- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Smart TV vagy TV okosító? Mi éri meg jobban ma?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen notebookot vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Mini PC
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fastleslie
senior tag
válasz
CsuBaKamBra #151 üzenetére
Én nem is csodálkozom, egy eredetileg 1,6 GHz-re tervezett proci 3 GHz-en, úgy, hogy lényegében a hűtés nem lett megerősítve...
Már a 2,4 GHz-is szép teljesítmény!
Amúgy pár dolgot nem igazán értek: Miért lett a játék telepítése közben bekapcsolva?Inkább játék alatt kellene a plusz teljesítmény...! A programok egy része pedig igencsak nem szereti a túlhúzott procit telepítés közben. (Amit én sem igazán értek, miért?)
Én azért nem feszíteném tovább a húrt...! -
fastleslie
senior tag
Szerintem is túl sok a személyeskedés!
A legutóbbi üzenetváltásokban szó sem esik a témáról! Vagyis hogy van-e értelme az AMD APU tuningjának, és vajon mik a tervei az AMD-nek...
Ha pedig fesz emelése (esetleg még csökkentése) nélkül emelhetjük a frenkvrenciát az szerintem nem is igazi tuning, "csak" finomhangolás. (bár a tuning szó is hangolást jelent, de általában a határok feszegetését értik alatta...)
Szívesen megnézném azt is, hogy változatlan órajelek mellett, kisebb feszültség milyen eredményt hoz? Nőne-e érezhetően az akkumulátoros üzemidő?
Szerintem eről lehetne inkább kulturáltan értekezni, nem pedig egymást szapulni.
Vitakultúra? -
fastleslie
senior tag
válasz
freemanone #110 üzenetére
Bocsi, de az autós példa is arra volt, hogy ott is a csúcsteljesítményt adják meg! És ha terheled a kocsit (utánfutó miegymás) akkor az sem fog ám ötödikben megugrani, de a fogyasztás az viszont igen!
-
fastleslie
senior tag
válasz
freemanone #105 üzenetére
Az igazság az, hogy a proci csak igen ritkán dolgozik 100%-on! És akkor minek pörgetni feleslegesen? Internetezgetni lehet 1,4 GHz-en is, sőt, még ez alatt is...! Ha meg mégis szükség van egy kis teljesítménytöbbletre, ott van a felpörgetés!
(autóknak is a csúcsteljesítményét adják meg, és nem azt, hogy 3000-es fordulaton mennyit tud...) -
fastleslie
senior tag
Igen érdekes lenne, ha valamelyik notigyártó is felfigyelne az A6 eme képességére! Mert ez szerintem csak jobb hűtésű notiban lenne igazán király! Egy nem túl drága noti, ami ha kell, igazi fenevaddá tud válni egy kis időre...
Új hozzászólás Aktív témák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Képregény topik
- MIUI / HyperOS topik
- Gyúrósok ide!
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- Linux Mint
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Akciós üzleti laptop! HP EliteBook 840 G1
- HP probook 650 i5 8gen Windows 10pro
- Nagy Teljesítményű Acer Nitro Gamer Laptop 5 (RTX 3070) - GARANCIÁLIS 2026 VÉGÉIG!
- Prémium Hordozható Razer Blade Stealth Gamer Laptop 13" Karcmentes Állapotban
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14" 2.8K OLED 90Hz - Ryzen 7-5825U - 16GB - 1TB - Win11 - MAGYAR
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest