Új hozzászólás Aktív témák
-
attila9988
őstag
ÉS ezért fog elterjdeni az olyan gépek piaca , mint amire az ARM céloz.
Ha az ARM gyárt majd olyan cpu -t, ami megfelelő, akkor nekem nincs ellenemre. A unix szerű rendszerek sem idegenek tőlem, így sok mindenre már most is tudnám használni. Csakhogy nem látom azt a megoldást tőlük ami csak megközelítené azt a szintet amit kellene. A netbook szint az messze nem elég semmire. És ezt még azok is észreveszik, akik csak netezni próbálnak ezekkel a kis mütyűrökkel.
-
attila9988
őstag
válasz
julius666 #110 üzenetére
De tökmindegy, a lényeg hogy az új szegmensben nagyobb lesz a pénz a nagyobb felhasználótábor miatt.
Persze hogy nagy pénz van benne. Én ezt nem is firtatom. Csak azt, hogy ezek a kis mobil vackok kinyírnának bármilyen használható eszközt a piacról. Ez most egy új trend. Olyan mintha a piacon eddig csak almát lehetett volna kapni, most meg van barack, meg körte is, és az eladók azt rebesgetnék, hogy az almákat mostantól ki lehet dobni...
Azt sem állítom, hogy ne találná meg az összes új trendkütyü a maga vásárlóközönségét. Nyilván meg fogja. De a marketing iszonyúan túloz. És ez engem mindig zavar, bármiről is legyen szó.. -
attila9988
őstag
Több baj is van azzal amit mondasz. Először is. Azt mondod feleslegesen vesz az "átlagember" asztali gépet. Én meg azt, hogy feleslegesen vesz notebook -ot, vagy Iphon -t, vagy netbook -ot. Több okból is. Pl mert az asztali gép sokkal olcsóbb, és jelentősen használhatóbb. ÁTLAG FELADATOKRA IS. Én pl az átlag feladataim közben sem szeretek időt pazarolni arra, hogy pl egy kényelmetlen tapi felületen írjak. Ezt a hozzászólást csak egy normális billentyűzeten lehet megírni olyan gyorsan, hogy neki is kezdjek. De megnézném, ahogy pl te bepötyögöd valami kis kütyübe..
A másik ok, hogy az átlagember, a notit sem viszi otthonról sehova. Innentől pedig az egyetlen igazi előnyét veszti el a gép. -
attila9988
őstag
válasz
julius666 #104 üzenetére
Annyira van "vastag" ez a réteg, hogy a PC ne haljon ki...
Szóval szerinted csak a hobbiinformatikusoknak kellhet pc, és pl a cégek is Iphon -on fognak dolgozni...
Szerintem a consumer piacon akármekkorára is nőjön a mobil szegmens a maga okos(kodó) telefonjaival, vagy tábla pc -ivel, azok az eszközök inkább új piaci réseket nyitnak, és nem igazán piszkálják a meglévőeket. Ha kicsit belegondolnál, érthetnéd hogy miért.. -
attila9988
őstag
Az átlag sokkal több ember , mint az akinek a felsoroltakon kivül bármi másra is kéne a pc.
Ezt csak te gondolod így. A 7 éves húgom is több feladatra használja.
Az egyetlen rendszer ami semmire nem jó , csak "szuper kis országunkban " és más hasonlóan szegény országokban elterjedt , mert olcsobb mint az Alma
És ezt miből gondolod?
és nem kell hozzá olyan tudás , mint mondjuk egy linuxhoz. ( ahhoz már picit érteni is kell )
Először azt mondod, hogy az emberek teljesen hülyék, ezért nem kell nekik pc. Aztán azt, hogy a windows sz*r, mert a teljesen hülyék is tudják bizonyos feladatokra használni..... érzed az ellentmondást?
Feljebb irta valaki hogy amerika fele osx-et használ. Mert megteheti.
Ezt gondolom valami alma reklámban láttad, mert a valóság nagyon más...
És igazuk is van , mert otthonra tökéletes , és a a windows egy osx mellett nem is nevezhető "os nek"
Szerintem olvass kicsit utána miket beszélsz..... Ködös tekintetedet elhomályosítja egy megrágcsált alma..
és nem azért mondom mert hu de apple fanataic vagyok , van Apple-öm , és van Win pc-m is , az Apple előtt ülni öröm , a win előtt kényszer. És nem azért mert szép fehér. Hanem mert az TÉNYLEG JÓ.
Elmondanád nekem mi az az ok amiért az osx "tényleg jó", a win meg nem?
-
attila9988
őstag
válasz
julius666 #93 üzenetére
Régebben teszteltem az x264-et, fordítottam egy, az assembly optimalizációt kikapcsolt...
Kíváncsi vagyok hogy csinálnál ilyesmit, ha csak fostalicska atom szintű, vagy rosszabb gépek lennének elérhetőek 130 000 -es alsó határral....
Aztán ne feledkezzünk meg az x86 örökségéről sem. A milliónyi program, és a hozzá való szaktiudás, valamint hogy "erőből" képes álltalános célú feladatokat ellátni. Egy specializált eszköz nem versenyezhet ezzel, legfeljebb csak a consumer piac azon részében, ahol tipikusan fix feladatra kell az eszköz. Ha telefon kell, amin lehet fa**bookozni, akkor tessék ott van - k**va drágán - ha viszont használható multimedia és munkagép, akkor halott ügy egy olyan eszköz.
-
attila9988
őstag
válasz
#16820480 #86 üzenetére
célfeladatra lesz jó az asztali rendszer. szerintem péládul a raw-ba fotózás a legtöbb embernek nem is mond semmit, nemhogy csinálná is. a többség hiába vesz akár dslr-t, ugyanúgy csak automata beállításokkal kattintgat, mint egy 100 ft-os eldobható géppel.
általános felhasználásra (mint például visszanézegetni a fényképeidet, vagy videókat, vagy kikötni tévére, vagy átvinni megmutatni a nagyinak, és így tovább) tökéletesen megfelelő egy ipad isOlyan nincs hogy "megfelelő az Ipad is". Ez olyan mintha azt mondanád, hogy dobja ki az ember a mindent mutató, vízálló, ütésálló karóráját, mert az időt mutatja a rolex is... ami k**va drága. Mekkora marhaság.
Te azt állítod, hogy jelenleg a számítógép felhasználók annyira fogalmatlanok, és idióták, hogy bölcsödéseknek való funkcionalitás kell mindenkinek, prémium áron, és ez a koncepció kiszorítja a használható eszközöket. Ez így hülyeség. Lehet hogy a CSAK fa**book olvasgató, vagy CSAK internetező, képnézegető embereknek jó lesz majd egy OLCSÓ - tehát nem Ifos - eszköz nagy kijelzővel, mondjuk rendes monitorral, de a többieknek nem. -
attila9988
őstag
válasz
audi100td #73 üzenetére
Abban egyetertek, hogy egy atlagfelhasznalonak nincs szüksege ekkora teljesitmenyre,
Ez nem igaz. Ennyi erővel egy amiga 500 mindenre elég. Van grafikus felülete is, zenét tudtál rajta hallgatni és dokumentumokat is szerkeszthettél...... de ez nem így működik. Ami régen elég volt, az ma nem az. A programok fejlődnek. Mindaz ami ma kényelmesen megoldható, a múltban nem volt az. A jövőben pedig már ez is kevésnek fog tűnni. Nincs olyan hogy "ez már elég mindenre". Sokan mondtak már ilyet régen is, és rendszerint belebuktak..
Viszont asztali gepnek tenyleg nem sok ertelmet latom, egy noti sokkal kenyelmesebb es rugalmasabb megoldas,
Rugalmas? Na ne mond. Mi a rugalmas abban hogy megveszed, elromlik, kidobod, veszel másikat.. ? Szerintem semmi. Kényelmes? Ja. Ha csatlakoztatsz rá billentyűzetet, egeret, monitort, és eldugod az asztal alá, de akkor is csak úgy, ha elég erős. Akkor viszont piszok drága. Nekem is van notim, de csak másodhegedűs. Legszívesebben az asztalival dolgozom. A noti csak kényszer. Még írni sem szeretek rajta. Dehát..... kinek mi a kényelmes.
"persze ha valaki komolyabban jatszik az mas tema"
Én pl szinte semmit nem játszok, mégis megéri az a rengeteg idő, amit az asztalival spórolok. Hogy mennyivel gyorsabban lehet vele dolgozni, azt észre sem veszik azok, akik csak a laptop -ba görnyednek. És persze vannak a teljesítményigényes feladatok is. Ha nem csak szöveges adatok feldolgozásáról van szó, akkor a noti halott hacsak nem 300 felett veszem. De még akkor is kényelmetlen..
Azt szoktam javasolni az embereknek a "mit vegyek" kérdésre, hogy amennyiben hurcolnia KELL a gépet, akkor egyértelműen noti. (semmiképpen sem netbook) Ha nem kell hurcolnia, akkor felejtse el a notikat, meg a drága mobilnetet, és ugyanabból a pénzből egy jóval használhatóbb asztaliban gondolkodjon. Nem is olyan rég találkoztam valakivel, aki egy éve vett notit, részletre természetesen, és már rossz. Pedig még ki sem fizette egészen..
Mondta nekem, hogy ő még egyszer nem vesz ilyet, és kéne egy jó gép (asztali). Mit ajánlok...
Na de nem akarom laptop vs asztali vitába fojtani a topic -ot, inkább ne vitázzunk ezen.
-
attila9988
őstag
Ez kb olyan szintű nyilatkozat mint mikor a munkás pityu nyilatkozza hogy Ipad levált mindent ami létezik... Vagy mikor a fa**book reklám cikkekben írják hogy minden a közösségi oldalakon lesz....
Egyáltalán kiben merülhet fel hogy csak mobil kütyümütyüket használunk a jövőben? Ekkora hülyeségeket szokás manapság nyilatkozni....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte B550M K épített PC Ryzen 5 5600G 64GB RAM
- Eladó egy Ezüst Macbook Pro M3 8Gb/500Gb, Francia bill,20Ciklus, 1év Apple garival
- Eladó egy Ezüst Macbook Pro M3 8Gb/500Gb, Arab bill, 3Ciklus, 1év Apple garival
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Eladó egy Macbook Pro M3 8Gb/1TB, Német bill, 2Ciklus, 1év Apple garanciával
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest