Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
koby11h
őstag
Nagyon off, de én csak most találtam rá, ha valakit érdekel régi informatikai folyóiratok:
https://retroujsag.com/ -
-
F.E.K..
senior tag
válasz
E.Kaufmann #31393 üzenetére
Ki tudja mit és főleg miért csinált... (friss belépőként kötelező neki az ideiglenes jelszót megváltoztatni a céges rendszerek eléréséhez... és nem, nem a google-vagyunk
)
-
F.E.K..
senior tag
Új belépő, hibajegy: "..jelszavának változtatása sikeres volt, azonban bejelentkezés során ezt írja: Google-fiókja nem található. Ezzel mit lehetne tenni?"
hááát... vannak gondok...
-
-
-
Top cat
addikt
válasz
E.Kaufmann #31384 üzenetére
Valahol bekell spórolni a ladik árát.
BiP
Lehet, hogy még bográcsoztak is. -
BiP
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #31384 üzenetére
Az Adriázós videón is kommersz cuccokat ittak.
Az ilyenekből látszik, hogy valójában satu egyszerű népek ezek, csak hirtelen sokpénz került a seggük alá.pénzt tudtak lopni. -
-
BiP
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #31378 üzenetére
Na, ennek örömére meg is hallgatom, pár hete nem csekkoltam a videóit.
-
bambano
titán
válasz
E.Kaufmann #31375 üzenetére
[link] 960 gigás intel datacenter ssd 53.290 forint.
ne süllyedjünk már le oda, hogy egy 50k-s cucc dicsekedés legyen.PE: Pottyondy Edina
-
BiP
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #31375 üzenetére
Ha nagyon tippelni kéne, akkor Tóth Gabira és Pottyondy Edina.
OFF: fszé' nem lehet semmiből jövő rébuszokban beszélős utalásnál normálisan, közérthetően fogalmazni? Nem az lenne a kommunikáció lényege, hogy a fogadó fél megértse?
Ha leszarjátok, akkor álljatok ki az erkélyre, és kiáltsátok bele a lakótelep levegőjébe. -
bambano
titán
azt mondta PE, hogy ájtatos matyó lotyó.
folyik a könnyem a röhögéstől. -
bambano
titán
válasz
E.Kaufmann #31370 üzenetére
mint írtam a #31363-ban: "nemi kapcsolatot ápolnak a fillérekkel..."
abban a gépben, amiért én felelek, abban intel enterspájz ssd van raid1-ben hdd-vel.
abban a gépben, amiért nem én felelek, nem én használom, nem én szívok az iops hiánya miatt, olyan diszk lesz, amit a monetizált nemi életet élő megrendelő kifizet. -
net84
őstag
Azért az olcsó 11, 12, 13 panelek színre nem olyanok, mint a "gyári". Max a "lopott", gyárból kiesett darabok lehetnek itt jók. De ez a "színhűség" anomália fent állt a 7-8-as modelleknél is már. Csak ott okosítás nélkül lehetett bepakolni.
#31370 E.Kaufmann - Azért írtam úgy, ahogy... Nálunk sincs feneketlen kassza, de nem is megyünk specifikáció alá a lemezválasztásnál. A példa alapján néha az ajánlott sem éppen tökéletes...
#31371 BiP - nem a méret az elsődleges (legalábbis nálunk)
a tartósság és a sebesség. Hely van, nem zavar, ha egy-egy vasban bent figyel 13-24 lemez. Csak bírják a folyamatos nyektetést.
-
BiP
nagyúr
Tessék, SSD:
[256TB Samsung SSD] -
válasz
bambano #31364 üzenetére
Blekk szerintem szintén nem való ilye helyre.
@net84 : Szerver - ért
Apple - tudom, de a vicces, hogy ájfonhoz az olcsó kijelzők pl. elfogadhatóak, mert azok amúgy is Kínában készülnek, max. valaki még ott lopta el, de Samsung AMOLED-et nem tudnak koppintani, így azt csak mocsokdrágán lehet venni
-
net84
őstag
válasz
bambano #31367 üzenetére
Én nem tenném szerverbe, de erre: inkább pc, mint szerver" esetére írtam a Black-et javaslatnak (kihagyva az IronWolf-ot, mert nincs vele semmi tapasztalatom). Ha meg nem számítana a pénz, SSD-vel tölteném fel.
Rákerestem, nagyjából egy árszinten dobja nekem a gép őket. Egyiknél ide, másiknál oda mozog egy picit. -
net84
őstag
szerver - azon túl voltunk már az elején, megpróbáltunk mindent, kinyírta a lemezeket ígyis-úgyis...
"Apple-hoz a kínai a gyári." - remélem tudod hogyan értettem...
#31356 Armagedown - tudom, részben örülök ennek is. Nincs legózás és kókányolás otthon sufniban. Persze így most én sem tudok összebarkácsolni 2-3 telefonból egyet.
(amúgy van rá nem Apple szervízes megoldás csak kicsit drágább, mint kéz alatt megvenni a kijelzőt és bepattintani)bambano - Neked oda szerintem a WD Black is elég. Otthon azon megy a Backup, 8+ éve bírja, pedig egy időben kapta rendesen a terhelést. Mostanság többet áll, mint megy (csak, amikor kell róla valami vagy havi egyszer lementem amit kell, akkor pörög). Egy Samsungot nyúzok nonstop-ban a mediaserverber az SSD-k mellett (4+ éve az is pörög). A nagy vasakban Seagate-ből Exos-ok lettek az újak a Toshibák helyett. Ezeken kívül csak a gyári Dell van a Dell szerverben. A WS-ök pedig kapnak bármit (ami éppen készleten vagy másnap itt van), csak SSD legyen.
-
bambano
titán
válasz
E.Kaufmann #31358 üzenetére
nemi kapcsolatot ápolnak a fillérekkel...
ha ssd-t vennék, akkor vennék intel enterprise ssd-t. -
Pötyi
őstag
-
-
bambano
titán
ez oké, de ez egy alsó kategóriás intel szerver, inkább pc, mint szerver. most wd re4 van benne, csak már 7 éves és kezdek sikítófrászt kapni miatta. a szállító valami seagate-t ajánlott cserére, most nem ugrik be, mit.
pl. vegyek bele párban wd blacket és seagate ironwolf pro-t? ezt a kettőt tudom beszerezni, ami mintha jó lenne. -
@szerver : Nem lehet, hogy a drive fw update jót tett volna neki?
"Régen egyszerűbb volt, mert nem volt kinai gagyi alkatrész a piacon. Volt a gyári kijelző "
Apple-hoz a kínai a gyári.
AMOLED-de lehet cumizni, Samsunghoz pl. az utángyártott vastagabb volt a gyárinál... és nem OLED...Nem lehetett rendesen feltenni...
-
net84
őstag
válasz
bambano #31342 üzenetére
A szerver gyártója által ajánlottat, abból sem a legolcsóbbat.
Nem oly régen szívtunk egy DELL-el. Specifikáció szerint ajánlott volt hozzá a Toshiba vagy mi a franc. 30-40%-al volt olcsóbb, mint a Seagate és 60%-al mint a gyári Dell. Mivel nem 2 kellett, így erősen látszott a megtakarítás a specifikációban. Mindenhol hozta, hogy kompatibilis és jó hozzá. A típusazonosító is szerepelt a specifikációs listában, mint ajánlott. Csak a kis gonosz elkezdte megenni a lemezeket. Eleinte a vezérlőre gyanakodtunk, mert mindig azonos foglalatba nyírta ki a HDD-t. Átrendeztük, kis időre csend lett. Majd pihenni küldött egy rendszer meghajtót (itt már egyáltalán nem voltunk boldogok, hiba volt mindig tartalékunk és gyorsan tudtunk cserélni), majd jöttek újra a data slot-ok. A 6. cseréje után küldtek Seagate-et tesztelésre. A váltás óta rend van a szerver buksijában...#31348 Armagedown - részben igazad van, részben nem. Illetve feltételezem, hogy továbbra is ki fognak bújni a tervezett szabályozás egy része alól (konkrétan a szét- és össze szerelhetőségen semmit sem fognak variálni). Azt én is támogatnám, ha kicsit jobb lenne a gyári alkatrészek elérhetősége és az igazolt független szakszervizek is hozzájuthatnának a szervizes eszközökhöz (pl. amivel pont kijelzőt lehet cserélni mókolás nélkül). De, hogy ezt a Pistike is meg tudja tenni a sarki GSM boltba vagy otthon, azt nem támogatom...
A gyereknek keresgélek használt, de nem leharcolt és szétbarmolt Almás telefont. Annyi sufnijavítotthoz volt szerencsém, hogy már a kedvem is elment az egésztől. Mellé jön a kamu duma és az ára meg ugyanott van, mint azok, amikben csak a gyári alkatrész van - esetleg még meg sem volt bontva. Arról ne is beszéljünk, amikor egy-egy alkatrész csere után az összerakás sem sikerül tökéletesen... Ahogy most van, pont jól és gyorsan le tudnak bukni az ilyen kóklerek.Régen egyszerűbb volt, mert nem volt kinai gagyi alkatrész a piacon. Volt a gyári kijelző és pont. Nem volt "vízállóság" és porvédelem. Nem volt belegyömöszölve minden 5mm-be.
-
válasz
Armagedown #31352 üzenetére
Másoké alapján nem.
Amúgy sem csak az otthoni javítás a téma, egyáltalán a független szervizek léte már nagy szó. -
-
válasz
Armagedown #31348 üzenetére
Perelték is, nyertek is már többször. Vannak is változások.
-
-
szebe
addikt
válasz
Armagedown #31348 üzenetére
Mármint hogy csak a hivatalos szerviz dolgozik gyári alkatrészekkel?
Ezért annyira nem tudom hibáztatni őket. Ha pistike a random gsm boltban szervizelné az almát, rosszul, akkor az nem pistikére vetne rossz fényt (meg a hasonló kóklerekre), hanem a márkára. -
válasz
E.Kaufmann #31345 üzenetére
Azaz!
-
E.Kaufmann
veterán
-
-
bambano
titán
ha már így összejöttünk, szerintetek szerverbe milyen márkát vegyek hdd-ből, ha a minőség érdekel csak, az ára mérsékelten (se)?
-
-
bambano
titán
ismerős cégnél gáz van a szerver mentéssel.
nincs aki ránézzen.
sírás lesz a vége... -
-
-
Ma én voltam a user a postán
Rossz címre küldtek nekem csomagot. Postán ott van, értesítőt megkaptam SMS-ben.
Megyek, sorbaállás.
Itt az értesítő, stb.
Nézi a postás, ez másik postán van ám.
Arrrrgh tényleg
Sprint oda.
Simán kiadtákNevem stimmelt rajta, de se a cím, se semmi más nem
(Ja, persze értesítőt se kaptam.)
-
totron
addikt
válasz
E.Kaufmann #31329 üzenetére
Jó, de hogy engedheti meg magának egy előadó a csakmertet/mertcsakot? Vannak legitim felhasználási módja, de gyanítom, nem ilyen esetről írsz. Ha meg nem a magolós, kritikátlanul befogadós típus vagy - tehát gondolkodó, fejődésre képes ember - és rákérdezel, te vagy a problémás elem. Tanácsóllya el magát az ilyen a katedráról, de önként!
(#31330) Top cat, 1 fokkal jobban hasonlít a megnevezett neméhez mint az az egyed, akitől jobbra-balra dülöngéltek-hüledeztek a programozópalánták tizenéve, hogy bizony programozó csaj és hűha. Ésakkor egyszer csak kijött róla egy vidió, hogy motorozott, meg teljesen pasis volt és szoftveresen férfi volt, külsőre is egyébként, de durván, csak épp punival ülte meg a motorot. Műtétje is volt talán később, de ez nem tuti.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
bambano #31326 üzenetére
Én például jobban megtanultam a könyvelési alapokat egy faszi weboldaláról, aki pl egyes vámszabályokat visszavezetett a kiskunságban elásott maffiózókig és az értékcsökkenés számításra se annyit írt, mint amennyit a nagymama korú előadó mondott órán, hogy mert csak, hanem rendesen kifejtette.
Pedig szeretem az idősebb csajokat
Bár lassan hozzájuk öregszem -
totron
addikt
válasz
headhunter #31321 üzenetére
link1: banános gyerekfos-envelope.
-
-
válasz
headhunter #31321 üzenetére
Tehát, ha jól értem, ezeket a punci miatt nézitek?
-
totron
addikt
Ezt jól levezettétek, egy meglehetősen ritka témához kilyukadva.
-
Pötyi
őstag
válasz
totron #31302 üzenetére
(Vállvonós szmájli) Ez is igaz, amit mondasz, hiszen egy hekkernek nem nagy kaland összerakni egy weblapot, ami beetetős háttérlegendát ad kártékony gomb mögé. De ennek mondjuk top level domain alá volt beregelve a címe. Tudom-tudom, az se jelent semmit...
Szóval érted! Ha valid a cég és korrekt a célja, akkor is egy kicsit szerencsétlennek tartom a dolog megvalósítását. Ismeretlen gombot megnyomni? Amiről nem tudod, hogy mit csinál?!? Mondani bármit mondhatnak, hogy mit fog csinálni...
-
válasz
koby11h #31293 üzenetére
és @Salamander : Ennyi
@Top Cat és F.E.K. : Laposkúszásban, hogy ne vegyenek észre az ilyenek@Syl : MVP pajzs kéne
@HoaryFox : Ha tudod, mennyi macera lesz, oda se mész
@koby11h : Neki se lesz jó, ha nagyon ki akar használni
@Pötyi : ÉS hogy a _címzett_ cucca küldjön vissza levelet?
Ez elég chaos
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest