Új hozzászólás Aktív témák
-
Danex
addikt
válasz
goamantra #2196 üzenetére
Pedig egy Raspberry pi kijön néhány ezresből és olyan multimédiás eszközt csinálsz belőle amit akár a milliós eszközök is megirigyelnének.
A csúcs(értem én itt a milliós gépeket) kivéve, kb a legtöbb egy olcsó kínai tablet erejével rendelkeznek, amit megfizetsz az a szoftverfejlesztések és az, hogy simán eladhatóak ennyiért is, mert az emberek 99%-ka nem fog egy plusz eszközt (lásd Pi) beüzemelni a TV-re.
-
PuMbA
titán
válasz
goamantra #2196 üzenetére
Pedig könnyű elhinni, mert a SMART alkalmazások és a böngészés lassúak, szóval semmi különleges nincs benne
Egy sima 4 magos SOC van bennük Mali GPU-val, amit 10000Ft-ért megkapsz eBay-ről és az is viszi a 4K HDR filmeket. Egyedül a speckó, egyedi gyártónként eltérő képfeldolgozó részegység más, illetve a csatlakozók száma.
-
goamantra
tag
kérd: ezek a böszme nagy tv-k (oled stb) is alapvetően PC-re épülnek igaz (pc+kijelző)? szal a kell bele ram, brutál cpu a hdr 4k-s mkv, youtubozás lejátszáshoz meg a fene tudja mik.. nem mondom, hogy ezek miatt megy fel a vga ára, de a luxus telefonok mellett lehetséges, hogy a növekvő TV-s piac is tovább 'terheli' a "pc" gyártókat? szal fogyassza a korlátozott készleteket
-
Usery
tag
2018 Q1 van. És a nagy kripto bumm óta nem nagyon van Volta hír szerintem. Konkrétan nem tudják legyártania a vásárlói igényeket a jól bejáratott gyártósorokon. Ráadásként igen nagy profittal. 8k-9k közötti BTC árfolyamnál már megállt a kisker VGA kínálat bővülése. Most 9800! Megint nem jut el ide szinte semmi.
Miért állnának át egy drágább önköltségű szériára, ami így arányaiban kevesebb profitot hozna? Meddig tart a BTC lufi 2.0? Hol lesz a következő BTC mélypont? Azután hol stabilizálódik a kripto valuták árfolyama következő zuhanás után és mennyire éri a meg majd akkor bányászat? Ezek döntő kérdések. -
maajsz
senior tag
-
myke7
tag
Szerintetek egy 1080TI megér most kb 220K-t vagy érdemes várni bármire (csodára)?
Évekre szeretném bebiztosítani magamat. -
South Velen
addikt
válasz
butch3r #2177 üzenetére
Nem erre vonatkozott a kérdésem.
Miért éri meg egyáltalán ilyen DDR3 ASIC-ot gyártani, ha a VGA-k (GDDR5) úgyis jobban termelnek?
termelnek - ah még leírni is fáj.
Amúgy meg tekinthetnek rá scamként nyugodtan, csak arra spekulálnak, hogy élni fog a scam még addig, ameddig eladnak ezekből annyit, hogy minél nagyobb profit legyen rajta.
-
butch3r
senior tag
válasz
South Velen #2176 üzenetére
hát lehet a gyártók nem scamként tekintenek az összes coin-ra és így látnak üzleti potenciált benne?
-
shteer
titán
válasz
South Velen #2163 üzenetére
erre csak ennyit:
-
maajsz
senior tag
válasz
szazbolha #2172 üzenetére
Ez a mizéria már egy ideje megy, ha a gyártó átírta a policy-ját már tavaly nyáron, minden azután vett karira az érvényes. Amúgy ha a bányát normál használati körülményeken kívülre ítéli, innen elég nehéz lesz a nem európai székhelyű gyártókkal hadakozni, ott elég nehézkes érvényesíteni az itteni törvényeket.
-
szazbolha
addikt
válasz
turbokappa #2131 üzenetére
Az ip_n sem más kisker, sem a a VGA gyártók nem írhatják felül a magyar törvényeket.
Nem kell ezen sokat gondolkodni. A rendeltetés szerű használatba lehet belekapaszkodni, de a bizonyítási oldal a kereskedőnél van. Max riogatni lehet....(#2142) maajsz Semmilyen záradék nem írja felül a törvényeket. Ha magánszemélyként vásárolsz védett vagy bármilyen kisbetűs résztől.
Ha cégesen veszel VGA-t akkor más a helyzet, lehet pereskedni. -
Danex
addikt
válasz
Tudtommal a memória sebessége a lényeges, hiszen a 4gb-os illetve 8gb-os RX kártyák között nincs meg a 100% különbség.
A DDR3 meg sokkal lassabb a GDDR5tol.
-
saen
veterán
válasz
Blazs120gl #2169 üzenetére
Nálam már az is rig építés, ha kicseréli a régi kártyákat.
-
Blazs120gl
aktív tag
"Nem az a lényeg, hogy mi lesz a most használatban lévő kártyákkal, hanem az, hogy mennyire akarnak az emberek új rig-eket építeni."
Gotcha bro.
Bár így lenne.
Szvsz nem így lesz, különösen, ha pl. vki a meglévő rig-jében akar fejleszteni.
A másik, amire mérget vehetünk, hogy az ASIC-nek nincs használtan értéke, így magasabb áron is abba fognak belevásárolni a vájárok, amiről azt gondolják, hogy használtan is faktorálható az eladással a rizikó. -
butch3r
senior tag
válasz
majd a memória árak fognak akkor elszállni, amik már most sem olcsóak...
vagy a vga-k (is) maradnak az egekben, mert a gyártók nem jutnak memóriához -
saen
veterán
válasz
Blazs120gl #2166 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy mi lesz a most használatban lévő kártyákkal, hanem az, hogy mennyire akarnak az emberek új rig-eket építeni. Pont ma hallottam, hogy még a mai árakon is teszik bele az emberek a pénzt, az árak rendeződéséhez pedig pont az kéne, hogy ez megváltozzon.
-
Blazs120gl
aktív tag
válasz
"Rendeződni fognak a VGA árak.
"
Aki eddig VGA-zott, szvsz nem fog váltani, mert abban van a pénze/know-how-ja, inkább a VGA-ihoz fog másik coin-t keresni.
-
Gdi
senior tag
válasz
Ha erre tényleg rápakolnak 72GB-t, plusz a samsung is elkezd gyártani ASICet, akkor az a minimális termelésnövelés -amire aláírtak a (dram)gyártók- ellenére drágul majd a memória
-
Reggie0
félisten
válasz
Dare2Live #2158 üzenetére
Samsung, NV, AMD....nek kell csinálnia addot tipusra adott ASICot. Ha ETHHash (ETH, ETC, Ubiq...), equihashhez a memo sebesség a kritikus. Rá kell rakni 512bittel a GGDR6ot oszt onnan sok sikert a gpus bányászathoz, ők meg tarolhatják piacot.
Ize. Egy atlagos GPU memoria savszelessege es egy altalad emlitett banyaszcucc memoria savszelessege erosen osszemerheto, jo esetben max a kettes szorzot eri el, mig arban nincs nagy elteres, fogyasztasban talan el lehet erni 1:5 aranyt. Miert erne meg az ASIC-ot venni, amikor annak meg maradvanyerteke sincs, masra nem lehet bevetni(pl. uj algo)?
A nem memoria intenziv algoknal, azaz a hagyomanyos GPU ASIC eseteben a szamitasi teljesitmeny aranyok 1:10 es 1:100 kozott adodnak hasonlo fogyasztas mellett.
-
South Velen
addikt
-
maajsz
senior tag
Valóban nem vagyok, próbálom azért követni a fonalat
Ezzel a robotok dolgoznak, meg alapjövedelem kicsit várjál még, nem lesz ilyen 10 éven belül biztosan. A bányát meg sztem nem olyan irányba kéne elvinni, hogy továbbra is magas fogyasztás de fejlődő villamosenergia, hanem max pár wattos miner, mert mire az alternatív energiaforrást itt olyan hatásfokkal alkalmazni fogják arra várhatunk még egy ideig. És pontosan emiatt is egy nagy ingovány a coin dolog, ahogy írtad hogy nehéz még ezzel foglalkozóknak is lépés tartani, ebből így hatékony stabil dolog egyhamar nem válhat.(#2156) syberia
A politikusok sok semmit nem foghatnak a kriptora, azért akkora hordereje nincs még neki, ha holnap bedől pontosan nulla hatással lesz az átlag Pista bácsi életére. Nincs olyan marha az ott fent ülők között aki bevenné, ha akármit is rá akarnának fogni.(#2158) Dare2Live
-
BaLee
addikt
válasz
Dare2Live #2157 üzenetére
Aki egyszer átmegy a másik oldalra, az nem fog visszajönni. Főleg ha gamer. Egy darabig működik az a felfogás, hogy neki másra is kell a gép, majd rájön, hogy a konzol mellé vesz egy laptopot 50-ért, vagy akár 100ért, és mindenre van egy kiváló gépe. És ott van egy 1060 - 1070 kártya áránál...
-
Dare2Live
félisten
Pontosan a fejlődés szab gátat az asicok átlag felhasználói körben történő elterjedésében. Az egyik antminer év elején annak, aki az első batchben hozzájutott egy hét alatt visszatermelte az árát, aki csak két-három héttel később jutott hozzá már nem járt ennyire jól (lehet vissza sem termeli már számára a bekerülési költséget) és azokból mindig jön az újabb, jobb, hatékonyabb olyan időközökben, amivel baromi nehéz lépést tartani.
Ellenben az ASIC teljesen mindegy mennyire avul el más ASIChoz képest pillanatokon belűl kinyírja a GPUs bányászatot.
Samsung, NV, AMD....nek kell csinálnia addot tipusra adott ASICot. Ha ETHHash (ETH, ETC, Ubiq...), equihashhez a memo sebesség a kritikus. Rá kell rakni 512bittel a GGDR6ot oszt onnan sok sikert a gpus bányászathoz, ők meg tarolhatják piacot.
A POS amúgy elkerülhetetlen ha nem akarnak ennél a max 20tranzakció/secnél megmaradni. Na ebből látszik, hogy BTC... mennyire akar valós fizetőeszköz lenni. Semennyire. Ethereum legalább megpróbál ebből kilépni. Persze ennek GPU bányászok megent nem fognak örülni.
-
Dare2Live
félisten
"Addig meg az van (még pár évig jó eséllyel) hogy a 3 hónapja eladni akart 280X 3 éves kártyámra 30 körül rám sem írt senki, most meg 48ért alku nélkül első nap elvitték. Aki játszani akar, az szerintem muszáj lesz, hogy beletörődjön ezekbe az árakba...
Nagy részük elmegy konzolra. 99ért vesz egy PS4PROt, 120ért egy jobb bundlet vagy ha akkor one x.
és pont ez AMD/NV problémája. Aki egyszer elment annak 90%a nem jön vissza. Lesz bányászat 5év múlva? Hááát.
-
syberia
veterán
Nem látom sehol ennyiért. Nem mintha 150k kedvező lenne.
(#2146) maajsz: A többség bukni fog, kevesek nagyot nyernek. Politikusok kapnak az alkalmon, az esetleges gazdasági válságot rákenik a kritptovalutákra. Ha pedig végleg meginog a coinokba vetett bizalom, ha nem is nullázódik le, de bányászni már nem nagyon lesz értelme. Szerintem.
-
turbokappa
senior tag
válasz
Dr. Romano #2154 üzenetére
Ne aggódj, majd megtudod😂
-
prmcsk
addikt
ASUS ROG Strix Radeon RX 570 O4G Gaming OC Edition 90YV0AJ0-M0NA00 190 374 Ft
-
válasz
turbokappa #2148 üzenetére
"az ASUS pedig olyan alaplapot tervez, amin 19 PCIe luk van" ennyire lehet komolyan venni, luk?
-
Looserke
őstag
válasz
turbokappa #2148 üzenetére
na és ezt hogy fogják ellenőrizni?
-
turbokappa
senior tag
https://www.pcguru.hu/hirek/garanciavesztessel-jarhat-a-kriptovaluta-banyaszat/42481
-
AAntii
őstag
Szerintem simán, gondolom nem 5%-os haszonkulccsal termelnek, akkor max. majd közvetlenül a gyártótól kell venni, hogy a kiskereskedői haszonkulcs kimaradásával még többet keressen és legyen pénz a mondjuk 2 éves jótállási idő alatt meghibásodó 10%-nyi kártyára (hasra ütöttem, fogalmam sincs mekkora ez az arány, ha van valakinek erre vonatkozó hiteles adatbázisa legyen kedves belinkelni).
"Senki nem dolgozik mert minden család háztartásban dolgozik pár tucat rig vagy mi?"
A világ errefelé halad, az összeszerelőüzemek dolgozóinak egy jó részét (főként a sima betanított munkásokat) pár év/tized múlva robotok fogják leváltani, élni meg valamiből nekik is kell. A feltétel nélküli alapjövedelem mellett lehetne ez egy életszínvonal növelő befektetés, hogy ne csak a rovarokból készült "szappant" ehesse a delikvens. Az energiaszükséglet megint egy tök érdekes kérdés. 5 évvel ezelőtt a felső középkategória a vga piacon simán jelentett 190-230 wattos kártyánkénti fogyasztást, ehhez képest manapság már kb. a felénél tartunk. Gondolom a villamosipar fejlődése sem fog megállni az elkövetkező 5-20 évben, hatékonyabb erőművek, megújuló energiaforrások, stb. Pontosan a fejlődés szab gátat az asicok átlag felhasználói körben történő elterjedésében. Az egyik antminer év elején annak, aki az első batchben hozzájutott egy hét alatt visszatermelte az árát, aki csak két-három héttel később jutott hozzá már nem járt ennyire jól (lehet vissza sem termeli már számára a bekerülési költséget) és azokból mindig jön az újabb, jobb, hatékonyabb olyan időközökben, amivel baromi nehéz lépést tartani."mert senki nem a tárgyalástechnika doktora errefelé"
Ha egy efféle általánosítást a végére elmaradhatatlannak éreztél, akkor lehet, hogy te sem. -
maajsz
senior tag
Hát igen akad majd olyan kisebb hal, de fogja is tudni vállalni amit ígér? Úgy is az lesz az irányadó amit a nagyobb gyártók csinálnak.
Ebben az ügyben én már csak ismételni tudom magam, itt valamilyen irányba el kellene mozdulni minél hamarabb. Az energia pazarlást kezelni kellene valamilyen célhardverrel illetve ezekre kellene írogatni az újabb algoritmusokat. Valóban valamilyen szintű potenciál mindenképp rejlik a coinokban, de jó nagy shitstormot kavar az tuti. Úgy érzem kicsit kényelmes most a helyzet, fogy a vga ezerrel, szaladnak a villanyszámlák, folyik a coinba a pénz, emberek szedegetnek ki belőle, sokan örülnek, oké jó páran sírnak is. De ez valószínűleg így nem maradhat. Mi lenne 5-10 év múlva ezzel az ütemmel? Senki nem dolgozik mert minden család háztartásban dolgozik pár tucat rig vagy mi? A kripto hypeja jelenleg jóval meghaladja azt amit a valóságban ér a társadalom számára. Nem betiltani kell, csak kicsit átalakítani, fogyasztását szabályozni. Ha más hardverrel dolgozik a bányász, akkor még mindig bányászhat amennyit akar, nem sír a gamer meg egyéb júzer szája, meg talán a föld is lakhatóbb lesz pár évvel tovább.
Sajnos sokszor teljesen értelmetlen viták mennek itt, ami nagyrészt személyeskedésbe megy át úgyis mert senki nem a tárgyalástechnika doktora errefelé. -
South Velen
addikt
válasz
Tamás9x #2141 üzenetére
Kodak is selling a Bitcoin miner where you pay for a two year contract and “make a profit”. (*at current prices, Kodak gets half of all bitcoin you produce.) This is the dumbest shit I’ve ever seen at CES.
11:46 PM - Jan 9, 2018
Nahát, azóta meg majdnem lefeleződött az árfolyam, szóval aki aláírta a szerződést, jelenlegi árfolyamon meg nullszaldós. Aztán ha újra lefelezőzodik egy hónap alatt, akkor jó nagy bukta.
Mobil félkarú rabló, őrület.
-
AAntii
őstag
-
maajsz
senior tag
válasz
Tamás9x #2132 üzenetére
Ha akarja a gyártó valamilyen szerződés záradékot talál/csinál és simán ráhúzza, hogy 24/7-ben hashelni az pl nem rendeltetésszerű használat és nem gariztatja. Ők is ugyanolyan pénzsóvárok, addig bájgúnárok amíg a bánya felszívja az összes létező karit dupla áron, de amikor javíttatni kell a felét már nem lesznek ilyen készségesek.
-
Tamás9x
őstag
válasz
Televan74 #2140 üzenetére
Őszintén szólva pont a marketing szöveg miatt vettem
KODAKmaajsz: Reméljük ez nem lesz tömeges, mert akkor nem csak a Minerek, de a sima Gamerek is szívnak, mivel jelenleg a bios nem tud monitorozni...(idővel fog) még bármire rá lehet fogni, hogy bányásztak vele, csak azért mert én máshogy ahsználom, nem akarok kitolni a másikkal.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Irokisegy hirdetest gyorsan, 5-er getex 1080 ti keresek lehet agyonhasznalt gepzsiros is
-
Televan74
nagyúr
Attól hogy széthajtott(hangos) a kártya hűtése az nem garanciális probléma,még a kártya működik. Ezért tessék nyugodtan megbízható bányászkártyát venni.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Az a banda még egy dvi kábelből is kiolvassa neked hogy ugrókötelezésre használtad, bármit csak ne kelljen gariztatni
-
Tamás9x
őstag
válasz
Mi köze van ahhoz hogy mire hazsnálom a kártyát? de most komolyan?
Jogilag: amikor megvettem megköttetett egy szerződés a garanciáról, amiben nem volt feltüntetve az hogy mire nem hazsnálhatom, így én kiesek alóla, aki olyan kártyát vett amin fel volt tüntetve az megszívta..
Késő bbánat, eggyoldalú szerződésódosításra nincs jog. Vagyis anno nem volt..
-
turbokappa
senior tag
válasz
->Raizen<- #2126 üzenetére
Naszóval ráírtam az egyik népszerű pc boltra (i...n) mi igaz khm hogy meg tudják állapítani,hogy bányában volt és bukó a gari
Nagyon diplomatikusak voltak,és megnyugtattak hogy igen azokban bent a km.
Szóval örülök hogy nem bányászok....ha garira kerülne a sor.
Mielőtt menne a köpködés,az inno3d -él ha megállapítják hogy bányában volt a gari tuti bukó.
Most jöhet a fika. -
BaLee
addikt
válasz
South Velen #2120 üzenetére
Mire alapozom? Semmire, de azok sem akik szerint ez hamar ki fog durranni.
Mikor kezdődött emelkedni a bitcoin 2013 végén? Mi van most? 2018
Mikor kezdett rohamosan emelkedni? Egy éve. Mikor esett nagyot? Most nem régen.
De ez az esés véleményem szerint semmi másról nem szólt, csak a sok bitcoinnal rendelkezők eladták a részüket, ezzel hirtelen letolták az árat, sokan megijedtek, hogy kipukkant a lufi, ők is eladtak, majd mikor 6000$ alatt volt, visszavásárolták ahogy tervezték. 250% haszon a semmiből. Most ismét 8000 felett van.Lufinak lufi én is azt mondom, de az emberi hülyeség miatt ez még nagyon sokáig lufi maradt. Anno a hitelezési lufi is lufi volt, számtalan ember tudott róla mégis mennyi ideig ment és mennyien gazdagodtak meg belőle mikor jött a nagy 2008-s válság?
-
shteer
titán
válasz
->Raizen<- #2126 üzenetére
ipon is dobja vissza garbol ezeket a vevohoz
te is lázas vagy?
-
wjbhbdux
veterán
Az egyetlen tényező ami ezt megakadályozhatja, hogy ha tömegesen lesznek öngyilkosok a minerek amikor rájönnek, hogy másnap este az ágy helyett az utcán egy kartonlap várja őket és pár doboz sört ha fognak kapni a rigekért. Igazából úgy lenne illő, hogy az aranylövést ott adják be az akkor már csak napi 0,000000000001Ft-ot termelő gép mellett.
kérdés hogy a sok öltönyös érettségis befektető mit hagy maga után, ha az árváiknak kell kitenni a használt kártyákat, lehet még olcsóbban elkótyavetyélik majd őket.
-
shteer
titán
válasz
South Velen #2120 üzenetére
jaja, mert ugye tegnap indult és pár hónapnál tovább semmi se tart
-
BaLee
addikt
válasz
wjbhbdux #2115 üzenetére
Addig meg az van (még pár évig jó eséllyel) hogy a 3 hónapja eladni akart 280X 3 éves kártyámra 30 körül rám sem írt senki, most meg 48ért alku nélkül első nap elvitték. Aki játszani akar, az szerintem muszáj lesz, hogy beletörődjön ezekbe az árakba, vagy kihúzza a régi kártyájával. Szeretném én is ha pukkanna a lufi, de szerintem mostanában nem fog.
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Televan74 #2113 üzenetére
ilyen mennyiségű használt hardver sose volt még a piacon. ami most fent van, az ilyen gtx980 féle kártyák, azok pár ezer forintot fognak érni
az rx480/580/1060 fog halmokban állni és lesz a belépő 10k körül, 1070 15-20k 1080 20-25, és még ennyiért is ott fognak rohadni mert kell a ráknak a bányász szemét amikor végre lesznek rendes, ezeknél modernebb garis kártyák is tűrhető áron. 100 alatt márTitan lesz a boltban, már amelyik nem megy csődbe majd a mostani felelőtlenségük miatt, amíg kifutnak a használt kártyák több évre elegendő készlete, nem sok bevételük lesz. -
Televan74
nagyúr
-
jozefgucci1
addikt
Aprón meg is jelentek olyan hirdetések ahol az eladó nem egy bányász támogató
"Aki bányászni akar vele, annak NEM eladó : GAMER KÁRTYA!!!"
Ez olyan mint autók eladásánál , mikor valaki kiírja , hogy " kereskedő ne keressen "
-
wjbhbdux
veterán
válasz
turbokappa #2106 üzenetére
sose fogják jó áron eladni, ha egyszerre jön majd a használt piacra 1-2 év összes eladott kártyája akkor jó ha 25 ezer lesz a 1080
-
turbokappa
senior tag
válasz
Dare2Live #2105 üzenetére
Komolyan? Ne má.
Inkább rendeltem kintről jó áron egy 1080-ast, megtehettem volna a ti-t is max 200 font volt a diffi, csak tudod ott basszák el a gondolatmenetet a minerek a levedlett karijaikkal, hogy ha még huzamosabb ideig ilyen drágák lesznek a karik, pl levedlett minerkari 120-ért akkor majd lesz konzol.
Csak hogy értsd a másik gyerek gépébe nem fogok venni csak 200-ért használt karit. A többi komponens hol van még? A táp, ház, ram, g-sync monitor, stb????
Szépen kapni fog egy alsó középkat árban egy új, garis konzolt! Ráköti a 130cm tévére , netán a projectorra aztán játszik.
A pc piac meg lassú rothadásnak indul. Majd nem fogtok vigyorogni, hogy a rigjeiteket jó áron eladjátok. -
Dare2Live
félisten
válasz
turbokappa #2070 üzenetére
"Bányászkarit én nem veszek!"
Ahogy a szitu kinéz könyörögni fogsz még bányásznak, hogy 200ért vehess lerugott 1060at...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Ne hagyd ki: AORUS ELITE lap, 41.500 Ft-ért! 0% THM-re is!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Fotó állvány eladó
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest