Új hozzászólás Aktív témák
-
geryboro
senior tag
oc-zve simán odaver az i5-nek is a kicsike.
2,6ghz/core joval t9bbet mutat.
mi lenne az i5 3000Ghz-es orajelén? -
person
senior tag
Sziasztok.
Adott egy Lenovo G575GL E-300-al 1.3-on. Van lehetőség rajt húzni? És ha igen mivel? Nem idegen számomra az overclock csak asztalin és régen foglalkoztam már vele.
-
johnahex
tag
Hi
lehet, hogy csak én voltam figyelmetlen, de az i52430M is tuningolható, 2400-3000 között!
az összehasonlításnál reálisabb képet mutatna az i5 teljesítményéről 3000-ig húzva.
és akkor talán nem érné be az AMD.
egyébként szerintetek, és kérdezném a kedves cikkírókat is, hátha ráérnek és válaszolnak - előre is köszönöm nekik - , hogysamsung np300e5z-s07hu vagy ASUS K53TK-SX021V
samsung:
pro: matt kijelző, i32350m, 750 gb, szép külső
kontra: gt520mx, 4 gb ram, csak usb2.0, picit drágább, mint a lenti asusasus:
pro: hd7670m, 6 gb ram, usb3.0, win7, olcsóbb mint a samu130-ért is láttam
kontra: amd a6 3420m, intel párti vagyok, és nem is akarok tuingolgatni, fényes kijelző
sajnos ezt a i3 2350m-et nagyon ritkán tesztelik
kár
ha jól néztem tárgyi a6 3420m a cikkben szereplőnél is erősebb turbozva
esetleg üzemidejükről valami infot valaki??
samurol jókat olvastam az optimus miatt
nagyon köszi
hi -
Dan86
csendes tag
Sziasztok!
ENNEK a gépnek a tuningolásához szeretnék némi segítséget kérni, milyen progit lenne érdemes kipróbálnom, mit lenne érdemes használni az ellenőrzéshez(frekvencia, hőmérséklet, stb..).
Átolvastam a megelőző hsz-kat, de nincs túl sok tapasztalatom ezen a téren, illetve ez az első "normális" notim, így nem merek belekezdeni csak úgy.Köszönöm előre is a segítséged!
Üdv!
-
kiszi07
senior tag
Érdekes teszt, kösz
-
Kornel
veterán
válasz
fastleslie #154 üzenetére
Alapból az A4-es 1,9 GHz-en üzemel... egyébként simán viszi alapfeszen a 2,5 GHz-et majdnem mindegyik példány, ami tényleg szép teljesítmény.
-
fastleslie
senior tag
válasz
CsuBaKamBra #151 üzenetére
Én nem is csodálkozom, egy eredetileg 1,6 GHz-re tervezett proci 3 GHz-en, úgy, hogy lényegében a hűtés nem lett megerősítve...
Már a 2,4 GHz-is szép teljesítmény!
Amúgy pár dolgot nem igazán értek: Miért lett a játék telepítése közben bekapcsolva?Inkább játék alatt kellene a plusz teljesítmény...! A programok egy része pedig igencsak nem szereti a túlhúzott procit telepítés közben. (Amit én sem igazán értek, miért?)
Én azért nem feszíteném tovább a húrt...! -
szacsee
nagyúr
válasz
Hőfokok most is lettek tesztelve?
Lehet az emelkedő átlaghőmérséklet miatt az akkori max 80°C most akár 90 vagy 100 is lehet, ha nem lövi le a védelem a CPU-t.
Alapfrekin, alapfeszen is produkálja? -
stratova
veterán
válasz
Itt érdeklődj.
-
CsuBaKamBra
tag
ÜDV
Lenne egy "piciny" problémám, nekem is egy K53TA csücsül az asztalon bár A4 el szerelve , kb. már úgy 3-4 hónapja használom a K10STAT-ot eddig minden rendben működött hőmérséklet emelkedés nem volt számot tevő, teljesítmény növekedés jelentős volt.
(Játék közben 2500mh-ről 3000 re húzva normál feszültségen max. 80 fokra ment fel majd alátettem egy hűtőt és máris stabilizálódott úgy 70 fok környékén) tehát minden normálisan működött.
A napokban játék telepítés közben bekapcsoltam és kapásból kaptam egy blue screen előtte egy csúnya képernyő összemosódással (2s szívroham) majd újra indult a gép ahogy kell.
Ma újra megpróbáltam ugyanaz történt.
Esetleg ha valakinek van valami ötlete a probléma magoldásával kapcsolatban annak nagyon örülnék.Egyébként mindenkinek ajánlani tudom a dolgot akár alulfeszelés akár teljesítmény növelésről van szó.
-
apatyas
Korrektor
Köszönöm, világos volt.
lletve, ha már itt vagyunk, ez a hibajavítás a proc hardverben történik ugye, vagy felsőbb szinten? Múltkor láttam egy alkalmazást, ami a core magosakat feszelte alul amíg optimálisnak ítélte. Akkor nem értettem, honnan tudja meddig mehet le, anélkül hogy hatszázszor lefagyasztaná a gépet. Most már tudom. -
szacsee
nagyúr
Tuningnál fordul elő, amikor nem elegendő az adott feszültség a hibátlan működéshez és hibázik a proci. Emiatt kevesebb a számítási teljesítménye, viszont emelve a feszültségen már hibamentesen zakatol a gépezet és a hibajavításból származó időkiesés ami alacsony fesznél volt itt már hasznos teljesítményre fordítódik... (remélem érthetően fogalmaztam)
-
szacsee
nagyúr
válasz
justflash #142 üzenetére
Intel SB-nél is van ilyen, csak matematika számításoknál... pl ha nincs elég fesz és hibázik a proci, akkor hibajavítás miatt kevesebb GFlops-ot kapsz pl LinX (linpack) alatt, de ha megemeled a feszültséget és már nem hibázik a proci, akkor nagyobb értéket kapsz.
Kb ugyanez van itt is, mint ahogy Kisza is írta fentebb.
Több progival is lehet tesztelni, adott platformnál nem biztos, hogy a legújabb a legjobb:
Prime
wPrime
LinX
IBT (intel burning test... gondolom amd-vel is megyeget)
Ycruncher
Hyper Pi
Super Pi
stb..... -
kisza25
félisten
válasz
justflash #142 üzenetére
ebben a témában többször is olvashatsz alulfeszről és magasabb órajelről
nekem pl a 2magos a gyári 1,9Ghz 1,1625V helyett 2,4Ghz 1,1V-on üzemel hétköznapokon -
sith-hun
csendes tag
Szép desinges kis notebookra sikeredett.
-
apatyas
Korrektor
"a proci teljesitménye pedig valamilyen szinten függ attól hogy mennyi a fesz adott mhz-n.néhány fps-t szokott jelenetni."
Milen szinten is gondolod? Adott órajel mellett ez tévedés. Addig, amíg nem fagy szét az alulfeszelés miatt, addig semmi hatása nincs. Sőt, ha a túlmelegedés miatti thermal throttlingra gondolok, akkor alacsonyabb fesz mellett kevésbé lesz hajlamos leszabályozni (ha a hűtőrendszer gagyi lenne és nem bírná a prime+furmarkot), de addig a hőmérsékletig inkább ne jusson el egy noti.. -
nor3ik4
csendes tag
válasz
fastleslie #136 üzenetére
én már játszottam az akksi idökkel,mint fentebb irtam, érezhető de azért csodát nem kell várni. de 20-30 perc simán hozható!
a proci teljesitménye pedig valamilyen szinten függ attól hogy mennyi a fesz adott mhz-n.néhány fps-t szokott jelenetni.
-
fastleslie
senior tag
Szerintem is túl sok a személyeskedés!
A legutóbbi üzenetváltásokban szó sem esik a témáról! Vagyis hogy van-e értelme az AMD APU tuningjának, és vajon mik a tervei az AMD-nek...
Ha pedig fesz emelése (esetleg még csökkentése) nélkül emelhetjük a frenkvrenciát az szerintem nem is igazi tuning, "csak" finomhangolás. (bár a tuning szó is hangolást jelent, de általában a határok feszegetését értik alatta...)
Szívesen megnézném azt is, hogy változatlan órajelek mellett, kisebb feszültség milyen eredményt hoz? Nőne-e érezhetően az akkumulátoros üzemidő?
Szerintem eről lehetne inkább kulturáltan értekezni, nem pedig egymást szapulni.
Vitakultúra? -
Prof
addikt
Kéne ide egy moderátor kiszedni a sok offtopic szöveget
-
-
effendi2
tag
-
effendi2
tag
válasz
freemanone #123 üzenetére
De hát olyan notit vett, így ez a téma érzékenyen érinti. Nincs irónia, komolyság van
-
nor3ik4
csendes tag
válasz
freemanone #105 üzenetére
hát az én Acer 5560G-men nincs semmi ilyen matrica
SOK okostojás okoskodik ahogy látom.
A tuning megöli a gépet stb.. sztem aki ennyiért vesz gépet az okosan tuningol...vagy inkább profilozásnak hívnám...
Én is tudtam mit veszek, énis tudtam h szorzózármentes....
Mégse megy ez se a mobilitás se semmi rovására ahogy fentebb irták...
én szépen belöttem 1400 helyett 2000re a max járatot és a turbo pedig 2600, mindamellett hogy az összes gyári feszből k sokat faragtam! és lám... a gép továbbra is oylan langyos mint szokott... uyganis fel nem pörög soha a venti ha nem játszok.. ellenben a szobatársam i5-ös Delljével ami még netezéstől is visít...
szval ha netezek 43-44 fok rendre. Játékban max 70-72, de csak nagyon ritkán játszok...
továbbá csináltam egy külön profilt akksis üzemre, gyári mhz-ekkel , gyikfing feszekkel. és lám 4 óra helyett 4,5 órát bir wifis nettel.Szerk: NAGYON JÓ GÉP,NAGYON JÓ PLATFORM,nagyon nem bántam meg! pláne 135-140ér 750gb,4gb,6540g2 ..A6-3400m
-
kisza25
félisten
én egy kicsit gyorsabb voltam 5hónapja írtam egy hasonló témájú cikket a 2 magos változattal
ha valakit érdekel megtalálja a blogomon -
Kornel
veterán
válasz
Pocok256 #113 üzenetére
Ez oké, de szerintem ezek kezdeti gyártási nehézségek lehettek... idővel, ahogy javult a kihozatal, felül kellett volna vizsgálni, és beszúrni egy köztes lépcsőt a trinity előtt... gondolj bele, mennyit buktak azon, hogy egyszerű júzer megnézi, hogy 1,4 GHz csak, utána néz, hogy a turbot alig használja terheléskor, esetleg néz hozzá egy két szintetikus tesztet, és 100%, hogy nem veszi meg. Ezeket a jól sikerült példányokat bűn ilyen alacsony órajellel eladni. Szvsz nem kell csodálkozni, hogy mindig az intel mögött kullog az amd, kis ész is kéne
-
effendi2
tag
válasz
Jó, akkor fordítva kérdezem. Ha alacsony az órajel, akkor miért olyan nagy a gyári feszültség? Pedig annak gyakorlati és marketing értéke is lenne, ha 10-20%-al hosszabb lenne az üzemidő. A melegedésről és a hangról nem is beszélve.
Szóval ez az alacsony órajel+nagy feszültség kombó számomra értelmezhetetlen.
-
fastleslie
senior tag
válasz
freemanone #110 üzenetére
Bocsi, de az autós példa is arra volt, hogy ott is a csúcsteljesítményt adják meg! És ha terheled a kocsit (utánfutó miegymás) akkor az sem fog ám ötödikben megugrani, de a fogyasztás az viszont igen!
-
freemanone
addikt
válasz
fastleslie #108 üzenetére
Ez szép és jó, de azt tudod, hogy ez a proci mikor jár 2,3ghz-n gyári configgal?
Mert nem olyankor amikor nagy terhelés éri elárulom.
A kocsi nagyon rossz példa ide. Elolvastad a cikket?
Egy autónál ha 5. fokozatba váltod és tökig nyomod a pedált az elkezd zabálni és addig gyorsul amíg szét nem szakad, kifogy a benzin, nekicsapódsz valaminek.
Ez a proci meg akkor ad turbót ha nincs az egész terhelve.
btw: a marketinghez ennek mi köze?.....mert én csak azt firtattam...
(#106) Peak: Jójó tudom itt PH-n mindenki nagyon tájékozott kocka (
), de nem belőlünk áll a világ!
-
stratova
veterán
válasz
fastleslie #108 üzenetére
A gond szerintem az igen magas gyári feszültségekben lapul. Turbót logikusan csak a TDP-keretig enged, de ott is már-már érthetetlenül magas feszültséget adva az APU-nak, noha többnyire akkor tud turbózni, ha nem minden magot terhel egy alkalmazás vagy/és a grafikus rész üresjáratban van.
Az A6-osok többsége elmegy 1.9-2.0 GHz-en is 4 maggal emberi keretek között, az alsóbb lépcsőket pedig ugyanúgy lehet finomhangolni. Sok nyűg adódhatott a gyártásnál, messze nem minden Llano grafikus része volt például kezdetben használható. -
fastleslie
senior tag
válasz
Az igazság az, hogy a proci csak igen ritkán dolgozik 100%-on! És akkor minek pörgetni feleslegesen? Internetezgetni lehet 1,4 GHz-en is, sőt, még ez alatt is...! Ha meg mégis szükség van egy kis teljesítménytöbbletre, ott van a felpörgetés!
(autóknak is a csúcsteljesítményét adják meg, és nem azt, hogy 3000-es fordulaton mennyit tud...) -
fastleslie
senior tag
Igen érdekes lenne, ha valamelyik notigyártó is felfigyelne az A6 eme képességére! Mert ez szerintem csak jobb hűtésű notiban lenne igazán király! Egy nem túl drága noti, ami ha kell, igazi fenevaddá tud válni egy kis időre...
-
Peak
addikt
válasz
ejnye no
a tudatos vásárló már minden fortélyt kiismert!
szegény marketingeseknek újabb cselt kell kieszelniük
-
freemanone
addikt
válasz
effendi2 #101 üzenetére
Az egyszeri vásárló erre ugrik a matricán, meg a dobozon: !!!TURBO 2,3GHZ!!!
A merketingesek azt fogják kiemelni, az 1,4GHZ-t meg beállítják ULTRA ECO FRIENDLY-nek, ami már lassan neked termeli az áramot és nem fogyaszt!
szóval a lényeget érted gondolom....Amúgy ez csak nekem juttatja eszembe régi időket amikor mégvolt turbo gomb a PC-ken?
-
rieju18
csendes tag
Az asus megint csak ki tett magért szép külső varázslatos belsővel.
De az ára egy kicsit borsos. -
effendi2
tag
Érdekes ez az órajel emeléssel párhuzamos alulfeszelés.
Már csak azt nem értem, hogy akkor az AMD miért égeti magát az 1.4-es gyári órajellel meg a magas feszültséggel. Oké, hogy fogyasztás, meg melegedés, de akkor vagy brutálisan csökkenthetnék a gyári feszültséget (hosszabb üzemidő, és halkabb, hűvösebb működés), vagy megemelhetnék az órajelet valami Intel-szerű magasságba, mert az egyszeri vásárló (és ők sokkal többen vannak, mint a kockák) a gigaherzeket és gigabájtokat nézi csak, és ott ez nem versenyképes.
Szóval miért szopatja magát az AMD szándékosan, ha ez ilyen egyszerű? Valami nem stimmel még itt, egy változó legalább hiányzik a képletből.Meg egy gyakorlati kérdésem lenne. Tuning után idle-ben is 2+ GHz-en pörög, vagy leveszi az órajelet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Akciós HP Elitebook 840 G4
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest