- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- OLED TV topic
- iPad topik
- ASUS ROG Ally
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
Már az 1.0-ban is volt CEC, de csak te beszélsz CEC-ről nemtom feltűnt e. A sávszél nem változott, ez tiszta viszonylag mindenhol. Hogy az új HEC csatornát mire használják majd az a gyakorlatban derül inkább ki. Ami az 1.3-as HDMI-vel szerelt fullHD 3D cuccokat illeti szerintem nem sok van, konkrétan egyet sem tudok, pedig nézegettem a napokban a projektorokat. Mind HD, úgyértem megeszi a fullHD jelet, de 3D-ben 120Hz-en csak 720p-ben tud képet adni, egy nullával többért a 2-3 millás kategóriában már van fullos, de azokon meg 1.4 van már. Ezen persze nem veszünk össze, meg vajmi kevés jelentősége van. Nekem az tűnt fel rögtön, hogy a hotplug pin a HEC+ így gyanús hogy direkt úgy lesz megoldva az eszközkezelés, hogy az 1.3-assal nehogy menjen függetlenül attól hogy egyébként az átjátszás nyilvánvalóan megoldható elméletben 1.3-on is ha az eszköz alkalmas, de páran majd cserélnek a semmire projektort is a BD lejátszó cseréje miatt. Ezért már megérte. Mondjuk nem itt a balkánon.
Itthon a Sony 40W4000-ren szinte tökmindegy hogy 720p vagy 1080p még egy méteres közelségből is nagyon ritkán látszik a különbség, alig-alig forgatnak filmet olyan szerkóval, hogy azt mondjam hogy na ez megért 24GB-ot a HDD-ből, viszont néztem 1080p felbontású 5 méter széles vetített képet és elég durva közelről 3D nélkül is, 2-3 méterről simán tökéletes volt, semmi pixel. Ott nagyon számít, konkrétan simán jobb mint egy fizetős mozi szerintem. A mai árak mellett akinek adott a nappali meg a redőny a TV szóba sem jön, nem egy kategória.
-
priti
addikt
Elméletben a 4k × 2k Resolution Support vált elérhetővé az 1.4-es HDMI-vel, ez ugye elérhető 4096x2160-as felbontást jelent 24, 30 és 36 bit-en, 48 biten (16-16-16=R-G-B)meg maradt az 1920x1200@60Hz a max mint az 1.3-as verziónál. Nekem az jött le, hogy a max elérhető sávszél (8.16 Gbit/s) maradt csak az átjátszás változik magas felbontáson, mivel a HDMI 1.3 semmilyen formában nem támogatja a a 4096x2160-as felbontást. Az egészbe csak a HEC került bele az 1.3-hoz képest így elég nyilvánvaló, hogy az átjátszásban szerepe van. Én azt olvastam, hogy HD fölött már kell az 1.4 a 3D-s átjátszáshoz, de mivel nincs fullHD 3D képes megjelenítésre módom, így kipróbálni nem tudom.
Ezt nem értem, a 3D Blu-ray talán 720p-s? Miért lenne az?
A film miatt. Kamera, utómunka, picit butítjuk, hogy ne látszon a trükk stb. szóval függetlenül attól, hogy milyen a tömörítés amit látsz a legtöbb filmnél 720p. Persze nyilván akad benne egy-két seholsemmi jelenet amihez nem kell nyúlni és azt hagyják hagy nézegesd a színész szemölcsén a szőrszálat.
TV-n mozi élmény? ...hááát, inkább egy 720p proji
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az AMD Radeon HD 6950 és a HD 6970 tette tiszteletét nálunk.
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest