Új hozzászólás Aktív témák
-
Samott
addikt
Jol nez ki a hardverapro, parhonapos 1060 6GB ~90e huf... kezdenek realis arak lenni.
-
Tamás9x
őstag
válasz
unrealnoise #2395 üzenetére
Örülök, hogy vannak oylanok akik merik reálisan is látni ezt a helyzetet.
-
unrealnoise
senior tag
válasz
Baltazár123 #2391 üzenetére
Jáj, én meg sok PC-s év után lehúztam 6 évet konzolokon (PS3/Xbox360/X1 majd PS4 és PS4 Pro) és hát a PC-nek számtalan előnye van... Exek itt is vannak szép számmal, nem is gyengék... Sőt, van olyan stílusú játék, ami konzolra szinte nincs is, míg ez fordítva nem igen mondható el...
PC nagy előnye, hogy egy X időpontban kiadott játékot, évekkel később, olcsón beszerezve, akár max grafikán, nagyon jó, magas frémráta mellett is tolhatod... Konzolon, meg marad ugyanolyan. (ezen a PS4 Pro borított kicsit, de nem egetrengető a változás..., tapasztaltam, tudom.)
A PC legalább paraméterezhető (minőség vagy FPS), ha egy jó processzort vesz az ember, akkor hosszú évekig csak a GPU-t kell cserélni max... haverom mai napig játszik az i7 2600k-val, amit még én adtam el neki... Az egy 2011-es processzor... Mai napig játszik mostani tripla AAA címeket is, konzolokat verő minőségben. Persze ehhez kell egy normális GPU is, az tény, de egy 3GB-os 1060 már nagyon elveri a konzolokat (PS4 Pro-t is), az 1050 Ti nagyjából azt tudja, amit azok. Kinek mi.
Nekem pl a fapados konzolos felület nem tetszik, a Steam sem tökéletes, de legalább lehet értékeli, fórumozni, szövegesen értékeli, az értékeléseket kommentelni, egyszerűen sokkal jobb, szebb, és többet is tud... A pénz visszatérítéséről nem is beszélve...
-
Chrakatoa
tag
válasz
Nagy részével egyet is értek, csak olyan irgalmatlan Steam libary-t halmoztam már fel az évek alatt (600+ játék) hogy azt utána nekem senki nem téríti meg, és jó pár cím vár még magára hogy kijátsszam. Amúgy teljesen elfogadható érvelés volt. Nekem perpill nem érné meg a váltás, de lehet ez is csak időkérdése
-
VGNGR
senior tag
válasz
Szerintem egy ideje PC-n sem nagyon lehet "olcsójánoskodni." A játékok olyan szinten el lettek tolva a multi élmény irányába, hogy a virágboltból csak egy gyenge, kiherélt valamit kapsz, ami max kipróbálásra elég. Ld. BF1 single kapmpány: kb. 5 óra alatt unod meg.
Ha valaki igazi játékélményt akar, az meg fogja venni eredetben a játékot, max. nem 0 naposan 60 euróért, hanem kivár egy kicsit és valami akcióban / kulcs boltból stb. beszerzi magának. -
Baltazár123
őstag
Nekem 5 éves konfigom van i52400-Giga660Ti és hát amire használom, nekem most is jó. A 8gb memória kezd szűkös lenni a win10-re váltással, ami önmagában egy vicc kategória, de kibírom, hogy hetente egyszer be kell zárjam a böngészőt, mert visít a rendszer, hogy kevés a memória (általában sok oldal van nyitva és mellette fut ez-az). Voltak terveim a bővítésre, de hol a memória volt/van rohadt drága, hol a proci árak szaladtak meg hol a vga árak szálltak el teljesen, úgyhogy letettem róla véglegesen. Ezek helyett inkább vettem egy one-t 2 éve és azóta meg összeraktam a pénzmagot és lesz belőle egy one x csere sőt az exkluzív címek miatt lehet, hogy egy használt ps4-t is veszek. Ennyi a történet. Akik tisztességesen megveszi a szoftvereket, azok simán és könnyen átválthatnak konzolra. Egy VGA árából megvan és még a rendszeres akciókban játékokat is tudnak venni abból pénzből, nem is keveset. Erről beszélgetünk sokat ismerősökkel és aki PC-n akar játszani az mind az "olcsó" szoftver miatt akar, ami meg már egy más történet szerintem. Most ráadásul meg is kell fizetni vastagon annak az árát a hardverekben, hogy "olcsón" jut szoftverhez.
-
unrealnoise
senior tag
Tök mindegy, itt most nem aktuális, ki mit gondol róluk. A GPU-k "felárazása" nem a gyártókon áll. Ahogy lett készlet a boltokban, elkezdtek normalizálódni az árak. Most is ez van. A kereskedők zsebelik be a nagy hasznot. Igazából csak ők, és a bányászok azok, akik telhetetlenek voltak. De ezt persze nyilván te is tudod, csak akkor még pláne nem értem...
-
rii
nagyúr
válasz
unrealnoise #2388 üzenetére
ja jó ,-DDD
mutass egy gyárat (bárhol bármiylen téern) aki nem telhetetlen és nem akarná a teljes piacot magáénak XD -
rii
nagyúr
az is lehetett volna a cím, hogy:
"Egekben a VGA-k ára, a gyártók telhetetlenek" -
válasz
->Raizen<- #2383 üzenetére
Ja majd egyszer jön a 20xx széria aranyáron. Hacsak a bányászok fel nem vásárolják megint, ehe
-
unrealnoise
senior tag
válasz
Hát igen, én sem hiszem, hogy váltok 1060-ról (3GB MSI gaming) 1070 Ti-re. Nagyobbat szeretnék ugrani, de az 1080-asok fogyasztása meg sok. Akkor már inkább egy 2070 lenne nyerő. Addig bőven elleszek ezzel. Az új kártyák árai is elkezdtek esni, 180 ezerért már van Angliában jóféle, nem a legalja 1070Ti... Ez a tendencia szerintem maradni is fog, sőt, ha tovább zuhannak az árfolyamok, akkor meg már szinte öröm lesz szétnézni a piacon. Kénytelenek lesznek a használtpiaci árakra reagálni az üzletek...
Amúgy bányász kártya kell a francnak.
Persze nem nagyon lehet megmondani, ki mire használta a kártyákat, de mondjuk "gamer profil linkelés", stb, azért jelzésértékű lehet...
-
shteer
titán
válasz
van ott lé bőven akkor
-
Looserke
őstag
rohadjon rájuk az összes...
-
syberia
veterán
Egyre több bányagép kerül fel az apróra, mi folyik itt Gyöngyösön?! 1060 3 Gb kártyákat lassan 70k körül szórják a népre, tudom fél éve a bolti újak még ennél is olcsóbbak voltak, de na.
-
Hunreal
tag
A Twitter is betiltja a kriptovaluták reklámjait
Forrás -
wjbhbdux
veterán
mi van akkor, ha valójában a játékok megjelenítéséhez nincs is szükség videokártyára, csak a játék kiadók összeesküdtek ellenünk jó 20 éve és ők azóta mindenkivel minden játék közben bányászatták a coint?
-
-
Samott
addikt
Igazabol joval a Questor bedolese elott megirtak hogy baj lehet belole, de hirdetni egeszen a vegeig lehetett. Na mostantol nem csak megirjak, hogy baj lehet belole hanem hirdetni se lehet. Igy nem mutogathat senki a guglira, hogy nem szoltak elore. Vedik a segguket.
-
Hunreal
tag
Betiltja a kriptovaluták reklámozását a Google
Forrás
Bitcoin jelen pillanatban ~8200. -
prmcsk
addikt
Nem tudtok ti semmit fűtés terén.
Itt az új csodaszer és műszaki analfabéták úgy szippantják be, mint bernikétől a ződ energiával kiváltott paksot.
Érdekes, hogy mindig a műszaki analfabéták mondanák a tutit és a laikus meg nem kérdez vissza, hogy az, aki ilyenekről beszél legalább ismeri ohm törvényét ?
-
vaakuum
addikt
Bányászradiátor
[Ebben] 2x 580-as VGA-val... -
Tamás9x
őstag
-
Dare2Live
félisten
-
Cassi
őstag
Olyan pletyka is van, hogy a 2080 GTX javasolt végfelhasználói árát (MSRP) jelentősen meg fogja emelni az Nvidia az 1080-hoz képest, 1000 dollár tájékára (az 1080-é 549 volt). Már csak azért is, mert az NV a saját shopjában fixen ennyiért szokta árulni a saját Founders kártyáit, ami nem tartható, ha a piacon ennél jóval többet adnak érte. Lehet gyűjteni a pénzt a malacperselyben.
https://wccftech.com/rumor-nvidias-gtx-2080-flagship-graphics-cards-will-be-priced-significantly-upwards-of-699-msr-up-to-1500/
-
Lorden
senior tag
Jó a használt piac is, hogy az ősszel megvett 34-36k-s kártyákat már ott is 39-40k-ért kínálják.
Az ember kedve elmegy az egésztől... -
szazbolha
addikt
válasz
turbokappa #2333 üzenetére
Pedig csak írd ki, mert nem a törvényeknek megfelelően járt el, ha a vásárló (számlán vagy garlevelen) magánszemély volt.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Tamás9x #2334 üzenetére
Ezt írtam:
"A forum meg mindig ilyen volt. Ha kijön a hír, hogy Samsung ASICot tervez, gyárt onnan arról mért ne lehetne beszélni? "Erre te:
"Oké akkor muti nekem egy Samsung által gyártott ASIC-on pl ETH-t vagy ZEC bányászatot
Ha van akkor visszavonom, hogy bogyózol."
Nem nem tudok mutatni. Nem is írtam ilyet. Olyat kérsz máson számon nem írt. Jól látom szavakat hazudozol más szájába?
-
shteer
titán
válasz
turbokappa #2333 üzenetére
a usert nem elzavarták, hanem átkúrták a palánkon.
nem írhatod ki? merthogy, szerződésben állsz velük?zednek is üzenem, hogy velem egy kisker sem csinálná végig. az aqua se - akikkel eddig 100% pozitív tapasztalatom van csak
és azt is hogy gyakoroljon többet -
turbokappa
senior tag
Zed kapizsgál vmit👆
Pedig volt olyan, hogy elzavarták az usert nem rendeltetésszerű használatra hivatkozva. Nem írhatom ki a kisker nevét. -
Cassi
őstag
Az utóbbi egy-két napban olyan pletykák keringenek, hogy mégis lesz Ampere bejelentve márciusban, a 2070-től felfelé GDDR6 memóriával.
Továbbá megjelent egy riport, hogy 2017-ben 3 millió grafikus kártyát vettek meg a minerek. A riport szerzője azt javasolja a gamereknek, hogy bányásszanak szabadidejükben, mert egész évben magasan maradnak a kártyaárak. LOL, szuper.
https://www.tweaktown.com/news/61014/analyst-3-million-gpus-sold-crypto-miners-2017-alone/index.html
-
Plafoon
tag
"ha jól emlékszem majd jogász megmondja a kérdés a ki bizonyít. VGAknal ha jól emlékszem egy éves korig kiskernek kell."
Nem jól emlékszel. Attól függ hogy jótállás vagy szavatosság van hozzá. Mindegyik esetben másiknak van bizonyítási kényszere (saját költségre!).
-
deicide
veterán
válasz
zed juron #2315 üzenetére
Én pedig gyártókkal állok közvetlen kapcsolatban és mindegyikük álláspontja az, hogy ugyanúgy elfogadják garanciába a terméket, akármi is volt a felhasználási terület, nem akarják és nem is fogják vizsgálni. Megemelték olyan szintre az áraikat, hogy a magasabb RMA százalék is beleférjen a büdzséjükbe, innentől csúnyán fogalmazva telibefossák...
-
Dare2Live
félisten
válasz
Plafoon #2319 üzenetére
Röhelyes de volt ilyen.
Kia Ceedben (meg jópár Hyundai/Kiaban) törtek a stabi pálcák. Egy kissebb kátyú elég volt. Kia meg jött a nem rendeltetés szerű használattal.
ha jól emlékszem majd jogász megmondja a kérdés a ki bizonyít. VGAknal ha jól emlékszem egy éves korig kiskernek kell. Onnan vevőnek. És sok sikert vevőként bebizonyítani ha elmúlt az 1év, hogy "rendeltetés szerűen használtad". Fogja kisker byányászatra vagy akármire. Persze ez forítva is igaz, sok sikert első évben a kiskernek a bizonyításra, hogy te nem rendeltetésszerűen használtad.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Tamás9x #2313 üzenetére
"Hallucinálsz oylan ASIC-ről ami...."
ha megkérhetnélek nagyon gyorsan vegyél vissza magadból.
A forum meg mindig ilyen volt. Ha kijön a hír, hogy Samsung ASICot tervez, gyárt onnan arról mért ne lehetne beszélni? és ha neked nem tetszik az, hogy mások beszélnek róla mért szólsz bele?
-
Danex
addikt
válasz
Dexar007 #2323 üzenetére
Magyarországon úgy tudom, hogy vagy javítják vagy az eredeti állapotot kell visszaállítani (ugyan olyan kártya / a vételi ár visszadása, levásárlás mint intézmény tudtommal egy olyan eszköz a kereskedők kezében ami nem is létezik, de a témában ismeretlen embert be tudják palizni azzal, hogy náluk költse el újra a pénzét.
Külföldön nem tudom, hogy hogy van, de itthon tudtommal így, persze nem vagyok jogász, fogyasztóvédelmis stb, de így tájékozódtam anno.
-
Gdi
senior tag
Hűűű. Itt az önjelölt istenek/törvényhozók/végrehjatók és orákulumok megmondják ám mi van
És az van.
Rly..Egyébként jogi dobálózáshoz visszatérve...
Ami a vásárlás (szerződéskötés) pillanatában egyértelműen írásban volt foglalva az van.
Ha a "nem rendeletetésszerű használat" nincs kikötve, hogy az most bányászat, vagy az hogy a hűtőt leszedve, a GPU-n serpenyőzöd a rántottát, akkor csak valódi jogi útra terelve érvényesítheti valaki az elképzeléseit.
Hogy az most egy szimpla békéltető tárgyalás vagy precedens értékű ítélet mindegy, nem a végzős joghallgató tetszés szerinti testnyílásán fog kipottyanni.Szerk:
Inno3D esetében is.. a nyilatkozatukat követő értékesítésre vonatkozhat a garanciavesztés az általuk konkrétan megnevezett esetekben. Visszamenőlegesen nem érvényesíthetik olyan egyszerűen. -
Dexar007
veterán
Mi van akkor ha nem akarjak javitani? Nemet webshop sapphire r9 290 gariztatasa: 2 vagy 3 ev gari volt ra mar nem emlekszem pontosan. Gari lejarta elott 2-3 honappal ment tonkre,visszakuldtem,1 honapig ultek rajta,majd kozoltek,hogy nem lehet javitani,es cserelni sem tudjak,mivel kifutott termek. Arat nem vasarolhatom le,de visszaadnak belole 90 eurot, a szamla szerinti 390 helyett.
Ha jol emlekszem,az volt a problemajuk,hogy nem en voltam az elso tulaj,igy a szamlan sem az en nevem szerepelt.
-
-
Zeratul
addikt
válasz
Ha nincs a fogalmi körben az a használat, és annak következtében megy tönkre - mivel túlzott terheléssel jár, márpedig a bányászat azzal jár a heti 168 órával - akkor NEM VONATKOZIK RÁ A GARANCIA.
Ez így ebben a formában nem igaz. A consumer kártyákon max az fog szerepelni hogy Home & Office use és esetlen a not for industrial use ami max annyit jelent hogy ha ipari alkalmazásokban instabil akkor így járt és az nem garanciális ok.
-
Plafoon
tag
"A gyártó kikötötte, hogy Romániába és Szerbiába nem járhatnak velük, mert sz@rok az utak. Na jó, ez irónia volt."
Pedig a kátyú kárt nem fedezi a garancia a márkakereskedésben.
-
Danex
addikt
válasz
Túlzott terheléssel nem járhat, mert a kártya védi önmagát attól (lásd powerlimit), nem jár nagyobb (sőt kisebb terheléssel jár) a bányászás mint, ha egy játékban a 30fps-ért küzd a kártya gyári feszültségen.
És ki mondja meg, hogy heti 168 órát nem játszhatok a géppel? Kínában vannak ilyen gamer kávézók ahol egymást követik a játékosok. Vagy ha én World of Warcraftban a fővárosban ácsorgok napokon át akkor már nem él a garancia?
Tehát ott vagyunk, hogy nem tudják bizonyítani azt, hogy neked nincs életed és nonstop játszottál vagy ,hogy bányászatra használtad a gépet. Ergó ennyi volt a történet.
kereskedő semmit nem játszhat meg, mert semmi eszközzel nem rendelkezik ami alapján ő ezt megvonhatná. A gyártó talán rendelkezhetne ilyen eszközökkel, de még egy ilyen példát se hallottam és a bányászat nem tegnap kezdődött, meg ahogy írtam is nincs jogi alapja erre.
Lásd az ember aki pert nyert, mert nem volt a mikro használati útmutatójába beleírva, hogy macskát nem szárítunk benne.
-
-
prmcsk
addikt
Rákapcsolódva:
Képzeljétek ! A haveromék most vettek 24 darab Fordot flottában és egyszerre,- pedig az átlag user csak egyet vesz belőle.
A gyártó kikötötte, hogy Romániába és Szerbiába nem járhatnak velük, mert sz@rok az utak. Na jó, ez irónia volt.Tényleg van azaz egyéb érdek, ami az emberekkel ilyet mondat ki ?
Melyik garancialevélen van olyan kikötés, hogy egy kifizetett terméknek mik a felhasználási korlátai ?
Ha van ilyen, a bányász meg sem veszi.
-
zed juron
aktív tag
Tényleg nem érted, ez jogi kérdés, és az nem garvesztő ha valaki pénzt keres a kártyájával.
Ha nincs a fogalmi körben az a használat, és annak következtében megy tönkre - mivel túlzott terheléssel jár, márpedig a bányászat azzal jár a heti 168 órával - akkor NEM VONATKOZIK RÁ A GARANCIA.
Ebben semmi különös és nehéz nincs. Kicsit nehezebb bizonyítani, de pár kereskedő már meg is játszotta és meg is fogják a többiek is.
Emiatt is a gamerek szívnak majd, mert ugye OC-ban használják a kártyát, abban is lehet megsütéses jelenség: most el fogják zavarni őket, holott eddig azért morogva, de cserélték a cuccokat. De a bányászat megjelenésével simán írnak ilyen szakvéleményt a szervízek hogy vélelmezik a bányászatot, a túlterhelődést és szevasz.
És mondom az infoim innen vannak
1., gyakorló jogász vagyok
2., kereskedőtől (nem az aqua)
3., Tom' hardwareNem tartom lehetetlennek hogy vki elmegy polgári perre, ha gamer, vagy akár ha bányász is, de 3-4 év alatt nem tudni mire fog vele jutni.
Részemről be is fejeztem az ingyen jogi szaktanácsadást: mindenki tegye azt amit jónak lát, utána meg vállalja a felelősséget.
-
Danex
addikt
válasz
zed juron #2312 üzenetére
Ha a kijelző arra a kártyára van kötve akkor az excel is használja a kártyát. Pedig Gamer kártya és más olyan tevékenységet folytat rajta amivel pénzt szerez(het).
A Gamer szó a kártyákon marketing, nem pedig felhasználási helyet meghatározó szó. Ahogy egy gamer fülessel is hallgathatsz zenét, meg nézhetsz filmet.
Még mindig nem támasztottad alá, hogy mely felhasználási pontját sérti a bányászat a garanciának. A nem rendeltetés szerű használatot felejtsd el addig amíg nem mutatsz nekem a nagyobb márkáktól (Inno3D-t ne keverjük ide) használati útmutatót / garancialevelet amibe külön kitérnek a cryptobányászatra.
Amíg ez nem áll fent addig minden más csak mellébeszélés.
-
Tamás9x
őstag
válasz
Dare2Live #2292 üzenetére
Persze mindenben, nem szabad annyi gombát és hallucinogént enni, mert büntetnek si érte.. és akinek igaza van annak mije jár? csak a szája
Hallucinálsz oylan ASIC-ről ami még szerintem tesztben sincs és prototípust sem csináltak belőle, örülök, hogy téged a tudat megnyugtat, mármint a fantáziád határtaanséga, de mi akik a földön járunk csak azt vesszük készpénznek amiről már teszt is van és kézzeél fogható, kivéve Isten
meg a BTC
Holnap megyek veszek Antminet F22-őt 128GB DDR11-el és bányászok Hangyát
Mert szerintem lehetséges, és menőbb mert csak fotoszintetizál, és be sem kell dugni a konnektorba.
-
zed juron
aktív tag
Polgári törvénykönyvi szóhaszanálat: nem rendeltetésszerű használat.
Az nVidia gamer kártyái játékra lettek csinálva, ha nem játékra van haszálva,akkor az nem rendeltetésszerű. Pont.
De a grafikai munka szerencsére az nVidia támogatásával megy, tehát nem 3rd party-is izé. Az iRay az nVidia pojektje, tehát még az is rendeltetésszerű.
-
saen
veterán
válasz
zed juron #2308 üzenetére
Ez egy hülyeség már ne is haragudj. Sehol sincs meghatározva, hogy a számítógép nem mehet 24 órát minden nap. Nekem voltak régen olyan gépeim amit soha nem kapcsoltam ki. Akkor az nem rendeltetésszerű használat? Ez egy vicc.
Az a nem rendeltetésszerű használat ha teszel rá egy nyelet és pinpong ütőként használod, arra rá lehet fogni. De arra, hogy beteszed egy gépbe és folyamatosan használod, arra nem. -
zed juron
aktív tag
Tom' hardveren írták. AZ állandó azaz 24 órás hőterhelés miatt MINDEN kikészül, ami a hűtésben mutatkozik meg először. VRM hőkamera a tuti megoldás, mivel ott gyakran elégtelen a kártya hűtése.
Egy kis matek: egy gamer egy héten kb. 10 órát játszik nagyobb terhelés mellett mint a bányász. Kb 50%-al. Mondjuk 15 órásnak felel meg. De legyen a duplája: 30 óra. ÁTLAGOSAN.
Egy bányász egy héten 168 órát tol. ÁTLAGOSAN.
-
Danex
addikt
válasz
zed juron #2300 üzenetére
Hol van leírva, hogy ez nem rendeltetésszerű használat, vagy ,hogy mi a rendeltetésszerű használat? Én nem olvastam sehol, hogy csak játszani lehet a kártyával.
Ember legyen az a debug technikus aki megkülönbözteti azt, hogy az én kártyámon 49fokon üzemelt a VRM, a gamer pistikéé meg még windows alatt is legalább 65fokos, mert addig be sem kapcsol rajta a ventilátor.
Azt sem olvastam sehol amúgy, hogy a PC-t ki kell kapcsolni kötelezően, mert csak napi 4-5 óra használat engedélyezett a garancia mellett.
Amiket írsz mind csak levegőbe beszélés, semmi konkrétummal alátámasztva, semmi nem gátolja a felhasználót jogilag, hogy bányásszon a kártyával.
-
válasz
zed juron #2302 üzenetére
Na persze és ezt ki mondja rá, hogy nem az? Visszaviszek egy meghibásodott vga-t, ránéz és azt mondja ááá ezzel tuti bányásztak, nem garis.
Sokkal kevésbé melegszik a vga mintha játszanék vele, játék alatt sztem bőven 60+ fokos a vga, a bányagépben meg 35-40 stabilan. Max a venti hal meg hamarabb ami a gamer gépben sem kizárt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Manli GeForce RTX 3070 Ti 8GB GDDR6 VGA!
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest