Hirdetés
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini PC
- ASUS ROG Ally
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel találgatós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
válasz
Csakénvagyok #179 üzenetére
Csak azt mondom hogy talán nem egy profitorientált magáncéget kellet volna támogatni.
Ha az a profitorientált cég azt adta a népnek, ami kellett neki, akkor ez nem kellett volna/nem kellett volna kérdése.
Manapság is inkább készre szerelt autót vesznek, mint kit car-okat. Azt persze értem, és saját magam tapasztaltam is, hogy manapság (már több éve) egy Linux rendszer sem jelent semmi problémát, és azt is sejteni vélem, hogy nulláról tökmindegy lenne, melyiknek esik neki az ember.
Ellenben régen nem így volt. Mellesleg én úgy veszem észre, hogy a Linux szép lassan, de "szivárg" a köztudatba. Szerintem ennél (a mostani propagációval, ill. annak hiányával) nem is kell többet elvárni: ilyen változások nem máról holnapra, de nem is idénről jövőre lesznek.(#178) bambano: Ez szerintem tiszta sor és rendben is lenne, mégis te vagy az első, aki ezt így írja le, legalábbis itt és most. Mellesleg részemről egyetértek.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Csakénvagyok #169 üzenetére
Közben szerkesztettem, majd olvasd el.
Mellesleg az inkorrekt módszerekre továbbra sem az a válasz, hogy fórumokon hitvitákat folytatunk faszságokon.
Ha inkorrektek a módszerek, majd jól meg lesznek b@szva, mint ahogyan az utóbbi időben ez kitűnik.Amúgy tudom, hogy vörös posztót lengetek, de vannak üzletileg sikeres Lin rendszerek, amik a megfelelő szegmensben magas százalékot birtokolnak.
Ja, hogy ott nem hiányzik az üzleti szellem? Hát tényleg, tank ellen nem lehet papírrepülőt dobálni. A probléma az, hogy a Linuxosok egy lényeges része (legalábbis szerintem, a tapasztalataim alapján) fikázza az MS-t meg azt, hogy inkorrektek a módszereik stb. és örülnének állatira, ha a Linux elterjedt lenne. De másik oldalról meg fúj r=1 júzer, fúj nem tájékozódó, nem érdeklődő ember, fúj next-next-finish ember. -
Morden24
nagyúr
válasz
Csakénvagyok #164 üzenetére
Szóval azért még messze vagyunk a korrektségtől és igény szerinti válogatástól.
Lehet, de ez a két oprendszer elterjedtségével ill. stratégiájával (vagy annak hiányával) van összefüggésben (és a felfogásbeli különbségben), nem a két oprendszer jóságával vagy nemjóságával.
Tehát most két totál külön dologról beszélünk.
A többire meg annyit, hogy kinek mi a megfelelő. Most csak kiragadok egy példát: kb. egy éve a régi notebookomon nem volt Office, így OpenOffice került rá. Teljesen elégedett voltam vele, amit a Writer-t illeti, de agyfaszt kaptam az Impress-től, és a pokol legmélyebb bugyrába kívántam (megjegyzem, OO-t sikerült Win-en és Ubuntu-n is kipróbálni pont). Hát eszembe nem jutna használni.
Ebbe a példába nem kell belekötni, csak feldobtam, hogy egyéni preferenciákról van szó, nem arról, hogy valami kurvaokos kitalálja, hogy márpedig mindenkinek alternatíva (?) a Linux Win helyett, és ez így van, kuss.Engedtessék meg kommentálás és fikázás nélkül azt használni, amit akar az ember.
Azt megértem, hogy piaci kisebbségként te nem feltétlenül tudsz minden körülmény között úgy dönteni, ahogy akarsz, de rohadtsok notebook/netbook/akármi van Linux-al, legalábbis én szoktam látni.
Ja, hogy a Metróban pont nincsen. Hát akkor máshová kell menni. -
Morden24
nagyúr
válasz
Csakénvagyok #158 üzenetére
Tehát nem szaravindózmertms, de miért fizessek olyanért amit ingen is megkapok?
Mert ha valaki Windows-t akar, akkor azt nem kapod meg ingyen (feltételezzük egy pillanatra, hogy nem tölti le a delikvens... mert ha a warezt belekeverjük, akkor a Windows pont ugyanannyiba kerül hirtelen, mint a Linux; plusz még miljom játék és szoftver is totálisan igyen van rá -> na, szóval inkább ne ebből induljunk ki).
Megint az a kérdés, hogy mit akarsz, mi kell neked, mire akarod használni. Ha valaki Windows-t vett, mert az volt a döntése, akkor ez van.
Neked meg nem kell fizetni, használsz Linuxot.Az alapvető probléma (szerintem), hogy csomószor úgy van ez a kérdéskör kivesézve, mintha a Linux kiváltaná a Windows-t (ill. fordítva). Hát nem azért a két fillérért, de ez csak egy iszonyatosan szűk és korlátolt funkciólistán belül igaz. Minden másra az a helyzet, hogy a Windows meg a Linux két külön dolog, és csókolom. Nekem nem azt kell eldöntenem, hogy fizetek-e azért, amit ingyen is megszerezhetek, hanem azt, hogy Windows-t akarok-e használni vagy Linuxot; és mindkét döntésnek meglesznek a maga előnyei ill. hátrányai - pl. a Windows esetében az, hogy nem ingyenes.
-
bambano
titán
válasz
Csakénvagyok #18 üzenetére
Nem akarunk másik windowst. Akinek windowsos app kell, futtasson windowst alatta. Azért is használok linuxot, mert nem szeretem az olyan fabrikált vackokat, mint amik windowson vannak.
-
Billu
aktív tag
válasz
De igazán akkor lenne letörni a windows ha megcsinálnák a wine-t rendesen, hogy a windowsos softok könnyedén elmenjenek rajta.
Tehát azért tegyek fel egy linux-ot és a wine-t, hogy windows-os programokat futtassak rajta?
-
Bounti
aktív tag
válasz
"De igazán akkor lenne letörni a windows ha megcsinálnák a wine-t rendesen, hogy a windowsos softok könnyedén elmenjenek rajta."
Erre mondtam az előbb: ReactOS...
Nem kellene semmiféle emulátor, simán települne minden, és az egyszerű linuxhoz nem értő júzer (én) simán azt használná a win helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- LEGO klub
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Mini PC
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 14 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia 4GB I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i7-1165G7 I 32GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ELADVA. Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 G814JIR
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro 128 GB Desert 2026.05.11-ig Garanciális Beszámítás Házhozszállítás
- Eladó egy XMG P406 laptop
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest