Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
Oké, ezt megbeszéltük

Csakénvagyok: Gondolom megérted, hogy ebbe a bohóckodásba nem megyek bele, főleg azért, mert rajtam aztán nem múlik.
Mellesleg jó a szöveg, de kérdeznék valamit (leginkább olyanoktól, akik tényleg csillió éve Linuxolnak, nem pedig 10 perces pingvinfiókáktól, akik azzal jönnek, hogy apt-get oralsex, és ez szuper, csinálja is, tök ingyen)...
Általában jön a szöveg, hogy a nulláról megtanulni Linuxolni semmivel nem nagyobb energiabefektetés, mint a nulláról megtanulni windózolni.
Hát ja, ma. Meg pár éve.
És mi volt '95-ben, amikor az MS kidobta a Win95-öt? Akkor mennyire volt egyszerű a home szegmensben a Linux? Mennyire volt hardvertámogatás? Mennyire voltak irodai csomagok, amik felértek az MS cuccaihoz?
Ugorjunk: 2001. Mennyire volt egyszerű a home szegmensben a Linux, amikor kijött az XP, és többek között meglovagolta a notebook-dömpinget? Megintcsak: támogatás, felhasználói programok?Na, mert ekkor terjedtek el a dolgok, nem ma, amikor Józsinak Office-t mutogat a tantónéne.
Azóta meg még a Microsoft is saját maga ellen küzd, mert kiveszik a classic Start menu-t meg a Quicklaunch-ot a W7ből, és a nép már egyenesíti is a kaszát.
-
Morden24
nagyúr
Na, de pont ez az, amit itt a fórumon a Win júzereken (legyenek akár casual-ok vagy fanboyok) totál felesleges számon kérni. Éppen ezért értelmetlen a vita, és csomó felesleges vallási összetűzést meg lehetne spórolni.
Szerintem az egyetlen normális embert nem zavarna, ha árulnának akármi mással is minden egyes notebookot/netbookot/akármit. Kétlem, hogy akármelyik Win-felhasználónak lenne ellene kifogása.
Egyébként mindentől függetlenül, erre még mindig az lehet a magyarázat, hogy amilyen oprendszerrel adnak valamit, arra az oprendszerre supportot is kell vállalnia a gyártónak, márpedig ez pénzbe kerül - és akkor még nem is beszéltünk termékpropagációról, illetve az ezzel járó feladatokról. Ha nincsen meg a kritikus tömeg, amiből visszafolyna az erre elköltendő lóvé, akkor senki nem fog egy fűszálat sem keresztbe rakni.
Ha meg érdeke, ill. van kritikus tömeg, akkor meg lesz. -
Ó hát nyilván jobb... Biztos még sokáig supportálva lesz az Ms által... OK, régi, de érdeks, Linuxból az újabbak is mennek a régi vasakon.
Amúgy nekem is sok gépem volt Win2k-val, nem volt azzal semmi gond ha nem akart rajta játszani az ember, és nem a 0.1sec-es bootidőre gyúrt.
@Morden24 : XP oké hogy nyugger, de Vistát / 7-et nem különösebben használtam ennyit, másrészt az átlaguser 80%-a még mindig egy XP elé ül le, és azt akar a gépére.
Amúgy a driverleszedést azért írtam, mert a Win98-tól az XP-ig elvileg volt ilyen funkció a winnyózokban, épp csak nem működött. Azért ez vicces egy olyan "komoly" cégtől mint ms.
-
Solten
őstag
Nem ertelek, egy tucatnyi netbook/notebook kaphato linux-al...
Az MSI meg eloszeretettel forgalmazgat FreeDOS-os masinakat.(#90) Tikakukac: nem flemelni akartam mert hidegen hagy ez a linux vs win baromsag. Mindenki hasznalja azt ami a szamara megfelelo. En csak a tenyeket kozoltem, kiprobaltam mindketto OS-t a kis masinan. Amugy az Ubuntu nagyon bejovos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Trollok komolyan
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PH! Szakszervezet
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X3D + Strix B550-A + 32GB Corsair Dominator + RX 7900 XTX NITRO+ 24G + 1200W 80+ plat
- HP ZBook Fury G8 - RTX A3000 - ajándék dokkolóval és laptop hűtővel
- Heatkiller Tube 100 D5 - full extra
- Gigabyte AORUS 17 - i7-12700H - RTX 3070 Ti - 32GB RAM - 1TB M2 SSD -FHD 360H- eredeti csomagolásban
- DDC Pumpa kiegészítők: top, bottom (hűtőborda), tartály,
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3242
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 590 8GB ZALMAN T4 Plus ADATA 600W
- Xiaomi 14T Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő