- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Home server / házi szerver építése
- OLED monitor topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Androidos fejegységek
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Dark Archon #364 üzenetére
Azért egy kültéri szekrény eléggé apróságnak tűnik mondjuk egy harckocsihoz képest...
Audigy driver van linuxra, sőt, annál jobb kártyákhoz is van driver. Openoffice.org nem debian/suse/ubuntu/knoppix termék. Szerintem ms office-vel sem lehet rendesen élesben dolgozni...
-
bambano
titán
válasz
Dark Archon #339 üzenetére
Nekem vannak olyan drága pénzen vett hardvereim, amelyeken kiválóan fut a linux és amelyekhez képest a te windowsos hardvered nem ér lócitromot se...
Az ilyen alap nélküli, de alaposan alpári szövegeket hanyagoljuk már, ha kérhetem.
És valóban, a számítógépezés sokak számára nem merül ki abban, hogy marhaságokat irogatnak a linuxról.
-
bambano
titán
Ne akarjuk már azt a grafikus felületet utánozni, ahol pl. a keresés minden programban másik bill. kombináció...
Ne akarjuk már példának állítani azt a grafikus felületet, amelyiket nem lehet egyik gépről tisztességesen átirányítani a másikra. A citrix, a vnc meg a többi hasonló elvetélt próbálkozásokat hagyjuk, azok csak körbehekkelései egy eltolt koncepciónak.
Ne akarjuk már példának állítani azt a rendszert, ahol majdnem 20 év után jöttek rá, hogy mégiscsak kellene parancssort csinálni...Ja, és ronda
még a compiz nélküli linuxhoz képest is...
-
bambano
titán
válasz
Dark Archon #324 üzenetére
Nem akarunk még egy windowst. Aki windows kinézetű cuccot akar, használjon windowst. Csak az kísérletezzen linuxszal, aki hajlandó minden windowsos szokásáról lemondani. Senkit nem kergetnek az asztal körül, ha nem szokik át linuxra.
-
bambano
titán
válasz
sghc_toma #285 üzenetére
nem volt linuxos ssl bug. debianos ssl bug volt és körülbelül 22 másodperccel azután pattant ki a balhé, hogy ismertté vált.
A fő különbség a két hozzáállás között az, hogy az egyik tett rá magasról, a másikban pedig lettek konzekvenciák és megoldás. Nagyon más volt a hozzáállás.
-
bambano
titán
válasz
Psychonaut #225 üzenetére
Akkor eldöntöd, hogy tényleg akarsz-e linuxozni, amibe beleértendő az az egy-két évnyi kemény munka, ami ehhez kell (mármint ha érteni is akarod, nem csak felklikkelgetni) és ha eldöntötted, bejössz a hivatalos linux meg debian vagy suse topicba, ott fogsz kapni olvasnivalót.
Ingyenebéd nincs, neked kell megküzdened vele, irányba állítást kaphatsz, de az úton neked kell végigmenni.
-
bambano
titán
Én nem beszéltem ezekről a felvetésekről. Én arról beszéltem, hogy az az állítás, miszerint nem illik a 2008-as ubuntut összevetni a 2001-es xp-vel, nem állják meg a helyüket, például az sp miatt. A 2008-as ubuntu sem az a szoftver, amiben mindent nulláról újraírtak, abban is vannak régi dolgok, tehát nyugodtan összevethető az xp-vel.
Más kérdés, hogy felesleges az összevetés, imho.
-
-
bambano
titán
válasz
Morden24 #174 üzenetére
Megveszed windowszal, bekapcsolod, elindul, ráklikkelsz a nem fogadom el az eula-t gombra, letakarodik a gépről. Ez teljesen megfelel a linuxosoknak, feltéve, hogy utána visszakapják az oem win árát. Nincs eula, nincs semmilyen jogviszony, nincs támogatási kötelezettség.
-
bambano
titán
Te miről beszélsz? milyen könyvtárat, milyen hda-t nem talál???
Beindítod debianon a gnome-ot, ami, ha alapértelmezése szerint van telepítve, felrak három ikont az asztalra, mint a sajátgép, a felhasználó mappája, meg egy kuka. Magyar feliratokkal.Amit ő használhat, az a saját mappája. Mit kell ezen keresni, milyen devhda-ról beszéltek ti??? Az csak az xp mániákusok fudozó mantrája, hogy a fájlrendszerben nem tud eligazodni egy user. Amennyire neki el kell igazodnia, az PONTOSAN ugyanúgy van, mint az xp-ben.
-
bambano
titán
De, tévedsz. Az, hogy <censored> ms meg intel mit ugatírozik a netbookokról, szerencsére nem minden gyártót fékezi meg. De legyen igazad, eddig is jobban szerettem umpc-nek hívni azt, amire sokan mások netbookot mondanak. Attól mindig sikítófrászt szoktam kapni, hogy mások látatlanban megmondják, nekem mi van a kezemben.
Linuxos windowson... tartok tőle, ebben a témában nagyon nincs alapod nyilatkozni. Én próbáltam, a fent emlegetett esetek saját esetek voltak és ez csak egy-két példa volt.
"És még mindig kitartok azon állításom mellett, hogy netbookon nem jobb a linux. ": ha nem bánod, lefordítom: te még mindig kitartasz azon álláspontot mellett, hogy netbookon jobb az xp. A hozzászólásaim lényege pedig a következő: AKKOR HASZNÁLD AZT. A linuxot meg hagyd békén, a linux nem akar xp 2.0 lenni. Nemhogy nem akarlak meggyőzni arról, hogy a linux jobb, szeretnélek lebeszélni róla. Mindenkinek, de főleg neked, jobb lesz ez így.
Szerk: a távoli asztalt összehasonlítani egy hálózattranszparens grafikus felülettel azért elég lol, ezt ugye érzed.
-
bambano
titán
Ha nem fér ki 600 sornyi pixelen (elég gagyi netbook az...), akkor miért nem jelentkezel be rá egy asztali pc-ről és nézed meg mondjuk 1900x1200-ban ugyanezt?? Ja, hogy ilyet a windows nem tud, ezért a win userekben fel se merül... upsz.
Én elhiszem, hogy új felhasználónak a linux az nagy probléma. De nekem erről mindig a vadász jut az eszembe, aki bemegy az erdőbe medvére vadászni, csütörtököt mond a puska és utána ... hát tudjuk, mi következik. Ha neked nagy orálozás a linux, minek mész házhoz a ló nemesebb szervéért??? Megszoktad a windowst, belerögzült a reflexeidbe, rendben van. Nem akaródzik belefeccölni ugyanazt a 3-4-5 év munkát a linuxba, mint amennyit belefeccöltél az xp-be, rendben van. DE:
- ha nem akarod beleölni a munkát, minek erőlteted?
- ha nem ölted bele az energiát, miért csodálkozol, hogy nem megy?
- miből gondolod, hogy a fordított eset (hogy valaki 10 év linuxozás és nulla windowsozás után átüll windowsra) az sokkal gördülékenyebb, mint a te problémád? Csak azért hiszed ezt, mert a számítógép felhasználók mintegy 99%-a nem járt ebben a cipőben és fogalma sincs arról, hogy ez mit jelent? Hidd el nekem: rendes operációs rendszerek után (vms, solaris) xp elé ülni kínszenvedés. El tudod képzelni, mekkora szívás egy xp-vista upgrade, mire három nap guglizás után kiderül, hogy a scannerhez mellékelt szoftver nincs és nem is lesz soha vistán? El tudod képzelni, mekkora szívás, mire kiderül, hogy melyik filmlejátszót érdemes feltenni xp-re meg melyik codec packet?tud hibernálni... wow... én azért raktam fel linuxot, hogy menjenek a gépek, nem azért, hogy hibernálva legyenek...
gnome-sensors-applet. nekem elintézett mindent, csak pár klikk volt az egész telepítés.
Még három dolog:
- szellemi önkielégítés céllal ne linuxozzál, az nem arra való.
- én soha egyetlen egyszer sem mondtam, hogy te vagy az ms mit csináljon az xp-vel.
- ugyanezt elvárom a kibicektől fordítva. Hagyjatok békén minket a windows program fusson linuxon meg a többi hasonló hülyeséggel. -
bambano
titán
figyelembe véve, hogy az oem-ek nem piszkálhattak bele az oem xp tartalmába és figyelembe véve, hogy ezt mintegy 300x megtárgyaltuk itt, az a hsz-ed kb. annyira volt alapos és tájékozott, mint a linux kerneles hsz, bárki is követte el ez utóbbit.
#95: miért, kezdő windozernek van lövése arról, hogy mi az a codec pack? Két dolgot szeretnék kiemelni erősen:
1. a linux sem és a windowsok sem fognak csak úgy felugrani tapasztalat nélkül. csak ezt azok, akiknek a szomszéd vérpistike telepítette két sörért először az xp-t, hajlamosak elfelejteni.
2. az, aki windowsként akarja a linuxot használni, vagy az, aki azt akarja, hogy csináljanak neki windowst a linuxból, az ne akarjon linuxozni. Jó neki a windows, mindenkinek könnyebb úgy az élete.És lehet, hogy flame, amit írtam ebben a topicban, de ezt a második pontot mégiscsak hasznos lenne megfogadni mindenkinek.
-
bambano
titán
A kedves wines userek összehordtak egy halom problémát, amiről kérném, hogy halkan mondják el a bajaikat, mert ha a netbookjaim meghallják, hogy pl. nekik tilos wifit kezelni, meg nem lehet bennük mégse gomb meg a debian csak kde-vel üzemel, meg hasonló orbitális baromságok, elszégyellik magukat, hogy hogy merészelnek működni, hülye barom netbookok...
Meg azt mondja a kolléga, hogy fél napjába telt megtalálni az msn alternatívákat. Nekem egy apt-cache search msn utasítás begépelése biztosan nem tart fél napig.
Maradjunk már annál, hogy akinek windowsos applikáció kell, az futtasson windowst meg az appját. A többieket, akiknek megfelel a linux, hagyjuk békén a linuxukkal, ne akarjunk a másik társaságból is windows usert faragni.
#84: "sokunknak Win + MS Office az egyetlen alternatíva.": hát akkor használd azt. De ha neked a windows megfelel, miért jó az, hogy csináljanak egy olyan oprendszerből is windowst, ami téged valójában nem is érdekel? Nem kell szégyelni, te a linuxosok között kibic vagy. Ez van.
-
bambano
titán
válasz
Csakénvagyok #18 üzenetére
Nem akarunk másik windowst. Akinek windowsos app kell, futtasson windowst alatta. Azért is használok linuxot, mert nem szeretem az olyan fabrikált vackokat, mint amik windowson vannak.
-
bambano
titán
Az ubuntu pont nem arról szól, hogy fél napot kell eltölteni vele. Nekem meg van olyan gombom, amire ugyan nem az van írva, hogy mégse, de ugyanez a funkciója.
A 720p-s film nekem nem netbook kategória, mert ilyeneket nem szokás lerángatni mobilinterneten, hogy ott helyben nézd meg.Ok, legyen a youtube-ban igazad.
-
bambano
titán
A nagyon sok dologból, ami nem megy pöccre linuxon, mi az, ami egyébként xp-s netbookon pöccre megy?
Én úgy emlékszem, van webkamerát támogató msn kliens linuxra. Egyetlen kliens linuxra... láttál már bármilyen internetes szoftvert, amiből nem volt legalább három választási lehetőséged linuxon? Csak kde-re legalább kettő van az alap debianban, gnome-ra még több.
Az a baj a linuxszal, hogy.. hopp. nincs is semmi baj a linuxszal, hanem a róla nyilatkozókkal van baj...
-
bambano
titán
válasz
Dark Archon #2 üzenetére
felhasználói szempontból mennyivel kreténebb a linux könyvtárszerkezete, mint pl. az xp-jé?
Hint: semennyivel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest