Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz
Mahrenburg #359 üzenetére
na akkor thread necromancy: szolid nyolc évvel a hozzászólásod megírása után pont lett egy ilyen rendszerem, nem a leggyorsabb ugyan de kategóriájában a top Via procis masina, Alpine Linux fut rajta
-
erer1000
őstag
-
Darkylmx
tag
Valaki meg tudja mondani, hogy melyik eszik kevesebbet azonos frekvencián? FX8370 vagy 9590?
-
Inkv1zítoR
tag
-
PsycHo88
senior tag
Nyulnyulu: Le írnád a tapasztalataid a prociról? Gondolkodom gép építésről, most is 2600k van a gépembe 16 GB rammal. Vga 390x.
-
nyulnyulu
senior tag
Én lappal együtt vettem, hűtővel,jó áron,de még igy se jött volna ki az összegböl egy használt 4770 vagy 4770k.teljesíményéröl rosszat nemtudok írni,melegedés,aida64 100% terhelésnél 60-61 fok.fogyasztásnak köze sincs a 220 hoz.
-
rovtiv2
csendes tag
Egy hete vettem 9590-es procit, 62 000k-ért. Az I7 3770k jelenleg ~92 000k.
Most így áll a helyzet. -
Dr. Akula
félisten
Ez elég karcsú, de az AMD-nél nem meglepő. Ők gyakorlatilag az ATI felvásárlásával menekültek meg, azóta is inkább csak GPU-ban jók. Amit azonban sose sikerült igazán kihasználni piacszerzésre.
-
Trailblazer
veterán
Minden cpu-nak van egy kódneve ugye, ezt megszoktuk. Ennek a darabnak a "Furnace" nevet javaslom.
-
gógyi
aktív tag
Hol lehet illyet kapni?
-
ÁdiBá
veterán
Ez már most megbukott processzor...
Ki veszi meg ennyiért mikor lényegesen jobb intel i7 est kapni ennyi pénzért....
Ez már megint nem jött össze az AMD-nek... -
Maotun
őstag
Na én megvettem a tesztpéldányt
default voltage 1.392v ez mellett alapon 4715Mhz 1 óra prime95 hőfok 41/61c fok Phanteks cooler.
FOGYASZTÁS: Prime95+furmark(szőrös fánk) 7970 matrix vga NEM CF! csak 1 vga teljes konfig 630W ot mértem
Rome2 TW 330-390W
De 50% on max kihajcsa a 7970-et.
Nem bántam meg hogy megvettem majd megy a vitrinbe a K6-2 500Mhz cpu mellé -
ViZion
félisten
válasz
MPowerPH #388 üzenetére
Már megint egy write only látogató?
Olvasd el, hogy nem erről, hanem a többi FX-ről ment a beszélgetés, ez semmilyen aspektusból (még AMD szemmel sem) jó vétel.
Senki nem beszélt erről az FX-ről, mint "jóáras" prociról. Ez egy marketingproci, leírtuk azt is, hogy NEM a felső kategóriában konkurencia az AMD, hanem az i3/i5 procikra van olcsóbb alternatíva. Mindenki azt vesz, amit akar amúgyDe olvass vissza, ezt leírtuk párszor. Ennek még 3-5 hónap és eltűnik, ennyi volt a cél, hogy bekerüljön egy wiki oldalra, meg itt hisztizzenek a fogyasztásán azok, akik soha nem is vennének AMD-t.
-
waithEard
őstag
Ahogy olvasgatom itt a hozzákat, nekem az jön le, hogy a legnagyobb probléma ezzel a procival az árazása.
Ha olcsóbban adnák, akkor a teljesítmény és fogyasztás is megbocsájthatóbb lenne. -
MPowerPH
félisten
AMD FX 9590 - £239.94
Intel Core i7-4770K - £259.40Drágábban?
Előző héten átszámítva 2000, most 7000Ft van a kettő között. Csak az AMD két kategóriával lejjebb tanyázik, OC nincs(az az elérhető 2-3% nem annak számít, így elég lett volna a nem K-s modellel összevetni, ami csak £231.80). Eltekintettünk a fogyasztástól...
Nem azzal van baj, hogy mennyit zabál. Hanem azzal, hogy irtó gyengus. Az ilyen cpu-nak olyan környezetben a helyük, ahol legalább egy, vagy kettő felső kategóriás grafikus kártya dolgozik. Elég ciki, hogy az AMD procival az amúgy csúcs kártya teljesítménye degradálódik. Tehát nemhogy nyersz, még vesztesz is vele. Kifizetsz egy kisebb vagyont egy GTX780-ra, majd sírsz, hogy a 4770k mellett lehet több FPS-e van annak, aki csak egy GTX770-t vásárolt 50.000Ft-al olcsóbban.(jelenleg ennyit bukik az, aki ilyen procit akar csúcs VGA-k alá) És akkor a fogyasztás... 9590+GTX780 kombo valszeg többet leeszik, mint egy 4770-GTX770 páros. -
Prof
addikt
Az hagyjan, a vicc, hogy sok pistike tuningolt procit (pl: c2q) /VGA-t hajt ami miatt ugyanugy rengeteget eszik a sokszor Intel-es gepe is. De persze ha nincs megfelelo fogyasztasmeroje hozza, akkor nem tudja mennyit is eszik valojaban.
Ahogy azt se mennyi penzt dob ki azzal, hogy nem feszeli alul az amugy nem tuningos CPU-t -
ViZion
félisten
válasz
Remus389 #385 üzenetére
Igen-igen, de még mindig a bánatba sincs egy izzó SLI/CF fogyasztásától. Netezős/laptop kategóriában érdemes beszélni a fogyasztásról, de egy gamer gépnél? Ott tényleg számít pár % (az össz fogyasztást nézve)? Ha számít, akkor vegyen drágábban Intelt és nyugodjon meg, h X év alatt megspórolja a többlet kiadást ...
-
Remus389
veterán
ja lehet, nem tudom, viszont sokszor úgy számolnak hogy csak az AMD fogyasztásával számolnak, nem pedig az AMD és megfelelő Intel processorok közti fogyasztás kulonbsegevel
egyébként ha az Intelt megtunningoljak az is lényegesen többet fogyaszt, más kérdés hogy akkor gyorsabb is, sőt az Intel alapon hozza azt mit az AMD tunninggal (most ez házi, vagy gyárilag tunningolt mindegy, ez az 5ghz-es mondhatni gyárilag tunningolt )
-
hobizoli
nagyúr
ja hat annak idejen a intel fanboyok meg arra vertek ki, hogy 3GHz-s P4-s CPU-t csinal a chipzilla
akkor meg az AMD alacsonyabb orajelen hozta kb ugyanazt, olcsobbanmost forditott a helyzet orajelben, intel fanboyok szerint most maris nem a magas orajel a faszasag
az megint mas kerdes, hogy a Prescott alapu dualcore P4 ugy beharapta a 170W-t alapbol mintha muszaj lenne
ha meg huztad is, akkor 200W-s megvolt hamar -
Remus389
veterán
12ft, ha maxon megy
de az intel is fogyaszt legalább 7 ft-nyit ha maxon megy
és nem megy mindig maxon
tehát a reális átlagos fogyasztaskulonbseg (az AMD rovására ) 4ft
1000/4=250, tehát 250 uzemora alatt hoz be egy ezrest az Intel, mondjuk egy év alatt otthoni gép esetében 5000ft-ot, ha 5 évig használjuk akár 25000ft-ot
végülis..., de ha 25000-el olcsóbb az azonos tudasu AMD akkor mindegy
-
jedis
senior tag
Az AMD tudja is, hogy ő nem tud versenyezni a felső kategóriába ! Ennek a CPU-nak is csak egy presztízs értéke volt, az első 5GHz-s CPU gyanánt, de teljesítménybe nem tudja utólérni a komolyabb I7-eket, fogyasztásba meg pláne ! Az AMD bevételének az FX CPU-k csak kis részét teszik ki. Ő az APU-kra koncentrál, ahol bizony elég komoly lépéselőnybe van, főleg az új konzolokkal a háta mögött, és valljuk be 20 PC-sből 19-nek bőven elég, az APU teljesítménye a minden napi felhasználásra ! Van egy olyan érzésem, hogy ha nem is rövid távon, de a későbbiekben fog okozni az AMD még kisebb nagyobb meglepetéseket PC-s vonalon ( más vonalon meg pláne !
)
-
waithEard
őstag
válasz
Csabroncka #378 üzenetére
"sajnálom, hogy az AMD most igen "langyosvíz", és nem tudja érdemileg befolyásolni az intel árképzését"
Pont ezért állok értetlenül az előtt, hogy miért örül az inteles vérpistike annak, hogy imádott cége az egekbe emelheti az árakat, és csinálhat egy csomó pofátlan dolgot, mert sajna az AMD nem tud egy versenyképes CPU-t a csúcson bemutatni.
-
Csabroncka
addikt
Persze de te is tudod, hogy vannak elfogult (nevezzem elvakult
) emberek, akik csak bizonyos dolgokat hajtanak ész érvek nélkül. Az is biztos, hogy ez szinte örök vita lesz CPU és VGA fronton, egyébként nagyon sajnálom, hogy az AMD most igen "langyosvíz", és nem tudja érdemileg befolyásolni az intel árképzését
-
ViZion
félisten
válasz
Csabroncka #376 üzenetére
Akkor összefoglalom mit írtam
: menj be pl. a milyen procit topikba: az i3 mindenre elég, kb. ez a hitvallás a legtöbb usernél. Ha megemlíted, h nem, még játékra sem minden esetben, akkor jön a végső érv: de keveset is fogyaszt...
Nincs ezzel semmi baj, csak ne arról szóljon egy AMD hír topikja, h "merazintel"...
-
Csabroncka
addikt
Röviden tömören összefoglalom szerintem mire célzott: ahova teljesítmény kell oda intelt választanak, ahova ár/érték szerint oda pedig amd-t. CPU fronton ezt könnyű eldönteni, VGA szinten pedig véleményem szerint egyforma a geforce és amd, vagyis a teljesítményt mindenhol megfizettetik ha tetszik ha nem...
-
-
törölt tag
Egész életemben (XT óta) végigmentem Intel-AMD soron felváltva, most épp Intelem van, anyámnak és hugomnak rendre 1-1 AM3-as Phenom2-est raktam össze, feleslegesnek tartottam az i3-i5-öt.. néztem, mire jó ez a mostani szörnyeteg a cikkben - hát télen nem fázunk mellette, na.
De ár-értékben tényleg kuka
, ph aprón összesumákol az ember hipphopp egy 4770K-t és nemhogy gyári órajelen elpicsa, de még húzhat is rajta. Sajnálom a zöldeket, igazából nem értem, mit feszülnek még, menni kell mobil fronton + az ATI-ba tolni a lóvét, nem hülyeségbe..
Jó étvágyat az ebédhez.
-
Sinesol
veterán
válasz
waithEard #360 üzenetére
Nem kell szerintem semmit leforditani, alapvetö szövegertes megléte mellett nincs vele smmi gond es te se probald meg kérlek atforditani sajat izlesed szerint.
Fanboyozasal ha megsertettelek, akkor bocsanatot kérek, igazad van, nem ismerlek, talán kicsit elhamarkodottan neveztelek annak. -
stratova
veterán
Zokon ne vedd, még nem terveztem gyarapítani rajongói táborodat, de ami késik nem múlik.
Így is elég sok öreg motoros mondhatja már el rólad, hogy du hast mich.Amúgy tudja valaki ki csapott le a tesztpéldányra? Már nincs fenn a híidetése aprón.
-
ViZion
félisten
Jah, ez bizony szomorú. De hát vannak, akiknek az okoz valamiféle virtuális vagy valós kielégülést
, hogy a konkurens topikjába beugatnak. Akkor is, ha a procijuk esetleg még a kisebb FX szintjén sincs. De ez van a VGA topikokban is, ha jön egy új, vagy bármi hír, a konkurencia fan klubja előbb megjelenik fikázni, beszólni. Lassan nem érdemes fórumot olvasni ilyen helyen, mert érdemi infó elveszik a híg f@s között...
-
miresz
veterán
-
ViZion
félisten
válasz
stratova #364 üzenetére
Ha a ViZion fan clubba akarsz belépni, akkor ennél azért jobban kell próbálkoznod. Így is vannak már kb. 3-an, szal. nincs felvétel egyelőre
Az a legnagyobb baj, hogy sokan nem tudják, vagy nem akarják elfogadni, hogy mit tud a procijuk. Mindkét táborban van erre sok példa sajnos. Ami ennél is nagyobb baj, hogy az érdeklődőket meg akarják győzni az általuk vélt szent igazságról.
-
-
-
waithEard
őstag
Szó szerint idézlek téged, és ha nem jól értelmeztem, hát elnézést kérek.
"Jobb az intel ennyi akinek meg nincs penze rá vesz amd-t nem kell itt hülyeségekkel takarozni"
Lefordítanád akkor a saját mondatodat számunkra, mert lehet, hogy valamit félreértettünk.
(A fanboyozást pedig fejezd be kérlek, mivel nem ismersz, ezért ne vagdalkozz itt össze vissza.) -
Mahrenburg
őstag
válasz
mackosajt #351 üzenetére
Mackosajt - Nagyszerű, már hárman vagyunk, s az már majdnem tömeg...
Most már itt az ideje, hogy nyissunk egy "VIA-CPU-rajongók topicja"-t...ViZion- "Hogy a leggyorsabb VIA proci hajCSa meg a játszós gépedet és legyen hozzá 4 k monitorod, meg VIA IGP... " -
- S be is fejezném a mondatot: " ...s mindez Linux-alapú operációs rendszerrel karöltve... "
-
hobizoli
nagyúr
válasz
nemszabad #307 üzenetére
foleg azert is, mert a P4-k anno a 1.5x-ét kajalták a K7/K8-knak
eleve nem volt eleg a ATX20 csatin a 12VDC keresztmetszet, ezert kellett hozzajuk a kiegeszito ATX12VDC-s csati is, meg huto is akkora volt hozzajuk gyarilag de foleg aftermrketben (lasd pl a Zalman CNPS 7000-t, es abbol volt meg egy nagyobb is 120mm-s belso(!)ventivel), hogy szallitas kozben nemelyiket ajanlott volt leszedni is akar
de ezekre biztos azert volt szukseg, mert nem zabalt sokat, ugye?
-
Sinesol
veterán
válasz
hobizoli #354 üzenetére
Hat nem furcsa mivel amire hasznalod böven sok is...de nemigazan ertetted meg mit akartam mondani, ahogy az elöttesd szolo sem. Igazabol mind1 Zsebpenz-t azt csak kepletesen ertettem de még ez se esett le ha mar ennél leragadsz hat nem csodalom hogy nem erted mit is akartam mondani.
waithEard: Igazabol kiforgatod amit mondtam mivel sok köze nincs megallapitasodnak ahhoz amit mondtam, de ha te igy fogod fel hat egészségedre. De fenntartom hogy föleg az ár miatt vesznek legtöbben Amd-t. De miert lenne ez baj ha a mai nulla cpu igenyes atlag programok/jatekok alatt ez is böven elég...
Az a bajod szerintem hogy annyira fanboy vagy hogy ezt is kedvelt ceged elleni tamadasnak veszed...megnyugodhatsz engem nem erdekel egyik ceg se kinöttem mar abbol hogy erzelmeket tarsitsak ilyen butasagokhoz..igazabol telibesz*om kinek a termékét hasznalom, mind2 erösen profitorientalt ceg es csak a fanboyok almaiban törödnek a vasarlokkal, hidd el ha olyan lenne az amd helyzete akk böven elkérné ö is ugyanazt az árat mint az intel, és ha növekszik a piaci reszesedese, befolyasa akk el is fogja kerni...emlékszem anno mien jo arban voltk a radeonok a 3-4ezres szeriaban es ma mar hogy lelépték az nvidiat az arakban is felnöttek lassan hozzájuk. -
hobizoli
nagyúr
te figyi en nem zsebpenzbol veszek akarmit sem hanem sajat keresetbol
es keresek annyit nettoban, hogy akar havonta egy masik i7-s gepet vegyek GF770-l, 16G RAM-l, SSD-vel, 24"-s fullHD monitorral.. de nekem tok eleg egy lepattant X4-s A64-631 is GF560-l, bongeszgetni a neten meg hebe-hoba jatszani az SC2-vel egyetFurcsa mi?
-
waithEard
őstag
Összefoglalom:
Tehát véleményed szerint valójában mindenki intel procit szeretne, de a csóró lúzereknek csak AMD-re futja. De semmi baj, te megérted ezeket a szerencsétleneket, és megbocsájtasz nekik. Jóságos vagy.
Remélem 1-2 embernek lejön mit akartam mondani ezzel...és nem veszik személyük elleni provokaciónak. -
mackosajt
addikt
válasz
Mahrenburg #347 üzenetére
Cyrix 4ever! Még ha a VIA anno meg is vásárolta.
-
Sinesol
veterán
Igazabol egy sima 2 modulos amd apu is elég lenne cpu szinten átlag usernek mindenre mivel 2 magnál ritka game ami többet kivan, munkara meg amugyse ebben a kategoriaban kereskedik az ember. De megint visszakenyszerit az amd is hogy vegyünk vga-t mivel az Apu-k Cpu+cGPUként müködve nextgen cimek alatt nemigen veszödnek grafikaval szoval muszaj lesz megint vgat venni ha pc jatekban gondolkodok
Ráadásul az Amd is egyertelmüen vazolta a jövöt : APu+ dVga a jatekok alá...mivel nem vicböl gyartanak ök se vgat..
Sok jateknal meg nem alternativa a konzol, de egyszerüen nem ertem miert nem lehet alaptartozek a sima usb egér+bill es siman startcraft dota2 komolyabb battlefield cw stb mehetne konzolon na mind1 nemtudom miert nincs igy -
Mahrenburg
őstag
Azt hiszem itt a megfelelő pillanat, hogy pár dicsérő szót ejtsek a VIA-CPU-król... Vagy nem...? Akkor mégsem...? Na jó, akkor nem... De majd szóljatok, és akkor majd...
Ja, és természetesen +1 ViZionnak!
-
ViZion
félisten
ez mekkora hülyeség...már bocsánat. Megtehettem volna, h Intelre váltok, de nem láttam értelmét. Éppen az ár/érték arány miatt, nem azért mert nem futotta rá. Ha nagyon összeszedem magam, akkor nincs 2 hét meló egy közepes k -s i7 ára... de minek? PS és az alkalmazások nem profitálnak semmit belőle. Van, akinek nincs rá szüksége, és nem akar ilyen e-pénisz harcos lenni egy nagyobb procival.
Amúgy amit írsz az inkább a gyíí3 tulajokra igaz: mindig bizonygatják, h az mindenre bőőőőven elég (pl. BF3 multi...), etc. Erősen furcsállanám, mikor i5 is homokórázik néha... a CAD-os munkatársaknál meg folyamatosan
Igen, ODA kell már az i7, ott van értelme, nem az otthoni gépben (kivéve a sok VGA-s, vagy melós gépeket talán).
Igen, átlag usernek az APU is jó, kis játékra is, nincs ezzel baj.
-
Sinesol
veterán
Nemértem mi ez a gyerekes veszekedes itt, Jobb az intel ennyi akinek meg nincs penze rá vesz amd-t nem kell itt hülyeségekkel takarozni, ha zsebbpénzböl kijönne intel i7 mindenki azt venné de mivel nincs ra penz marad az amd ennyi a magyar valosag, gondolom sokan nem engedhetik meg maguknak ezert hát savanyu a szölö alapon keresnek erveket hogy ne kelljen szembenezniük bizonyos dolgokkal...
De nincs semmi baj ha vkinek nincs penze rá emiatt kár kifogasokat keresni sajat maguk elött is böven elég az Amd is a hetköznapi feladatok nagyreszere...mind1
Remélem 1-2 embernek lejön mit akartam mondani ezzel...és nem veszik személyük elleni provokacionak. -
-
dergander
addikt
Na igen,akkor se mentesíti a 9590et a nagy fogyasztás alól
Kisebb nanométeren 22 vagy 28 160wattos TDPvel ez nagyon is jó lenne,na de nembaj én elfogadnám a procit csak adnák egy kicsit barátibb áron
-
pilu85
őstag
válasz
dergander #326 üzenetére
pedig ha megnézel 1-2 fogyasztás tesztet ott látszik h annyit is fogyasztanak mint a max tdp... 3770k alapon cinebench alatt 93 wattot eszik a gép. akkor számold ki a 3770 fogyasztását. vinyók+igp, memória, ventilátorok stb. s lám mégsem hazudik nagyot az intel. na erer varj gombot.
-
stratova
veterán
válasz
dergander #324 üzenetére
Senki nem mondta, hogy ne kívánná. De ne legyen nehéz elfogadni, hogy ha FX (32nm HKMG PD-SOI)kb. olyan fejlettségű gyártástechnológiával készül mint pl. az i7-2600K (32 nm HKMG Bulk), akkor az enni is fog ilyen magas órajelen, mert emberes magfeszültség kell hozzá.
Intel házon belül rengeteg erőforrással megoldja a gyártást (és még így is megszenvednek a 14 nm-es gyártással), AMD ellenben bérgyártóknál gyártat, akik 1-2 éves lemaradásban vannak még Intelhez képest.pilu85 Ettől Intel és AMD még máshogyan határozza meg a TDP-t. Viszont változatlanul igaz az, hogy Intelnél a CPU kevesebbet eszik (akkor is ha máshogyan mérik, neked ha ráteszel egy fogyasztásmérőt és összeveted a két konfigot lényegtelen lesz melyik gyártó hogyan mér).
-
dergander
addikt
Az intelnél átlagot adnak meg TPDnek,mert úgy jól hangzik... a 95watt az maximum lehet 140 is
-
Azon az antituning i5-ön mit tuningolsz? Sajnos még valóban elég drága. Én is csak apránként állok át rá nemrég cseréltünk ablakokat és most még ez is egyszerre túl nagy falat lenne. A házban mindenhol sima legolcsóbb auchanos energiatakarékos izzók vannak. Ha valamelyik megmakkan led megy a helyére. Egyedül az udvaron (mod: ja meg a garázsban 1db) van 2db hagyományos százas égő mert egy energiatakarékos vagy egy ledes oda lókolbi, ledes refit meg nem veszek csilliókért mert addig van csak felkapcsolva míg bemegyünk a házba a kaputól. A hűtőt kiraktuk a folyosóra télen ott csak 15-16 fok van és saccra kb. fele annyiszor kapcsol be mint amíg konyhában volt.
pilu85
Mennyit megy a géped egy nap, és abból mennyi a netezés/torrent és mennyi a 100% terhelés? Sosem értettem ezt a tdp mizériát. Egy háztartásban a hűtőszekrény vagy egy nagyobb tv nagyságrendekkel több energiát fogyaszt mint egy jobb pc monitorral együtt.
-
pilu85
őstag
én akkor is azt mondom hogy 90-95 wattnál ne egyen többet egy proci(77wat ivy-nél nagyon barátságos), elég ha eszik egy vga. abból is épp azért választottam a 7850et mert az még nem horrorosan eszik.
-
ViZion
félisten
Én meg írtam, hogy a gyári hűtő intelen is hangos fél év után és tuningra az is alkalmatlan. Igen a hűtős-ledes rész igaz, bár a led még eléggé horror áron van, nekem a csere olyan 20k-ba volt, de most szinte minden fényforrás led. Sajnos a mosógéppel nem tudunk mit kezdeni, 2 gyerek van... napi 1-2 tekerés vele és megoldja a villanyszámlát...
-
Remus389
veterán
wow, most futottam át a cikket, 5 ghz? AMD?
mondom Wawaweewa!!!
na ez most felmostatja a padlót az Intellel
aztán jött a csalódás..Az FX-9590 átlagosan 11,8%-kal gyorsabb az FX-8350-nél, és körülbelül 7%-kal marad el az i7-3770K-tól.
nem baj...
-
pilu85
őstag
örültem hogy elbírtam adni...éppen nem volt rossz, de fx többet nem kell. jó proci lett volna mondjuk 65 watt-al. face alatt 150 watt most meg 55 watt...nekem nem mind1... ja és mire eljön az ideje hogy kihasználja valami a 8 magját akkorra kb pont lassú lesz ezen az órajelen mert kb 1 éve az vn hogy eljön az ideje de sztem kell még 1-2 év...és akkor se lesz gyorsabb intelnél...hűha cinebenchnél gyorsabb amd
jah értékelem az 5ghz-t....úgy meghatott miint mikor a celeron D-t húzták 8ghz-re. -
válasz
FatalEror #298 üzenetére
Tud.
FX-8320 BOX: 37 306 Ft.
i5-3330 BOX: 42 032 Ft.Azonos teljesítmény közel azonos áron (i5: + 4 726 Ft). Azt is vegyük bele a képletbe, hogy az AMD gyári hűtője terhelés alatt hangos és tuning esetén már szinte biztosan kevés lesz (nyáron tűzforró volt a proci). Beruház az ember egy TX3 EVO-ra és pénzben máris ugyanott van sőt ha már annyira b@xxuk a fillért akkor még drágább is lesz mint az i5. Rokon gyerekkel raktunk össze ilyen FX procival gépet. Tapasztalatból mondom otthonra teljesen felesleges ennél jobbat gyorsabbat drágábbat venni mert mindenre elég ez is. Nem is értem mit dobálóznak itt emberek 80ezres procikkal. A fogyasztásra recskázók táborának pedig jelezném ha a lakás sűrűn látogatott részein (konyha, nappali, szobák) kicserélik a fényforrást ledesre vagy akár kiviszik a konyhából a hűtőszekrényt a lakás egy hűvösebb pontjára máris az AMD többletfogyasztásának a többszörösét megspórolják áramban.
Én Intel bérenc/fanboy vagyok kinek hogy tetszik de valahogy csak megálltam, hogy ne jöjjek be trollkodni. Mások is moderálhatnák magukat - mindkét oldalról - mert már mindenről szólnak a hozzászólások csak a tesztben főszerepet kapó termékről nem. Nem győzöm átugrálni a sok fika hozzászólást és ez már tényleg qrva unalmas. -
Prof
addikt
Ja kb. a csillar is tobbet fogyaszt, a huto meg 10-szer annyit
Na ne mond mar, hogy 1280-ra 8magos procit vettel es nem volt eleg gyors? Jatekhoz elsosorban videokartya kell..., nem mindegy hogy CPU limit van 120 fps-nel vagy videkartya limit 30-nal, ilyen kicsi felbontason egy AMD APU elviszi a BF3-at!
Es nem, a 8magos procit nem jatekra csinaltak elsosorban, amit jol mutat az amugy Intel barat Maxon Cinebenchben igy is szep rendereredmeny. -
pilu85
őstag
jó isten... pont bf miatt vettem anno fx 8120 ast, mert azt mondták miylen szépen muzsikál bf3 alatt és tessék...
engem egyébként igenis irritált a fogyasztása, mint elindulta facebook és a face flashei egyből megugrott az alulfeszelt rendszer fogyasztása 140-50wattra...és az csak facebook. és hiába is számolja vki...havi szinten nem kevés pénzbe kerül egy magas tdp-s amd proc. igyekeztem is megszabadulni tőle, hál istennek sikerült. most elmentem a másik végletbe egy 35wattos i3 2120T-t nyúzok. 2*2,6 ghz és mindenre elég 1280*1024 be nekem. és vicc hogy az amd pont ott szar ahol teljesítenie kéne...a játékok alatt... mert cinebenchben tud, na de hát ez elvileg senkit nem kéne hogy érdekeljen. volt több amd-procim is. csalódtam.
drágább az intel egy kicsit de a villanyszámlán gyorsan bejön... -
ViZion
félisten
Természetesen nem a 9590-re vonatkozott amit írtam, ez "kategóriákon kívüli", semmilyen aspektusból nem éri meg. Ez egy marketing proci, beszéljenek az AMD-ről, ennyi. De ettől még a "kicsi" 6/8 modulosak nem rosszak (főleg ár/értékben nem), a 4xxx már megintcsak rizikó, ha lap cserével jár, akkor nem éri meg, ha vmi régi chipsetesbe ez még belemegy, akkor esetleg.
Nem bagatelizálom az Intel előnyeit, 2 gépen is azon dolgozom. De a "túlistenítést" is el kellene felejteni. A gyári hűtője annak is zajos, jó fél év és
dobószúgós-morgós. i5-ön egy virtuális gép (pár progi, Access, stb.) + PS és böngésző pár tabbal már bizony akadozik. Otthoni FX-6300 (több rammal és erősebb VGA-val, az igaz) símábban viszi. De ezt ki fogják moderálni OliverdáékKinek mi a jó, mire van pénze, vegye meg, csak ne hirdesse utána az igét, ha a másik oldalt nem is ismeri.
-
Az elfüstölt áramból keletkező hőt el is kell vezetni.
Persze egyenként el lehet bagatellizálni az összes előnyt ami az Intel mellett szól, de végül már nagyon kell magyarázni a bizonyítványt.Van FX 8320 35K-ért(boltból 0 percesen) ami bőven elég mindenre és nem kell magyarázkodni.
De ez a 9590 ennyi pénzért egy rossz vicc. -
ViZion
félisten
válasz
Mahrenburg #294 üzenetére
Ennyi!
Mondjuk én utálom a VIA-t, mert pont a linuxra sz@rik, mikor arra a
gyenge sz@rrakülönleges procira nehézkesebb OS-t nem érdemes telepíteni.
De ezt még elnézem a 2. legnagyobb rajongómnak.A fogyasztásra-rejszolás menő dolog. Már jó rég óta (486 DX 4-120...) a "fő" gépem AMD, mellette hol AMD, hol Intel -néha VIA, de az fujj-, Playstation, stb... gépem is volt. Nemhogy a fogyasztást, de azt sem érzékeltem, hogy a fő vas mellett 3-5 órát pörgetett másik vas megdobta volna a fogyasztást... Egyszerűen csepp a tengerben. Persze aki fullon terheli minden percben, annál lehet mást mutatna.
Másrészt ha nyert a pályázatunk, akkor napelem lesz a tetőn és pont lesz@rom mennyit fogyaszt, csak hasítson amikor kell...
Ennyit a greenpiss-ről.
Kíváncsi vagyok akik itt verik a fogyasztásra a ... a mellüket, azok ezen kívül mit tesznek a környezetvédelemért?
-
nemszabad
tag
Rohadt unalmas ám ez az "ámdével fűtünk télen". Ráadásul nem is vicces, sose volt az. Akkor mire jó?
-
X Factor
addikt
válasz
emerico2004 #299 üzenetére
Még jó, hogy árban egyáltalán nem realizálódik az általad említett különbség...
Sry, most esett le, én a 8320-ra gondoltam
-
lvb
aktív tag
válasz
FatalEror #298 üzenetére
Ezért az összegért pont nincs Intel ajánlat, de pl 31 - 32 -ért van 4330, ami kb. annyival lassab csak, mint amennyivel olcsóbb. (ráadásul 1 szálon sokkal gyorsabb, és 60W-al kisebb max fogyasztással bír) Ez szerintem jobb ajánlat, mint az fx. Ha meg kell a teljesítmény, akkor 4440 van 44k-ba, ami kisebb fogyasztás mellett is gyorsabb, mint a 8320...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Vajon mire elég nyolc mag közel 5 GHz-en? Nálunk járt az elérhető legmagasabb órajelű x86-os AMD processzor.
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel i7 9700K
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- Intel Core i5 14400F - 4.7 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest