Hirdetés
-
PROHARDVER!
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
mckangi
senior tag
Az én 16gb-os gépemnél vettem észre egy furcsa dolgot.
Van még kb 6gb szabad helyem,a rendszer simán fut,akadás nincs viszont azt tapasztalom,hogy ha törölnék egy programot,akkor kicsit gondolkodóba esik.A törlést először a kényszerített leállítás,majd a gyorsítótár,végül az alkalmazásadatok törlésével kezdem.Mikor már minden sallang törlése megvan,akkor szoktam törölni magát a programot.
Na most ilyenkor,feltűnően sokat számol.Ha a fenti dolgokat nem teszem meg,és csak simán törlöm,akkor is tovább tart maga a törlés.
Egy 1mb--os program törlése sallangok nélkül (cache,adatok) tuti biztos nem tart fél percig,mint nálam.A gyári rom van fent,sőt még rootolva sincs!
Telepítésnél,és programfuttatás közben semmilyen,hasonló gondja nincs.
A rendszer úgy fut ahogy kell.Nem tudom,hogy a törlési procedúra okozója mi lehet?
Vélemény?
-
TomPack
őstag
válasz
tonerz #14782 üzenetére
Nálam is így van, ha ez megnyugtat!
Én T-Home internet mellé vettem egy 16Gb-osat 24hó garival, elvileg ez nem újracsomagolt. Majd ha komolyabb baja is lesz, akkor visszaküldöm ezt a hibát is megjelölve, de annyira nem zavar egyenlőre.
Ha kijelző teszteli progit futtatok, akkor fekete háttérnél látszódik a legjobban, hogy az egyik saroknál kicsit jobban bevilágít. Ha hátul tapicskolom, akkor abbahagyja. A hátlapot leszedtem, próbáltam tekergetni a csavarokat, de semmi változás. Marad így. -
assemble
addikt
-
Burki
aktív tag
válasz
tonerz #14782 üzenetére
Nekem 8 gigás refurbished verzió van, hasonló dolgot tapasztalok én is, a képernyő foltozódást leszámítva, a masinát jobb oldalon, a közepe tájékán nyomkodva furi recsegő érzést lehet tapasztalni, mint amikor egy alkatrész nem megfelelően illeszkedik a helyére, és itt a nyomkodás alatt nem paszírozást értek, körülbelül akkora erősségűre gondolok, mint amikor csak simán megfogom a tabot. Kipróbáltam úgy is, hogy letettem az asztalra, és csak a kijelzőt nyomtam meg, úgy viszont nem tapasztaltam, így én arra következtetek, hogy inkább a hátlapom "nyöszörög". Elvileg a jövő héten megérkezik a tok hozzá, amit rendeltem, ha abban tartva nem produkál ilyet, akkor marad így, annyira nem zavaró dolog, gyanítom az ilyen probléma amúgy sem garanciális tétel.
-
barnam_
nagyúr
válasz
C.Brigante #14791 üzenetére
Töröld le, és telepítsd újra.
-
C.Brigante
veterán
Es meg mindig nem frissített a gmaps,
-
barnam_
nagyúr
-
assemble
addikt
válasz
Aethel #14788 üzenetére
Egy androbench-et futtathatsz esetleg, szintetikus tesztekben azert lehet valami kulonbseg. Bar nem nagyon kisereteztem vele.
-
Aethel
aktív tag
válasz
G4bi89 #14768 üzenetére
Nálam 4.2.2-es droiddal 67 Mb szabad hellyel is teljesen jól működik. Igaz folyamatosan rinyál hogy nincs elég hely meg random bezárja a háttérben futó appokat de semmit nem lassul a rendszer.
Természetesen nem így használom, csak kipróbáltam. Egy egész délelőttöt nyüstöltem és semmit nem "lassult". Úgy reagál mindenre mint mikor 10 giga hely van rajt. -
assemble
addikt
válasz
sto1911 #14779 üzenetére
Itt sztem nem az OS-nek kell a hely, hanem a benne levo Samsung NAND chip okozza a lassulast, regebbi driverben volt egy hiba ami miatt nem adott ki TRIM parancsot amikor kellett volna hogy felszabaditsa a nem hasznalt szektorokat. Ha pedig a memoria kontroller nem tudja hogy melyik hely szabad hely, akkor elkezdi azt keresgelni, es minel kevesebb a szabad hely, ez annal tovabb tart, es ez persze blokkol minden mas muveletet, igy durva laggokat okozhat. Ez a TRIM hiba 4.1.2-ben javitva lett, viszont ha nincs eleg hely a NAND-on, akkor igy is belassulhat az irasokkor.
Bovebb info: [link] [link] [link]
TRIM-elos app (root kell hozza): [link]Lenyeg a lenyeg: 4.1.2-t vagy frissebbet hasznaljon mindenki, es aki teheti, probaljon par giga szabad helyet hagyni. Idonkent pedig esetleg lehet futtatni a TRIM-elos appot.
-
ruhk
tag
Sziasztok!
Pár napja vagyok N7-es tulaj, egy olyan problémám lenne, hogy az N7-en lévő 3G-s netet szeretném wifi-n keresztül megosztani (tethering & portable hotspot), de amíg a telefonomon van ilyen menüpont, az N7-en nem látom (4.2.2).
-
sto1911
veterán
válasz
G4bi89 #14781 üzenetére
Akkor ez vmi szoftveres elszabas lesz
Bar en nem vettem eszre soha lassulast, legalabbis nem olyat, amit ehhez kothetnek. Lehet a ram meretehez van koze, lehet csak valaki kitalalta, aztan elterjedt.
Egy linket tud valaki adni az xdas topichoz?@(#14782) tonerz: vigyed nyugodtan vissza
Az a jo, ha hibatlanod van
-
tonerz
aktív tag
Sziasztok,
Tegnap sikerült nekem is hozzájutni egy 16Gb refus nexus 7-hez.
Minden frankón működik, de este egy olyan dologra lettem figyelmes hogy amikor törölgettem a kijelzőt
akkor az egyik oldalán a kereten ha csak egy picit jobban megnyomom vagy végig húzom az ujjam akkor
"fehér" folt megy végig (Pl.:mint amikor erősebben nyomom meg a monitor képernyőjét) de a másik oldalon jóval erősebben kell megnyomnom hogy ezt a jelenséget produkálja.
Illetve a problémás oldalon nagyjából középen egy nagyon pici kotyogás hallható a burkolaton ha megnyomom, de egy két ilyen nyomás után megszűnik.
Ez természetes jelenség, nálatok is ilyen?Mivel még a 72 órában benne vagyok szerintetek van értelme visszavinnem cseréltetni? (edigital)
-
maki12
senior tag
Ugyebár az Én 16 giga háttértárolómbol alapból elvesz egy csomót a rendszer...Na már most miért nem tudnak egy olyan biztonsági szintet lefoglalni ami biztosan stabilan tartja a rendszert?
-
sto1911
veterán
válasz
G4bi89 #14777 üzenetére
Minden OS-nek kell valamennyi szabad hely, amit maganak fenn kell tartson mindenfele sajat celra. Ugy kell elkepzelni, mint az SSD-k eseteben, 128 G-bol csak 120G szabad, a tobbi is ott van, csak nem lathato a user szamara.
Bizonyos OS-ek, mint pl. a Sun Solaris ugy oldja meg, hogy van egy minfree kapcsolo, es annyit lefoglal, amit ott beallitasz. Nincs lassulas, nincs problema
Hogy ezt miert nem tudjak implementalni ide meg a tobbi OS nagyreszebe, az jo kerdes...
-
maxim01
aktív tag
Sziasztok! Tud valaki olyan alkalmazást ami a gyro senzort kalibrálja? Fiam tabletjén beszart, szegényem kétségbe van esve.... A masina nem Nexus 7 (természetesen az is van
azzal nincs is gond), hanem no name Ionik, hátha tud valaki segíteni. Előre is köszönöm!
-
sto1911
veterán
Milyen ingyenes zenelejatszot hasznaltok, ami tudja a FLAC-et?
-
Jano_023
őstag
Megérné erre a kijelző javításra ráállni úgy látom sajnos van rá kereslet.
Más: sikerült olcsón egy vezeték nélküli billentyűzetet vennem, valaki már használt ilyet? -
törölt tag
Véletlenül elhajlott a töltő kábelének a vége. Gondot okozhat a tabon, ha a telóm samsung töltőjével töltöm? Vagy esetleg szerezzek be egy másik kábelt a töltőfejhez?
-
Shandor
csendes tag
Üdv!
Nemrég vettem egy Nexus 7-et. Az a gondom, hogy nem tudom hozzákapcsolni USB kábelen keresztül a számítógéphez. Mi a baj? Már mindent próbáltam. Azt olvastam kell egy illesztőprogram. Le is töltöttem az asus oldaláról, de nem tudok vele mit kezdeni.
Mit csináljak? -
-
agyhalal
aktív tag
Szia!
Hasonló eset
"Tisztelt Ügyfelünk!Az Ön készüléke esetében (a kijelző és az azt védő előlap csak egyben cserélhető, ezért ) a javítás átlagos költsége körülbelül 150-210 euróra tehető. Ebben a már említett (szállítási és bevizsgálási) díjak szerepelnek, de ha más belső alkatrész is sérült, akkor az tovább növeli ezt az árat."
-
törölt tag
válasz
sto1911 #14752 üzenetére
XDA-n valahol el lett magyarázva, de ott valami olyasmit írtak 4.1.2 és fölötte már javítva van. Máshol olyat írtak, hogy nem jó, hogy a data partició discard-dal van megoldva, de ezt nem értem, mert más eszközön sem veszem észre, hogy X időközönként egy fstrim scriptet lefuttatna, gondolom más eszközön is discard-dal oldották meg, akkor meg nem lehet belőle baj..
-
kisg
tag
Sziasztok,
Betört a kijelzőm...
Tudja valaki hogy mennyibe kerül a javítás a hivatalos szervízben. Mert ugyebár nem garanciális hiba.
Felvettem a kapcsolatot az ASUS-szal, annyi jött vissza hogy a szervízbe küldés díját (33EUR) és a bevizsgálás díját (22EUR) ki kell fizetni és ezután mondják meg a kijelző csere árát.
Köszi!
-
assemble
addikt
válasz
sto1911 #14752 üzenetére
3 giga az mar inkabb ilyen biztonsagi mennyiseg ami felett biztosan nem lassul, de regebben valoban volt egy ilyen belassulos hiba ha keves tarhelyed (jellemzoen inkabb talan 1 giga vagy alatta) maradt, asszem a NAND chipre volt visszavezetheto. Azota ezt javitottak frissebb szoftverekben, de valamennyi szabad helyet attol meg mindenkepp celszeru hagyni sztem, artani nem art.
-
törölt tag
-
mathaus=)
senior tag
Van valami hátránya a refurbished verzionak?
-
belajkl
tag
Ok köszi
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
belajkl #14744 üzenetére
Én nem játszom, de itt megnézheted a méreteket: https://play.google.com/store
-
assemble
addikt
válasz
leslieke #14743 üzenetére
+ erdemes egy par gigat uresen hagyni a lassulasok elkerulese vegett (sokak szerint 3 gigat), igy effektive ~10 giga marad csak.
(egyebkent nem csak a rendszer foglalja el a maradek helyet, ~1.1 gigaval kevesebb van a giga-gibi konverzio miatt is, igy a rendszer kb 1.6 gigat foglal le osszesen)belajkl: ezek mind tobb, mint 1 gigas jatekok (egyenkent), nemelyik kozel 2 is megvan. Szoval ha ilyesmikben utazol, es tobbet akarsz tartani egyszerre rajta, mindenkepp 32 gigasat javasolnek.
-
belajkl
tag
Sziasztok!
Szerintetek ha játékra használnám a nexust akkor a 16gb-ost vegyem vagy érdemes 12k-t rádobni a 32gb-osért.
-
DuDieHUN
aktív tag
ZTE MF100-es USB 3G stick-et lehet használni Nexus 7-el, OTG kábelem van hozzá, mire van még szükség?
-
dog15
csendes tag
válasz
barnam_ #14734 üzenetére
ez tuti? mert eddig csak olyan készülékeim voltak amiket külön le kellet választani, mert féltem h nem lehet és majd ez miatt megy tönkre... és akkor simán ki is huzhatom mikor pll valamit ráraktam... mert eddig úgy csináltam h megvártam mig a számító gép kikapcsolt és csak utána, de ha úgy van ahogy mondod akkor köszönöm a választ helló
-
maxim01
aktív tag
Van valami bevált alkalmazás a hangerő növeléséhez?
-
dog15
csendes tag
Sziasztok vettem egy nexus 7-et 4.2.1 android van rajta alapból, és aszt szeretném megkérdeni h olyan gondom akadt vele hogy csatlakoztatom a számítógéphez ( windos 7 64 bit) és mindent tudok oda vissza másolni csak leválasztani a gépet nem tudom, úgy mint bármely másik eszközt, mi lehet a gond? a windos update automatikusan leszedte a dolgokat ami kell hozzá de kiírta h a h nem tudta rendesen feltenni és az illesztő program nincs fent, lehet h az a baja? mert kerestem a neten de sehol nem találtam hozzá, és a tálcán meg nem jelenik meg hogy eszköz leválasztása a saját gépben pedig média eszközként jelenik meg....
valami ötlet nagyon megköszönném, nem szeretném ha ez miatt menne tönkre, ha valaki tud részletes leírást adni h mit tegye akkor ha tud ide írjon vagy a dog15@citromail.hu e-mail címre....előre is köszönöm
Helló! -
barnam_
nagyúr
válasz
s3nsitivity #14731 üzenetére
Ha van garancia rá, akkor megéri szerintem. Bár 50e-ért van 8GB refurb.
-
s3nsitivity
addikt
Sziasztok, nagyon filózok most egy N7-en.
Használtan megéri venni vagy nem annyival olcsóbb, hogy megérie?
Valamint pro, kontrákat tudtok mondani?
Köszöntem. -
Grind
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy Nexus 7em és főzött rom van rajta és szeretném vissza rakni a gyárit, ezt hogy tudnám megcsinálni? Hol találom a gyári romokat hozzá?
-
Receptor
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap megtörtént velem, amitől azt hiszem mindenki fél a topikban.
Ügyetlenségem és a tok műanyagának elfáradása következtében kb 1méterről kemény kőre esett és ripityára tört az üveg a táblagépen.Ami működik: A kijelző illetve maga a táblagép teljesen okés.
Ami nem: Az érintéseket egyáltalán nem érzékeli, valamint a Corning Glass eltört. képek: [link]
[link2]A táblagép még garis, bár azt gondolom ez nem fog számítani.
Azért fordulok hozzátok, hogy milyen lehetőségeim vannak a javítás terén, illetve melyik cégnél érdemes a javítást elvégezni.Előre is köszönöm mindenkinek aki válaszol/elolvasta.
-
assemble
addikt
válasz
Aethel #14718 üzenetére
+halisa:
Onnan rendeltem amit linkeltem, csak ugye mar vege egy ideje ennek a kickstarternek.
Asszem innen lehet majd megrendelni siman, de gondolom csak az utan h a kickstarter-eseknek kiszallitottak, ami a legutobbi hirek szerint augusztus elejen varhato.
Amugy valszeg semmi extra amit egy sima OTG kabellel + USB-s olvasoval ne lehetne megoldani, csak igy egyben, ilyen kompakt meretben eleg praktikusnak nez ki. Meg elvileg (kickstarteren legalabb is) kuldenek egy USB-to-MicroUSB adaptert is h pl PC-hez is lehessen hasznalni -
aTom_DJ
tag
válasz
Aethel #14718 üzenetére
"Egyik ismerősöm most vett egy MyAudio 808-at 40.000-ért..."
Csak azért mondom, hátha valaki más is innen a fórumról kint él UK-ben. Átszámolva kb pont ugyanennyiért vettem Nexus 7 Refurbished 16Gb-ot(Ł119). TESCO outlet 12 hó garanciával. Teljesen hibátalan tartozékok, doboz.
-
Aethel
aktív tag
válasz
assemble #14716 üzenetére
TripleB: Irigyellek, nekem a 16-ból alig szabad 1 giga, azért is folyton harcolok kétnaponta hogy mit töröljek le hogy ne legyen fullon. Sokat játszom rajta, mondhatni elsősorban kézi konzolnak használom szegénykét
Másodsorban pedig az a ~13 giga nem valami sok ha az ember kicsit is jobb minőségű sorozatot-filmet akar magával cipelni legalább egy hétre..(játékok mellett meg pláne) Mikor vettem sajnos nem volt még elérhető a 32 gigás változat reális áron.
assemble: Egyszer rendeltem hozzá egy mini kártyaolvasót (OTG-n lógot ami elég ronda volt) de azon kívül hogy két napot ment max., kinyírta a 32 gigás mSD-t is. Amit linkeltél viszont tetszik! Hozzá lehet még valahogy jutni? Kickstarteren így elsőre nem láttam ilyesmi tájékoztatót
Azzal teljes mértékben egyet értek hogy messze a legjobb tablet ebben az árkategóriában. Nagyon meg vagyok vele elégedve, ezt a kis apróságot leszámítva. Egyik ismerősöm most vett egy MyAudio 808-at 40.000-ért de az mellett valami 100k-s premium cuccnak tűnik a kis N7-es. -
godzsy2
senior tag
Tulajdonképp' a célom elértem a bejegyzésemmel.
Megnyugtattatok, hogy mégsem volt olyan rossz választás a Nexus. Procikban nem vagyok otthon, úgyhogy az pozitívum, hogy a Nexusban jobb van.
-
assemble
addikt
válasz
Aethel #14712 üzenetére
Egyik Nexus-on sincs SD bovithetoseg (a legelso telefont kiveve: N1).
Lehetne mondani, amit Aggregátor irt, hogy siman pofatlan uzletpolitika miatt amit masok is csinalnak, h a nagyobb tarhelyeset vedd dragabban, de ez az elmelet elegge megbukik ott, hogy nem is arultak anno 16-osnal nagyobb modellt, amikor pedig bejott a 32-es, a 16-os aranak a helyere jott be, igy effektive soha nem is volt 50 dollarnal nagyobb kulonbseg egy nagyobb tarhelyu valtozatnal a legolcsobbhoz kepest, soha nem is tudott senki ha akart sem lenyegesen dragabban nagyobb tarhelyu verziot venni.
Szoval a valodi ok valszeg inkabb ott keresendo amit cukrosleves irt, valami hivatalos fele magyarazatban pedig mintha olyat olvastam volna meg, hogy ez altal is egyszerubb/konnyebben hasznalhato lesz az eszkoz, egy nagy kozos tarhely van csak igy nem zavarodik ossze a hulye felhasznaloSzemely szerint amugy nekem is b@ssza a csorom kicsit, de ez egy olyan dolog amit meg siman lenyelek tekintve hogy ezzel a hianyossagaval egyutt is messze a legjobb cucc a kategoriajaban. Berendeltem egy ilyet hozza anno, 1 honap mulva hozzak, aztan csokolom.
-
TomPack
őstag
válasz
barnam_ #14713 üzenetére
A másik ok szerintem meg az, hogy egy stabilitási problémával kevesebb, ami egy referencia eszköznél igenis számít.
Rengeteg a rossz minőségű memóriakártya, ami csak problémát szülhet, pl. a rátelepített alkalmazások lassabban futnak, vagy akár a rendszert is megakaszthatják. -
Aethel
aktív tag
Nekem egyedül az SD bővíthetőség fáj ebben a TAB-ban.. Nem lehet tudni mi oka lehet annak hogy kihagyták, illetve kihagyják az újabb verzióból is?
-
godzsy2
senior tag
Most fog kijönni az ASUS MeMO Pad HD 7, amiben 8gigával több háttértár, SD bővíthetőség és 5 Mpixeles hátlapi kamera lesz, ugyan annyiért, mint a Nexus 7 refurbished verzió. Ha 3 héttel hamarabb jelentik be, akkor most nem vetne szét az ideg. Gondolom ugyanazokból a cuccokból áll a két készülék.
-
törölt tag
válasz
#76144018 #14649 üzenetére
Erre valaki?
Más: A hátlapon a hangszóró alatt volt egy (illetve 2, egymásra ragasztva) matrica, az egyiken semmi érdekes nem volt, a másikon volt egy sn szám (d10...), mivel már zavart, hogy jött fel a sarka így leszedtem. Ha esetleg gariztatni kell majd valamikor, szükség lehet erre? Rátettem a garanciajegy hátuljára így ha kell vissza tudom tenni (úgy ahogy..) Vagy elég a bootloaderben és beállításokban lévő sorozatszám? (015..)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciagépet az Asus gyártja, a készülék Tegra 3 lapkakészlettel, IPS kijelzővel és Jelly Beannel érkezik.
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst ajándék tok és fólia
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A7 Lite 3/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest