-
PROHARDVER!
XIAOMI REDMI NOTE 2 / XIAOMI REDMI NOTE 2 PRIME
ITT VAN A LEÍRÁS, MIELŐTT KÉRDEZEL OLVASD MÁR EL LÉGY SZÍVES!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BalanceR
addikt
Én meg még mindig keresek Pesten akkut, ha valakinek van elfekvőben , és megválna tőle, jelezze!
Lassan megválok a Redmi Note 2-től, de az új tulajnak nem akarom gyenge akkuval átadni.
Jó kis telefon ez még most is, simán megállja a helyét a mai belépő phabletek között.
Énmeg maradok Xiaominál Mi Note 3 személyében. -
BalanceR
addikt
Sziasztok.
Az elsők között voltam, aki Nohon akkut rendelt, és most jelentem, hogy kb egy-másfél év alatt elhalálozott
100%ról 10-20 perc SOT, 3óra készenlét, és már csak 10%De volt olyan is hidegben, hogy magától 90-ről 3-ra merült 2perc SOTtal, kb 1 óra alatt.
Egy 1700as powerbank simán feltölti 0-ról 100-ra fél óra alatt, szóval biztos, hogy halott a cella.
Nincs valakinek egy eladó Új Nohonja? Nem várnék megint egy hónapot a kínaiakra. -
-
BalanceR
addikt
Azt nem tudjátok, hogy a MiuiHU-s romok meddig lesznek RN2re? Az EU-s romoknak vége, mint fentebb írták , de a ChinaDev, és a MiuiHU-s lesz még? Meddig?
-
BalanceR
addikt
válasz
Klara_ #21225 üzenetére
Közben az EU fórumon linkeltek műkodő frissítést...
Viszont a legfrisebb EU-s ROM nálam nagyon rosszul teljesít...
Sok az újratöltés, a RAM- kezelés botrányos, és ha Hangoutsben több ablakban váltok üzenetet, rendszeresen összeomlik a miuisystem...
Másnál is akadtak hasonló gondok?
A fejlesztőiben nálatok a Miui optimalizáció be van kapcsolva? -
BalanceR
addikt
Az EU-s 7.10.19 - ROMban nálatok sem működik a kódolvasó?
-
BalanceR
addikt
Arra tud valaki magyarézatot adni, hogy a biztonsági frissítéseket miért nem kapjuk meg? annyira bonyolult implementálni?
CM en is frissebb van... -
BalanceR
addikt
válasz
nyisziati #21187 üzenetére
Ha megkérlek, megnéznéd nekem, hogy a FilmicPro kamera-app megy-e CM-en? Nálam a gyári romon elindul, de nem meti a videót , pedig qrvajó videó app (focus peaking, iso, zár állítás, s-log, hevec kódolás, 21:9es cine matte...)
Ha nem találod a neten, privátban küldöm az apk-t. Köszi
-
BalanceR
addikt
Feltette már rajtam kívül valaki a mai 10.12 Eus weekly-t? A számológép csak nálam FC?
-
BalanceR
addikt
Egyre inkább nem tetszik ez a Miui9, a gombokat nem tudom megszokni, a ram kezelése botrányos, heti rendszerességgel kikapcsol, kétnaponta randon reboot.... Jól sejtem, hogy minden gond nélkül, chace/dalvik wipe-al vissza tudok menni az utolsó Miui 8as romra?
-
BalanceR
addikt
Bár poénnak szántam a kommentet, sajnos tényleg úgy látom, hogy egyszerűbb venni egy használt RMN2-t 20-25K ért, mint rendelgetni alkatrészt, nekmenni tapasztalat nélkül, és vagy bejön vagy nem... egy drágább teló esetében megéri, de ha azt nézzük, hogy most mennyiért lehet egy jól működő használtat venni, szerintem az a logikusabb... Bár ha csak az alsó érintőgombok szálltak el, megoldás lehet a lebegő gomb... kényelmetlen, de ingyen van...
-
BalanceR
addikt
Azért azt se felejtsd el, hogy már többször volt rá precedens, hogy ugyanaz a rom valakinél tökéletes, valakinél bugzik... erre nincs magyarázat, csak megtörténik... sok függ a romelőzményeken is, telepített appoktól, roottól... bármikor rá lehet szaladni... nekem pl amióta kijött a teló, Eus romok vannak fennt, és vagy másfél éve nem volt tiszta telepítve, volt ugyan olyan, hogy egy weekly fagyott nálam, ami másnál nem, ilyenkor ráhúztam az előző romot, és vártam a következő releaset... Mondjuk olyanra nem emlékszem, hogy lett volna már ilyen, hogy ki kellett adni egy romból két javítottat, mert gond volt velük...
-
BalanceR
addikt
válasz
gergely64 #21108 üzenetére
A changelog szerint play hibát javított a V2 (ami nálam nem is volt) meg azt, ha az alkalmazásváltót fektetve nézed, nem forgatja el az előnézeti képet, ez tényleg így van a v1ben, de nem zavaró... a következő frissítés köv. Hónap közepén lesz, szóval szerintem jelentsd a hibát a fejlesztőknek, ha dalvik/chace, chace törlés után is fenntáll... én egyelőre nem váltok v2re... bár eddig kétszer volt random reboot...
Azt nem tudja valaki, hogy hogy lehet kikapcsolni, hogy a frissítéseknek szánt helyet ne foglalja a rendszer? Úgy látom kb 800megát lefoglal hogy ha jön update, le tudja tölteni, de én inkább magam tölteném le, és kell a hely másra...
-
BalanceR
addikt
Jött ki valami új javított EUs Weekly? Jelzett a teló, hogy van frissítés (7.9.21v2) de most is 7.9.21 van fennt... ezt javították, és újra feltöltötték, vagy ez ugyanaz a rom csak korábban nem figyeltem, hogy ott van mellette a v2 jelzés?
-
BalanceR
addikt
Egy villámkérdés:
EU-s fejlesztői ROM van a telómon rootolva...
Még sohasem frissítettem OTA, mindig TWRPalól, most jött egy értesítés hogy van friss ROM,
Ha Így OTA frissítek, a root megmarad? -
BalanceR
addikt
válasz
Klara_ #21040 üzenetére
Bluetoot biztonsági rés alatt ezt értettem:
BLUETOOTH BIZTONSÁGOIBIZTONSÁGI RÉS .Ez eléggé nagy hiba, a nagy gyártok azonnal adtak ki frissítést rá... -
BalanceR
addikt
Jó rég nem követem a topikot...
Egy villámkérdés:
Jelenleg a 7.6.8as eus fejlesztői van fennt, van ennél újabb eus rom, esetleg Miui9el? Lesz? Mikor? A biztonsági csomagot is frissítik végre? A nemrég híresztelt bluetoot sebezhetőség is javítva lesz valamikor? -
BalanceR
addikt
Aki szintén a legfrissebb EUs Weeklyt használja, legyen szives a xiaomi.eu-n vagy a hibajelentőben lejelenteni a scanner (kódolvasó) hibáját, hetek óta nem foglalkoznak vele, pedig könnyen javítható bug, hogy ha dokumentum módba váltunk, kifagy az app.
És egy kis érdekesség a Nohon akkuról: Az elsők közt voltam, aki rendelt ilyet, és továbbra is ajánlom a 3-4 óra SOT mindig megvan, de tegnap pl ilyen volt:
Kb 20 perc telefonálás, 20 fotó, két óra játék, két óra youtube, egy óra böngészés, a többi netezés, meg üzenetváltások BT, WIFI, GPS bekapcsolva, kijelző kb 30%os fényerőn ... Majdnem 7 óra sot!
-
BalanceR
addikt
Optikai nincs is, digitális van, csak le van tiltva...
Ezzel a módszerrel lehet aktiválni a digitális stabit, ilyenkor vesztünk egy kis látószöget, mert a digi stabi onnan crop-ol, és picit sötétebb llesz a videó, de legalább megszűnik a framedrop, és smoothabb lesz a svenkelés. -
BalanceR
addikt
Akinek a legutolsó EUs weekly van fennt megnézne nekem két dolgot a gyári camera appban?
1. Videózás közben van-e képstabilizátor opció? (nem fotózásnál, hanem videó közben )
2. Van-e videófelvétel közben frame drop ( kicsit akadozósabb kép, és amikor megnézzük a videó részletinformációit 30 FPS helyett 27, vagy kisebb a framerate) ha félhomályban / sötétebb helyen vesz fel videót a kamera?Köszi
-
BalanceR
addikt
válasz
dealerman #20503 üzenetére
Össze jött volna a gyárival is, de amikor a gyári akkud még új volt, a rom nem volt kiforrott, és ette a miliampereket...
Nekem is hasonlóan alakul, mondjuk én minimálisan visszavettem órajelből is, azzal is nyerek pár értékes SOTpercet, a teljesítményen meg nem érzem... -
BalanceR
addikt
Megnézné valaki, aki frissített a legutóbbi EU-s heti romra, hogy fennáll -e ez a hiba:
Ha a gyári QR olvasó (kódolvasó) appot elindítom, és átkapcsolom dokumentum scannelésre, kifagy...
Másnál is? -
BalanceR
addikt
Az eheti weekly Eu romot használja valaki? A xiaomi.eun sokan panaszkodnak wifi, google play hibára, futottatok ilyenbe, vagy várjam meg a jövőhetit?
-
BalanceR
addikt
válasz
pirosvilamos #20454 üzenetére
Kizártnak tartom, hogy azon az akkun reális adatok lennének feltüntetve...
Én is sokat nézegettem akukat, erről volt a legtöbb negatív tapasztalat, értékelés.
Árban kb a Nohonnal van egy szinten, én inkább azt venném, olyan ez, mintha a blahán vennél GUCCI-t a helyi C-tipusú vállalkozótól, lehet, hogy olcsó, meg jól néz ki, de hogy nem lesz minőségi, az tuti... -
BalanceR
addikt
A SOT vége 5óra 49 perc lett, és 2%on raktam töltőre, mindezt úgy, hogy sokat játszottam, nyomkodtam, GPS,WIFI,BT,ADAT be volt kapcsolva ... Szerintem, ha "normál" használatban lett volna, még minimum 30-40 percet bírt volna,ami impresszív.
Nagy felüdülés ez a gyári elhasználódotthoz képest, ami produkált néha olyat, hogy egy nap 3x kellett teljesen feltölteni, és estére így is 15%on volt. -
BalanceR
addikt
válasz
Istuu15 #20435 üzenetére
Nekem is ez volt a bajom, teljesen meg vagyok elégedve a telóval, nem tudnám mire cserélni, mert a legújabb telók 80K alatt maximum az ujjlenyomat olvasóval tudnak többet, de így az új akkuval kapot még egy évet.
Nem tudom pontosan linkelni, mert egy csomó szart rendeltem kb egy időben, de olyan 11$ körül volt aliexpressen, free shipping, talán Ez voltJelenleg 5óra 19 perc a SOT, és 7%on áll...
-
BalanceR
addikt
Aki gondolkodik új akku beszerzésén, ajánlom a NOHON utángyártott akkuját.
Eddig még a gyári akkut használtam, az gyártási idő szerint majdnem másfél éves, és már siralmas volt, reggeltől délig alig bírta, ilyen 2-2,5 órás SOTokkal, powerbank nélkül sehova sem mentem...
Valószínűleg már a gyári kapacitás felét sem bírta, mert egy 1700MAH-os powerbank 10%ról 100%ra töltötte...
Most jött meg az aliról egy hónapja rendelt Nohon akkum, és mintha kicserélték volna a telefonom...
Reggel vettem le a töltőröl, játszottam egy 20 percet, még mindig 100%on volt utána (eddig ezalatt kb 25-30% ot merült) már azt hittem, beragadt az akkuindikátor, reboot után 99%volt, most tartok 3 óra SOTnál, kb másfél óra játék, pár fotó, a többi böngészés, videó, a fényerő kb 40%on, WIFI, BT, GPS bekapcsolva, és most van 49%on.
Szóval, ha így halad, aktív használattal az 5, 5,5 óra sot is lehet, hogy meglesz, ami már nagyon baráti. Ha nem játszok, csak használom, talán a hét is...
Egy ideig még marad a teló, mert megint tetszik -
BalanceR
addikt
Már hetek óta semmi új ROM nincs a xiaomi.eu oldalon... Valakinek van infója, miért?
-
BalanceR
addikt
Nincs véletlenül valakinek Pesten eladó/ felesleges üvegfóliája, hátlapja?
-
BalanceR
addikt
A legutolsó (10.27) EU-s Romról valakinek van valami tapasztalata?
-
BalanceR
addikt
A legutolsó Weekly EUs romról (Hétfői) van valakinek tapasztalata?
Akkuidő? Stabilitás?
Előre is thx -
BalanceR
addikt
Most, hogy hegesztettek nekünk kernelforrást, és van már 6.0 alapú MIUI 8 pl a Note 3on, elvileg lehet, hogy lesz nemhivatalos MarshMallow alapú Miui8 RMN2re?
-
BalanceR
addikt
A 6.9.8 EUs Multiról valakinek van már tapasztalata?
Nekem eddig a bevált 6.8.11EU van, ehhez képest valamilyen fejlődés/negatyv változás? -
BalanceR
addikt
A Legfrissebb EUs romról tapasztalatok? mi változott?
Szerintetek felrakjam egy két hetes nyaralás elött egy nappal?
Vagy nagyon fogom szidni magam? -
BalanceR
addikt
Nincs valakinek pesten felesleges üvegfóliája?
Sikeresen pókhálósítottam, hétvégén meg megyek nyaralni, szóval a kínából rendelősdi nem játszik... -
BalanceR
addikt
válasz
WhiteWalker #18739 üzenetére
Root alatt ki lehet cserélni a média mappában...
-
BalanceR
addikt
Sziasztok!
Frissítettem a legújabb EUs-s romra, és szomorúan tapasztaltam, hogy a töltés,és lock/unlock hangokat bazári csiripelésre cserélték...Akinek még régebbi rom van fennt, és rootolva van, feltöltené nekem ezeket valahova?
-
BalanceR
addikt
Hali.
Az utolsó EUs fejlesztőiről valakinek tapasztalat?
Sot, ramkezelás...?
A locksreen beállításájak magyar nyelven való fagyását megoldották már? -
BalanceR
addikt
Feltettem a legfrissebb EU-s fejlesztőit,de ugyanaz a bug benne mint az előzőben, hogy nem tudok belépni a lockscreen beállításokba, mert FC...
Másnál is? -
BalanceR
addikt
Feldobtam a legfrissebb EUs 7.21et...
Ha belépek a beállítások/képernyőzár/képernyőzár, és jelszó menüpontba, instant FC? Másnál is?
Ötletek? -
BalanceR
addikt
Frissítettem a legutolsó EUs romot , MIUI számológép továbbra sincs...
külön kellene leszednem? -
BalanceR
addikt
A MIUI.HU-s srácok nem csinálnak fejlesztőit a 8as MIUIból?
Esetleg jobb , teljesebb magyar fordítással, mint az EU-s? -
BalanceR
addikt
Van egy olyan opció az akkukímélőben, hogy "turn on hide mode" az mi a jó franc?
-
BalanceR
addikt
válasz
BalanceR #17546 üzenetére
Közben megoldódott, ha nem a MIUI-launcher van aktiválva kifagy háttérképállításkor...
MR.Milestone!
Hol tudok nyivákolni, hogy az EU-s romban javítsák az angol szövegeket?
Nagyon sok helyen még angol, és bár nincs bajom az angollal, magyarul használom a rendszert, és nagyon idétlenül néz ki... -
BalanceR
addikt
Első MIUI 8 bug nálam:
Ha lockscreen hátteret akarok váltani kifagy a témázó app -
BalanceR
addikt
válasz
Klara_ #17491 üzenetére
Milestone kolléga biztos segít perceken belül, ez nekem sem tiszta, hogy kelle-e hozzá új TWRP, vagy jó az eddigi hármas...?
Illetve ez az új 8as még béta? És az is kérdés, hogy Miui7re rakva mit kell wipeolni? Elég csak a szokásost, vagy FR kell? Zár-e BL-t vagy nem, és lecseréli-e a TWRP-t vagy nem install után? -
BalanceR
addikt
válasz
Donki Hóte #17347 üzenetére
Az az érdekes, hogy az EUs romban, annak ellenére, hogy DEV, nincs root...
Szerencsére a TWRP észrevette, és feltette a SU-t... -
BalanceR
addikt
válasz
Milestone2 #17308 üzenetére
És ez korábban is így volt? Mármint neked Miui7 alatt sem volt BT gondod? (Eszközeldobás, nyögvenyelős csatlakozás...)
Vagy volt hiba korábban, és a Miui 8 oldotta meg? -
BalanceR
addikt
Jó tudom, hogy Vova az ASOPot már nem fejleszti, viszont rendszeresen frissíti és fordítja az AICP-et?
Amég kijön a Miui8, várni akartam, de ha ennyire mondjátok, lehet, hogy feldobom...Milestone mester!
Neked van már valami tapasztalatod, híred, infód a Miui8ról? A BThez hozzányúltak, vagy marad minden a régi? -
BalanceR
addikt
válasz
kakuk.tamas #17298 üzenetére
Én egy hibátlan 5ösnek is örülnék duplakoppos ébresztéssel...
Mindig ez van, megjelenik egy újabb főverzió, és mindenki várja, min a messiást, mintha valami csodát tenne a telóval, pedig általában minimális a változás , átlag user észre sem veszi...
Ráadásul jelen esetben a 6os egyik legfontosabb dobását, a project doze tevékenységfigyelésen alapuló, energiaspórolós megoldást a Xiaomi beépíti a MIUI8 ba, szóval már ötös droidon is ugyanúgy működik. Ami még a hatosban újdonság a natív ujjlenyomatkezelés, ezt szenzor hiányában úgysem használnánk, harmadik legnagyonbb újdonság, a személyre szabható notification gombok, ami 1000 éve elérhető MIUIban, szóval megint csak pipa.A hatos droid újdonsága az NFC-s Android Pay, se NFC, se igény a magyar piacon, szóval, minek, és az utolsó mályvacukor extra a beépített Apponkénti engedélykezelés, ami már most elérhető a MIUI7ben...
Összegezve: Inkább legyen egy stabil, bugmentes, ( bluetooth dobálás, memória zabálás, néha wifi probléma) mentes 100%ban magyar nyelvű MIUI8unk 5ös alapon, mint egy mókolt bugos 6os, olyan funkciókkal, amiket nem tudunk kihasználni...
Az appok kb 1%ban készülnek 6os minimum követelménnyel, szóval attó sem kell tartani, hogy esetleg valami nem fog futni, mert nincs Marshmallow a telónkon.Nekem ami eddig a legjobban hiányzott, az a manuális kamera, RAW mentésel, hosszú záridővel, ezt megkaptam a FreeDcam appal, ha a nyolcas MIUIban egy 10-20%ot húznak az üzemidőn, és kap duplakoppos ébresztést, és megoldják a BT bugot, az már elég, hogy ne váltsam le egy fél éven belül a telót.
-
BalanceR
addikt
válasz
kakuk.tamas #17278 üzenetére
Én is arra várok, hogy végre a Bluetooth-t megoldja a Xiaomi, vicc, hogy amióta kijött a telefon nem képesek megoldani, még a MI-bandet is eldobja,pedig az is MI-termék, más smart watchról, autós hangszóróról nem is beszélve...
És 100%, hogy MIUI hiba, mert CM/AOSP alatt hibátlan. -
BalanceR
addikt
Énis abba a csoportba tartozom, akinél a Vova AOSP2.0 hiba nélkül fut...
KB 2 hete nyúzom, FC, reboot nem volt, van pár hiányossága, amit MIUIban megszoktam,(Tisztító, gombok beállításai...) de nem vészes.
Ami miatt váltottam, az a BT, ami itt hibátlan, és az üzemidő, amiben kb 15-20%al jobb, mint Miuival, szerintem ez marad, amég kijön MIUI8 dev. -
BalanceR
addikt
Én is Vova AOSP-Romon vagyok, kamerákból kb 5dbot használok folyamatosan, tény, hogy a MUIU-s kamera gyorsabb, jobb, de AOSP-on a Google camera- HDR-el már megközelíti képminőségben, fókusz sebességben persze elmarad... Sőt, ha többet akartok kihozni a kamerából Fotózzatok RAW-ba ezzel az appal
Ebben a camerában van 2ses záridó is, szóval minimális fényfestés is belefér...
Még erősen béta, de egész jól működik AOSP-on is, MIUIn is... -
BalanceR
addikt
válasz
grafnet #17106 üzenetére
Ahogy a cikk is írja, ez csak előszél, szerintem még vagy 3 évig nem lesz hivatalosan jelen keleten kívül...
Viszont, ha nyit a nyugati piacra, azt az árazás fogja megsínyleni, a jelenlegi korrekt árait Huawei, a felső kategóriás cuccainak árait meg LG szintre fogja emelni...
Szóval valahol jó hír, de van negatív oldala is bőven...
De majd jön majd megint egy olyan kínai márka, amiről még senki sem hallott, mindig ez van. (ZTE,LeTV, One+,Huawei... Mind így kezdék) -
BalanceR
addikt
válasz
fene_vad #17065 üzenetére
Nekem anno SGS4 esett lendületből egy betonkocka sarkára, az üvegfólia törött, de alatta a kijelző egyben maradt, fólia nélkül szerintem 100%, hogy a kijelző törik, szóval az, hogy csak karcok ellen jó, hülyeség...
Értem, mit mondasz, persze a sarokraejtés ellen semmi nem véd, de a frontális becsapódást jól bírja.(Gondold el, mi történik, ha két biztonsági üveglapot egymásra teszel pl olyat, amilyen a buszok ablaka, ami darabosra törik, nem szilánkosra, ha a felsőre rácsapsz üvegtörő kalapáccsal , az alsó is törne? )
-
BalanceR
addikt
A Vova féle AOSPban nem lehet feloldani hangerő gombbal, vagy csak én nem találom az opciót?
-
BalanceR
addikt
BREAKING
A playből letölthető a FreeDCam kamera app, ami amellett, hogy elég jó kezelőfelülettel rendelkezik tud DNG RAW formátumba menteni!
Szóval aki szeret Psben, Lightroomban szerkeszgetni, finomhangolni, vagy csak jobb képeket akar, mostmár van erre is lehetőség -
BalanceR
addikt
válasz
HELLAFLUSH #16750 üzenetére
-
BalanceR
addikt
És végre a legújabb EUromban javították azt a hibát, amit vagy 1000x jelentettem kb fél éve, hogy a szövegbevitelnél a másolás-beillesztés ablak , szöveg kijelölése után szétcsúszik...
Ezt is megéltük... kiváncsi vagyok, a BTbugot mikor orvosolják, mert az nem állapot,hogy ha eldobaj a MiBandet, 10ből 9szer nem csatlakozik vissza... -
BalanceR
addikt
válasz
tamáspapa #16747 üzenetére
Nem megy, bugos az app, ha nagyon akarod hallgatni a liveot Itt hiba nélkül megy és ha chromeot használsz, fut a háttérben is.
-
BalanceR
addikt
válasz
Klara_ #16735 üzenetére
Pl, hogy van-e valami bug, negatív tapasztalat.... vagy szaladtál-e Ilyen hibába?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Sokkolóan alacsony ára miatt lehet népszerű a kínai gyártó új phabletje, ami ma mutatkozott be a nagyközönség előtt.
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest