- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
Nem mintha a gpu alatt a nyáknak jót tenne 150 fok... úgy írod mintha az nem a PCB-n lenne...
A hőtérképen nem látszik mit forogtak a ventik...amúgy nem tudom mivel nyomták 90Cfokra mert én még az enyémet sosem láttam ott,de lehet a szenzor van rafkós helyen... forrás????(#316) Oliverda
Aham csak ez gondolom nyitott házzal...forrás kéne... most azért Abu magának mondott ellent,hiszen az előbb linkelt egy furmark tesztet ahol a radeon 83Cfokon ment,amíg a geforce meg 89-en... ehhez képest a hötérkép 90-et mond geforce-ra meg 96-ot radeonra...na mindegy,én továbbra is fenntartom egy rakat sz.. a hűtése,ez van. -
priti
addikt
Dehonnem
Betolom a BD lemezt felrippelem "page flip avi"-ba és lejátszom vígan ingyen stereo player-rel a projektor gyári szemcsijével, vagy vision-nal, mivel a 120Hz-es 3D átjátszás lazán megy HD-ban.
De szerintem simán megy amúgy lemezről is a lejátszás 1.3-as HDMI-vel NV vision+Power DVD 10 3D szoftver HD felbontásig. Próbáljátok ki.Már miért ne menne? A képet a proji adja 120Hz-en mert HD-ig simán veszi, a szemcsi jelét meg a vision adja, hol itt a gond?
-
TTomax
félisten
Nálam a kártya nem 89 fokon üzemel,a teszteket meghagyom neked!
74-84Cfok, a 84-et pl metro,staker produkálja... és teszi jóval halkabban mint a 6970.. és a 6970 meg bizony 90 fok felett dolgozik!Ne csúsztass már megint...
Szerk... furmark mi? a GTx580 és a 6970 is védekezik a progi ellen.. hiteles példa..
Amúgy itt mást írnak... kinek higgyek?Ráadásul ha a (hasráütés)70W-al többet fogyasztó GTX580-at kulturáltan lehet hűteni akkor miről beszélünk?Nehogy már az user toljon -20%-ot... rendes hűtést kérünk!Tolmácsolhatod az AMD felé..főleg ha szeretnék kettesével eladni a radeont... -
TTomax
félisten
Nem nincs igazad egy felső kategóriás kártyához adjanak felső kategóriás hűtést is!Nem olcsóak ezek a kártyák tessék normálisan megcsinálni!Ha a GTx580-at le lehet hűteni kulturáltan akkor a 6970-et is le lehet,ne a mi zsebünkön spóroljanak már megint,inkább legyen 20dollárral több de az maradéktalan legyen,főleg a felső kategóriában!
-
priti
addikt
Nem, ez nem arról szól. Ez az adatsűrűségről szól. Akkor játszik az 1.4 ha HD fölötti felbontásban játszol át 3D-t. Csak PC-nél ugye te választasz felbontást függetlenül attól, hogy a BD film milyen felbontásban van. Valszeg HEC-en keresztül játszik át nagyobb adatsűrűséget ezért van az , hogy a 3D BD lejátszók 1.4-es HDMI-vel vannak szerelve.
-
TTomax
félisten
Szerintem meg egy normális ref. hűtőt kellett volna tervezni,már megint a szokásos spórolás,már azt hittem az 5XXX-es szériával kinőtte azt a betegséget a radeon , lehet rohanni aftermarket hűtés után,hiszen ki szereti a 90fokos dolgokat a gépében,persze jön majd hogy attól annak semmi baja,meg üzemi hőfok stb...még mindig az az érzésem hogy a radeon egy V12-es sportkocsi 13"-os kerekeken..
(#296) Oliverda
Tudom,volt 4850-em amire azonnal vettem S1-et mert CF-be pörgött a festék ház oldaláról ..nem érdekel mennyit fogyaszt,az sem hogy mekkora a chip..az viszont igen hogy ne süketüljek meg és ne 90Cfok felett menjen(ek)... ezért nem is volt nekem opció a GF100,és most ne opció a 6970 sem...
Rakjanak olyan hűtést a ref kártyákra,hogy ne kellejen cserélni,persze hogy ez drágább.Ja hogy majd lesznek egyedi hűtésűek is tudom... feláron... -
dezz
nagyúr
A DRM és a verziószám nem a csatiban van.
Hanem, ha külső chipeket alkalmaznak a portok meghajtására, akkor abban, de szerintem ezek integrálva vannak a GPU lapkáján. Még az is lehet, hogy a DRM kezelése szoftveres. Nem tudok új DRM-ről az új verziókat illetően. A kábel két végén lévő eszközök 3D-támogatásának egyeztetése pedig nyilván szoftveres.
-
priti
addikt
Milyen védett tartalom? A HDMI 1.4 annyiban változott , hogy bekerült az átjátszásba a HEC (HDMI Ethernet Channel) Bővebben. Ha PC a jelforrás tök felesleges az 1.4-es HDMI a 3D átjátszásához, a vision-hoz sem kell és ha stereo player-rel játszod le a filmet egy ati 5xxx VGA-val a DLP 3D is megy tökéletesen 1.3-as HDMI-vel. A BD lejátszók esetén persze más a fekvés de az az értékesítésről szól. Az pont olyan, mint a tápegységeknél a 8 pin-es PCI-E tápcsatlakozó a +2 GND pinnel, hány tápot eladtak ezzel az olcsó trükkel... Istenem...
link javítva
-
priti
addikt
Ez onnan, hogy "a CCC-ben egy keretprogram van, ami aktiválható..." már egy szakértői hsz, de bakker ez a szolgáltatás nem szakértőknek készül, nem mozikba szánt vetítőgép ez szakképzett gépésztechnikussal, hanem egy otthoni szolgáltatás 0.0-ás júzereknek értesz. Egy pipa, max ennyi elvárható magyarázattal, hogy ha ezt akarod ezt pipáld be. Segíts neki ha van kedved topic legalja.
-
priti
addikt
Na látod pontosan erről beszélek. Miért kell hozzá az iZ3D, vagy ha kell hozzá miért nem az övék már olyan szinten, hogy ott figyel a CCC-ben és csak be kell pipálni, mint az NV-nél a vision? Mert nem adnak a szolgáltatásra.
Miért nem veszik észre, hogy hoppá az Apple szar drivert készített a kártyánkhoz és bacogatják őket végtére is nekik fontos a márkaépítés. Miért nekem kell őket bacogatni? Mert az AMD nem ad a szolgáltatásra.
Mindent meg lehet magyarázni de ez így nem elég színvonalas, tegyenek többet. Ez kevés. Kevesebb az NV-nél. Az NV-nek miért jó a meghajtója a Mac-en? Mert biztos bacogatták őket, hogy azt úgy nem... akkor megcsinálnuk mi vagy valami lesz de azt úgy akkor sem és igazuk van.
Aszonták hogy NEM, nem, őőő nem, lesz egy saját szemüvegünk és azzal megy minden. Szar mert röghöz köt, de mint szolgáltatás készen van. Mert figyelnek arra, hogy szart nem adnak el. Ami ready az ready. Drága de ready. -
priti
addikt
Nem az én tulajdonom a gép. A munkáltatóm építtetett profi cuccokból egy media studio-t és megkértek, hogy vegyem át, nyúzzam egy kicsit. Tényleg nem azért posztolok, hogy fikázzak, csak úgy átfutott az agyamon, hogy ez mondjuk a saját vállalkozásom lenne és az én milláim lennének benne és hát tudod... Ez a MacPro is köztünk legyen szólva qrvadrága egy gép és az ember ennyi pénzért minőségi szolgáltatást várna. Biztos van mindenre megoldás ha az ember utánamegy a dolgoknak, de bakker tesztelő vagyok én? Vásárló vagyok értesz, most ki vágyik erre? Hiba feltárása, hiba leírása. Ez tesztelői feladat, nem vásárlói. Szerencsétlen srác is megvette a projektort meg vett hozzá négy szemcsit darabját 20 rongyért és az ujját legépeli, hogy megnézhessen végre egy filmet 3D-ben. Nem profi, de bakker költött egy rakás pénzt ergó van neki kvázi a szájába kéne csak adni a szoftverét. A termékkel valszeg nincs gond, a szolgáltatás nincs kész AMD oldalon. Nekem legalábbis ez jön le. Az eladásokat látva némi profitot feltételezek és emiatt nem értem miért nem tökéletes a szolgáltatás. Pontosabban miért nem akkor jelentik be valaminek az átfogó támogatását ha azt átfogóan támogatják. Ezek az apróságok, hogy nem azt mondták, hogy DLP TV-ket támogatunk 3D-hez, hanem azt hogy a DLP 3D-t támogatjuk a srác meg a vásárlás után meg már szopóágon van. A MacPro-hoz meg vásárolják a driver-t az AMD-től a VGA-val együtt, végtére is a VGA termék része a meghajtó az én olvasatomban. Az AMD miért ad el szart nekik? Nem hiszem, hogy az Apple fejleszti a meghajtót az AMD VGA-hoz.
-
TTomax
félisten
Ez nem a múlt!Ez a jelen!!!Ezt próbálom én neked valahogy elmagyarázni.. mindegy... a teszt jó lett,sok munka van benne,és termesztésen köszönjük
,az világosan látszik,hogy ezen a csikszélessségen ennyi és nem több,ezt jól mutatja a 6970 fogyasztása,ami minden csak nem meggyőző.Azt nem értem hogy lehet ekkora különbség az XT és a Pro között,órajelekböl nem jön ki ennyi akkor a VRam?Lehet hogy csak Pro lesz a 6990-en ..
-
Enton
addikt
Aki 3dmark-olni akar annak teljesen mindegy mennyit megy egy ilyen kátya, ugysem ez alapján fogja kiválasztani, hanem a tuningpotenciál miatt.
Tehát én is jobban viselem hogy nincs 3d mark és egyebek.
Aki erre kiváncsi az vásárlás után ki tudja próbálni, vagy vannak más tesztek is, ahol még benne is van. Csak guglizni kell.(#114) TTomax:
Ez már kukaCoskodás a javából. Ahogy írtad is más oldal leméri, olvasd az ő tesztjüket.
Ebből a tesztből bőven be lehet lőni hogy hol is áll ezen driverrel az uj 69x0 széria. -
TTomax
félisten
Ja és ezzel együtt megjelent kb 150 DX9-es játék is,ez mennyi idő alatt is??Több mint egy év.. éa akkor jön még hét?
Dirt2 ?... DX9-be is gyönyörű...úgy mint a forma1,inkább alkalmas mint a JC2.Olyat írj nekem amire ha ránézek lássam,hogy DX11!Simán belefért volna a DX9 csak a teljesség kedvéért... mert ugye aki pl XP-t használ az ebből a tesztből nem sokra megy,és bizony vannak még sokan mindig! (csak azt ne írd,az ne vegyen 6950-et..
)
Engem nem zavar a 8XAA,de más oldalak lemérik 4X-el is a teljesség kedvéért... -
TTomax
félisten
Mivel DX 11-es gyorsítókról van szó, azt szeretnénk tudni, hogy DX11-ben hogyan teljesítenek. Főleg, hogy DX11-re jönnek a játékok.
Mikor?Három év múlva?Aki most vesz kártyát az a mostani játékokkal játszik,és igen visszafelé, mire rendes DX11-es dömping lesz addigra ezek a kártyák az ipari temetőben végzik...Nézzük mivel játszok éppen... FalloutNV,DX9... Oblivion... DX9..staker össszes DX9-10-11 (papiron)...CoH,DX9... CoD7,vagy már minek nevezzem... DX9...soroljam még mennyi játék van DX9-es és nincs 60-80fps-em se 1920-ban?Mindegy,de ilyen strucc módra nem lehet ez igy,mert nem ad valós képet...mint ahogy a 8X AA sem...te magad mondat,elavult...Hm,még valami ... mondj nekem egy etalon DX11-es játékot,ahol huhhha odavág a technika,mert én ebböl a DX11-böl eddig nem nagyon látom azt a grafikai fejlődést amit kellene.Inkább azt érzem,hogy a manimra pályáznak de keményen..
-
kpetyke
tag
Vettem mester
megnéztem részletesebben is FPS ugyanúgy változik mint az áruk...
[100k (6970 100%) -> 90k (570 90%) -> 80k (6950 80%)]
így már könnyebb azért a helyzetem, nem leszek mérges akármelyiket is válasszam, úgy néz ki mindegyik jó választás.
Még biztosabb, h a NV tábor 1 taggal gazdagodik, az arany középút jegyében.Mellesleg köszi a válaszokat.
-igen ahány teszt annyi konfig, játék és eredmény.-
-
TTomax
félisten
Hát azért lehetne mit ezen válogatni,én a JC2-öt be sem raktam volna..inkább helyette LP2,na meg DX9-es játékok is kellenek,ne viccelj...főleg amíg több értelmes játék van DX9-re...na meg ez a 8XAA...észrevenni nem nagyon lehet,cserébe szépen lassít...tesztnek szép,de nem tükrözi a mindennapi használatot...
(#98) BMW001
Hát ez éppen nem olyan, a kocsiban észreveszed a 107ló pluszt,de játékban 1920X-ban ezt te nem fogod,max azon hogy miért húzza a képet? -
Giot
addikt
Értem akkor ez még finomodhat. A driveres kényszerítés eredménye nem valami fényes.
Ezek szerint ha a játék motorja kezeli le az MLAA-t akkor szebb a végeredmény.
"ha tesszellálsz, akkor eljutsz oda, hogy annyi az él, hogy sokat esik a teljesítmény" Jaja szépen felzabálja az erőforrásokat, érthető miért avult el az MSAA.
"mert a Radeonok nyers TFLOPS-ban agyonverik a GeForce-okat," LoL! -
|nsane
tag
Jaja észrevettem. Sorry
Viszont kíváncsi lennénk arra, hogy egyébként elmegy a Metro 2033 2560x1600-on (580 SLI, vagy 6970 CFX-en vagy le kell venni 1920x1200-ra), mert jövőre tervezek egy 30 colos monitor vételén és jó lenne tudni, hogy ki tudom-e használni a 2560x1600 felbontást? Valaki netán tesztet? -
Giot
addikt
"El kell dobni, mert csak a gond van vele."
Hm én már hozzászoktam az MSAA-hez. Az MLAA végeredménye nekem kicsit furcsa még. Ha jól tudom ez már használható a 68XX kártyáknál. Őszinte leszek láttam képeket nem tetszett a végeredmény. Olyan elmosódott az egész. (Ha valamivel keverem akkor sry) Tőlem maradhatna az MSAA. -
Giot
addikt
Persze hogy bírja!
Csak az az érdekes hogy a külföldi oldalak tesztjei alapján a 4XAA-el gyorsabb az 570 a 6950-nél. Viszont 8X-al már pariban van vele. Ez alapján nagyobb terhelés hatására hamarabb fogy a szusz a GTX-ből.
A Vapor témával kapcsolatban. Üdvözlendő, hogy egy bevált hűtési megoldást mind az nV mind a Radeon alkalmaz a referencia kártyáinál. -
[CS]Blade2
addikt
Ahol lehet, én a normálisan játszható beállításokra lőttem volna be a felbontást és a részletességi beállításokat. Még aki ilyen kártyát vesz, az is beáldozza a képjavítókat az elfogadható sebesség érdekében, nem csapja rá a 8xAA-t 2560-ban, hogy a minimum FPS 10-20 legyen.
-
Alaktomos
csendes tag
részletekhez nem értek, csupán az eredmények megleptek az eddigi tesztek után. Ettől független már GTX570es lettem és ha tuninglehetőseget is figyelembe veszem, akkor jó is így
.
Miért van elírva a fogyasztási adat?
190W-t irtatok a Radeon 6970 rublikában, pedig fogyasztása GTX480hoz közelit! 290W reálisabbnak hangzana.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az AMD Radeon HD 6950 és a HD 6970 tette tiszteletét nálunk.
- Asustor NAS
- Videós, mozgóképes topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Anime filmek és sorozatok
- Mobil flották
- Politika
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest