-
PROHARDVER!
XIAOMI REDMI NOTE 2 / XIAOMI REDMI NOTE 2 PRIME
ITT VAN A LEÍRÁS, MIELŐTT KÉRDEZEL OLVASD MÁR EL LÉGY SZÍVES!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Manitou
veterán
Kéne egy kis segítség!
Volt nekem egy jó régi ROM a telefonon MIUI 7 5.9.24 -es
A gyári kínai helyett ezt tettem rá még amikor vettem.
Most akartam rá tenni egy másik romot.
Ezt töltöttem le:
Developer ROM Author: MIUI Official TeamVersion: 6.4.14 (MIUI7) [link]
Átneveztem update.zip-re a leírás szerint. És felmáűsoltam a telefon belső memória gyökerébe. Telefon kikapcs
Bekapcsoló gomb és hangerő + gombbal MiRecoveryt indítottam.
-Wipe Cache megvolt
-Wipe User Data megvolt
-Install update.zip to System indítottam volna, és kiírta, hogy install update.zip failed (signature verification failed)Most hogyan tovább?
MiRecovery 2.0.1 van a telefonon
Próbáltam volna kábelen keresztül a telefent csatlakoztatni a gépre, de nem látja.
SD kártyáról meg úgy tudom nem lehet telepíteni ROM--ot. -
Klara_
őstag
Akinek FC gondjai voltak a multival:
ROMs for RN2 (hermes) and RN3 (hennessy) reuploaded... please try again.. thank you...
-
moli.hu
őstag
vett meg valaki ilyet?
vettem, felprobaltam, de nem tudom, mit gondoljak rola... masnal hogy jott be?
-
Istuu15
senior tag
Mi okozhatja azt, hogy néha a telefon nem azt érzékeli amit nyomok és magától lépked? Teljesen random jön elő és a kijelző lezárása oldja meg a problémát.
November óta van meg a telefon azóta szinte minden heti romon előfordult. Eu multi devet használok. Van, hogy 2 hónapig nem fordul elő, de tegnap felraktam a 4.21 et és 4x fordult elő eddig. -
guftabi96
addikt
válasz
Milestone2 #16090 üzenetére
Ja, hogy eltűnik
Én meg itt keresem, mondom ennyire hülye nem lehetek, hogy nem találom.És így tényleg jó.
Köszi -
Milestone2
nagyúr
válasz
guftabi96 #16089 üzenetére
Valaki valahol (csak emlékeznék hol?) leírta, hogy hogyan lehet előhozni, ha eltűnt, de nem emlékszem rá.
China developerben, amit én használok sosem tűnik el, de minden más romban el szokott...csak már nem emlékszem, hogy net nélkül jön vissza, vagy mifenétől...hiába, nincs nekem elég szabad memóriám az agyamban. [link] -
guftabi96
addikt
válasz
Milestone2 #16088 üzenetére
-
guftabi96
addikt
válasz
guftabi96 #16076 üzenetére
Na, végül nem szenvedtem vele, felraktam a Global Stable-t.
Viszont ez így kegyetlen ronda:
Az ikonok fele ilyen az alap miui témával. (Ami szerintem a legszebb. (még esetleg az a barnás alap téma, aminek nem jut eszembe a neve ami szóba jöhet, de annál is ilyen)).
A téma alkalmazásban nem találtam sehol ikonkészletet.
Ezzel lehet valamit kezdeni? -
Kowi84
aktív tag
Az itt leírt "app install method"-al működik a twrp telepítés?
-
Hyperion
senior tag
-
otto1
tag
válasz
fene_vad #16073 üzenetére
[link]
Ezt használom, itt a topikba linkelték.
Az XDA-n írnak apró hibákról, én nem találkoztam hibával.
Nagyon tetszik a miui, de amíg alap dolgok, mint a bluetooth, vagy wifi nem működik megbízhatóan addig felejtős számomra. stabil és heti romot is próbáltam mindbe volt valami idegesítő bug.
(nem játszok, nem nézek filmet, zene hallgatásra mást használok)
Valamint mindennap frissül OTA-n. -
guftabi96
addikt
Kínai stable romnál arra mi a megoldás, hogy minden alkalmazást tudjak telepíteni Play áruházból?
az itt ajánlott google installer apk-t szedtem le, fel is rakta az áruházat, de elég sok általam használt alkalmazásra azt írja, hogy nem kompatibilis a telefonommal. -
zaurac
tag
Aki használt már többféle Xiaomit megmondaná mindegyik MIUI ilyen bugos-e ,mint ez? Már kipróbáltam az összes ROM verziót(global, EU, dev.,hu),de mindegyikben vannak alkalmazás fagyások (FB,Twitter, Tumblr, Spotify, Powramp... rendszeresen kilép 5-10 perc használat után ), az értesítésben megjelenő appra hiába bökök,nem az épp jött üzenetre megy, vagy épp semmit sem csinál(Messengernél) stb. Ez elég csalódás,pedig gondolkoztam egy MI4s/MiNote/MI5 vételén,de ha azok is ilyenek,akkor felejtős
-
Xutor
csendes tag
Sziasztok!
Ma lettem a tulajdonosa egy ilyen telefonnak. Ráraktam a 7.2.30 stabil eu-s romot ès rootoltam. Viszont valamièrt a foldermount nem működik. Mármint sikerül root jogot szereznie és ès be is állítom hogy mit mountoljon . Mèg azt is írja hogy sikerült de valójában nem müködik mert a játèk próbálja újra letölteni a fájlt ès èn se látom Total commanderben hogy sikerült volna(nincs ott a fájl) . Mi lehet a problèma? Lehet hogy valami eldugott beállítás? Remèlem tudtok segíteni!
Üdv. -
guftabi96
addikt
Na, tegnap megnéztem, hogy lecseréli-e a kínai és a global (mindkettő stable) a twrp-t.
Egyébként a kettő között az alap appkínálat és a nyelveken kívül mi a különbség?
Nekem is megmaradt.
Most a CM-re nézek rá. -
Klara_
őstag
válasz
Klara_ #16052 üzenetére
Megoldodott, mar toltheto rendesen a 6.4.28 mulit. Cloud printet tovabbra is engedelyezni kell, hogy mukodjon a beallitasok - rendszer menu.
-
Norby86
őstag
válasz
csongi #16046 üzenetére
Hogyhogy nem jön neked sms? Én pont tegnap léptem be a Mi fiókomba a neten és rögtön kérte hogy egy ellenőrző sms-t kiküldhessen a telefonomra. Ráböktem hogy küldje, nem történt semmi... majd amikor a vissza számlálás befejeződött, ismét rányomtam hogy küldje és ekkor már meg is jött az sms a telefonomra.
Amúgy nekem sem szimpatikus a Micloud, de előttem is írták, simán kilehet gyomlálni belőle. Én pl. tegnap bementem root explorer-el a system/app mappába és átirtam a micloud apk fájlt .bak végződésűre így nem is indul el már. Az persze más kérdés hogy a nyomkövetés meg nekem google fiókkal nem működik valamiért, de a mi fiókkal meg megy szépen.Nagy nehezen tegnap este tudtam működésre bírni ezt az android eszközkezelő nevű beépített kiegészítőt aminek az lenne a funkciója hogy ha elveszne a telefon és még be van kapcsolva, lássam merre van a készülék. De a röhej az hogy kb félóránként rak egy pöttyöt tőlem bő 500 méterre ez az android eszközkezelő, míg a micloud realtime mutatja hol van a telefon ha elindulok. (Igaz, gondolom emiatt ébreszti annyiszor a telefont sajnos.)
-
drdr
senior tag
válasz
Milestone2 #16056 üzenetére
Én indítottam...
-
-
drdr
senior tag
válasz
Wallenberg #16050 üzenetére
Nekem elég lenne ha a MIUI 7 végre bugmentes lenne.... ill. belekerülne a magyar nyelv, de legalább a "locale" beállítás...
-
include777
aktív tag
válasz
Wallenberg #16051 üzenetére
Elméletileg ma kapnak árut (tegnap ezt az infót kaptam a supportjuktól).
-
drdr
senior tag
törölve...
-
Klara_
őstag
Az e heti multihoz mondjon nekem valaki egy md5 ellenorzot mert nem igazan talalom sehol!
Thx. -
Wallenberg
senior tag
Törölve
-
Wallenberg
senior tag
Sziasztok!
2 apró hír:
1, A MIUI 8 jön május 10.én.
2, Az Eustock levitte a Xiaomi Redmi Note 2 Prime árat 54990 Ft-ra.
Nemrég még 59990 Ft volt a telefon ára, most meg már 5000 Ft-tal olcsóbb.
Sajnos, már csak pink vagy sárga hátlappal kapható. -
csongi
veterán
válasz
WhiteWalker #16047 üzenetére
Az még ok, nem is érdekel. Az egész felhő tárolási mizériájuk és szinkronizálásuk nem érdekel.
Csak férjek már hozzá,és töröljem a francba.
Nem akarom, hogy ott legyenek a dolgaim. Gusztustalan fordított bekötés. Azért mert van egy regisztrációm miért alap értelmezett hogy én akarok oda bármit is tenni? Idióta egy rendszere van ennek az USA szarnak. Demokrácia meg személyes jogok mi?Hát persze.
Nah mindegy, csak fortyogok. Ha ez meg lesz, mert boldogság, és nagy szükség van ezekre, törlöm az egészet, és majd akkor miui ha ez alapból gyomlálva lesz belőle -
csongi
veterán
Ez a Micloud egy fertő!!!!!!!
Ha kínkeservesen kapok az életbe egy Kib... sms-t hogy végre hozzá férjek a fiókomhoz, törlöm a profilom, és MIUI romot csak akkor teszek ha nagyon muszáj. Ez valami fertő adathalász, agresszív komplikált valami, és ehhez ad 5Gb mókás vicces tárhelyet. Nah hagyjuk. Itt most leszerepelt, ilyet...komolyan. ez minden csak nem felhasználó barát. Alklamazások jogosultsága? Hagyjuk márMajd mi sájomisok, majd mi viszünk mindent, Jah hogy nem kapcsolod ki elsőre a sok szar szinkronizálást ? Így jártál
Rosszabb mint a google. És van egy gyanúm az életbe nem fog sms-t küldeni ebbe a régióba.
Isszonnyat mérges vagyok. -
csongi
veterán
Hogy tudok belepni a micloudba ? Leszinkronizalt mindent, de en nem akarom.
torolnem a dolgokat.
-
Norby86
őstag
válasz
kakuk.tamas #16041 üzenetére
Mindent bekapcsoltam ezen kívül, még a "Google beállítások" nevű appba is bementem ahol direkt megnéztem a Biztonság fület és ott is be van kapcsolva "Az eszköz távoli meghatározása" plusz alatta a zárolás és törlés is. De sajnos az alábbi linkre kattintva továbbra is azt írja hogy "Nincs aktív eszköz".
Létezik hogy a 7.2.1-ben ez egy ilyen bug? A google hely előzmények is be van kapcsolva, itt írja a telefon nevét hogy Redmi Note 2, az utolsó bejelentésre meg azt írja: ismeretlen. De a csúszka elvan tolva, aktiválva van. Szóval széttárt karokkal ülök itt, nem értem a szitut.
Amúgy a fitnesz appot hol találom? Milyen néven? Hogy kit tudjam törölni azért az ne mennyen a háttérbe feleslegesen.
-
adamz91
tag
Hali, már jó ideje nem követem a fórumot, szóval az lenne a kérdésem, hogy mikor lesz érdemleges frissítés amiben konkrét zavaró hibákat javítanak ? (gondolok itt a lehúzható értesítés sávra ami kb hatodjára jön össze) Illetve 6.0 mikor lesz?
-
drdr
senior tag
Itt is ajánlanám figyelmetekbe eme kezdeményezést: [link]
Ha gondoljátok támogassátok hozzászólásotokkal (az előbbi linken/fórumban). -
Norby86
őstag
válasz
kakuk.tamas #16036 üzenetére
Igen, bár csak a gmail szinkronizálást állítottam be, az alkalmazás adatok szinkronizálását is be kell kapcsolni? Gondolom a google fitnesz meg a személyi adatok szinkronját nem kell bekapcsolni. GPS-nél fontos hogy nagy pontosságúra legyen állítva, vagy elég neki a csak GPS alapú helymeghatározás is? (Mert az akkumulátor kímélőbb)
-
Norby86
őstag
válasz
kakuk.tamas #16023 üzenetére
Ugyan azzal vagyok bejelentkezve de mégsem mutatja.
Pedig már a gps beállításoknál is kiválasztottam a nagyon pontos helymeghatározást. Mi lehet a gond? Kell valahol valami jogot adni esetleg? Vagy bármi rejtett beállítás van amit még meg kell csinálni? Ha jól értem akkor nem kell külön az eszközkezelő alkalmazást a google play-ből letölteni. Amúgy mint a play, mind a play szolgáltatások frissítve van.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Wallenberg #16032 üzenetére
Idézet a téma összefoglalóból:
Rootolt-e a készülékem? A MIUI6 és a MIUI7 fejlesztői pre-rootolt, ez azt jelenti, hogy nem kell külön "kívülről megtámadva" megrootolni, hanem az első telepítés után meg tell találni a Security appot a főképernyőn és azon belül megadni a készüléknek a root jogosultságot. Ha stabil ROM van a készülékeden, akkor az nem rootolt! Neked kell kívülről rootolni
Olvasni, olvasni, olvasni!!! Nem hiába lett írva a összefoglaló!
-
grafnet
veterán
válasz
Wallenberg #16032 üzenetére
Ha, vissza olvasnál pár hsz-t... könnyebb lenne az élet.
Már kérdezted korábban a RN2T-t, s akkor is válaszoltam, hogy mire jó, s mit tud. Meg azt is, hogy ROOT kell hozzá.
Tehát, előbb rootolnod kell a készüléket, mert nem fog működni.Mivel stabil verziód van mindenképpen olvasd el az összefoglaló ezen részét. Elég egyszerűen meg lehet csinálni.
Amint meg van a root máris működni fog. -
Wallenberg
senior tag
Sziasztok!
Redmi Note 2 Tool alkalmazást telepítettem a Note 2 Prime telefonomra, de az nem akar rajta elindulni.
Azt kéri, hogy rootoljam a telefonomat vagy engedélyezzem azt.
A telefonomon MIUI 7.2.3.0 eu stabil ROM van feltéve. Az nem jó?
Amiatt van ez?Vagy valamit elrontottam?
-
-
motofi
aktív tag
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
guftabi96 #16024 üzenetére
Mindig furcsálom, hogy mekkora különbség van két RN2 között.
Én simán váltogattam az Mi recovery-vel a romok között.
És egyszer csak az egyik fejlesztői felrakta a TWRP-t, és bármit csinálok, bárhogy ugrálok a stabil/fejlesztői romok között, megmarad a TWRP.
Egyszerűen nem értem, hogy ami egyik telefonon megy, az a másikon miért nem. -
ReWGeT
tag
!!!HELP!!!
Kivettem a sim kártyám, majd vissza raktam, mikor bekapcsoltam a telót a telefon elveszett nevű csoda várt, rámegyek a telefon aktiválására, beírom a jelszót, de nem csinál semmit. Emlékszem, hogy ezt csinálta pár embernek, csak nem találom egyszerűen a fórumba. Valaki tudna segíteni? Elég sürgős lenne.
Előre is köszi -
loosht
senior tag
válasz
guftabi96 #16014 üzenetére
Én kipróbáltam (szinte) az összes romot, de a legjobb, legstabilabb a kínai. Igaz, fel kell tenni egy gapps csomagot, meg ki kell gyomlálni pár tyúklábas appot, de megéri.
Ja, még valami. Nekem eddig csak egyszer cserélte le a recoverymet a gyárira, pedig elég sokszor telepítgettem a global és china romokat. Érdekes módon akkor az egyszer is egy olyan zip cserélte le, ami előtte meg nem. Hogy mégegyszer ne szivasson meg, kikommenteltem a telepítőben a recovery telepítését.
-
guftabi96
addikt
válasz
moli.hu #16020 üzenetére
Köszi, valamiért a linkelt hsz-ed felett elsiklottam, pedig nem pont az a rövid válasz, ami felett ezt olyan könnyű kivitelezni.
Bíztam benne, hogy úgy van itt is, mint az előző telefonomnál:
Amikor gyári szoftvert akartam felrakni, akkor a telepítés végén jött a kérdés, hogy maradjon a cwm (disable recovery flash) vagy jöhet a gyári. -
csongi
veterán
válasz
Wallenberg #15960 üzenetére
Az enyemen matt folia volt.
-
moli.hu
őstag
válasz
"""Global: gapps, több nyelv, kevesebb kínai alkalmazás?"""
a hivatalos xiaomi global romban egyartalan nincs kinai alkalmazas. Jo minosegu, hivatalosan tamogatott rom.
"""Ha felrakom a stable globalt, akkor a twrp megmarad?"""
nem, ezt irtam is.
"""(és ha megmarad, akkor rootolja is? )"""
nem, ezt irtam is.
"""van valami, ami hátráltathat a mindennapi használatban ezzel a rommal?"""
a tobbi mokolt (eu, hu) romhoz kepest nincs. Amugy van.
-
Norby86
őstag
válasz
kakuk.tamas #16018 üzenetére
Azt tudtam hogy van ilyen alkalmazás a play áruházban, de a telefonon belül a Beállítások - Rendszer - Adatvédelem - Eszköz-rendszergazdák menüre ha rákattintok bejön hogy "Android Eszközkezelő". Ezt most aktiváltam, de az általad linkelt térképen sajnos továbbra sem jelenik meg a készülék tartózkodási helye.
Azt írja hogy: "Nincs aktív eszköz. Az Android Eszközkezelő használata előtt egy aktív Android-eszközre lesz szüksége."
Vagy le kell szedni playből az eszközkezelőt? -
kakuk.tamas
addikt
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Innen tölts ROM-ot, hermes típust keresd:
A kettő közötti különbségek a téma összefoglalóban.
-
grafnet
veterán
Pár dolog változott: a magyar fordítás miatt a Camera már Kamera, ezért a képékét nem jeleníti meg a magyar Galériában...
A Galéria beállításai nem nagyon működnek, de mindegyis. -
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Az en.miui.com oldalon található stable global és china romok között mi a különbség?
Ha nem tévedek akkor:
China: csak kínai és angol nyelv, nincs gapps, több kínai alkalmazás?
Global: gapps, több nyelv, kevesebb kínai alkalmazás?Ha felrakom a stable globalt, akkor a twrp megmarad? (és ha megmarad, akkor rootolja is? )
Az angol nyelven kívül van valami, ami hátráltathat a mindennapi használatban ezzel a rommal? -
Norby86
őstag
Aki már csinált ilyet, attól kérdezném, hogy a Mi fiókot, többet között a Mi cloud-al együtt miként lehet biztonságosan lepucolni a készülékről? Illetve ez okoz e bármiféle FC-t ha kipucolom? Mert kezd idegesíteni, most már nem aktiválja a készüléket, de érdekes mód belépett a Mi fiókomba, de így sem aktiválja, kiírta hogy sms-t elküldi, de semmi. Eddig ilyen gondom nemvolt. Bár leginkább két okból pucolnám ki a készülékről ezt az alkalmazást. Egyik hogy nagyon sokszor ébreszti a processzort, a másik hogy nem is használom a Mi Cloudot. Másik kérdésem, hogy az android eszközkezelő ami be van kapcsolva a készülék beállításaiba (és ahogy tudom az alapján megtudom határozni a telefonom helyzetét) ezt hol lehet nyomon követni a google fiókomon belül? Tehát ha én látni akarom hogy hol található a készülékem/merre haladok, azt a google fiókomban hol találom?
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Milestone2 #16007 üzenetére
Nah, ez egy jó hír!
-
fpunto
csendes tag
Sziasztok!
A google fiókommal nem szinkronizálja a telefon a naptárt és a névjegyeket.
Van erre valami megoldás? -
Klara_
őstag
válasz
Milestone2 #16007 üzenetére
Elobb-utobb biztosan megoldjak, remelem.
-
HELLAFLUSH
őstag
nagyon állat lesz a MIUI 8 értesítő sávja (szerintem)
-
Gameboy77
aktív tag
Sziasztok!
Felraktam tegnap este a friss Miuihu romot,és ma többen jelezték, hogy nem elérhető a telefonom. Nekem nem tűnt fel, mert én tudok hívni, viszont engem ha hívnak, nem jelzi a teló sem a bejövő hívást, sem az üzenetet.
Szerintetek ez lehet a rom hibája, vagy próbáljak gyári visszaállítást csinálni? -
kakuk.tamas
addikt
válasz
Wallenberg #16001 üzenetére
A beigért bootloader zárat megkapjuk, a 6-os droiddal együtt.
-
Klara_
őstag
válasz
Wallenberg #16000 üzenetére
Kivancsian varom milyen ajandekkal fogjak majd szivatni benne az EU es a HU ROMok keszitoit..
-
Wallenberg
senior tag
válasz
kakuk.tamas #15996 üzenetére
Ín mög ídös gyermekim sájnó nem érteni csájná.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Sokkolóan alacsony ára miatt lehet népszerű a kínai gyártó új phabletje, ami ma mutatkozott be a nagyközönség előtt.
- Apple iPhone 11 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest