- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS ROG Ally
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
GerykO
aktív tag
Én meg az nVidiával szoptam két képernyős módban, különböző felbontású kijelzők, és b@szott szuperálni úgy ahogy én szeretném. Gúgli jó haver és tanácsolta a problémámra az "ultramon" nevü programot, figyelmedbe ajánlanám. Ja megsúgom, közben le is halt, de az más tészta. Meg a következő mondást is:
"Ha a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye!" -
dezz
nagyúr
De most nem tudom, mit akarsz azzal a CEC-cel...
A sávszél már az 1.3-nál ott volt, 1.4-en sem visznek át több képi adatot. Csak pontosan meg van határozva, milyen új módokat kell támogatnia egy 1.4-es forrás vagy céleszköznek.
Az 1.3-as Full-HD-s 3D-sen nem céleszközt értettem, hanem forrás. Egy példa: PS3. Elvileg 1080p-ben adja, de még ha csak 1080i, az is Full-HD-nak számít. (Full-HD tévéadások mind ilyenek.)
A hotpluggal kapcsolatban szerintem ne fájjon a fejed, az nyugodtan lehet kétfunkciós, pl. úgy, hogy a céleszközben ott van a lezáró ellenállás (vagy a fesz.), de közben a vonalon mehet kommunikáció.
Hát, én azért legtöbbször jól látom a különbséget 80 centiről is a 23"-as monitoromon. De vannak kivételek is jócskán, amikor elhanyagolható, az igaz. Ilyenkor egy viszonylag magas bitrátás 720p jobb választás lehet (bit/pixel arány nagyobb, mint egy hasonló 1080p-snél, miközben kisebb a file-méret).
-
dezz
nagyúr
CEC már 1.3-on is volt. Az 1db, alacsony sebességre alkalmas vezeték, ellentétben a TMDS csatornák csavart érpáraival. Nem vesz részt a képadat átvitelében.
A HEC-vel (HDMI Ethernet Channel) bővült ki az 1.4, de az sem szállít képadatot.
A sávszél nem változott az 1.3-hoz képest, az új felbontások azon belül kerültek bevezetésre. Támogatás kérdése.
Mint az a korábbi idézetből kiderült, egy 1.3-as vezérlővel rendelkező eszköz is támogathatja a 3D Over HDMI-t legalább 1080i-ben, és egyes cuccok az 1080p-t is.
Ja, értem, próbálod meggyőzni magad, hogy elég az a 720p.
Oké, én sem mindent 1080p-ben nézek.
Megfelelő távolságból (így kellő nagyságú látóteret kitöltve), megfelelő felbontással, sötétben egy 1m-es tévé is hasonló élmény, mint egy nagyobb vászon távolabbról. Végülis csak annyi a különbség, hogy a szem közelebbre fókuszál... Jó, oké, tényleg nem ugyanaz...
-
dezz
nagyúr
A CEC tuti nem játszik (esetleg a jobb/bal szinkronizálásban), annak sávszéle apró töredéke a fő vonalakénak. De nem is kell, mert az 1.3-on is átmegy az 1920x1080@120 Hz.
(#297) Abu85: Végülis az a kérdés, hogy a külső eszközzel való egyeztetést (pl. melyik 3D szabvány szerint menjen a kép) low-level szinten intézi-e a hw, vagy szoftveres a dolog.
Meg itt van egy ilyen: "Over HDMI (most HDMI 1.3 devices will only support this for 1080i,[110] exceptions include graphics cards in computers and the PS3)" [link]
Szóval, tudomásom szerint PS3-on is le lehet játszani a 3D Blu-ray lemezeket, elvileg megkötések nélkül, pedig 1.3-as HDMI portvezérlője van.
(#322): "a HDMI 1.4 a gyakorlatban a kompatibilitás biztosságát szolgálja inkább, mint az átjátszást."
Ez így van. Viszont, elvileg csak két 1.4-es vezérlő (küldő és fogadó oldal) hajlandó DRM-kompliant módon 3D-re összekapcsolódni. Csak hát ott vannak a fenti kivételek. Akkor mégsem így van...
"Ergó a 720p rip tökugyanaz mint a lemez, mert az se jobb."
Ezt nem értem, a 3D Blu-ray talán 720p-s? Miért lenne az?
"mert TV-nél 3 méterről már tökmindegy hogy HD-ben van vagy fullHD-ben van mert nem látod"
A mozi-élményhez (kellő látótér-kitakarás) eleve közelebb kell ülni...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A rip nem egyenlő a 3D Blu-ray-jel.
Azt minden hardver tudja. A 3D Blu-ray-hez viszont mindenképpen HDMI 1.4 kell. Más dolgokhoz elég a korábbi HDMI is, csak figyelni kell, hogy a HDMI 1.4-es megjelenítő támogassa azt a tartalmat, amit a VGA továbbít.
Az NV-nél is HDMI 1.4 kell a biztos Blu-ray 3D-hez. A HDMI 1.3 csak akkor elég, ha a megjelnítő HDMI 1.4-es és támogatja a 3D Vision szabványt. Ha az egyik feltétel nem igaz, akkor a 3D-s Blu-ray nem jeleníthető meg.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ilyen tartalom. [link]
A 3D Blu-ray csak HDMI 1.4-en megy át, mert a HDMI 1.4 tartalmazza a 3D szabványokat.A GeForce-hoz is kell HDMI 1.4. HDMI 1.3-on csak akkor megy át a Blu-ray film 3D-ben, ha a TV támogatja a HDMI 1.4-et, és kezeli a 3D Visiont. Ha az egyik feltétel nem teljesül, akkor a HDMI 1.3-as GeForce-on sincs 3D.
(#295) dezz: Jap. A vezérlőnek kell támogatnia. Ezért nem megy a 3D-s Blu-ray HDMI 1.3-on. A HDMI 1.4 kell ehhez, még akkor is, ha ez egy szoftveres beavatkozás. Ezen van a vita, hogy priti szerint erre nincs szükség.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Pipálni sem kell. Fel kell rakni a drivert (ez gondolom megvan), és a megfelelő programot ... például a PowerDVD10 biztosan tud 3D-s Blu-ray filmet kezelni. Innentől kezdve a program érzékeli a Quad Buffer drivert, és megy. Ami levághatja a tartalmat az a megfelelő csatlakozó hiánya. A film működni fog, de a HDMI 1.4 vagy a DisplayPort 1.2 hiánya miatt nem lesz 3D-s, mert a védett tartalom csak a megfelelő DRM-et tartalmazó csatin megy át.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem. A CCC-ben egy keretprogram van, ami aktiválható egy vezérlő segítségével. Ez lényegében a Quad Buffer driver, semmi más. Ezt tudja aktiválni az iZ3D, a DDD vagy ha van támogatás, akkor a lejátszóprogram (a Cyberlink szoftvereknek biztos van támogatása, a többit nem tudom, de nyilván ők sem akarnak lemaradni, így kell lennie támogatásnak).
Az NV-nél a keretprogramot és a vezérlőt is megkapod a driverrel, de a vezérlő csak akkor működik, ha megveszed a 3D Vision csomagot, amiben van egy szemcsi (asszem vannak már több szemüveges TV-s kiszerelések). A 3D Vision más szemüveggel nem is működik, csak az NVIDIA sajátjával.
Lényegében a két dolog ugyanaz. Az NV-nél a szemüvegnél kérik el a pénzt, míg az AMD-nél bármilyen szemüveg jó, de a vezérlőprogramért fizetni kell.Az AMD egy PC-s gyártó. Az Apple pedig egy ügyfél. Majd, ha az Apple javítani akar a driveren, akkor javít. Az AMD számára annyi a lényeges, hogy a szerződés rájuk eső részét biztosítsa, vagyis legyen készlet az Apple gépekhez, és a rutinokon végrehajtott fejlesztéseket leadják. Az innentől kezdve teljesen az Apple reszortja. Aki az AMD-től akar közvetlen terméktámogatást vegyen PC-t.
Nem értem miért kevesebb. A GeForce-ok pont azért lettek az Apple kínálatából kirakva, mert nem volt megfelelő a cég hozzáállása. Megpróbálhatod ezt megmagyarázni, de a tények magukért beszélnek. Vásárolj egy új Mac Prót vagy egy új iMac-et GeForce-szal, ha tudsz.
Na ugye, hogy nincs. Innentől kezdve miről beszélünk?
Kész van a HD3D szolgáltatása is. Megy minden HDMI 1.4-et vagy DisplayPort 1.2-őt ismerő Radeonon és megjelenítőn. Még extra szemüveg sem kell hozzá. Kérdezd meg az ismerősöd, hogy a fenti portokat támogatja-e a kártyája, vagy a projektora?
-
MZperX75
addikt
No..
Sajna nekem csak sima projektorom van ami 3d -n csak cian -red technikával müködik.
Power DVD-n álítható a dolog! Valószínüleg nem az ati(AMD) szoftverekkel van gond,nem is tudom,hogy mi köze hozzá..(jó persze van sok is bluray,lejátszásához hd gyorsításhoz) Valószínüsíthetem,hogy beálítási problémája van az ifju kolegának.
Annak mennie kell!
No most hogy minek milyen képaránya van,és ezt hogyan állíthatjuk be?!
Minden csak lejátszóprogin múlik.
A projektorom 4:3-as 1024-768 az LCD-m 16:9-es 1080p nem volt gondom ,sohasem a formátum képarányával .A ATI Catalyst,persze a teljes verzió,ami nem csak a vga drivert tartalmazza,lehetőség van ezer millió felbontás -és ugye a hozzátartozo képarány+frekvencia kikeresésével azt beálítani ,hogy 120Hz-en müködjön a projektorra kilőtt jel!Így csak utána kell nézni(persze nem mindenkinek volt ez kézenfekvő,így eleinte nekem sem,1 éve még 2db CRT monitorom volt 19"-os és 21"-os sokat szívtam,hogy mindkettő 100Hz-en menjen,de csak azért ,mert nem ismertem jol a Catalystot. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezért mondtam, hogy írj az Apple-nek, mert a gondod megoldható, csak fel kell hívni rá az érintett cég figyelmét.
Megy a HD3D az AMD-nél. Fel kell rakni az egyik kezelőszoftvert. Vagy az iZ3D-t, vagy a DDD-t. Mivel filmezni akar DLP-vel, így javaslom az iZ3D megvásárlását. Azt nem tudom, hogy a lejátszóprogramok mennyire vannak a DLP projektorokra felkészítve, de elvileg mennie kell, ha benne van a programban a megfelelő funkció. Persze azt jó lenne tudni, hogy az a projektor, amit vásárolt zárt-e. Ha van rajta HDMI 1.4a-es vagy DisplayPort 1.2-es port, akkor vinnie kell a 3D-t, mivel a keretrendszer a driverben adott, ez működik is. Ellenkező esetben olyan projektort kell venni, amin a fenti két port egyike megtalálható. Feltételezve persze, hogy a kártya kezeli a HDMI 1.4-et és a Displayport 1.2-t, mert ez sem derült ki. Így nehéz rájönni a probléma forrására.Nem. Az Apple nem vásárol drivert az AMD-től. Saját meghajtókat készítenek. Csak a rutinokat veszik át, de minden más saját, a vezérlőpulttól kezdve, a monitorkezelésig. Ez az NV-nél is így volt. Például az Apple nem is kérte az Optimust sem, mert saját megoldást fejlesztettek helyette. Az AMD így nem tudja megoldani a gondod, mert nem támogathatja az Apple rendszereit natívan. Ezért nincs külön letölthető driver az Apple gépeihez az AMD weboldalán. Mindent az Apple vállal. Persze nyilván ez nem gond. A gyártó egyéni döntése, hogy milyen terméktámogatási formát választ. Tekintve, hogy az AMD számára az Apple az ügyfél, így minden úgy van, ahogy az Apple akarja.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Arra gondoltál már, hogy írsz az Apple-nek, hogy problémád van? Mert az AMD nem sokat tehet érted, hiszen az Apple a géped beszállítója. Ők adják ki a termékhez a drivert.
Ha az AMD gyári támogatását akarod élvezni, akkor PC-t kell venned.Nem kell ennyire kétségbe esni az AMD üzletpolitikájától. Attól, hogy idén első helyre törtek fel a VGA-eladásokban, még nem fog az NV tönkremenni. A Tegra 2 sok nyereséget fog termelni. Persze később dönthetnek úgy, hogy dobják a PC-t, mert a Tegra ellátja azt a feladatot, amit a GeForce, de ez legalább egy évig nem fog megtörténni, mert a Tegra üzletből legalább 600-700 millió dolláros bevételt kell elérni. Ehhez idő kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az AMD Radeon HD 6950 és a HD 6970 tette tiszteletét nálunk.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Opera böngésző
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Fotók, videók mobillal
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- ASUS GeForce RTX 4070 12GB Dual White OC Edition
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti Founders Edition
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest