Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
qnadam #37875 üzenetére
Jujj, ne is mondd. Idén nyáron lett 25 éve, hogy úgy 1500db régebbi fotót bescanneljek. Az első 3 évben legalább (nem fotó adagolós csak sima) scannerem volt hozzá, ma már az sincs.
Cserébe ma már nem okozna szinte leküzdhetetlen akadályt a tárolása, még 5-10MB-os JPG-kben sem. Ugyanis akkoriban még 2GB, majd később 2×20GB HDD-m volt, és különösen a 2GB idejében egy 1-2MB-os kép halom is komoly fejtörést tudott okozni. Pláne, hogy erre a 2GB-ra még játéknak, zenének, és sok másnak is el kellett férnie.
Ma a telefonomban 4× ennyi RAM van, a VGA-mon meg 6× annyi, és hol van még a rendszer memória... -
totron
addikt
válasz
KROK640 #37892 üzenetére
Az az 1.5 már nem jön vissza. Nosztalgiagépet még csak-csak összerak az ember, korabeli szoftverekkel, fejben az emlékekkel megtámogatva, de egy komplett internetes korszakot hogyan lehet emulálni? Az a pár archív oldal nem fedi le az élményt. Bár páran lementették floppy-ra az internetet anno, szóval nem reménytelen. #leleményesség
-
KROK640
nagyúr
"Internet kezdetén is jellemzőbb volt, hogy kis képek voltak, és kattintásra lett nagy
" - így van. És mennyivel jobb volt, mint nagyon sok esetben ma : Rákattintasz a kis képre, és akkor megnyit valami külső oldalt - szigorúan új ablakban - ahol ismét kicsiben fogod látni, de legalább betöltöttünk egy új ablakot és egy külső oldalt. Ezután ha a képre kattintasz akkor vagy új ablakban - vagy ha szerencséd van, akkor már nem - már tényleg meg is nézheted a képet nagyban.
Én erősen visszasírom azért a web "1.5"-öt (tudom, hogy ilyen nincs --- mondjuk úgy a 2007-2008 előtti és a körüli időket). -
KROK640
nagyúr
válasz
F.E.K.. #37862 üzenetére
De ugyanez osztálytalálkozók.
Anno anyámnak kellett VHS-en a felvétel a mittudomén hanyadik osztály talijáról. Egyetlen egyszer meg lett nézve VHSről, akkor is valami régi osztálytárssal aki lemaradt róla, majd ment a lelkesedés, hogy digitalizáljam át CD-re és hűűű, mennyiszer meglesz néve. Megcsináltam, és soha nem játszódott le többéÉs igen, egy esküvői videó is több órás, miközben kb a legszűkebb résztvevőknek érdekes kb, nekik is évente 3 év múlva egyszer, mikor kellően elhalványult, de még nem felejtették el, hogy ilyen is volt.
-
Lenry
félisten
válasz
E.Kaufmann #37885 üzenetére
969 Ft
hogy mi? -
KROK640
nagyúr
Nagyon röviden és tömören : Sajnos ma már a hozzá nem értő tömegek kiszolgálása a prioritás, nem pedig azon hozzáértőké, akik hátán az ipar 30 évig felfelé ívelt. Még ezzel sem lenne alapvetően baj, ha a régiekről nem feledkeznének meg, de sajnos nem ez az irány.
Rengeteg olyan igénnyel találkozok ma is, hogy nem kell RGB, meg ilyen olyan nagyobb házat akarna stb, de a piacon alig van erre megoldás, és ha van is, legtöbbször valami szándékosan fapados megoldás, hogy legközelebb inkább a fősodorból válasszon az ember. Na ezért sem eladó ma már a gépházam.
Ennél már talán csak az a szomorúbb, hogy és mindez nagy energiákkal megvan magyarázva, hogy miért jó, hogy a hozzá nem értő miért van egy kompromisszumos és drága irányba terelve, miközben a (mostanra réteg igénnyé degradált) eredeti igények nemigazán vannak kiszolgálva.(Az ilyen open houseokon meg totál elcsodálkozok, hogy van aki ad értük pénzt ... Régen nekem is vagy 1 évig egy alaplapos dobozon volt az alaplapom, és az egész gép szétpakolva futott a földön. Mert a gépház nem adott több FPS-t, meg a OC-nak is jót tett, csak aztán rájöttem, hogy a por és egyéb külső hatások miatt nem érdemes napira így használni egy gépet).
-
KROK640
nagyúr
válasz
totron #37849 üzenetére
"hogymiszerint ha nem mész sehova, akkor neked bizony ne is legyen laptopod. Dehogyisne. Ahogy közelítjük a ketreclakások állapotá" - Alapvetőleg fölösleges felárnak és kompromisszumnak tartom, hogy laptopot vegyen az ember asztali gép helyett, ha nem utazik sűrűn. Írom mindezt úgy, hogy évente több alkalommal megyek Ausztriába és Németországba. De az esetek javarészében elég a telefon, illetve ha nagyon kell, akkor valami olcsó laptop, ami nyilván nem egy főgép, hanem max lightos tartalomfogyasztás, excell, és word szinten működik.
A ketreclakásokhoz meg bár közelítünk, az ingatlan piacot látva, szerencsére elég messze vagyunk még tőle, (különösen én a 164nm-es lakóteremmel) így aztán eme érv mentén a mai átlag magyarnál megint csak nem látom igazoltnak a dolgot. (konkrétan 1-2 olyan ismerősöm van aki 35nm-en él, de az átlag 80 vagy afelett).
-
E.Kaufmann
veterán
Ezzel lehet főzni a jóféle ízesített hűtőpasztákat a'la Bacsis?
[link]ahenobarbus: úgy rémlett, annak is van lokális változata...
-
ahenobarbus
tag
válasz
E.Kaufmann #37883 üzenetére
Spiceworks felhős, a NIS miatt nem működő megoldás nekünk...
Elfelejtettem mondani, helyben futó megoldás kell. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
ahenobarbus #37882 üzenetére
Régen a LanSweeper 100 eszközig ingyenes volt, de manaság már nem úgy tűnik. Spiceworks?
-
ahenobarbus
tag
üdv,
Egy kis ontopic.
Ötletek kellenének egy összekötött géppark nyilvántartásra és hiba bejelentő rendszerre.
Egyelőre van egy ocs-ng, a gépparknak, de jó lenne egy okosabb ami például feltérképezi a hálón csüngő nyomtatókat is. User gépek Windows 10, és van AD is mellé.
Szeretnénk egy ticket rendszert is, ami usereket az AD-ből, eszközöket a nyilvántartásból venné.
Erre a feladatra várok javaslatokat ingyenes megoldásokra, mindegy linux vagy windows alapon.
Természetesen "ingyen kellene, de tegnapra". Esetleg ötlet melyik topikba tegyem még fel a kérdést?
Köszönöm.uff, ocs.
-
-
-
válasz
E.Kaufmann #37877 üzenetére
hátha az unokáknak több eszük lesz: a zusából jött a cucc, kibontom, táp összedug, pukkanás, csend, sötétség. eszembe nem jutott volna, hogy nem 100-240 voltos tápja van
szerencsére a másik szkennerem tápjával hibátlanul megy.
-
válasz
F.E.K.. #37862 üzenetére
ha nekem lenne, nem kérnék videót róla. de tőlem azért kérjenek csak bátran
most vágok egyet, 8 perc hosszú lesz a film, azt talán egynél többször meg fogják nézni. meg odaadom mellé egészben nyitótáncot a szertartást, de az inkább csak hogy legyen meg, nem végig broadcast minőség (amit mondtam is a megrendelőnek az elején, neki így oké). -
-
BiP
nagyúr
válasz
F.E.K.. #37862 üzenetére
Nekünk ezért nem is volt videósunk.
(egyik technikai vénájú unokatesó bevállalta, hogy csinál videót, pont a szertartás legjobb részéről maradt le, úgyhogy pont annyit ért, amennyit fizettünk érte)
A fotós csinált egy 4 perces videómontázst a képekből, azzal pont nézhetővé téve a témát, nem kell 1000képes albumot végigpörgetni. Ezt pár évente elérzékenyülve megnézzük.
Mi meg nyomtattattunk a kivonatolt képekből egy polcról könnyen előkapható, lapozható fotókönyvet a szülőknek. De ők meg nem veszik elő azt sem. Pont tegnap hoztuk el anyósoméktól. Észre se fogják venni, hogy nincs ott.
-
válasz
totron #37863 üzenetére
Nem csak forrasztópákás tartalom van, hanem gépekről rövid leírás képekkel, történeti összefoglaló, könyv leírás stb. Ezekhez nem kell technikai tudás. Mondjuk ahonnan megtalálta a kolléga, (blueSCSI) ott igen
Adat onnan van, hogy statisztikázom az oldalt kattintásra és csináltam A-B tesztet. Természetesen a személyes adatokat eldobom, ezért nem tudom, hogy kik kattintottak, de az átlag látható. Foglalkozási ártalom...
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Pikari #37859 üzenetére
Ó, hálózat...
Amikor az MS szerveres mutogatja, hogy telnettel ellenőzné az NTP szervert, de hát látod: nem megy, szóval hálózati hiba..
Vagy a másik MS szerveres az SQL szerver elérhetőségét akarja ellenőrizni udp-n telnettel...
Hát, ilyenkor azért picit magába roskad az ember...
-
-
totron
addikt
válasz
frescho #37855 üzenetére
Kérdés, hogy elesnél-e érdemi közönségtől. Aki pákát használt már is ily' buta? Meg biztos behorpad a téridő, ha látáson kívül esik a többi kép? Félre ne érts, a te oldalad, csak honnan van ilyen vastag visszajelzés, hogy a célközönség buta lenne egy manuál slide-hoz?
-
Pedig nem. Eredetileg thumbnail volt. Arra meg nem kattint rá és reklamál, hogy kicsik a képek. Van egy feltételezésem, hogy ezek jelentős része idősebb ember aki csak nosztalgiázik a C64-TVC vonal mentén.
hcl: Én is azért blogolok, hogy másnak és magamnak segítsek. Az utolsó Speccy javítás tipikus példája annak, hogy egy táphiba hogyan okozott egy másikat (Z80 meghalt). Ezt javítás közben kiszúrtam, de a csere alkatrész is rossz volt (kínai NOS) és emiatt javítgattam tovább szerencsétlen gépet teljesen fölöslegesen.
-
válasz
frescho #37855 üzenetére
Igen, elég fura, hogy a Google mire ugrik. Van is belőle gond. Amit én mondok, az egy másik probléma, hogy sok esetben lehet tudni, hogy van megoldás, csak senki nem írja le.
@Pikari : ". Pedig hogy verték magukat arra, hogy ők HÁTTERET tudnak cserélni a szervergépet használva az összes gépen! "
Azon röhögök, hogy az itteni helyen a WIndowsok távmanagelése AD-ben már lehetetlen, mert egyik cucc sem biztonságos, meg GDPR is keresztbe tesz.
"Esküvői felvételt nem fog kiírni 20 embernek dvd lemezekre, "
Mondjuk hülyeség is. Másképpen érdemes megoldani.
Az adatmentés, stb., meg nem feltételez nagy házat. Meg lehet azt oldani sokféleképpen -
Pikari
veterán
válasz
totron #37853 üzenetére
Én írok. Pl a rendszergazda állásokba benetworkingolták, beszopkodták magukat az activedirectory kattintgatós félinformatikus kóklerek tízszeres fizetésért, látványosan incselkedve és verve magukat, egymást maffiaszerűen felszopkodva. Aztán amikor 10 évvel ezelőtt byod, cloud, és inkoherens hálózatok lettek, csak bámultak a hotspotokra, routerekre, netmaszkokra mint szűzlány a nászéjszakán, kirúgták mindegyiket, és maradtak utánuk ötletszerűen falakra szerelt 30 dugós switchek, egymásba kaszkádolt 30 darab routerek, amik 30szorosan natolják egymást, végleges informatikai összeomlás szélén táncoló irodák. Pedig hogy verték magukat arra, hogy ők HÁTTERET tudnak cserélni a szervergépet használva az összes gépen! Te meg építheted újra nulláról, ezúttal úgy, hogy te már érted azt is, hogy mit jelent az ip cím.
Na konzumer szinten az 5.25 elvesztése ugyanez, csak ő a steamet indítja el le ügyesen, meg beírja a videó streaming oldal jelszavát. Esküvői felvételt nem fog kiírni 20 embernek dvd lemezekre, régi vinyóról adatot menteni nem fog, mert rackeket dugdosni nem fog, de neki profi a cucca, mert milyen szépen világít.
-
válasz
qnadam #37845 üzenetére
Nem kapcsolom. Az oka egyszerű: Reklamálnak, hogy nincs több kép. Nem látják a többi képet és eszükbe sem jut lapozni. Ugyanitt a thumbnailre kattintás is gondot okoz. Igen, az emberek ennyire buták és a kérdés, hogy melyik ujjamat harapjam meg
hcl: Értem, de más dologra meg nem kapja fel az algoritmus. Van ami egyedibb, mint az, hogy tudtam használni a forrasztópákát és a VS Code-ot.
bambano: Mi? Hol?
BiP: A baj pedig az, hogy a választék is eltűnik, még pénzért sem lehet venni olyat mailt szeretne az ember fia.
-
totron
addikt
Írsz példát saját területről való szakértői kiszorulásra?
Világ változása: ma már nincs fókuszban, akkoriban ~98 meg még nem volt, illetve akkor jött befele az mp3. Hülyeségnek tartottam eleinte, szubszubkulturális múló hóbortnak. Igazságtalan egy világ volt, mert kapcsolatokon állt vagy bukott az egész. Aztán az Audiogalaxy-val, DC++-szal már okés lett. Ma meg már minden van.
-
BiP
nagyúr
válasz
KROK640 #37847 üzenetére
1. amit hcl is mond, hogy nem volt választék. Nem jött még be a divat a PC világába, volt a nagy otromba ház meg a kevésbé otromba, de nagy ház. Választhattál.
2. Régen annak volt PC-je, akit valamennyire érdekelt a dolog, és többé-kevésbé funkcionálisan gondolkodott.
Ma meg már fűnek-fának lehet számítógépe, olyannak is, akit műszakilag egyáltalán nem érdekel, ill. olyanoknak is, akinek van némi igénye a kinézetre. Így hát válogat, a funkcionalitás meg nem az első szempont, csak a második, vagy sokadik.
Ráadásul a sz.gép ma már csak egy eszköz a sok közül. Nem a nappali központi eleme, nem prioritás.
Trendek. Ma a letisztultabb formavilág ill. lakberendezés a divat, így egy otromba nagy ház nem illik bele.Long story short, változott a világ, változtak az emberek, változtak a prioritások, változtak a gyártók is. Hiába nem akarjuk, hogy változzon a világ. És amíg régebben a PC világ nekünk "kedvezett", ma már a gyártók a laikus tömegigényeket akarják kielégíteni (mert abban van a pénz), a hozzáértők/témaszeretők meg kiszorulnak a saját területükről.
De mindenhol ez van, sajnos. -
-
totron
addikt
válasz
KROK640 #37847 üzenetére
Nincs műszaki WC, akarommondani véna, csak a PC aktuális kori hajtása (mini). Ez pont olyan, mint hogy a átlagember kereskedelmi rádiót hallgat és boldog vele. Ettől függetlenül zavaró a szintén átvett, szintén slágerérv, még ha szubkultúrán belül is, hogymiszerint ha nem mész sehova, akkor neked bizony ne is legyen laptopod. Dehogyisne. Ahogy közelítjük a ketreclakások állapotát egyre jobban megfele, úgy a 13" noti, de mégjobban a telefon lesz a praktikum. Persze ott sem fog találkozni érv és valóság, más lesz a gond.
-
KROK640
nagyúr
válasz
bambano #37839 üzenetére
Egy szóval sem mondtam, hogy Windowson, Linuxon vagy hol csinálnám. Azt írtam, csak ha a körülmények megkívánják. Eddig sosem kívánták meg (és nagyon remélem nem is fogják)
De attól, hogy egy gépben van SSD és HDD is vegyesen, nem is kell mindjárt RAIDbe kötni őket. Sőt, utoljára magamnak RAIDet 2003 tavaszán használtam. -
KROK640
nagyúr
Leírtam, hogy szerintem jobb volt még a házban volt az ODD.
"Meg ha csak kisebb fér el" - ez őrületbe tud kergetni. 20-25 éve a nagy ATX-es házak is mindenkinél elfértek, CRT monitorokkal együtt. Ma meg mindenféle durva kompromisszumot (szarabb hűtés, nuku bővíthetőség, sokkal magasabb ár) bevállalnak az emberek, mert megvannak őrülve, hogy "jajj mini pc".
Ezekszerint az elmúlt években jelentősen összébb mentek a lakások. Mondjuk mit várunk? Magyarország jobban teljesítNekem annál a laptopnál csak egy HDD csere volt, egy sokkal nagyobbra. Ennek ellenére sosem használtam a meghajtót, de ennek az volt az oka, hogy Cipruson egy darab CD/DVD-m sem volt, de mondjuk netem sem nagyon. Úgyhogy kb fix tartalommal futott a gép félévig.
-
válasz
frescho #37840 üzenetére
De amikor a Google megtalálja, és csak nálad van az leírva...
Nekem ilyen a Samsung Micom flashelés. Meg a Vestel TV sw upgrade. Egyik sem űrtechnika, csak máshol nem igazán írta meg senki.
Ez a másik gond, valamit keresel, látod, hogy sokan kérdezték már fórumokon, de sehol senki nem írta le a(z amúgy létező) megoldást. -
válasz
qqcqqc #37834 üzenetére
Pedig nem vagyok az a szuper aktív blogger. Havi 1-2 bejegyzésem van attól függően, hogy éppen mit buherálok és arra mennyi időm van. Most a Spektrum 128 javítgatással kapcsolatban megkaptam, hogy kínai amikor aktív 0-ról, meg szinkron működésről beszélek. Próbálom letömöríteni a digit I és II tananyagát 60 percbe. De mivel nem törekszem népszerűségre ha 500 ember-t érdekel, akkor teljesül a hobbi feltétele. Ha már nyomásként élném meg, akkor munka lenne.
-
válasz
KROK640 #37837 üzenetére
Az előbb panaszkodtatok, hogy nincsenek normális házak
Az USB-s cucc megoldás ODD hely nélküli házra. Meg ha csak kisebb fér el.
Én is örömmel vontam össze a NAS meg a virtuálhostot, mert hely lett utána."A legutóbbi laptopomban még volt DVD meghajtó
"
Nekem is, amíg meg nem vettemUtána ment a helyére HDD.
-
KROK640
nagyúr
"szabadabban vagy házzal" - hogy mi?
A legutóbbi laptopomban még volt DVD meghajtó"meg ha valami mini házad van" - de nincs, mert nem ment el az eszem.
Persze, garancia semmire nincs itt már, csak az adó és a halál a biztos, meg az, hogy 4 év múlva is korrupt politikusok fogják irányítani az országot.
-
-
válasz
bambano #37831 üzenetére
Nincs USB. Külső SCSI CD van, de ahhoz is meg kell írni a boot CD-t, ezért kell a desktopba az író. Persze lehetne hálózatról is telepíteni, de amikor csak egy gép kell, akkor sokkal egyszerűbb a CD. Alternatívaként elkezdtem blueSCSI-t használni, az SD kártyát kér és emulál merevlemezt és CD-t is.
-
válasz
KROK640 #37828 üzenetére
Nem kér, de így szabadabban vagy házzal, meg laptoppal is megvan a DVD meghajtód (a gépbe pl. annak a helyére winyót tettél), meg ha valami mini házad van, akkor is van optikai meghajtód. (Az emberek nagy része nem akar egy nagy asztali házat nézegetni.)
"Azért a hogyan tárolod az egy nagyon fontos szempont."
Igaz, de nem is garancia.@bambano : +1 a külső SCSI eszköznek
-
bambano
titán
de ha indokolja, az azt is indokolja, hogy minden ház egyformán ócska legyen és ne legyen egyetlen kivétel sem? régebben legalább volt fd-ből xl, grandia 8, node 804, na meg pláne stacker1, most ezekből vagy egyáltalán nincs, mert nem gyártják és kifogyott, vagy néhanapján akad egy szállítmány, és kénytelen vagy megvenni és otthon raktározni.
-
KROK640
nagyúr
"Azért, hogy aztán évente 2x használjam? " - miért? Amúgy kér a házban enni, vagy valami? Nem. Igazából a legtöbb esetben csak valami RGB csicsa van a helyén, vagy egy sima lap.
Azért a hogyan tárolod az egy nagyon fontos szempont. Plusz, ha tehettem akkor minőségibb lemezekre írtam, főleg a fontosabb dolgokat.
-
válasz
KROK640 #37826 üzenetére
"Mennyivel egyszerűbb csak simán belerakni a házba
"
Azért, hogy aztán évente 2x használjam? Illetve : lehetőségeket írtam."mindet hibátlanul beolvasta, pedig 10-15 éves, meg még idősebb lemezekről van szó."
Mákod vanDe nem tennék rá nagyobb összeget, hogy ez így is marad, sajnos.
Nekem már nagyon sok lemez tönkrement, sajnos a 2000-es évek elején, 90-es évek végén arra írt az ember, ami volt. -
KROK640
nagyúr
na látod, milyen bonyolult ...
Mennyivel egyszerűbb csak simán belerakni a házbaIgaz tavaly néztem, de akárhány DVD-t vagy CD-t tettem be a meghajtóba (randomra) mindet hibátlanul beolvasta, pedig 10-15 éves, meg még idősebb lemezekről van szó. Maga a drive is 10+ éves.
random CD 2002 március 27-ről jó 21 évvel később
1999 Augusztus 19-es CD 24 évvel később. -
-
válasz
frescho #37821 üzenetére
Na de te spec. eset vagy azokkal a gépekkel - én amúgy ilyenre újraírható CD-t és DVD-t hagytam meg, amikor kell, tudok rá írni.
@KROK640 :
"Persze, külsőházas ODD driveok is vannak, csak drágábbak mint a belső"
Buszdmeg. Laptop drive, hozzá való USB ház. Pár ezer.
Illetve : akármilyen asztali winyós SATA illesztővel megy az 5,25" belső ODD.
Rakosgatni, hát valahol tartod a dolgaidat...
Én olyan parasztságot is csináltam, hogy normál SATA csatik->lapotopos mini SATA , és innentől sima USB-SATA-ra azt dugok, amit akarok. És az csak 2 bontott csatlakozó, meg drót.A lemezek nem tartanak örökké, felmásolni meg egyszer kell
-
KROK640
nagyúr
Persze, külsőházas ODD driveok is vannak, csak drágábbak mint a belső és rakosgatni kell külön, vagy a gépház tetején őrizgetni.
Nekem több banánosládányi lemezem van, rengeteg idő lenne mindet felmásolni és egy részük már nem is fontos. Egyszerűbb inkább egy driveot tartani, bármi kell simán felmásolom a gépre -
-
válasz
KROK640 #37811 üzenetére
ODD USB házban, és megoldva, mindenhez jó.
Meg nemtom. Nekem volt kb. 2 cipősdoboznyi lemezem, CD-DVD vegyesen, képek, meg pár játék a 90-es évek végéről.
Na ez még akkor is kisebb helyen elfér, ha két USB házas 3,5" winyóra mentem. Nem beszélve arról, hogy azóta a cucc majdnem 2T. -
KROK640
nagyúr
Jó, hát sokan nem használnak ODD-t, de engem kifejezetten zavar, hogy kb lehetetlen ODD helyes modern házat találni.
A diskhelynél is csak a mainstreamre gondolnak, pedig nálam is pl két HDD van általában a gépben (jelen pillanatban egy 2TB-os és egy 4TB-os) meg két SSD (egy M2 és egy SATA) ez pl nem is tudom, hogyan férne el egy modern házban.
Egy 2007-es házam van, ami még klasszikus teli oldallapos, felsőtápos, ODD-s. Ez le lett aibrusholva, állati jól néz ki (minden második nálam járó ember megakarta venni egy időben, amíg meg nem mondtam nekik, hogy mennyit gondolnék érteés hogy miért annyi) nekem nagyon megfelel ez a ház.
Az egyetlen RGB benne ami látszik is, az a táp, először arra gondoltam lehúzom feketére a fényeit és jó, de aztán első este megláttam milyen szép színes effeketeket vetít a falra, és inkább meghagytam -
BiP
nagyúr
válasz
KROK640 #37805 üzenetére
Egyébként manapság a PC háztervezés mostanában nagyon rossz irányba megy :( Az hagyján, hogy az ODD helyet a házak 99%-ban el lehet felejteni, de egyre használhatatlanabbak, pl az általad említett diszkhely hiány miatt is.
Mondjuk annyiban érthető, hogy ODF-t már tényleg csak 1% használ.
A diszkehly hiány amúgy fájó dolog, de ha arra gondolok, hogy a legtöbb embernek elég annyi tárhely, amit a rendszerSSD lefed, (főleg, ha az m2-es), esetleg + 1db vinyó, nem sokminden indokolja a sokbinyós házakat. Rétegigény persze lenne rá, főleg, hogy ők is tudjanak kínálatból választani, ne egyfajta legyen.Nekem anno az volt a bajom, hogy fedett oldallapos (silent) házat kerestem, de mindenhol csak üveglapost nyomattak, hogy a sok rgb-s alkatrész jól látszódjon. De engem hidegen hagy, ahogy az rgb is.
-
KROK640
nagyúr
Juujj, pedig az nem is egy olcsó bóvli meghajtó.
nekem is 1TB 980Pro van most a fő gépembe itthon.van egy hibátlan 1TB-os SAMSUNG 103UJ HDD-m, ami egy időben hordozgatva is volt, 2009 szeptemberi gyártás, és akkortól használom is. A tartalék gépben meg egy 2008-as gyártású (szintén Samsung) 1TB-os HDD van, igaz az nem pörög napira, de az is hibátlan.
jah és van egy 2006-os 320GB-os HDD-m is (retro géphez) szintén hibátlan.
Pedig már lassan kimondani is nehéz, hogy ezek a szép évek milyen régen is voltak. -
KROK640
nagyúr
válasz
bambano #37770 üzenetére
Egyetértek. Ilyen szintű diszkhalálozásról én sem hallottam sehol mint ami Pikarinál megy.
Ellenben SSDnél láttam már kellemetlen dolgokat, pl idén januárban az 1TB-os ADATA SSD-m úgy hullott el (totál halott egyik pillanatról a másikra), hogy alig egy héttel élte túl az 1 éves garanciaidőt, és ezt is úgy, hogy novemberben és decemberben be sem volt kapcsolva a gép amiben volt. Nagyon örültem, hogy lehetett 56 ezerért újat venni (az akkor egy 6TB-os HDD ára volt), de pár nap alatt rájöttem, hogy az M2 SSD után, az 1TB-os 7200-as HDDről a rendszer igencsak lassúnak hat, még 48GB RAM mellett is.#37768 TurboK0 : A QLC meghajtó egyetlen előnye szerintem a mozgó alaktrésznélküliség.
-
KROK640
nagyúr
Én vadi újakat vettem, pont a chia őrület előtt nem sokkal, mikor a legjobban padlón voltak az árak. Örülök is neki, mert 3+ éve napi használat mellett is full hibátlan mindkettő, és még most is (ugyanott, ugyaz a modell) 34 ezer ft lenne darabja, de a chia őrület alatt volt 60+ is az ára. Így utólag visszagondolva már sajnálom, hogy nem még többet vettem.
-
KROK640
nagyúr
válasz
koby11h #37760 üzenetére
Hát ha 10+ éves 1TB-os SSD, akkor az 2014-es vétel kellett, hogy legyen. Én 2015-ben vettem 120GB-os SSD-t magamnak használtan.
2014-ben ha már egyáltalán létezett 1TB-os SSD, akkor egészen biztos, hogy egyrészt csúcsnak számított, másrészt valami százezres nagyságrendű csillagászati ára volt.Az E meghajtód mintha betegeskedne.
-
KROK640
nagyúr
válasz
bambano #37758 üzenetére
"Mondjuk én szoktam vele párhuzamosan hdd-t is tenni." - én is így vagyok vele. Az összes gépemben itthon is van SSD + HDD is, és ha építek is mindig szoktam tenni HDD-t is. SSD-nek 512-1024GB HDDnek meg igénytől függően 1-2-4-6TB. Mondjuk az 1+1-nek (1TB SSD + 1TB HDD) túl sok értelme már annyira nincs, hiszen abból kis ráfordítással 2TB-os SSD jön ki, de itthon két gépben is ez van, mivel maradék cuccok lettek elsütve beléjük.
Egyébként manapság a PC háztervezés mostanában nagyon rossz irányba megy
Az hagyján, hogy az ODD helyet a házak 99%-ban el lehet felejteni, de egyre használhatatlanabbak, pl az általad említett diszkhely hiány miatt is. Ellenben nagyon drágák, már egyre több éri el egy jól felszerelt márkás lap árát, miközben csak valami ocsmány design meg csilivili RGB van rajta, tényleges használhatóság erősen szorul a háttérbe.
-
TurboK0
tag
Biztos nem kevered össze valamivel? A WD Red 3tb mindig is 5400rpm-es volt (gyártó szerint "~5900 variable rpm" vagy valami ilyesmi), és baromi halk a 7200rpm vinyókhoz képest. Nekem 5-6 évig pörgött 3-4db ilyen a gépben, most a polcon hever mint backup, előtte ugyanennyi 2tb-os, jelenleg a NAS-ban 4x 4tb-os, és mind WD Red, mai nevén WD Red Plus (CRM). A WD Gold 7200rpm-hez képest alig van kattogása, csak egy kis tompa hangot ad ki ami elfulladt a lemez hangja mögött.
Hozzávetőlegesen pl. Toshiba 7200rpm olyan hangos volt hogy nem sok híján infarktust kaptam amikor este 11-kor meló közben felpörgött hogy dolgozzon.
Egyébként 3tb WD Red-ből három fajtát ismertem, más volt a tányérok száma, a régebbiek picit lassabbak voltak, az újak gyorsabbak és a legújabbak csendesebbek is. Sorrendben:
WD30EFRX-68AX9N0 (legrégebbi)
WD30EFRX-68EUZN0 - kb 150 MB/s
WD30EFRX-68N32N0 - kb 180 MB/s (legújabb)
A 4 terás modell szintén 68N32N0, ezért mindig is arra tippeltem, hogy fogták a 4 terás modellt, és firmware módosítással piacra dobták 3 terásként, hogy meglegyen a szükséges leszállítandó kvóta. A 4 terás WD Red WD40EFRX-68N32N0 meghajtóim a tárhelyet leszámítva 100%-ban ugyanúgy viselkednek minden téren, még a régebbi 3 terás modellekben van érezhető és mérhető különbség... -
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest