Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Dell notebook topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
''Linux alatt felbontást nem tudtam állítani xwindow kibelövése nélül... itt bukik az egész. ... ''
User error ;)
Alap X telepítést követően a Ctrl+Alt+[+/-] billentyűk egyidejű izgatásával a felbontás változtatható Debian alatt, ez 100%. Más disztribekről nem tudok nyilatkozni, hogy ez alapértelmezett-e, de ha nem akkor ez mineden X alatt beállítható.
[Nem bántó jelleg ON]
Persze ennek ismeretéhez előbb olvasni kell, de nem szeretnék olyan vezetőket látni az útakon, akik a kresz könyvet sem vették a kezükbe, mielőtt autóba ülnek.
[Nem bántó jelleg OFF]
A témához részemről csak annyit, hogy én is az a felhasználó vagyok, aki nagyon nem szeretné, ha a Debian GNU/Linux tele lenne olyan ''okos'' varázslókkal, amelyeket _nem_lehet_megkerülni_ és előre ki szeretné találni, hogy én mit akarok tenni.
Nem azt mondom, hogy nincs szükség olyan segédekre, amelyek könnyedén végigvezetik a usert egy probléma megoldása során, de ha akarom, akkor ezeket nélkülözve saját kezüleg paraméterezzem fel, konfiguráljam a dolgokat.
A linux ezt _is_ lehetővé teszi és ez így jó.
Kinek-kinek az ízlése szerint: ha akarom, akkor grafikus felületen nyomkodom a next gombokat, ha meg apró részleteiben akarom szabályozni a programot, akkor szövegszerkesztővel - vim rulz ;) - esek neki a config fileoknak, akár framebufferes konzolon a maga gyönyörű fényével.
Szerintem nem szabad erőltetni a linuxot/BSD-t. Aki windowst, os2-t, dost szeretne használni az használjon azt, a lényeg, hogy legyen meg a választás szabadsága és az adott feladat, körülmény alapján választhassak, hogy melyiket is fogom hadrenbe állítani.
Aki meg nem tud ráérezni a unix toolbox filozófiájára, a case sensitive gépelésre, a skálázhatóságra, a megbízhatóságra, a GPL alatti szoftverekre, annak meg ott a többi rendszer. Azért nekem maradhat a linux, igaz?
Bye, Fifi
Ps.: Jó nyaralást :)
Aktív témák
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest