Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechArtist
aktív tag
Hali!
Erősen a pakliban van egy ilyen telónak a beszerzése, szóval lenne róla pár kérdésem, amikre egy gyors keresés után nem találtam választ itt a topikban:
1. Wifi jelvétele milyen? (Gyenge/átlagos/erős?)
2. LG-kre jellemző enyhén sárgás színek erre is jellemzőek?
3. Backlight mennyire zavaró?
4. A tesztben is megemlíti Kind, hogy fakók a színek, (nem ezzel a szóval) és itt is előjött többször is, mihez képest fakók? Egy nem amoledes kijelzőhöz képest is fakóbbak?
5. Nagyon tepsi?Jó, tudom, egyénileg változó, hogy kinek mi, de pl. aki 4 - 4,3 colosról váltott, az leírhatná, hogy mennyire volt vészes megszokni ezt a méretet. Köszi.
-
slice14
veterán
Ez az Extension chrome plugin mennyire megbízható? Mert a mocsok bekéri a email cimem / jelszavam.
Vagy valaki már letöltötte az apk-t?
-
miller79
tag
Azert koszi! Mar par alkalmazast kilottem es toroltem! Volt letoltve egy Lamp nevezetu elemlampa alkalmazas, na az tuti szetkuldott mindent, mert a problemak 90%-a megszunt. De a tarcsazoba ha belepek ott meg mindig lassu! A hivas inditasa es hohy ez megjelenjen a kepernyon kb. 2mp.... Lehet en vagyok tulerzekeny, de ez sok.
-
kárátékutyá
őstag
válasz
Parallaxis #29980 üzenetére
Van alapja amiket írsz, azonban csendben jegyezném meg, hogy a 8.0-ás frissítés galyra tette az itthoni iPadeket (iPad4, iPAD2, iPAD mini). Mérgembe minitől meg is szabadultam. 8.1.1 tette használhatóvá őket, de az iPAD2 továbbra is laggol...nem kicsit. iPAD4 pedig nincs annyira stabil és gyors mint a 7.1.2 alatt. És ugye itt nincs párdon ha egyszer frissítettél....
-
Uzi74
senior tag
válasz
2012 vagy 2013-as nexus 7-el volt gáz a lollipop? 2012-es nexuson nekem is felajánlotta, de nem mertem frissíteni...
-
_t0Mi_
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos a Lollipop óta nekem is eldobálja a hálózatot a telefon. Találtatok már erre valami megoldást? Köszi!
-
Nite
őstag
ertem!
tovabbra is fennall, hogy akkor ha en nem akarom egy szolgaltatoi SIM-en tarolni az adataimat akkor nem fizethetek mobillal mert ez magyarorszag? vagy orbanisztan es mindenbol 2x-3x kell profitalni a nagyoknak?
es meg mindig ott a gsm modul nelkuli nfc-s eszkozok kerdese!
valoszinusitem, hogy amikor ezt jobb helyeken kitalaltak nem is kerult szoba hogy SIM kartya kellene hozza
-
toscana
csendes tag
Jön a frissítés !
-
Nite
őstag
azert megiscsak egy SIM kartyarol beszelunk... amit raadasul a szolgaltato bocsajt ki!
gusztustalan dolog, es ketlem, hogy a nexus 5 nem tudna ugyanazt, ha nem jobban nyujtani! nyilvan a megvalositas teljesen mas, ehhez nem is ertek, de itt most nem is ez a lenyeg!
de konyorgom, ha en veszek egy wifi only nfc tabletet? akkor hadd fizessek mar vele...
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
lord.lakli #29975 üzenetére
az kicsit más, ott egy "adó-vevő" kapcsolat van, mindkét félnek reagálnia kell, viszont a bankkártyádba nincs sok akkumulátor, ott csak egy kiolvasás történik amihez a terminál biztosít áramot és ha állandó a kapcsolat (fizikailag) a sim és a telóban lévő nfc egység között akkor elvileg működhet kikapcsolt állapotban, azért mondom h elvileg, mert nem tudom milyen "megkötéseket" alkalmaznak majd a szólgáltatók a simben lévő adatok kiolvasására
-
bigrock
addikt
válasz
Biztos valamit rosszul csinálok, de nekem teljesen jó az N5+Lollipopó kombó.
-
norbi198255
csendes tag
Van 2 inbox meghivóm akinek még nincs!
-
Parallaxis
addikt
válasz
Szelley #29966 üzenetére
Amit leirtam abbol egyertelmuen kiderul, hogy az alma direkt rontja szoftveresen a felhasznaloi elmenyt, hogy vegyunk uj telefont. Ez droid (legalabbis nexus) eseteben nem mondhato el.
Ez az elmélet, a gyakorlat meg más.
Igaz nekem csak tablet fronton van közvetlen tapasztalatom, de az iPad 3 teljesen jól elvan az iOS8.1-el, a Nexus 7 meg nagyjából használhatatlan a Lollipop-pal (a hétvégén rakom vissza rá a KitKat-et, mert azzal teljesen jól használható volt).Btw. van hogy nekem is keresni kell az ios-ben percekig, ha egy olyan dolgot akarok beallitani ami androidon teljesen mashol van.
Ez nem jelent semmit, csak azt, hogy megszoktál egy rendszert és annak a logikáját próbálod ráhúzni egy teljesen másik rendszerre. Én párhuzamosan használom mindkét rendszert és az iOS lényegesen logikusabban van felépítve szerintem (de ezen nem fogunk összeveszni
).
Elteved a menuben, megnyomja az 1 talalhato gombot es kezdheti elolrol a dolgot
Mert ugye a szoftveres vissza gombot nem látja... Ja Nexuson is szoftveresek a gombok, akkor ott semmit sem talál?
-
arni1
aktív tag
-
válasz
lord.lakli #29971 üzenetére
Máshol is olvastam, hogy működik kikapcsolt készülékkel is (azért, mert az android nem fut, még lehet, hogy bizonyos alkatrészek kapnak áramot a készülék kikapcsolt állapotában). Persze ki kéne próbálni, én ezt megerősíteni nem tudom.
-
palesz53
senior tag
ezért lett tegnap levéve a mobiltárca átmenetileg...
az ipon-t tényleg lehagytam tegnap a gyári garis n5-öt értékesítők listájáról, sorry! és van is nekik fekete! pedig rendszeres vásárlójuk vagyok...
-
lord.lakli
őstag
Mert a google-nak az adott ország törvényeinek meg kell felelnie, bankokkal, egyéb kacat pénzéhes cégekkel szerződést kell kötnie és mi ehhez még nem vagyunk elég nagy ország.
(#29950) Y4hOO: azért kikapcsolt készülékkel nem megy ám sem a SIM, sem az NFC. Így nehéz lesz fizetni.
-
nzolo76
tag
Olyannal találkoztatok, hogy a kontakthoz beállított kép akkor jelenik meg, ha én hívom, ha ő hív akkor nem jeleníti meg a képet. Ez mitől lehet?
-
arni1
aktív tag
válasz
bucsupeti #29695 üzenetére
Na ugy tettem ah mondtad, minden gyari nem rootolt, uh ah a gugli megalmodta.
Eszreveteleim:
- a ram kezelesnek tenyleg jot tett, hibatlan a dolog.
- masfel ora kijelzo utan csak mobilnet(3g) 50%-ra merult amihez nem fuznek kommentet..
-A mobilnetemet dobalja, vagy ha irja h van akkor sem mindig tokeletes.Alkalmazas semmi plusz nincs rajta, csak bongeszesre hasznalom illetve telefonalasra. Otthon wifi utcan mobilnet.
Tovabba felmerul bennem a kerdes, h keves hasznalat mellett, 10-15%-os fenyeron gps nelkul szinte csak a kotelezo dolgok futnak, hogy a turoba nem bir ki egy napot a telefon?! Mi.lenne ha minden tudasat bevetnem ne adj isten max fenyeron hasznalnam? Birna 10 percet?
Mert rendben van h el vagyunk ajulva a 4ora+ kijelzoidotol,de ugy se fenyero semmi extra dolog.
Lehet erre a valasz h van mas opcio meg vegyek powerbankot meg sok mas, de en nem igy gondolom ha megveszek egy termeket, amitol nem ezt varom.
Elnezest a hosszu posztert.
-
Szelley
senior tag
válasz
Parallaxis #29964 üzenetére
Amit leirtam abbol egyertelmuen kiderul, hogy az alma direkt rontja szoftveresen a felhasznaloi elmenyt, hogy vegyunk uj telefont. Ez droid (legalabbis nexus) eseteben nem mondhato el.
Btw. van hogy nekem is keresni kell az ios-ben percekig, ha egy olyan dolgot akarok beallitani ami androidon teljesen mashol van. Ettol fuggetlenul a technikai analfabetaknak nyugodt szivvel ajanlom inkabb az ios rendszert mint a droidot, hisz az a buta amerikaiaknak keszult. Elteved a menuben, megnyomja az 1 talalhato gombot es kezdheti elolrol a dolgot -
slice14
veterán
Van 3 inbox meghívóm.!!!
-
Parallaxis
addikt
válasz
Szelley #29963 üzenetére
Panasz helyett ajánlott inkább egy szerviz megkeresése, mert amit leírtál abból egyértelmű, hogy hibás a készülék.
Na bumm, mit vegyünk...vettünk egy iphone5c-t. Bárhol eltéved a menübe
5 éves unokahúgom gond nélkül elkezeli az iPhone 5s-t és inkább azt kéri el, mint az én Note-omat
Ha anyukád "eltéved" az iOS-ben, akkor mit csinálna Androidon?
-
Szelley
senior tag
válasz
deakferenc75 #29858 üzenetére
Az almától megkapod a stabilitást...?! No offense de barátnőm iphone4-e, egy dolog hogy laggol, de random kikapcsolgat, gps sose talál helyet, egyik pillanatban még 100% az akkutöltöttség, másik pillanatban már csak 60% (hiába volt akksicsere). Ezzel szemben a vele egyidős GalaxyS1 még mai napig használható. Barátnőm i4-e ios6-al volt utoljára használható, utána ios7-el direkt lett elcseszve az egész telefon.
Másik oldalról megközelítve a dolgot, édesanyám is mindenféleképpen "okostelefont" akart. Na bumm, mit vegyünk...vettünk egy iphone5c-t. Bárhol eltéved a menübe, 1 darab gomb van rajta, azt megnyomja és kezdheti elölről az egészet. -
slice14
veterán
Valaki nem mentette le véletlenül a Mobiltárca appot, mielőtt eltávolították volna play-ről?
-
Fkris
őstag
Messenger miért csak 60 karaktert enged sms ben?
Szerk.:
Mi ez a fenti paypal os telefonos NFCs fizetés srácok? Valami új funkciót tervez a paypal? Üdvözlendő! -
Y4hOO
csendes tag
még egy leírás a google walletról és a secure elementről:
http://www.gmarwaha.com/blog/2014/10/02/apple-pay-vs-google-wallet-the-secure-element/
mint itt is írja, nem szükséges, de a legbiztonságosabb módja jelenleg a dolgoknak, meg én jobb szeretném a sim kártyámon tudni a kártya adataim mint a google cloudjában, személy szerint az utóbbi időben már elhatárolódom a google szolgáltatásaitól személyes emailek kivételével (megszokás, még gmail closed betas voltam)
edit: illetve mint a fenti linkből kiderül, itt maga a google wallet kezeli le az egész NFC kommunikációt, sim kártya esetben az NFC chip közvetlen a sim kártyával kommunikál, így elég a sim kártyán levő szoftver frissítése új featurek hozzáadásához, míg egy univerzális szoftveres esetben több platform kódját is frissíteni kell, ami meg nyílván hibalehetőségre ad okot meg alapból sem annyira biztonságos
-
Y4hOO
csendes tag
ha a sim kártya tárolja az adatokat, akkor akár kikapcsolt készülékkel is tudsz fizetni. illetve extra biztonság, mert elszeparáltan van tárolva és nem a készüléken, így hordozhatóbb, meg azért csak nem cloudban tárolod a bankkártya adataidat. továbbá google wallet hackeléssel érhető el max a világ ezen oldalán. illetve ez a megoldás multiplatform, a tényleges fizetéshez a telefonodnak nem sok köze van már, az app csak a sim kártya beprogramozására van (ez gondolom azért jó, mert ugye pl visa-nak is más a rendszere, mastercardnak is, így elvileg nem kell 2-3-4x megírni ugyanazt a kódot a különböző platformokon való fizetéshez kártya kibocsátónként)
edit: apple pay esetében is van egy extra chip, itt a sim kártya ugyanezt a célt szolgálja, ez a secure element:
http://www.gmarwaha.com/blog/2014/09/01/mobile-payments-what-is-a-secure-element
google wallet esetében ugyebár ez legjobb esetben is szoftveres
-
Nite
őstag
válasz
lord.lakli #29948 üzenetére
az uzletpolitikai reszet en ertem, de ha egyszer nincs hozza szukseg SIM kartyara?
na van egy OTP-s fiokvezeto ismerosom, utanajarok ennek!
de amugy ha tudnek telepiteni google wallet-et ki is probalnam
miert is nem erheto el playen?
-
Nite
őstag
egyebkent a mar meglevo paypass-es POS terminalok ugyan honnan tudjak, hogy nem bankkartyat, hanem telefont tartottam oda hozza?
elvegre csak bankkartya adatokat tovabbit az NFC...
de meg ha tudna is, az honnan tudna, hogy az adatok egy SIM kartyarol jonnek, nem a telefon memoriajabol?
-
Nite
őstag
na most talaltam:
Ha a mobiltelefonunk NFC képes, és a megfelelő alkalmazást telepítjük mobilkészülékünkre, majd szerződünk egy erre alkalmas bankkal, úgy a PayPass, illetve payWave bankkártyát szoftveresen a mobiltelefonunkra, a levegőn át bocsátja ki a bank. Az NFC képes készülék így válik alkalmassá mobilfizetésre belföldön és külföldön egyaránt és érintésmentes fizetésre pontosan úgy használható, mint egy fizikai PayPass vagy payWave bankkártya.
-
Nem, a telefon NFC-jét használja, a SIM egy ún. secure (biztonságos) SIM.
(#29936) Nite: speciális SIM kell (secure SIM), ami tárolja a bankkártyád adatait is. A SIM nélkül nem működik a fizetés, app nem is kell hozzá. A mostani app is csak arra kell, hogy az adatokat felvigye a SIM-be, aztán akár le is lehet törölni. Szóval kell hozzá a mobilszolgáltató.
-
Nite
őstag
hadd kerdezzem mar meg igy laikusan, hogy ugyan mi a feszkes fene koze van a mobiltelefon szolgaltatoknak a mobiltarcas fizeteshez?
virtualis bankkartyat a bank bocsajt ki, annak az adatait pedig a telefonomba irom be, ha akarom, az nfc mukodesehez pedig semmi szukseg sim kartyara
mekkorat tevedek?
-
zolka95
őstag
Egyébként az inbox le fogja váltani a gmailt?
Mert az app felajánlotta, hogy a ne a gmail küldje az értesítéseket, hanem az inbox. El is fogadtam -
bucsupeti
senior tag
válasz
miller79 #29923 üzenetére
csinálnál egy képet a futó alkalmazásaidról (Beállítások/Alkalmazások/Futó)?
Érdekelne még hogy mit tapasztalsz ha Vendég felhasználóra váltasz? Ott is lassú a tárcsázó? Jó lenne ha ezt is kipróbálnád. (Beállítások/Felhasználók/Vendég) Ezután vissza lehet lépni a normál felhasználóhoz.
-
gulb
senior tag
Ugy tudom,hogy a sim amire cserelni kell a kartyad az lesz nfc-es es abba van letarolva a kartyas adat...tehat nem a telefonba levo nfc funkciot hasznaljak...de lehet tevedek reg olvastam mar a mobiltarcarol...soha nem ertem miert kell feltalalni a kereket ujra meg ujra.. A google wallet reg megvolt es mukodott mar mikor ezzel itt elkezdtek mahinalani..
-
-
Y4hOO
csendes tag
valakinek van apk-ja a mobiltárcához? gplayről leszedték
-
bucsupeti
senior tag
-
miller79
tag
Halihó! Másnál is lassult a telefon az 5.0-tol? Nekem katasztrófa! Az elemlámpa nem kapcsol le csak 5mp múlva. Netezésnél ha kilépek a körrel újra pakolja az ikonokat. Ez egy Nexus 5 16GB... Mitől lehet?
-
SteveJobs
őstag
Sziasztok! Van valakinek eladó nexus 5?
-
slice14
veterán
B@meg... Itt olvasom a fórumot, zene a fülembe és túl mentem a villamossal.
-
Sajtqukac
tag
válasz
lord.lakli #29904 üzenetére
Most nézem nekem is el tűnt. Csak nem le szedték?
-
Új hozzászólás Aktív témák
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 1 / 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nők, nőügyek (18+)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest