Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
figyelembe véve, hogy az oem-ek nem piszkálhattak bele az oem xp tartalmába és figyelembe véve, hogy ezt mintegy 300x megtárgyaltuk itt, az a hsz-ed kb. annyira volt alapos és tájékozott, mint a linux kerneles hsz, bárki is követte el ez utóbbit.
#95: miért, kezdő windozernek van lövése arról, hogy mi az a codec pack? Két dolgot szeretnék kiemelni erősen:
1. a linux sem és a windowsok sem fognak csak úgy felugrani tapasztalat nélkül. csak ezt azok, akiknek a szomszéd vérpistike telepítette két sörért először az xp-t, hajlamosak elfelejteni.
2. az, aki windowsként akarja a linuxot használni, vagy az, aki azt akarja, hogy csináljanak neki windowst a linuxból, az ne akarjon linuxozni. Jó neki a windows, mindenkinek könnyebb úgy az élete.És lehet, hogy flame, amit írtam ebben a topicban, de ezt a második pontot mégiscsak hasznos lenne megfogadni mindenkinek.
-
-
Shad0w
senior tag
Szörcs. Kisefér "600" sornyi pixelen. Ezeket kipróbálni, elakadni benne, fórumokon utánajárni tényleg csak 5 perc... De neked, aki már jó ideje használja a linuxot, tudja mit kell benne csinálni ahhoz, hogy az adott célt elérje hiába is magyaráznám, hogy egy új felhasználónak a linux egyenlő a szopással. Sokat kell utánajárni, meg kell barátkozni a konzollal, ésatöbbi.
Btw, mint látható van linux a gépemen, és meg kell, hogy mondjam ez az ubuntu 9.04 ocsmányul lassú, hát ez hihetetlen, de biztos én vagyok a balfasz és nem tudok linuxot telepíteni, pedig ennek tényleg csak next, next, next-ből áll a telepítője. És sikerült témázni is, ezis egyeszerűbb lett.
Na mind1, én kiszállok, nemérdekel. Használjátok egészséggel.
Bár lenne egy utolsó kérdésem, lécci válaszolj, ahelyett hogy elküldenél a búsba. Hol lehet megnézni a hardvereket, hőmérsékleteket, proc, mem sebességeket? Erre még fórumokon se találtam választ.
Wáá, és tud hibernálni! Kár, hogy kétszer addig tart hibernálásból a töltés, mint normál bootnál. Megse merek már szólalni.
-
Nowhereman
őstag
Minősít is téged a kb. és az Összes egy kontextusban való használata. Ez szövegesen egyenlő azzal mint amikor részarányként egy táblázatban 100%+-10% ad meg valaki. Ilyenekből tudnak nagy marhaságot összehozni az imádott makróíd. Értelmes emberek ilyenkor még szóban is közelítőleg vagy majdnemet használnak, ha már igényességről is szó van. Neked második nekifutásra sem eset le - ez már minősít.
Az üzleti partnerek IT rendszereihez meg nincs közöm. Nekem pont elég, hogy az Openoffice-al a makrovirusokat leszámítva szükségesen kompatibilis a rendszerem van...
Különben, hogy bővitsem a sort: a MSOffice-t Wine alá is be lehet gyógyítani...
-
5h4rK
tag
Igen... egy tucanyti kaphato es tovabbi tucatnyi nem
A netbookoknal meg turheto a helyzet, de a laptopoknal ...
-
Solten
őstag
Nem ertelek, egy tucatnyi netbook/notebook kaphato linux-al...
Az MSI meg eloszeretettel forgalmazgat FreeDOS-os masinakat.
(#90) Tikakukac: nem flemelni akartam mert hidegen hagy ez a linux vs win baromsag. Mindenki hasznalja azt ami a szamara megfelelo. En csak a tenyeket kozoltem, kiprobaltam mindketto OS-t a kis masinan. Amugy az Ubuntu nagyon bejovos.
-
5h4rK
tag
Itt a legnagyobb problema az, hogy ha mi ( Linux juzerek ) szeretnenk venni egy netbookot / laptopot akkor kotelesek vagyunk megvenni a Windows licenszet. Ez az egyetlen gond. Nem akarjuk megvaltani a vilagot, nem akarunk megteriteni senkit. Csak ne kotelezzenek + $ kiadasara. Vitathato, hogy az OS a gep resze-e vagy sem. De ahogy van pl. 512 Mb-os meg 1Gb-os modell ugy lehetne Win-es meg Linux-os / FreeDOS-os modell is.
-
Tikakukac
titán
Sajnos ez az elterjedtebb, de örülök, hogy érzed nem minden ember ezt csinálja. Infóval fogok tanulni egyetemen még jó ideig meg magántanárral is ez megy orrba szájba. Mondjuk eredménye meg is van a ő sulijának szerverén már én is tudok 1-2 " fogást"
amikor megengedik nekem, hogy azon működjek. Az itt hsz.elők közt van jó pár akik Compiz-t fel és én vagyok a Kernelmágus címre pályáznak, de sajnos a terminál láttára már ész megáll f@sz feláll. Noh húzzunk elő egy fehér zászlót és egyesítsük szoftverforrásainkat, és így született meg a
/ én sem tudom
/
Solten:ám legyen most kaptam egy baromi szép üzit, úgyhogy ma mindenki a vendégem egy Windowsra!!!
-
bambano
titán
A kedves wines userek összehordtak egy halom problémát, amiről kérném, hogy halkan mondják el a bajaikat, mert ha a netbookjaim meghallják, hogy pl. nekik tilos wifit kezelni, meg nem lehet bennük mégse gomb meg a debian csak kde-vel üzemel, meg hasonló orbitális baromságok, elszégyellik magukat, hogy hogy merészelnek működni, hülye barom netbookok...
Meg azt mondja a kolléga, hogy fél napjába telt megtalálni az msn alternatívákat. Nekem egy apt-cache search msn utasítás begépelése biztosan nem tart fél napig.
Maradjunk már annál, hogy akinek windowsos applikáció kell, az futtasson windowst meg az appját. A többieket, akiknek megfelel a linux, hagyjuk békén a linuxukkal, ne akarjunk a másik társaságból is windows usert faragni.
#84: "sokunknak Win + MS Office az egyetlen alternatíva.": hát akkor használd azt. De ha neked a windows megfelel, miért jó az, hogy csináljanak egy olyan oprendszerből is windowst, ami téged valójában nem is érdekel? Nem kell szégyelni, te a linuxosok között kibic vagy. Ez van.
-
Shad0w
senior tag
Hm, megnéztem, és tényleg. Úgy tűnik sokat változott, mióta utoljára láttam. Namind1, egy mínusszal kevesebb a linuxnak, bár ez még nem elég ahhoz, hogy engem meggyőzzön.
A bekapcsolás az pedig elég konstans XP-nél, ha hibernálásból jön vissza. Készenlétiből pedig azonnal (najó, 1 sec). Ha jól emléxem az ubuntu 9.04 egyiket sem tudta a windemen. -
nobela
senior tag
Egyébként sajnos pont ez a rossz beidegződés konzerválja a windowst.
Szívem szerint én is már régen Ubuntut használnék OpenOffice-szal.Csak ezzel kockáztatnám, hogy éhen halok, mert egy normális Excel táblát sem tudnék megnézni ezután. Meg az Ooo-t ismerve néha még elolvasni sem tudnám a céges doksikat.
Ez van, amíg ész nélkül mindenhol Word + Excel (lehetőleg jelszavas, azt tényleg nem nyitja meg más) amit használnak, sokunknak Win + MS Office az egyetlen alternatíva.
-
nobela
senior tag
válasz
Nowhereman #57 üzenetére
"Mert kb. az általam ismert ÖSSZES cég MS Excelt használ." - innen egy hozzászólás szinvonaláról vitatkozni..."
Hehe, ezzel engem próbálasz minősíteni...?
Mert leginkább csak magadat minősíted.Tudod, viszonylag nehéz egy milliárdos forgalmú üzleti partner IT rendszerét átalakíttatni pusztán azért, mert nekem nem tetszik. Bár NEKED lehet hogy ez is sikerülne
-
JanR
addikt
Ahogy olvasgattam a hozzászólásokat azt vettem észre, hogy ha negatív jelzőt kapott a linux, egyből jött a kifogás, hogy az miért nem működik rajta...
Félre értés ne essék, nekem semmi bajom a linux-al, a win-t is néha a hátam közepére kívánom! DE, ha mi windowsosok ne ragaszkodjunk a megszokott OS-hez és ne legyünk ennyire 'rövidlátók', 'betokosodottak', akkor megkérem a linuxos kollegákat is, hogy ne -ragadjanak- le ott, hogy a 'linux akkor is jobb'.. és a 'win-eseket' dorgálni, hogy mennyire agyatlanok emiatt. Ahány ember annyi szokás és ízlés, de azért nem kell leszólni a userek 60%-át ( vagy mit tudom én mennyi használ win alapu OS-t ), mer' nem linuxot használ.
Nagyon jó dolog, hogy a Dell próbálkozik mással is. Az emberek jobban szeretik, ha van válogatásra mód, szerintem...
Bár szerintem hiába írtam le, mert kinek a pap, kinek a papné. De azért jól esett
-
Tikakukac
titán
Nem bántásképp de pihenj egyet. Igen minden topikot telespammelek Linux szavakkal, és igen az egerem kínai de lehet a tied is, de szerintem úgy a 90%-uk. Nem rossz elképzelés a vallás alapítása sem, Amerikában tuti vevők rá a népek. Szerintem a hasonlat elég merész, 2 nap alatt megtanultam az alapokat autószerelő sulinak a koleszában vagyok és hidd el 6 év alatt tanulnak meg csak pár "alap" dolgot. Képzeld évtizede Windows-t használtam, fizettem érte, most meg Linuxon vagyok. Nem kell együtt élni élni vele ez csak egy OS nem feleség vagy anyós.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Tikakukac #75 üzenetére
Érdekes módon napi fél órát töltöttem Linux olvasgatással 1-2 naponta és ma már mindent vágok mint ló a répát benne.
Ettől még nem kell úgy tekinteni azokra, akik ezt nem tették/teszik vagy mégsem jött be nekik, hogy hülyék, inkompetensek, monopólium-szekértoló gyökerek, fizetett megmondóemberek vagy egyszerűen csak alsóbbrendű létformák.
Mert kicsit túmáccs linuxos háeszből tud áradni ez a világfájdalmas félhülye hozzáállás. Félreértés ne essék, ez nem az ópenszósz kommunát és nem is a linuxot minősíti: érdekes módon nem azok az emberek szokták ezt tolni, akik tényleg tevékenyen részt is vesznek valamilyen módon, hanem azok, akiknek - egy másik populáris brigád példájával analógiát állítva - a szomszéd hozzáértő felrakta a Fájerfokszot, aztán már mindenki mást utána kioktat meg lehülyéz, pedig még mindig csak ott tart, hogy megnyomja az internetgombot.
És ezt nem személyeskedésnek szánom, hanem általánosan a véleményem.
-
Fooler89
őstag
válasz
Tikakukac #75 üzenetére
Te üzől háborut!
Minden egyes topikban jöttök ezzel az oltári nagy linux érzéssel. Ha tetszik használd. A linux az ati kártyákal se küzd meg egyszerűen. Valljuk be, hogy nem kevés van. De ha a kínai egered nem megy win-en az már felhábórító?Én windowst használok. Na és? Magamtól leülök. Mert értelmetlenül írogatjuk le, hogy melyik a jobb.
Hidd el, sok ember visszaviszi a gépet feltetteti a windows és el van vele.
De hát ezt a linux felfogás(vallás) nem engedi. Használjon ő is linuxot. Mert püüjj. De ennyi erővel végülis mindenki tanuljon meg autót építeni aki akar egy autót, nem?
Fizetett a windowsért, jár is érte elég szolgáltatás és kész. Ennyi a történet. Mindenki áttérhetne linuxra de nem teszik. Együtt kell vele élni. -
DarkByte
addikt
Nem tudom mások hogyan vannak vele, de nagyon furán nézek ki a fejemből mindig ahogy a win -esek meg a linux -osok egyfajta szektaként kezelik hogy melyik OS mögé kell állni; miközben egymás vállát veregetik, hogy milyen jó is hogy egy oldalon állnak. Mintha muszáj lenne egymásnak feszülni. (Na jó, nem volna értelme egyébként az ilyen topikokat olvasni, valamiért kiemeltek is lesznek az ilyen témák
, de már kezd unalmassá válni.) Véleményem szerint nincs olyan hogy jó és jobb. Különböző felhasználói igények vannak, kinek melyik rendszer felel meg jobban. A bizonyítgatásokat megint tök jók; melyik rendszert is könnyebb bekonfigurálni. Minden nézőpont kérdése, aki tudja hol kell keresni a megoldást vagy a hozzá való eszközt (legyen külsős vagy beépített dolog), az esetek 90% -át meg tudja oldani. Az egyik helyen az egyik probléma csoportra kell buherálni még a maradékra van a rendszerben beépítve lehetőség, addig a másikban fordítva. Tök jó példa adódott erre a napokban, munkatársam keresett Windows alatt hálózattal kapcsolatos beállításokat. Mivel nem használja így segítettem neki, gyorsan meg is oldottuk a feladatot. Pár napra rá nekem kellett segítség, Linux alatt kellett volna egy hosszadalmas feladatot elindítani távoli tty -n át úgy hogyha kilépek se szakadjon meg. Nem ismertem a screen parancsot, kolléga tök jól elmagyarázta.
Ha valaki eleve undorral áll neki egy rendszerrel foglalkozni abból úgy sem fog soha az kisülni hogy megszereti. Én nem szólok meg senkit azért mert X rendszert használ, ha neki ez jó, csak nyugodtan. Én tudom hogy melyik rendszeren vagyok produktívabb, hol érzem magam otthonosan. Saját elhatározásból bővítem a tudásomat azzal hogy kipróbálok mást is, de a végső döntés úgy is az enyém. Max. majd változnak a benyomások hatására a preferenciám.
-
venember83
nagyúr
Persze, hogy jobb, de hát az emberek buták és nehezen változtatják meg szokásaikat, berögződéseiket.
-
Tikakukac
titán
Elvakult és feldolgozni. Ha háborút akarsz akkor irány Irak, azt hiszem itt nincsenek kamikáze Linuxosok, meg háborút bukott katonák, hogy feldolgozzák a történteket. Ha valaki annyi pénzt beleölne a Linuxba mint az Ablakokba onnan indulna a fair play. Körülbelül meg kit érdekel ki mit szokott meg hamarabb. Egyik csaj Apple-n nőtt fel és lövése sem volt hol találja a meghajtókat az Ablakokban. Érdekes módon napi fél órát töltöttem Linux olvasgatással 1-2 naponta és ma már mindent vágok mint ló a répát benne. Azt meg, hogy melyik OS mit nyújt ne ragozzuk tovább, Linux is tud olyat mutatni amit egy Win sohasem és fordítva is.
Mondjuk egy 25 perc alatt felismert USB-s egeret nem neveznék annyira előnynek, de ha bejön uccu neki -
Fooler89
őstag
"Ez ellen szól azonban a Windows uralkodó szerepe a netbookok között is, mely annak köszöhető, hogy a világcég Microsoft a Windows név alatt nem egy szoftvert vagy szoftvercsomagot dob piacra, hanem valójában egy komplett gazdasági-technológiai környezetet, melyet a felhasználók már megszoktak, illetve számtalan olyan előnyt tudnak kínálni, amit a konkurensek nem."
Meg lett fogalmazva a lényeg. Az hiányzik a linuxból ami ki lett emelve. Jobb ha pár elvakult linuxos ezt észreveszi.
Azt, hogy utáljátok az ms-t, meg dolgozátok fel magatokba.
-
FTeR
addikt
válasz
Nowhereman #57 üzenetére
mondjuk nálam alapból van angol meg német a magyar mellett...
de nem kötelező az ms szótárát használni, lehet mást is telepíteni, még hunspell*-nek is vannak portjai.
*ezt használja OOo is.
-
dajkopali
addikt
"lehet, h rossz a fordítás vagy én értelmezem félre, de ha a dell linuxos és wines gépeket ugyanazért viszik vissza, meg a linuxosakat ezen felül még azért, mert nem win, akkor pont az van, amit az ms mond."
igen, pont ilyen ellentmondásos Finch nyilatkozata, ha lejött a hírből, akkor jó -
FTeR
addikt
válasz
fordfairlane #58 üzenetére
alma mindig is nagy volt a hype keltésben. nagyon jól hangzoznak az appsotre számai, csak rohaftul nem hasonlítják semmihez. ilyen alkalmazás gyűjtő oldalak dögivel vannak, csak nem áll mögöttük egy hype gyár.
-
FTeR
addikt
válasz
-=Sziszi=- #47 üzenetére
winen eddig sem akadályozta meg semmi, h másik böngészőt használj. az oem-ek eddig is azt tettek rá amit akartak.
most csak annyi változik, h telepítés után megkérdezi, ami a legtöbb flehasználót rohadtul nem érinti, ezel csak a szomszéd hozzáértő sanyika dolgát könnyítik meg 2 kattintással. -
FTeR
addikt
egyik kollégám élménybeszámolója ugyanez volt, az irodai mindenes nyomtatót ubuntuja egyből felismerte, sz*r xp fél óra sem. tiszta ideg volt.
mondtam neki, h milyen kár, h xp-ben automatikus driver letöltés, így hiába várt, talán a gyártó honlapja a segítságáre lehet.
azt már csak mellékesen jegyeztem meg, h nem kéne egy 8 éves os integrált driver készletét egy mai ubuntuhoz hasonlítani, mert lásson csodát, a vistám egyből leszedte hozzá a drivert.mondjuk érdekes, h nagy lelkesedéssel használta ubit, aztán egy ideje már megint xp-t látok a gépén...
-
FTeR
addikt
válasz
attila9988 #25 üzenetére
Az ubuntu nem az egyetlen linux disztribúció. Azzal nekem is csak a bajom van. Nem értem miért tartják olyan nagyra. Az alapján ne ítéld el a teljes nyílt forrású közösséget.
szal, van egy minden 1bites igényt kielégítő disztrib, de hopp, az már nem olyan penge, már nme is linux, undorító win klón. nemúgy mint a másik x, de hopp az már nem 1bites.
de minden esetre, ha vesszük a különböző disztribek pozitív tulajndonságainak összegét, akkor elméletben egy jobb os-t kapunk, mint a win. -
FTeR
addikt
válasz
Dark Archon #2 üzenetére
Ja, mondjuk simán lehetne írni egy Windows skin-t és a mezei user észre sem venné, hogy nem Win-t használ
sztem ez csak jobban megzavarná, mert olyan mintha, pedig dehogy.//
lehet, h rossz a fordítás vagy én értelmezem félre, de ha a dell linuxos és wines gépeket ugyanazért viszik vissza, meg a linuxosakat ezen felül még azért, mert nem win, akkor pont az van, amit az ms mond.
btw, ezzel még az asus jött elő akkor, amikor bejelentette, h wines változatot fog forgalmazni és várakozásaik szerint 50+% ezzel fog elkelni.teljesen mindegy, h a marketinf kivel mit mondat, az mindent elárul, h egy eredetileg, teljes melszéleséggel linux only szegmensben a legtöbb gépet winnel adják (a később winessé varázsolt gépekről nem is beszélve).
egy mai linuxnak nem nehéz többet nyújtania egy 8 éves xp-vel szemben, mégsem sikerül lenyűgözni az embereket. -
l@czko
aktív tag
Shad0w:
Nem vagyok egy nagy Ubuntu guru, de 1,5 perc keresés után megtaláltam a Pidgin-ben ( 2.5.5 ) a csoportok használatának lehetőségét:
Partnerek menü a Partnerlista ablakon, felül => +Csoport felvétele
Most már tudod használni.
Amúgy nem rég tértem át az összes ( 3 db )itthoni géppel Ubuntu-ra, mely gépek közül az egyik netbook. Még a nejem is megszerette a Linux-ot, pedig az aztán nagy szó, nekem elhihetitek!
Az biztos, hogy több dologgal foglalkozni kell a Linuxnál, ha az ember működésre akarja bírni ( flash, wines partíciók automatikus csatolása indulás után, stb. ) De ha egyszer ezeken túl van az ember, akkor szerintem egy jóval stabilabb rendszert kap mindenképpen.
Nekem sokat számít, hogy mindig ugyan annyi idő alatt indul el és mindig 20 mp a kikapcsolás is kb. A mikroszopsz-os rendszerekről ez nem mondható el. Netbook-ot sokszor használom " kutyafuttában ". Gyors bekapcs, levél megnéz, gyors kikapcs. Ez az XP-vel nem volt éppen gyorsnak nevezhető. Egyszer a netbook táskában maradt bekapcsolva a kedves XP. Majdnem megfőzte magát a gép, mert eszébe nem volt leállni a windows-nak. Na, ez volt az utolsó csepp a pohárban.
Tény, hogy kevesebb erőforrással, hatékonyabb fájlrendszerrel dolgozik a Linux. De nyílván teljesen más, mint a megszokott XP pl.
Lehet, hogy sok dolog megy pöccre az Xp -vel.....egy darabig.
Hányszor szívtam olyanért, hogy este lekapcsolom, reggel meg kiír valami marhaságot és nem indul el ilyen-olyan hiba miatt. Ha huzamosabb ideig nem takarítják, akkor szépen elpusztítja önmagát. A C:-t csodálatosan teleszemeteli, töredezik a fájlrendszer, lelassul minden. A millió vírusról, meg trójairól, meg egyéb kártevőkről mlég nem is szóltam. Nekem elegem lett, ezért is tértem át ------ a netbook-on is. -
Nowhereman
őstag
válasz
fordfairlane #61 üzenetére
Érdek - haszon. Lehetne példának mondani, hogy a népszavazás, mert azt is hirdetik, pedig az szavazó helység előtt nem kell belépőt fizetni, utána persze (CENZÚRÁZVA)... Ha valamit ingyen adsz, akkor valami másodlagos bevétel megléte szükséges, amiből a reklámjaid számláit fizetheted. Innét a második lépés - megtérül-e...
Innét kezdve ugye felmerül a kérdés, hogy van-e olyan érdekelt, akinek a másodlagos forrásaiból megtérülhetne-e egy monopolium-rombolásra esélyes Linux kampány?
No, innét nehezebb a történet!
-
fordfairlane
veterán
válasz
Nowhereman #59 üzenetére
Ha érdekük fűződött hozzá, persze, hogy igen.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Nowhereman #59 üzenetére
Firefox?
-
Nowhereman
őstag
válasz
fordfairlane #58 üzenetére
zárjuk rövidebbre a kört: kampányszerűen reklámoztak már valamit, ami ingyen volt?
-
fordfairlane
veterán
válasz
dajkopali #44 üzenetére
Baromira nem technológiáról beszélünk, hanem marketingről: az átlagfelhasználó olyan fogkrémet vesz, amit a retekklubon lát, ennyi
az, hogy itt, ebben a topikban részletkérdésekről van szó, nem érinti - vagy csak kevéssé - azt a piacot, az átlagfelhasználók százmillióit, akikre alapozzák a cégek a bevételeiket
Én már hozzászoktam, bár nagyon sajnálom, hogy szinte alig akad itt olyan, aki túl tud lépni a műszaki részletkérdéseken. Még ilyen ezerszer megrágott témánál is.Na de egy kis ON téma: Szerinted főleg a marketingen múlik a dolog? Elnézve az utóbbi időben sikeres platformokat, legyen mondjuk például az iPhone + Appstore, az is esélynövelő lehetett, hogy a Wintel felől nézve zárt platform volt. Sőt, most hirtelen csakis ilyen platformok jutnak eszembe, amik kifejezetten sikeresnek mondhatóak. Az OS X + Intel talán az egyetlen, ami félig-meddig kivétel.
-
nobela
senior tag
válasz
Nowhereman #55 üzenetére
Gratulálok, színvonalas hozzászólás.
Légyszíves azért meséld már el, hogy az általad favorizált szabad szoftverekkel hogy futtatsz Excel makrókat?
Mert kb. az általam ismert ÖSSZES cég MS Excelt használ.
-
Nowhereman
őstag
válasz
t72killer #52 üzenetére
M$ Office
?!
No az volt az, ami átüldözött engem a szabad szoftver táborába! Minden egyes nyelvhez külön licensz(mert ugye alapból angol + verziónyelv!)
- azt is hozzá lehet tenni a költségekhez!Játék? Amilyen agyatlan vackokat dobnak mostanság piacra, már teljesen rászoktam, hogy abandonia és underdog féle helyekről töltök valami mókát a DOSBOX alá. Ingyé szórakoztatóbb holmik vannak ott...
-
t72killer
titán
válasz
-=Sziszi=- #47 üzenetére
Azért nem mindenki táborlakó
én SzVSz nagyon szimpatikus OS-nek találom a win7-et és az Ubuntu-t is. bizonyos dolgokra ez (M$ Office, DX-es játékok) bizonyos dolgokra az (kényes adatok kezelése, netbankozás, netezés, ill olyan cuccok, amik linux alatt mennek jobban, pl Matlab)
Ami a linuxban szimpatikus még: ingyenes. A win-zal nem az a bajom, hogy fizetni kell érte, hanem az, hogy minden frissítésnél fizetni kell érte. Megvetted a dobozos xp-t, akkor fizess+ a vistáért, utána még1x a win7-ért. Nem beszélve arról, h a legtöbb vírusirtó is fizetős. Azért sok, amúgy fizetős proginál sincs ez így. 1x fizetsz érte, utána életed végéig support. (ld totalcommander)
Én nem windozzal használnám a leendő notimat, de mégis vegyem meg, ráadásul nem is olcsó mulatság. - na itt kéne a kedves EU bizottságnak közbelépni. Az OEM-eket (HP, Lenovo, stb) kötelezni arra, hogy a, OS nélkül is ajánljanak OLCSÓBBAN gépet (az úgy nem járja, h OS nélkül elkérnek annyit,amennyi win7 licensszel lenne),
vagy: b, igazi választási lehetőség legyen, MINDEN modellnél, h milyen OS-t akarok. Nem pedig az, hogy no, 10-ből 1 modellünket adjuk Freedos-sal, a többin meg vegyél vista licenszet (win7-es még persze nincs, majd fizess rá 50$ upgradet, ha használható win-t akarsz)
-
szabage
tag
ARM procival nem lesz lassabb még ennél is?vagy már ennyire feljavultak?
-
Tikakukac
titán
válasz
-=Sziszi=- #47 üzenetére
Egyik csoporttársam világuralomról is beszélt már Linux kapcsán, hát nah ilyenek is vannak. Amúgy nagyrészt user fatal error van Linux alatt, nem lenne azzal semmi gond, 10 éven belül mondanék neki 25%-os részesedést otthoni felhasználás körében. OEM Vista van a notimon alig használtam/most már szinte sosem mégis kötelező volt megvenni. Én is inkább ezzel foglalkoznék mint egy rohadt böngészővel...
-
aram01
nagyúr
ki kéne már próbálnom a linux-ot
-
-=Sziszi=-
aktív tag
Megy a flame, amikor úgysem lehet meggyőzni a másik tábort. Lehet, hogy a linux alapú rendszerekben még sok a hiba, de nagyon gyorsan fejlődik. Az átlag juzernek pont azért lehet jó, mert egyszer belövi az ember és nem kell félévente újrarakni, és vírusoktól sem kell félni. Azt meg senki nem említette, hogy a linux ingyenes és szerintem jópár linuxot fikázó embernek még csak legális wine sincs. Ajándék lónak ne néz a fogát.
Más:Most van para abból, hogy a win7-ben lehessen választani a bőngészőt. Szabad piac. Akkor kérdem én, hogy miért adnak a netbook-ok, notebook-ok nagy részéhez wint.
Én nem windozzal használnám a leendő notimat, de mégis vegyem meg, ráadásul nem is olcsó mulatság. -
dajkopali
addikt
az embereknek mégsem kell
1. az adatok azt bizonyítják - most mindegy milyen okból -, hogy nem kell, a fanokon kívül keveseket sikerült megnyerni - bár ez is előrelépés
2. Finch maga elismerte, hogy rosszul reklámozzák a linuxos gépeket
Tudom, hogy szíved szerint mennyire nyomnád, de a tény az, hogy ez egy 90 százalékosan windowsos világban k*va nehéz feladat
Baromira nem technológiáról beszélünk, hanem marketingről: az átlagfelhasználó olyan fogkrémet vesz, amit a retekklubon lát, ennyi
az, hogy itt, ebben a topikban részletkérdésekről van szó, nem érinti - vagy csak kevéssé - azt a piacot, az átlagfelhasználók százmillióit, akikre alapozzák a cégek a bevételeiket -
floatr
veterán
Akkor a részemről:
-- a nyomtatót első dugásra megismerte (XP szó szerint csak minden második nyomtatás működik, néha mikroméretűre kicsinyíti, néha duplaméretűre húzza szét az oldalakat -- halál komolyan; tom: reinstall)
-- scanner szintén, mellesleg nem kell hozzá egy komplett cd-t fél napig telepíteni, mint ahogy XP-hez (tom: HP, szar, nemértekhozzá)
-- a webcam hasonlóképpen, a képe jobb ubi alatt pf
-- a wines megosztásokat nekem sem tudja böngészni sokszor, de még nem zavart a dolog. Majha nagyon zavar, keresek rá megoldást (ha van). Ettől függetlenül, ha beirom a gép nevét/címét akkor már működik...A lomhaság az intel drivernél keresendő, talán a 8.10-nél kezdve volt némi bukóforduló vele kapcsolatban, pár opciót kézzel kell behegeszteni az xorg.conf-ba.
-
Shad0w
senior tag
Nekem csak ez a két disztribúció van. A többivel nem foglalkoztam, mert a fórumok szerint a wifi sem megy netbookon.
Az ubuntu.hu-n olvastam, hogy a debian alap GUI-ja a KDE, már nem tudom pontosan, hogy melyik fórumban, de vmelyik témázósban.Vladi: x.264-es codec-el (vagymi) mkv-s filmek is mennek?
-
negyedes
addikt
A másik nagy disztribúció a debian, de az a KDE miatt nem használható, mert nagyon lefogja a kis gépet. Ha egyáltalán feltelepül a debian egy netbookra (még nem próbáltam).
Miota kde az alap debiannal? Ha neked csak ket distro van......
Az elozohoz: a sajat esetemet mondtam , bar lassan a netbookos karik jobbak mint az enyem.
-
Vladi
nagyúr
Én csak azt nem értem, hogy a címnek mi köze a tartalomhoz?
Tehát az MS vezető nyilatkozta - tehát nem a gépeket valóban forgalmazó cég - hogy több linuxost visznek vissza. Majd ezt a Dell - tehát a gépeket valóban gyártó cég - cáfolta. (Csak mellékszál, hogy ezt is egy MS vezető nyilatkozta, mint nemrég, hogy "vallási okokból" nem fogadják el a Firefox állítását. No comment.)
A cikk pedig a Dell terveiről szól netbook fronton és Linux platformon.Akkor meg hogy a fészkes fenébe jön ide ez: "az embereknek mégsem kell"
Csak úgy kérdem.
-
Shad0w
senior tag
Hát nekem sikerült eltöltenem vele fél napot, mire utánajártam az alternatíváknak, amiket meg se találtam, meg elolvastam mit hova miért. De a legjobb azvolt amikor témázni akartam és olyan szinten kúrtam szét, hogy újra kellett telepítenem. Mondjuk ez 8.04 óta sokat fejlődött, de már nem érdekel.
720p-s filmet nem mobilnettel kell letölteni, hanem otthon vagy egyetemi neten, hipp-hopp lejön.
Van olyan gomb? Muti! És mit kell hozzá csinálni, hogy legyen?attila9988: netbookokról van szó, és ebben a katogóriában csak az ubuntu jöhet szóba. A másik nagy disztribúció a debian, de az a KDE miatt nem használható, mert nagyon lefogja a kis gépet. Ha egyáltalán feltelepül a debian egy netbookra (még nem próbáltam).
-
leviske
veterán
És arról, hogy nincsenek a cuccaidhoz driverek, arról a Linux tehet? Nem a gyártó? Érdekes módon, nekem HP nyomtatóval és scannerrel nem voltak ilyen gondjaim.
Azt meg Te sem mondhatod, hogy a Windows 7 gyorsabb volt az Ubuntunál. Melyik Ubuntut használtad? Mind a két OS alap driverekkel futott, vagy mind a kettőhöz külön lett gyártói letöltve? Az Ubin be volt kapcsolva a Compiz és a Win7-en az Aero?
Csak azért kérdem mert a tesztek alapján nekem nem tűnik igazoltnak az állításod.
MOD: A Linux terjedésével szerintem a leghamarabb tűnnének el a driver gondok. Vagy még terjednie sem kell (jó példa erre a Vista), csak komolyabb gondolkodású gyártók kellenek.
-
bambano
titán
válasz
Csakénvagyok #18 üzenetére
Nem akarunk másik windowst. Akinek windowsos app kell, futtasson windowst alatta. Azért is használok linuxot, mert nem szeretem az olyan fabrikált vackokat, mint amik windowson vannak.
-
Morden24
nagyúr
Véletlenül sem vagyok linuxpárti, de ezek a játékok talán egy wine alatt is simán elmennek... bár megmondom őszintén, nagyon kevés játékot tudnék mondani, ami élvezhető 10-es kijelzőn vagy alatta - és persze most nem a pasziánszra gondolok, ami természetesen van minden OS alatt
-
Billu
aktív tag
válasz
De igazán akkor lenne letörni a windows ha megcsinálnák a wine-t rendesen, hogy a windowsos softok könnyedén elmenjenek rajta.
Tehát azért tegyek fel egy linux-ot és a wine-t, hogy windows-os programokat futtassak rajta?
-
Tikakukac
titán
Ahogy olvasgatom a dolgokat, hát nagyon brutál user errorok vannak amiről nem a Linux tehet csak hát az nem dumál vissza könyebb ráfogni
30 perc alatt feltelepül a komplett rendszer mindenestől és WoW alatt cirka 20fps-t kapok plusszba és negyed idő alatt be is bootol mint a Vistám. Távirányítón kívül amivel sokat szívtam minden tökéletesen ment. Volt egy infós előadás, a srác 16mb!!! Ramos gépre rávarázsolt gépen forgatta a kockát és multitaskolt, XP-s gépek a környéken szinte egyszerre elkezdtek felzúgni, hát majd ilyet kérek Win alól is
-
bambano
titán
Az ubuntu pont nem arról szól, hogy fél napot kell eltölteni vele. Nekem meg van olyan gombom, amire ugyan nem az van írva, hogy mégse, de ugyanez a funkciója.
A 720p-s film nekem nem netbook kategória, mert ilyeneket nem szokás lerángatni mobilinterneten, hogy ott helyben nézd meg.Ok, legyen a youtube-ban igazad.
-
alien24
tag
ha mar ugyis win vs linux flame fele
en raktam a kis gepre ubit itthon. azota nincs nyomtatom, scannerem es webcam -em rajta. xp -vel ment midnen szepen
es bazira nem votl egyszeru hasznalni sem, meg a tobbi itthoni gepet sem latta akarhoyg probalkoztam.
le is csereltem win7-re es azt vettem eszre,h _durvan_ gyorsabb azon a gepen a win7 mint az ubi (1.8as athlon 4*512/800, meg valami gf2)netbook-ra is inkabb raknek valami kiherelt xp-t. foleg annak fenyeben,h csak mitosz a kis gepigeny a linuxnal is
-
Bounti
aktív tag
válasz
"De igazán akkor lenne letörni a windows ha megcsinálnák a wine-t rendesen, hogy a windowsos softok könnyedén elmenjenek rajta."
Erre mondtam az előbb: ReactOS...
Nem kellene semmiféle emulátor, simán települne minden, és az egyszerű linuxhoz nem értő júzer (én) simán azt használná a win helyett.
-
negyedes
addikt
Van csoport pidginen, yahoon biztos es erdekes mod nalam a 720p film szaggatas nelkul ment(igaz effekteket ki kellet kapcsolni meet draga ati meg most sem kepes normalis drivert irni). Youtube szaggatott nalam is => flash meg mindig gany, bar most nem szaggat az 10es ota.
Ha linuxot probalsz hasznalni szakadj el a windowstol.
-
Csakénvagyok
őstag
Szerintem semmiség egy akkora gyártónak az a pár tíz mila amit mondjuk egy 1.000.000 darabszámban legyártott netbook windowos környezetére szán. Nem is inkább pénzügyi, mintinkább gazdaságpolitikai megfontolásból támogatnák ők a linuxot. Az Ubi minimal simán fel kéne menjen egy netbookra/smartbookra (még foglalkozom avval hogy hogy tudnám feltolni egy 350 MHz, PII, 96 MB RAMra, de talán összejön) . Megismertetnék az átlagjúzerrel is, aki megszeretné, feltenné otholi gépére is, s talán az ismerősei is hoznának pár felhasználót a linuxnak. De igazán akkor lenne letörni a windows ha megcsinálnák a wine-t rendesen, hogy a windowsos softok könnyedén elmenjenek rajta.
-
Shad0w
senior tag
Az az egyetlen ami hasonlít rá. Pidginben nincsenek csoportok, asszem emesen-ben sincsenek, enélkül használhatatlan (számomra).
De jó, legyen, vegyük úgy, hogy mindenből találtunk megfelelőt, szoptunk vele fél napot (xp-n is bele telik ennyibe). De akkor nézzünk filmet, ááá 720p szaggat. Nembaj youtube, ááá full képernyőn szaggat. Nos ezek XP-n mennek pöccre. (ja, office-unk még mindig nincs)És amit nem tudok elfogadni, hogy nincsen "mégse" gomb. Ez annyira idegesítő. Egyszer elkezdtem állítgatni a képernyő tulajdonságait, kontraszt, fényerő, színek, húzogattam jobbra-balra, aztán konstatáltam hogy nézhetetlen, elkezdtem keresni a mégse gombot, sehol, akkor egy default gomb, azt se találtam (mondjuk ez még ubuntu 8.04-ben volt), szal sírtam egy kicsit, aztán visszahúzogattam kb jóra...
-
negyedes
addikt
válasz
Dark Archon #2 üzenetére
Oszt akkor mar at is lehet nevezni windowsnak
.
Szerintem nem sok baj van a linux a filerendszerevel, ha nem tudod mi micsoda akkor az mar maganugy.
-
Bounti
aktív tag
"nincs is semmi baj a linuxszal, hanem a róla nyilatkozókkal van baj..."
A linuxal semmi baj. Más filozófia alapján épül fel. Nehéz a begyöpösödött windows agyakkal megértetni. Ilyen az enyém is. Mindíg próbálkozom, aztán azt veszem észre, hogy megy megy de hiányoznak a kedvenc játékaim
Amúgy olyan rendszer mint a többi.. aki ért hozzá sajnálja a többit aki nem...
-
Solten
őstag
"Hiába jobb a Linux a netbookokra"
Az Asus 1000H sokkal jobban szereti az XP-t.
-
bambano
titán
A nagyon sok dologból, ami nem megy pöccre linuxon, mi az, ami egyébként xp-s netbookon pöccre megy?
Én úgy emlékszem, van webkamerát támogató msn kliens linuxra. Egyetlen kliens linuxra... láttál már bármilyen internetes szoftvert, amiből nem volt legalább három választási lehetőséged linuxon? Csak kde-re legalább kettő van az alap debianban, gnome-ra még több.
Az a baj a linuxszal, hogy.. hopp. nincs is semmi baj a linuxszal, hanem a róla nyilatkozókkal van baj...
-
Bounti
aktív tag
Vagy netán felkarolhatná valaki a REACTOS-t. Na az már értelmes alternatíva lenne...
-
Shad0w
senior tag
Azabaj a linux-szal, hogy nem igazi alternatíva. Nagyon sok dolog ami windows-on pöccre megy az linuxon egyáltalán nem vagy csak vért izzadva. Példának okáért ott az msn, egyetlen linuxos verziója az amsn (vagymi) ami hasonlít is rá, de ebben sincs webkamera támogatás (legalábbis nem volt mikor néztem). Ott vannak még a docx állományok. Jó, Open office megjeleníti, de szerkeszteni már nem tudja. És van még egy csomó kényelmetlenség amivel együtt jár a linux használata...
-
sh4d0w
félisten
válasz
Dark Archon #2 üzenetére
Habár fasságnak tartom, van XP-s Luna téma, valamint Win7 Aeróra hajazó kinézet Linuxra:
Make Linux look like Windows XP
Windows 7 basic theme lookalike v.2 -
bambano
titán
válasz
Dark Archon #2 üzenetére
felhasználói szempontból mennyivel kreténebb a linux könyvtárszerkezete, mint pl. az xp-jé?
Hint: semennyivel. -
Tikakukac
titán
A netbookok hardvere elég lenne, csak szokjanak már le az emberek arról, hogy arra is vindózt kérünk. A legjobb dolog ami történt a laptopommal a megvásárlás óta az a Linux, pedig megtehetném, hogy futtatgassam a Vistát vagy Win7-et elég erős a hardverem. De mikor Vista alatt 20fps-t vesztek pl. WoW alatt és 10 sec alatt vált ablakot, akkor kicsit jobb érzés azonnal váltani 4 asztal közül 20 ablakkal és effektesebben is mint a konkurens.Hajrá Dell, csak így tovább!
-
dajkopali
addikt
válasz
Dark Archon #2 üzenetére
sztem ez egy igen jó ötlet (bizonyos határok között), de mi lenne akkor a linuxos identitással
-
Ja, mondjuk simán lehetne írni egy Windows skin-t és a mezei user észre sem venné, hogy nem Win-t használ
Ja, meg mondjuk egy kevésbé kretén Linux könyvtárszerkezet sem ártana...
-
Nos igen, sok helyről hallottam hogy a netbookok nem nagyon nyújtják azt a teljesítményt amit elvárnak tőle, gondolom sokan ezért viszik vissza. Ezt meg csak tetézi hogy az átlagjúzer amikor meglátja hogy egy (nagyon)egyszerűsített notebookot kap, és még rendes windóz sincs rajta akkor úgy érezheti, mint amikor valaki a búcsúban vesz mikrosütőt...
Kicsit erősödhetne (hardverben elsősorban) még ez a netbook szegmens...
Új hozzászólás Aktív témák
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- BestBuy topik
- Apple MacBook
- Poco F7
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Jövedelem
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kedvenc zene a mai napra
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest