Hirdetés
-
PROHARDVER!
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
szzsolt
csendes tag
Helló mindenki!
Nem találok a neten a következő kérdésre választ:
bármilyen android-os eszközzel, de főként ezzel a tablettel hogy tudok facebook alkalmazásokat(nyeremény játék applikációkat) elindítani és használni?
Köszi a választ előre is, nagyon fontos lenne! -
arnoka
tag
Én vagyok az egyetlen akinek sehogy se dobja fel OTA 4.3-at? Napok óta törölgetem a fiókokat, keretrendszert, de az istennek nem akarja updatelni
-
sto1911
veterán
válasz
fabiandaniel #15394 üzenetére
Mindenkinek: persze, ha tenyleg nincs bene semmi, akkor nyerok vagytok. De egyszer csusszon meg a kezetek, es cumi
Off: "új lenyomatokat" - ujjlenyomatokat, pls...
-
fabiandaniel
aktív tag
válasz
sto1911 #15389 üzenetére
Ismerős is leszedet többször mert úgy kifagyott hogy nem kapcsolt le és melegedett neki és csak az oldotta meg a problémát hogy kihúzta az aksit és vissza, aztán kb. egy hónapja elküldte gariba és javították neki.
Hidd el nem fogják nézegetni hogy ki vette le és ki nem, nem vizsgálják át mikroszkóppal és nem keresnek benne új lenyomatokatJó persze ha valaki olyan hülye hogy nekiesek csavarhúzóval azt észreveszik de körömmel simán alálehet nyúlni és lepattintani vagy erre a célra készített szerszámmal.
-
Never79
tag
válasz
sto1911 #15389 üzenetére
Nekem már volt leszedve a hátulja (többször is) és utána gariztattam. Nem dobták vissza... Persze nem ész nélkül kell nekiesni.
Orimate86: ugyan ezt csináltam én is, mikor egyszer elment a kép. Én ott rontottam el szerintem, hogy nem a saját töltőjére tettem fel akkor. Azóta csak azt használom.
-
dombila
őstag
-
Jano_023
őstag
Sikerült, jelentem fent van a 4.3.
Azt tettem amit tanácsoltatok :
1. Google fiókok törölve
2. Alkalmazásoknál a keretrendszeres szolgáltatás adatait töröltem és leállítottam.
3. Frissítettem és 3xra már látta is a frissítés.Köszi a segítséget.
-
sto1911
veterán
válasz
fabiandaniel #15388 üzenetére
Mondjuk o leragasztott valamit, egyebkent meg siman lehet egy olyan apro serules, amit ok kiszurnak, te meg nem. Es miert ne lehetne egy olyan csatlakozas, ami mondjuk megmondja, hogy volt-e leszedve a hatulja. De nyugodtan buheraljatok, majd amikor vegkep elcseszodik remelem visszadobjak...
Egyebkent meg biztos azert cserelik gariban az ilyen darabot, mert mas baja nincs is, persze
@Jason19: jol mondod, tudtoddal
-
orimate86
tag
Akinek még nem dobta fel az OTA frissítést és türelmetlen az próbálja ezt: (forrás: Nexus 4 fórum) Nekem működött Nexus 7-en és 4-en egyaránt. Igaz 6x-7x meg kellett próbálni.
"Sziasztok!
Nekem se adta be eddig a frissítést, de most találtam egy egyszerű megoldást a "problémára". Hátha más is küzd vele.
Szóval:
"OTA-n keresztül frissítés: a futó alkalmazások közül, azon belül is az összes fülön, meg kell keresni a google keretrendszer alkalmazást, és törölni az adatait. Majd vissza a frissítés keresésre, és ott ugye az utolsó frissítés, 1970-et jelez, vagyis minden alapon van, és rá lehet nyomni (előtte mindenképp el kell fogadni egy kis ablakot, amit a rendszer dob fel, és csak utána kattints a frissítésre). Előfordul, hogy nem adja be, 3-4-szer el kell játszani az előzőeket, és biztosan fel fogja dobni a frissítést "
Nekem is kb a 3. alkalomra jött össze egyébként" -
orimate86
tag
válasz
sto1911 #15381 üzenetére
Komolyan hagyni kellett volna???? 2 órát volt rajta. Nem történt semmi. Még, jó hogy a google forum is azt tanácsolták csak rajta kell hagyni, amivel már 3 napja szopnak.
#15382) leslieke
Ki franc mondja meg, hogy leszedtem a hátulját, ami pattintós? Vagy, hogy lehúzok egy kábelt meg visszadugok??? Kb olyan mintha elveszítenéd a garit, mert leveszed a hátlapot és kiveszed a telefonodból az akksit, vagy bele teszel egy SIM kártyát....
-
orimate86
tag
Bele olvastam a fórumba, nem nagyon találtam megoldást az alábbi problémára, ezért megosztom, amit találtam és egyben alkalmaztam.
20% körül volt az akksi amikor elraktam a táskába. 2 nap múlva lemerült (ezzel tisztában voltam) ezért meg se próbáltam bekapcsolni, hanem fel dugtam a töltőre. Meglepetésemre annyi történt, hogy a kijelző világítás bekapcsolt halványan, majd olyan lett a kép, mint a régi analóg TV-ken. Fekete alapon zavaros villogás. Recovery nincs.
Megoldás: Hátlap le (nekem ment körömmel is, de youtube-on óráscsavarhúzóval csinálták, a tetején kell kezdeni), jobb felső sarokban fekete szigetelő matrica fel, akksi csatlakozója panelról le, majd vissza, matrica vissza, hátlap vissza, enjoy.
-
törölt tag
válasz
#76144018 #15376 üzenetére
Természetesen eszemben sincs
De egy követendő példának tartanám, és jó lenne, ha a Google is az új Nexus-okat így terjesztené.
(#15377) Stauffenberg: Igen nekem is kettő Google fiók volt, azokat választottam le. A másik két családtagom fiókjában lévőket nem kellett, be sem voltak jelentkezve
A hosszabb üzemidőt én sem tapasztaltam még, de ennek valószínűleg az az oka, hogy állandóan a dokkolón van
-
kerjani
aktív tag
Megjött az OTA szépen, lazán sikerült 10 óra kijelzőidőt produkálni
A rendszer is kevésbe akad. Tetszetős.
Viszont most már valahogy nem megy a Power Poggles egy érintéses GPS ki/bakapcsolása. Mindig bevisz a settingsbe. Erre van valami megoldás?
-
Stauffenberg
nagyúr
Én is megléptem az OTA update sürgetést és már nálam is 4.3 van fent.
Aki újonnan érkezik és nem akar visszaolvasni:
- Lépj ki minden Google accountoddal a Fiókok kezelésénél (nekem kettő is van egyszerre felvéve)
- Keresd meg az alkalmazáskezelőben a Google Szolgáltatások Keretrendszer nevűt (Google Services Framework)
- Állítsd le az alkalmazást, majd töröld az adatait
- Lépj vissza a frissítés keresgéléshez és futtasd leEgyesek szerint újra kell indítani a gépet mielőtt lefuttatod a keresést. Nekem úgy nem működött.
Egyelőre én semmit nem érzékeltem azokból az áldásos tulajdonságokból amiket itt sokan emlegetnek (gyorsabb és jobb akku üzemidő), pedig egész hétvégén nyúztam. Egyelőre én ezt a részemről placebo hatásnak ítélem. De azért még résen leszek a napi használat során, figyelem az üzemidőket.
-
törölt tag
Most olvastam egy táblagépről, aminek számomra az egyetlen érdekessége, hogy gyárilag felhelyezték rá a kijelző védőfóliát
Tablet SENCOR ELEMENT 8 V3 WHITE
-
Rocky975
senior tag
Reggelt.
Na végre megjött nekem is a 4.3,fel is cuppant rá. -
havri1
félisten
Köszönöm az infókat a 4.3 - ról, bíztam benne, hogy optimalizálnak még a rendszeren, a stock 4.2 nálam is néha beakadt..
-
-
Jano_023
őstag
Hali, akkor ha T-s készülékre is várható a frissítés akkor, hogy és miképpen tudom azt félteni? Mert már ma 4x néztem és még mindig azt írja hogy nincsen frissítés. Köszi
-
wex|RH
csendes tag
válasz
lafaty80 #15351 üzenetére
Minden bill kombót kipróbáltam. Ugyan olyan sötét marad a képernyő.
A lecsatlakozás hangot hallom pc-ről (unplug usb cable).
Mikor vissza dugom akkor ismeretlen usb eszközt ír ki az eszközkezelő.
Majd ismét.
Akkor pedig APX interface-el teszi be az eszközkezelő.Szerviz lesz ebből.
Hol javítják ezeket? Külföldön?Most hogy a T-mobile is betette a kínálatába. Esetleg a T-pontok szervizelhetik a nexus 7-t magyarországon?
-
törölt tag
válasz
havri1 #15338 üzenetére
Új funkció nem sok van. (play storeból engedélyezhető a jogosultság kezelő az mondjuk hasznos) Viszont egyértelműen jobban van optimalizálva (most már nem discardal van megoldva, hanem háttérben futó fstrimmel, kikapcsolt képernyő mellett, de én nem vettem észre hogy bármivel növelné az éjszakai -8 óra kb- fogyasztást, az még mindig 1% nekem) 4.2.2-vel néha beröccent, ilyen most egyáltalán nincs.
-
wex|RH
csendes tag
válasz
Phoenixy #15345 üzenetére
Nem. Egyszerűen ezt tette fel abból a könyvtárból. Ezen a néven. Én sem értettem.
Szerintem a frissítésnél négy .img fájlból csak hármat írt felül.
A boot.img lehet rossz vagy sérült és ezért nem kapcsol be a nexus 7-em.
A frissítéskor volt adb és fastboot kapcsolat.
Most nincs csak ez az APX.
Ha ezt eltávolítom akkor sima APX-t ír ki. -
leslieke
Jómunkásember
Aki belefut abba a hibába, amibe én, arra itt a megoldás:
Nexus 7 4.3 OTA update failing because of /system/bin/debuggerd
A debuggerd fájl másolása megoldható egyszerűbben is, pl. elég hozzá egy TC is.
-
wex|RH
csendes tag
A nexus 7 (16GB only wifi) tabletem nem kapcsol be. Frissíteni akartam még múlt hét csütörtökön.
Utána olvastam és annyit sikerült kiderítenem, hogy APX módban van (softbrick). Ha ez így van akkor arra van e lehetőség, hogy otthon usb kábelen keresztül javítsam a tabletet? Vagy mindenképpen szervizbe kell adnom. -
havri1
félisten
4.3 -al tapasztalatok jók?
Nem voltam mostanában, és látom megjelent. PARANOID még nem frissített, várom már nagyon -
fPApi
őstag
Úgy néz ki engem is elért mindenki rémálma: frissítés után (PAC ROM) csak a google feliratig és a nyitott lakatig jutott el, majd megállt. Ha hosszan nyomom a power gombot kikapcsol, majd újraindul, de csak ugyanaddig. Felraktam a toolkitet, de nem látja, miközben ha csatlakoztatom a PC-hez, akkor felrakja Google Nexus 7 ADB interface-ként. de a toolkit továbbra sem látja. És nem reagál a szokásos power + hangerő fel/le kombinációkra sem.
Van valakinek ötlete, hogy mit lehet kezdeni? -
-
assemble
addikt
válasz
leslieke #15320 üzenetére
"Fogalmam sincs, hogy mikről beszélsz."
Latod, ez a problema. Illetve a megnagyobb problema, hogy ennek ellenere ugy csinalsz mintha lenne rola fogalmad, aztan pedig az OS-t fikazod a sajat tajekozatlansagod miatt, effektive a sajat topicjaban.
Megis mit segitene a factory reset azon hogy tudsz-e frissiteni 4.3-ra, vagy barmire? Elarulom: semmit.
Ha tenyleg ilyen fontos hogy frissits, azt a factory image-el (amit 4 napja kiadtak mar) barmikor megtehetted volna nagyjabol ketto gombnyomassal. -
dombila
őstag
válasz
leslieke #15320 üzenetére
Korábban azt írtad, hogy csak root-oltad a készüléket. A hibaüzeneted alapján
Warning: No file_contextsVerifying current system...assert failed: "/system/bin/debuggerd"
azonban más változás is történt. A /system/bin folderben megváltozott a debuggerd file is a rendszerben. Az OTA ellenőriz minden file-t a /system folderben, és ha ott olyan talál, ami része a ROM-nak, de nem eredeti stock (nálad most a debuggerd), akkor hibával leáll.
Lehet, hogy tudtodon és akaratodon kívül változott meg ez a file, de ez tuti nem stock. (A root miatt tudott megváltozni, mert írható lett a /system folder...) Így az OTA nem fog felmenni.Így marad az, hogy a Google factory image-t (4.3-at) felteszed a Nexus 4 Tool-al vagy kézzel fastboot-ból. Erre utalt assemble is, ha már resetel-tél, akkor feltehetted volna a factory image-t, az is reset-el.
-
dombila
őstag
válasz
godzsy2 #15302 üzenetére
Google account-ból a következőképpen tudsz kilépni a tablet-en:
- Settings
- Google (az account-ok között)
- accountod@gmail.com accountodra rálépsz
- megjelenik a Sync (itt vannak felsorolva, hogy miket szinkronizála Google accountban)
- jobb falsó sarokban 3 pötty (menü)
- ott van a Remove account (magyarul nem tudom mi a neve)
és kész.A feltelepített app-ok és adatok nem vesznek el, csak a tablet "lecsatlakozik" a Google account-ról. Ezután újra meg tudod adni.
Nem elég az adatait törölni a Google Szolgáltatások keretrendszernek, a cache-ét is kell.
-
leslieke
Jómunkásember
-
assemble
addikt
válasz
leslieke #15304 üzenetére
Ha mar teljes factory resetet csinaltal, nem lett volna egyszerubb egy factory image visszaallitas 4.3-ra, arrol nem beszelve, hogy az a legtisztabb modja is a felrakasanak?
Zold ocsmanysag? Gratulalok, ezzel (az elobb bemutatott tajekozodottsagoddal osszeadva) nepszeru leszel egy Nexus topicban.
Legalja, gyerekek... -
Sonja
nagyúr
Android 4.3 only
Quick shortcut to the hidden Permission Manager in Android 4.3.
Does not require root or any special permissions -
törölt tag
CPU-Z és Flickr Nexus 7 -re is. Előbbi igazi újdonság, utóbbi viszont korábban csak nem volt kompatibilis a táblagéppel.
CPU-Z
-
fatty
aktív tag
válasz
leslieke #15304 üzenetére
Visszaraktam 4.2.2-t n7 toolkit-tel, ujraindit, google szolgaltatasok keretrendszer torol, 4.3 letolt, es sikeresn telepit. Szinten n7 tookit-tel, twrp IMG feltol, twrp-vel supersu telepit, twrp-vel fix file permission, es megvan a root is.
Mas: 4.3 alatt nektek mukodik es explorer felho tarhely(ek) csatlakozasa?
-
leslieke
Jómunkásember
Nekem factory reset után se települ a 4.3, a hibaüzenet ugyanaz, mint eddig.
Remélem hamarosan lesz használható Ubuntu a táblára és akkor repülhet ez a zöld ocsmányság.
-
godzsy2
senior tag
válasz
Rocky975 #15300 üzenetére
Nekem sem jött össze. Azt tanácsolták, hogy lépjek ki a google fiókomból. Sehol nem találtam ilyet, hogy kijelentkezés, így utánakerestem: csak fióktörléssel lehet "kilépni". (Facebook fiókot mondjuk nem töröltem, de gondolom az nem számít.) Töröltem, majd az alkalmazások közül kényszerített leállítás után töröltem az adatai a Google Szolgáltatások keretrendszernek, de ez után sem talált frissítést a tablet. Ezt eljátszottam még párszor, de nem nyert. Hagyom a francba, majd egyszer csak bejelez valamikor.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciagépet az Asus gyártja, a készülék Tegra 3 lapkakészlettel, IPS kijelzővel és Jelly Beannel érkezik.
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- iPad Air 6 13" M2 256GB Wifi Megkímélt/2025.11.18.Apple Gar./e200
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Apple Ipad Pro 11 M4 256GB Wifi+cellular/Apple pencil pro/Apple folio cover/Gari 2027.05.21
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest