallózni.
-
válasz
osztraksajt #34757 üzenetére
Pont ezt akartam írni.Nekem sem bírja úgy az új akkuval.Kb 3-4 hónap volt amíg ment úgy mint újan azóta csak átlagos.
-
dussy
őstag
válasz
osztraksajt #34757 üzenetére
Nekem durván egy éve cserélte a József krt. az egész telot, én is úgy érzem, hogy ez hamarabb elfáradt...
-
osztraksajt
őstag
Nekem novemberben cseréltek akksit TMX-nél, ez érezhetően jobban fárad mint az előző, az 1,5 év után tartott ott kijelzőidőben mint a mostani, céges teló, kb ugyanazzal az alkalmazáscsokorral van futtatva. Az elején egészen parádés volt 2-3 hónapig, de rohamosan fárad.
-
peti85
senior tag
válasz
fant0mi #34751 üzenetére
Én sem csináltam ebből nagy ügyet. Saját töltővel eleinte minden második nap éjszaka töltöttem, de minél többet használtam a telefont, annál inkább rátettem minden éjjel tölteni. Általában ilyenkor 40-60% között volt. 1,5-2 éves korára meg már csak 20-30% volt ilyenkor benne.
Egy telefont általában 4 évig használok, Ez alatt egy akku csere így is, úgy is szükséges, akkor meg már félidőben cseréljem ne mielőtt úgyis megválnék tőle. -
mm89
őstag
válasz
Lackooo84 #34743 üzenetére
Én nem figyelek rá egyáltalán. Általában reggel ébredés után rádugom, 35-40 perc alatt felmegy 75% fölé, attól függően hogy mennyiről indult. Vagy van amikor egész éjjel rajta van, akkor nyilván 100 ról indul reggel.
Gyári töltőt használok, gondolom a gyorstöltés nem tesz jót neki. Játék, navigálás nincs tehát nem lógott a töltőn miközben nagy használat volt rajta. Persze az utóbbi időben használom töltőre dugva is mert már nincs benne annyi hogy bírja...
Egyébként meg Mi 9 SE-t néztem ki utódnak, de még kitartok, hátha megjavul
Amúgy meg 5e - ért én is dobnék bele egy újat. -
darkmann
őstag
válasz
Lackooo84 #34743 üzenetére
Én is így csináltam eddig minden telefonommal, mondjuk nem 5%-ig, csak max 15-ig merítettem, de eddig egyikben sem ment így tönkre az akksi, csak Honor8-ban.
@peti85 : ez az 5e Ft-os akksicsere engem is érdekelne, ennyiért vagy még egy 10-esért én is megcsináltatnám, aztán odaadnám a szüleimnek.
-
Micsurin
nagyúr
Reggel töltőm elején a gyárival, félévet bírt az akku. Július körül kaptam újat(akkut), már a HTC 5V 2A-es töltőmmel töltőm (Még a Nexus 9-ből maradt hátra..) az az akku picit többet bírt mostanra kezd meghalni, netezéssel és messenger litetal 2 óra 50 perc körül mozog már a SOT... elmondhatatlanul hulladék a Huaweiekben az akku de ez nem újdonság P8-ban is volt egy évesen cseréltetve mivel az a két órát is karcolgatta éppen csak addigra....
És nem nincs lemerítve sem töltőn lógatva.... 15-95% közt van használva, rátöltőgetést mindig kerültem ha töltöm úgy hagyom és megvárom míg 95 környékére ér majd leveszem.
Ennyit bírnak ezek az akkuk ezek szerint.... :többeknek kellett 1-1,5 éves korukban cserélni az aksit volt akinek végül még alaplapot is cseréltek merülés miatt. -
MiniPiji
csendes tag
Sziasztok!!
Megéri most venni használtan egy ilyen telót kb 40ért?
Köszi a válaszokat!! :) -
suhi84
tag
Sziasztok!
Szeretném leadni a telómat gariztatni, de a hibabejelentő lap kitöltésénél elakadtam és a fórumban rákeresve sem lettem okosabb.
"Kérjük, amennyibe készüléke reaktivációs zárral van ellátva, kapcsolja ki a funkciót." Na most ide mit pipáljak, be van kapcsolva vagy ki? Azt se tudom hol kellene ezt kapcsolgatni. Csak az enyém volt a telefon, céges. Bocs, ha láma a kérdés. -
peti85
senior tag
válasz
darkmann #34719 üzenetére
Van a Huawei oldalán egy háztól-házig garancia szolgáltatás is, ott fel van sorolva a Honor 8 is mint támogatott készülék. Fel kell hívni egy ingyenes számot, ahol adatokat egyeztetnek. Én azért egy próbát tennék ezzel is, hátha sikerül ezen keresztül garanciáztatni, veszíteni valód nem nagyon van. [link]
-
darkmann
őstag
válasz
peti85 #34717 üzenetére
Anno azért nem vettem bolti garival 10e ft-tal olcsóbban, mert a gyári garanciában bíztam. Tehát nem szeretnék most azért még 10e Ft-ot rááldozni, hogy utána továbbra se legyen garanciám a telefonra. Tényleg semmi bajom nem volt a telefonnal, egyedül azt sajnáltam, hogy megszűnt a támogatás, és még biztonsági frissítéseket sem kapott tavaly óta.
-
peti85
senior tag
válasz
darkmann #34715 üzenetére
Ha van egy kis bátorságod és kézügyességed, akkor olcsón megúszhatód aha megcsinálod magadnak. Ha nem akarod magadnak, akkor is kb. 10.000-ért kicserélik egy nem hivatalos szervizben. Ha anyagi helyzeted olyan amilyen, akkor nem biztos hogy egy Honor 8 kategóriájú új telefonra kéne most beruháznod, de ehhez semmi közöm sincsen.
-
konzi
aktív tag
válasz
darkmann #34715 üzenetére
Miért?
Csináltad meg egy mobilszervizben és nem kell újat venni 😀
A Google funkciók nem szűnnek meg a már kiadott telokon 😀
Gondolod pixelen kívül bármit veszel nem áll fent a veszély hogy ha a politika vagy a Google érdekei úgy kívánják nem lesz támogatott?? Egyébként kíváncsi leszek mennyi idő lesz míg megkerulik azt is. -
darkmann
őstag
válasz
darkmann #34647 üzenetére
Sajnos a TMX is visszadobta a telefont, ugyanazzal az indokkal, hogy az "eredeti" vásárlás helye nem Magyarország, és vegyem fel a kapcsolatot az eladóval.
Ezt sajnos megszívtam, úgy tűnik, mert az eladót sem tudom a számlán és a cégjegyzékben szereplő telefonszámon elérni, nincs előfizető ezen a számon. A honlap ugye már nem működik. Sajnos anyagi okokból nem tudok egy újabb Honor csúcstelefonra beruházni, ha meg már váltok, akkor valami kb. ugyanilyen szintű teló lesz az utód. De a mai hírek és a fent leírt tapasztalatok után nem merek még egyszer Honor/Huawei készüléket venni.
-
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Blablabla92 #34711 üzenetére
Most nézem mit írtál... az én IP, átjáró címem nem biztos, hogy jó neked, az a te router konfigodtól függ. Ha a routered IP tartománya megegyezik az enyémmel, akkor jó, ha viszont a te routered IP-je 192.168.0.1 ( mert ilyen is sok van) akkor nem lesz jó, a harmadik értéknek akkor 0-nak kell lennie 1 helyett. (Meg persze ne legyen más eszköz statikus IP-n a 192.168.x.10 IP-vel, mert akkor is ütközés lesz)
-
Blablabla92
lelkes újonc
válasz
Lackooo84 #34710 üzenetére
Haladok uraim, már keresi a frissítést, a Lackó által küldött kép IP, maszk, átjáró számait használtam, már van is nem azonosított hálózat, de egy másfélperces keresés után, ezt dobja be. Volt DNS Update (ha ez lehetne is baj) mindent a leírtak szerint csináltam. Már csak ez az egy baj van. HS törlése telepítésével is próbálkoztam.
-
mm89
őstag
Lackooo84
A data partíció titkosítás kikapcsolását hogy tudom ellenőrizni hogy sikerült e?
A face unlock működik szépen, ahogy kell, nagyon köszönöm!
A volte nem megy sajnos. Vodafone-os vagyok, mindent a leírásod alapján csináltam. A bemásolt mappa és a szerkesztett fájlok jogosultságaival nem lehet baj? Total commanderrel csináltam mindent.
Onnan tudom, hogy nem működik, hogy híváskor ugye levált 3g-re. -
mm89
őstag
Na végre!
Tehát akinek a B412 -re nem adja fel a HiSuite a B652-t annak a trükk a következő:
Az 5-ös verziójú HiSuite ugye indítás után rögtön jelez hogy van frissítés, ezt ha kérjük akkor felmegy 9-es verzióra, ami viszont a B416 ot fogja erőltetni.
A pc-t leválasztjuk a netről, így indítjuk a HiSuite-ot (5 ös verzió, amivel ugye felment a 412), rányomunk hogy rendszerfrissítés. Ekkor szól hogy nincs net, ellenőrizze a kapcsolatot. Megadjuk neki a netet és rögtön rányomunk újra hogy rendszerfrissítés. Így még azelőtt elkezdi keresni a program az 562-t hogy eszébe jutna frissíteni saját magát.
Nekem most így tölti az 562-t szépen.
Remélem a twrp és a magisk simán fog menni -
mm89
őstag
válasz
Lackooo84 #34700 üzenetére
Nekem ment fájlátvitel módban is.
Most ott vagyok hogy B412 rajta, lefrissítem a HS-t, de csak a 416 -ot adja frissítésnek. Nem ad oreo-t sehogy sem. A telefon is csak a 416 ot akarja felrakni.
Tegyem fel ugyanúgy dns mókolással firmware finderen keresztül? De ahhoz melyik HS verzió kell? -
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PlayStation 5
- Túra és kirándulás topic
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Windows 10
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest