Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hisense LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Egyszerre fedi le a jövőt és a múltat az új Arc meghajtó
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 3D nyomtatás
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mahrenburg
üzenetére
Ez gonosz volt. Megérdemelnéd, h töröljelek a rajongóim közül. Most megbocsátom, h procik közé keverted a VIA-t.
Máglyára minden VIA IC-vel! 
-
-
FatalEror
addikt
Én is jövök vitázni!
A létjogosultságához annyit,hogy sok értelme ugyan nincs,de mégis van.Ez mint tudjuk marketing!Ugyan az mint a 3970X,és a 3930k,aki igazán AMD fan,és pénze is van,az úgy is eszt fogja venni!Nem érdekli holmi intel hiába gyorsabb,ezt veszi,meg 2db 7990-t,és a legmagasabb ívben lexarja,hogy miben mennyivel erősebb az intel adott variációja,és igen is lesz majd külföldön piaca,akárcsak a 3970x-nek.Lehet nem 2000-n fogják megvenni,csak 1000-n,de megveszik.Hisz ha nem lenne piaca akár ennek,akár a 3970x-nek nem gyártanák!És felejtsük el az alig tud valamivel többet dupla annyiért,a szilícium völgy nem Mo.-ra,meg az itteni keresetre termel!És akkor nézzük a marketinget,szerintem az amd hardveresen semmit nem változtatott ezen a fx8350-hez képest,csak magasabb órajelet kapott,adott esetben válogatott darabokról beszélünk,de 3x áron adják nullához közelítő plusz befektetéssel!Hát nem megéri?!Nekik biztosan!
Ja meg a melegedés,lehet melegszik,de ezt legalább 70-90k-ért bepasztázták rendesen ellenben az intel 1-2 variánsával szemben.És nem egy "mérnöki hulladék",hogy egy határ fölött nem képes rendesen átadni a hőt,nem érdekelnek a kifogások ez nem a 2pálcás kategória,csinálják meg rendesen! -
kop8
őstag
Ezekből a tesztekből hiányolom azt az összehasonlításból amikor egy intel procit is felhuznánk 5ghz-re, egy i7-et.....
AMD FX-9590 processzor: órajelben nagy
AMD FX-9590 processzor: fogyasztásban nagy
-
proci985
MODERÁTOR
nem magyar árakat nézem, és itt mindenhol csak a hűtős variánsokat kapni batch alapján. nincsenek kisebb modellek, van a 300mhzval lassabb 9370 és annyi. és úgy jön a képbe, hogy épp upgradet keresek egy i5-760ról, és alaplap+proci kombó árat nézek, a CF és a restriktív procihűtő miatt pedig normális lapra van szükségem.
helyi megbízható, kipróbált forrásaimat nézegettem csak, ahol biztos van raktáron.
-
dealerman
aktív tag
a doboza egy floppy

-
proci985
MODERÁTOR
egy kb 20ezres closed loop hűtővel kerül annyiba, mint egy 4770k
viszont a 9370 ami alig lassabb a 4570k árában van.
viszont, sokkal olcsóbb alá a lap és nincs megkötés pciE téren, mint az intelnél. plusz a hűtés, ami megint nem két fillér.
egyébként ph teszt picit meglepett, a MUX120 az 1300as ventijével szép darab, de azért légen még mindig nem csúcskategória. ehhez képest elég jól megfogta a procit.
van egy MUX120 black itthon, a "még mindig nem csúcskategória" az általam használt IFX14 miatt került a mondatba.
-
Bingisz
addikt
válasz
mackosajt
üzenetére
Nyílván nem a Sandy, meg az Ivy-e ellen megy, azokkal nyílván nem versenyezhet. De ez a proci jelenleg drágább, mint a 4770k! Szó sincs itt kétszer annyiba kerülő procikkal való versenyzésről. Az a baj, hogy a saját árkategóriájában sem ellenfele a konkurenciának, hiába a böszme Tdp...
-
sanzi89
addikt
A proci bekerülhet a Wikipédiára, mint legmagasabb órajelű x86-os egység és kb el is lehet felejteni.

-
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Ennyi kb.
SENKI nem mondta, hogy meg kell venni. SEHOL nem írták, h ár/érték bajnok. Nem kell megvenni. Ha lett volna normális gyártó az FX-hez, akkor lehet, h jobbak lettek volna. Amúgy is az APU-k korszaka jön, 1000-el arra terelik a népet, arra gyúrnak. Nem az FX fogyasztással kellene törődni, aki gamer PC-t épít 2-300.000 Ft-ért az nem hiszem, hogy a villanyszámlán aggódik.
Arról is beszéljünk, h mi lesz, ha a köv. gen. Intel procikat majd a deszkába forrasztják...?
-
mackosajt
addikt
Azért nem olyan rossz a helyzet.
Igaz fűt, mint egy jó Totya kazán, meg uram bocsáss, nem tudja elverni a 2,5-szer drágább procikat, de legalább létezik.
Ott van papíron, hogy gyári 5 GHz.
Olyanok vitatkoznak itt, akiknek a többsége ki sem használja/használná a teljesítményt, tisztelet a kivételnek, akik értenek is hozzá.Akinek nem jön be, az lépjen tovább, lapozzon, bújjon oda az asszonyához/barátnőjéhez, és foglalkozzon mással. Make love, not war!

-
Csabroncka
addikt
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Most akár mit mondasz, és abszolút nem az elfogultság miatt, de az AMD még mindig nem tud meggyőzni arról, hogy visszatérjek rá.
Igazad van, elhiszem, hogy sz@rrá húzva még akár le is nyomja az Intel processzorait. Valójában nekem a melegből lett elég és az ezzel járó hűtőigényből. Senki ne mondja nekem, hogy ekkora TDP jót tesz a VRM-eknek és az alaplapoknak. Tudom, mivel volt benne tapasztalatom. Most pedig egy középkategóriás játékos géppel vígan elvagyok a CM silencio 550-ben.Persze azóta van ventilátor a Alpenföhn Nordvand-en, de önmagában nem változtat helyzeten. Az biztos, hogy AMD konfignak ez túlon-túl meleg hely lenne.....

-
Jack@l
veterán
válasz
MiklosSaS
üzenetére
"Ha az AMD csinalt volna olyan FX-et ami foldbe veri a 4960X-et akkor az let volna a baj."
Ha ilyet csinált volna 90e-ért, akkor már konkurenciának is nevezhetnénk az AMDs procikat. (és utána kezdődött volna el az igazi ár és technológiai verseny, nem csak a langyiba hempergés)
-
MiklosSaS
nagyúr
Te jo eg,nem hiszem el hogy ennyi fanboy-os hozzaszolas. Ahogy fentebb stratova kollega elmondta, kb ezek voltak nekem: 6100(4.5 GHz) -> 2600K(4.9 GHz) ->3570K(4.3 GHz) ->8350 (5.1 GHz) ->3770K(4.8 GHz) ->4770K (4.7 GHz) , nem nevezhet senki elfogulnak vagy fanboy-nak.
Minek kell ennyire fikazni az AMD-et? Nem hogy orulnetek hogy van es letezik, konkurenciat csinal az intelnek. Elgondolkodtatok rajta ha nem volna az AMD akkor egy kisebb vagyont kellene fizetni egy xaros i3-ert meg egy idiota GTX 650-ert? Hogy a legtobbunknek most 2100 + GTX 650/660-as komboja volna ? Mit vartok az AMD-tol ? Azt hogy megverje az intelt? Mennyi penze van az intelnek es mennyi az AMD-nek ? Sokan azt kivanjatok hogy menjen csodbe, stb...ilyen ostabasagokat csak az alultaplalt inteligenciaszintu fanboy-buzik mondhatnak. Amikor latjatok hogy gyengebb a 83509590 akkor novekszik az e-penisz, mi? Ferfiasabbnak erzitek magatokat ?
Ki a franc mondja hogy vegyetek meg ? Szerintetek az AMD azert hozta ki hogy milliokat kaszaljon belole ? Kihozta hogytegyen le valamit az asztalra, ok voltak az elsok akik elertek az 1 GHz-et (athlon), eloszor nekik volt a 64-bites tehnologia, ok csinaltak eloszor ketmagos cpu-t, az elso APU is AMD !!! Kicsit tobb tiszteletett annak az cegnek aki hozzajarult ahoz hogy most megengedhetjuk magunknak az i5-ot vagy az i7-et meg az FX-8XXX-et.
Dobalni a sart, azt mindenki tudja. Ha az AMD csinalt volna olyan FX-et ami foldbe veri a 4960X-et akkor az let volna a baj.Nalam a munkaba (szimulacios programozas, tervezes) az 5.1 GHz-es jaro FX-8350 agyonverte a 4.9 GHz-es 2600K-t, sot meg a 4.8 GHz-en jaro 3770K-nak is a nyakaban liheget.
Az aramfogyasztas az meg rohely, megveszitek a SLi-t, meg a CF-et aztan nyafogtok hogy ez a CPU 90 W-al tobbet zabal mint a gyiiihet.
Komoolyan mondom rohelyes ezt olvasni. Fel kellene noni, aztan fikazni !
-
-
balintka
addikt
Erre a kazánra nem cserélném el az i5 4670-emet, ami még stock hűtővel sem hangos, és nem is melegszik.
Azért szép, h a 4 magos Intelek alacsonyabb órajelen verik a 8 magos AMD-ket. Fele akkora fogyasztással.Szvsz én az AMD helyében lekoppintanám a Core szériát, és egy kicsi pluszt tennék hozzá...
-
törölt tag
Hát ez elég rossz cucc!
-
lee56
őstag
válasz
Devid_81
üzenetére
Bocsánat, nem lerázni akartalak, az csak egy általános jótanács volt.

Az igazsághoz mondjuk az is hozzá tartozik, hogy amióta megvették az ATI-t és rájöttek hogy egyszer majd az APU-k lesznek a világmindenség urai, azóta kb mindent e szent cél elérésének vetnek alá. Kicsit ezért is járt így a Bulldozer mint CPU, talán több lehetett volna belőle, ha nem kellett volna nekik egy moduláris könnyen módosítható, és skálázható architechtúra ami simán elfér az.egyre erősebb IGP-k mellett is egy APU-ban. De nemsokára meglátjuk beérik-e ez a "future is fusion" téma. Viszont ez a mesedéltán nem ide tartozik, úgyhogy off, off.

-
lee56
őstag
válasz
Devid_81
üzenetére
Nem én intel-amd két cégről beszéltem, azt hittem te is
Mivel a VGA-piacon sem hiszem hogy ők (AMD) az elsők, olvass kicsit többet, művelődj. 
(#168) Bingisz : És ha ebből nem is lesz olcsóbb, ott vannak a kistesók 8350-830 is pl, amikből nagy esélyel juthatsz a teszt főszereplőjéhez közel, sokkal olcsóbban, ezekre is gondoltam amikor azt írtam, amin fennakadtál.
-
Ga
tag
Élmény olvasni a hozzászólásokat.
Mindenki ki van akadva a fogyasztáson... Mit várhatnánk??? Hónapok óta ismert, hogy hivatalosan 220W a TDP, micsoda meglepetés, hogy fogyaszt is annyit... Mintha egy autó fogyasztásán meglepődnénk, hogy jééé, hát ez hozza a gyárilag megadott magas fogyasztást...

Aztán a mikroarchitektúra a másik.... Az APU vonal a Trinity óta ugyanúgy Piledriveren van, sőt egy rev-el kisebb változaton... Ugyanazt az órajelet, feszültséget tudja kb hozni, csak kisebb a TDP konfigurációja - 95W! Ezért persze annyit is fogyaszt...
Ugyanúgy létezik 95W-os FX is, 6 maggal, és 5Ghz turbo-t is bírja 1 szálon...(nem gyári beállításon persze)Mivel egy 10%-al gyorsabb CPU-val ki kellett jönni, és nem volt lehetséges új uarch-t bevezetni, egy TDP átállítással megoldották az 5GHz-es órajelet 4 magon.
Ugyanazt a pstate-konfigurációt, mivel mindegyik fx unlocked, bármely másik fx-re rá lehet ereszteni, jó eséllyel bírni fogja, a 125W-os verziók talán 2 magon is stabilan bírják az 5GHz-et TDP limiten belül. Már elég stabil mostanában a vishera kihozatal.
Az egyetlen különbség a TDP-ben van...
Ezért nincs mit meglepődni az eredményen.Az áráról meg annyit, hogy csak OEM piac volt megcélozva, de valsz volt bolti igény, ezért engedték, de mivel nem fókusz, ezért ennyi az ára. Nem lesz belőle tömegtermék, AMD hívők fogják venni +OEM-ek, hogy ragaszthassnak rá 5GHz matricát.
Ez egyszerűen egy "tudunk ilyet is" termék, hogy lehessen egyel nagyobb AMD-s CPU-t is prezentálni.
Amire viszont kíváncsi lennék: mennyire csökkenthetőek a gyári pstate vcore szintjei, ugyanis a TDP limiten belül akár ki kehetne hozni azt a 20-25%-ot, ha bírná...
Jöhetne már a konfigurálható TDP éra desktop vonalon. Remélem, AMD meglépi...Ga
-
lee56
őstag
válasz
Devid_81
üzenetére
Gondolom nem nagyon ismered a két céget, hogy ezen meg vagy lepődve. Elárulok egy titkot, az Intel valamivel több lehetőséggel rendelkezik, de ne mondd el senkinek.

Ja és ennek ellenére, amikor Intel néha elkényelmesedett azért volt AMD is a toppon, minden tekintetben jobb processzorral az adott idő Inteles kínálatához képest.(#168) Bingisz : Még..
-
apatyas
Korrektor
válasz
Oliverda
üzenetére
A tuningos résznél a HT - L3 részre 2600MHz órajelet lőttetek be, ennek volt hatása esetleg a játékok teljesítményére? (OFF)csak egy tipp a pici express mellé(/OFF) Mert amennyire hallottam, szeretik az L3-at, bár min fps-re talán inkább a méret növelése lehet gyógyír.
Jah. benéztem. azt hittem ugyanazon ment a kettő. -
Dominó85
addikt
8mag 220W TDP... eddig olvastam el.

-
MPowerPH
félisten
A Skyrim-et csak azért hoztam fel, mert ott szembetűnő az átlag FPS hiány is. Míg a többi engine esetén inkább a minimummal vannak gondok, amit nem lehet csak arra fogni, hogy nem tud több szálat rendesen kihasználni, mikor az átlag meg tök rendben van.(valszeg az alacsony minimum is csak ilyen 0.1-0.2s -re korlátozódik, ami ugyan nem tűnik soknak, de elég zavaró lehet)
BF3-as multi tesztet még nem láttam sehol sem, pedig kíváncsi lennék. -
VictorHUN
aktív tag
Hiába a 8mag. i7 4770k procit oda nem tudja verni
-
Devid_81
félisten
Nah ebbol sem lesz minden Ver Pistanal...
Kicst ugy erzem ebbol az fog venni, akki szereti a fajdalmat.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem tudom hol lottek el a labdat ennyire, miert van az, hogy masik oldalon tud akar piacvezeto is lenni, ezen az oldalon meg sok-sok eves lemaradasuk van.
En tudom, hogy a VGA es a CPU eg es fold, de tenyleg ennyire nincs ott valaki aki rendet tegyen a cegnel?
-
lee56
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Szerintem is elég nagy probléma hogy a Skyrim engine-t ilyen szarul írták meg, hogy 2-nél több magot nem igazán tud hatékonyan kihasználni, de nem értem hogy jön ez ide
Nézz meg egy BF3 multi tesztet, mindjárt más a kép..Az mondjuk tényleg érdekes, hogy 1GHz többlet (FX8350->FX9590) csak 3-4 FPS különbségben mutatkozott meg, még akkoris ha csak átlagot mutat a graf.
-
lee56
őstag
Az igaz, véleményt lehet alkotni, csak amikor a sokadszorra is egy 3% eltérésen, sorra érkeznek a szarozó meg totálisan lehúzú hozzászólások, akkor úgy nincs is nagyon kedve az embernek tovább olvasgatni..
És ha átolvasod csak azt ami eddig összegyűlt, már rengeteg, ahogy írtad "értelmetlen és indokolatlan" véleményt lehetett látni.A processzorhoz meg; nem akarom én megvédeni mert igaz az általad említett 3 pontban nem jeleskedik.. DE sokan nem annak látják ami, ez nem igazán a mindennapi felhasználóknak készült, tényleg a legjobb kifejezés rá a különleges limitált széria és persze PR (5GHz gyárilag, még nem vót) - mint páran leírták már, a maximalistáknak, és vagy mazohistáknak készült.
És itt nálunk még rajta van az újdonság varázsa adó is jelenleg, külföldön pl már egész versenyképes áron adják (ár/teljesítményben tehát már pár hét alatt rengeteget javult), és aki teljesítményben ilyen kategóriát szeretne, azt a fogyasztástöbblet se nagyon riasztja el (ár/telj kicsit fontosabb), ahogy páran már utánajártak, ami kb éves szinten mondható jelentősnek, végig napi szinten csucsteljesítménnyel járatva.. Szerintem inkább ez a vicc hogy akkor most ezen kell lovagolni itt állandóan.Sokat fogyaszt rendben van, de olcsóbban is megkapod általában AMD-től ugyanazt a teljesítményt, miután beálltak az árak. A hűtésről meg, igen, abba invesztálni kell ez tény, de ha jót veszel akkor ez egy egyszeri kiadás és legalább még a füleidnek is jót teszel. Azt a 3k-s légkavarót meg ellensúlyozzák a drágább alaplapok és alapból drágább processzorok bőséggel Intelnél. Ráadásul aki csúcslapot vesz csúcsprocihoz, legyen az akármelyik márkánál, majd biztos a CPU-hűtő borsos ára fogja a visszatartani.

(#144) Neszójábe : Igen, végülis sok haszna amúgyem lett volna. A legtöbb olyan emberke, akitől csak annyi tellik, csak írni tud amúgyis, olvasni már annyira nem..

-
MPowerPH
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
"A Radeon HD 7970 GHz Editionnel párosítva, játékok alatt most sem láttunk különösebb meglepetést."
Én ezen akadtam fent. Olyan, mintha minden egyes processzor tesztben csak ctrl+c, ctrl+v lenne ez a fejezet. Pedig itt ütközik ki az AMD cpu-k egyik fő gyengesége.
A miértjére vagyok kíváncsi. Én nem tudom, valszeg Te le tudnád írni, mivel rajtad kívül kevés ember van ennyire otthon ezen témában. És ezt vártam volna a cikkben is egyébként.
Ebből a tesztsorból(1-2) is jól látszik, kár hogy csak átlag FPS. Itt is a minimum lenne érdekes.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
Azt, hogy az AMD procik még magasabb, mindenki által használt felbontáson és grafikai beállításokkal is jelentősen visszafogják a vga-t. VGA teszteknél érdekes módon mindig a min fps-en van a nagy hangsúly, Nálatok is. Nem véletlenül lettek kitalálva ezek a hasznos grafikonok. Ott is mindig azon ment a vita a gyártók összehasonlításánál, hogy hiába jobb átlag FPS-ben, míg a minimum néha kínos módon leesik.
Dehogynem. Crysisban pl. beesett 25 alá, ami már nem folyamatos képet eredményez, és zavaró. Grid 2 alatt pedig megnézném ugyan ezt 1440p-ben, vagy több monitoros felállásban is. Ott már kínos lenne a hiányzó min. fps.
Skyrim, csak átlag fps.
Ha feltolsz valami high graf modot, vagy csak a felbontást feljebb veszed, már játszhatatlan a játék az AMD alatt, míg ugyan azon VGA-val az Intel cpuval vígan a játszható értéken belül marad. Itt 25FPS... Az mekkora downgrade egy vga-nál? Veszel egy 7970-et, ami úgy teljesít AMD procival, mint pl. egy GTX660 Intel cpu -val. Szerintem ez elég nagy probléma.
-
Neszójábe
senior tag
válasz
Rypejakten
üzenetére
Szerinted mi a lényeg?

-
Oliverda
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
Pontosan mit kellene tüzetesebben nézni?
"egy egyetlen GPU-val szerelt felsőkategóriás VGA-hoz sok esetben még mindig elegendő tud lenni a lassacskán 3 éves Intel Core i7-2600K is.""
Crysis
4770K min: 29
2600K min: 29Grid 2
4770K min: 70
2600K min: 63Az pedig hogy 63 vagy 70 a minimum FPS, már nem oszt nem szoroz.
-
Rypejakten
addikt
végigolvastam a hozzászólásokat. annyi a szakértő és a marketinges, mint égen a csillag, de a 80%-uk állítom, hogy még mindig nem tudta leszűrni a lényeget.
-
sb
veterán
Azért lehet szidni, mert egyszerűen szar.
Ezen nincs mit szépíteni, ár/teljesítmény/fogyasztás. Ez a 3 mutató számít egy procinál. A többi bullshit.
Ezekben pedig elvérzik, tehát amire tervezték arra pont nem jó.A fogyasztás valóban relatív, itt kiszámolták, hogy mennyivel eszik többet pénzben, de persze nincs mindig fullon hajtva, ahol kisebb lesz a különbség, stb... De nem csak ez számít. Volt már 220W TDP procid? hűtötted már? Szvsz elég nehéz ügy lenne... a hűtő szintén extra kiadás, de itt jön amit nem tudsz pénzzel megfizetni: zaj, hő, házméret, stb...
Ha van olyan ami ugyanazt tudja (vagy többet) és egy 3k-s légkavaró lehűti zaj nélkül akármilyen házban akkor minek kellene ezzel szenvedni?Ez egy vacak.
Mondom úgy, hogy mindig mindenféle procim volt. Most is van Intel (i3, i5) és AMD (4 magos APU) is. Attól függően, hogy épp mire használja az ember hol az egyik, hol a másik a jobb választás. De ez semmi helyett nem jó választás. (Na jó, max kályha helyett)lee56: Attól, hogy valamiről rossz véleménye van az embernek még nem automatikusan flamer. Csak ha értelmetlen és indokolatlan a véleménye. (szarazamd ahogy van) Szerintem itt a felsorolt érveknek viszont mindegyike igaz erre a procira.
-
Quadgame94
őstag
Valaki megtudja mondani, melyik programmal készült a [ez] a táblázat?
-
lee56
őstag
Végre egy értelmes HSZ, be kellett volna rakni 0-adiknak, és kiemelni pirossal, akkor talán fele ennyi hater-flamer, konstruktívnak távolról sem nevezhető hozzászólás kerekedik itt..
(#134) -=Ghost=- : Na tessék erről beszélek, most nézd meg mit írtál ide le, aztán menj és gondold át az életed.

-
MPowerPH
félisten
"A Radeon HD 7970 GHz Editionnel párosítva, játékok alatt most sem láttunk különösebb meglepetést. Az eredmények alapján arra jutottunk, hogy egy egyetlen GPU-val szerelt felsőkategóriás VGA-hoz sok esetben még mindig elegendő tud lenni a lassacskán 3 éves Intel Core i7-2600K is."
Akkor ezt most meg kellene nézni, még egyszer, tüzetesebben.

1920x1200:Crysis
4770K min: 29
FX9590 min: 24Grid 2
4770K min: 70
FX9590 min: 63Pont ott gyenge, ahol fontos, hogy ne tegye. Mert az átlag FPS messze nem olyan fontos, mint a min. Akkor most mi, Eyefinityben vagy 1440p-ben egyes gamek esetében az FPS simán beeshet olyan szintre, ahol már játszhatatlan a game, ami már régen nem röccenés mentes játékmenetet eredményez. Márpedig beeshet, mert a Full HD is sok neki...
Érdemes lett volna több game alatt is megnézni. A többi tesztoldalon is kb ugyan ez látható, és nem 1-2 game esetében. Néhol még az átlag FPS is jelentősen csökken. És bármelyik felbontást nézed, mindenhol harmatos a min. FPS. Több sebből vérzik ez. A 7970-esből csinált egy 7950-nél is pocsékabbul teljesítő VGA-t. -
-
Sinesol
veterán
Grat 5ghzen 220 w fogyasztaasal beértek egy 3 eves 2600k-t.
Abba meg ne menjünk bele hogy ha ezt a 2600k-t belöjük kb 220 wattnyi tuningra, akkor mennyire alázza sárba a tesztalanyt. Amgy ha van clock to clock összehasonlitas sokesetben, itt miert nincs watt to watt? Tul kinos lenne? Na mind1
Inkabb Apu kat érné meg fejleszteni, mert csak a jelenlegi szerencses helyzet miatt jok jelenleg is jatekra, mivel meg a technika kicsit elörebb jar mint a jatekok. De ha megjönnek a nextgen cimek a csucs amd apuk meg 720p be is megszenvednek 30fps-ért ha egyaltalan képesek lesznek rá. Ezért hát rá kéne feküdni hogy megörizzek mitoszt miszerint az Apu jó jatekra... -
stratova
veterán
válasz
stratova
üzenetére
Lásd árazás (de ez vízhűtővel ennyi!)
Külföldi piacon természetesen, nem nálunk, ahol még FX-9370-et is "vicc kategóriás" áron próbálják eladni egyes boltok.
Jack@l: miklosss2012 kolléga használta 5.0-5.1 GHz-en FX-et, olyan professzionális alkalmazásban, ami kifejezetten sok szálra volt optimalizálva részleteket ő tud mondani, amennyiben mondhat.
Jelenleg játékok és az újdonság végett 4770K-t hajt. Amennyire én tudom így alakult nála a CPU váltás: FX-6100 -> 2600K -> i5-3570K -> FX-8350 -> i7-3770K -> i7-4770K. Így elfogultnak nem tekinthető (VGA-ból szintén rendelkezett pl. HD 7870 CF-fel és HD 7970 GE-nel, de GTX 780-nal is). -
-=Ghost=-
őstag
Most jól megmutatta az AMD hogy kell ezt csinálni!
Mostmár ott tartunk, hogy az AMD drágább, a teljesítménye meg sehol?
10essel olcsóbban van 3770k, ami ronggyá veri a tesztek 90%-ában.... Jó poén. -
stratova
veterán
Leírom még egyszer.
Ez volt a marketing, hogy az első olyan CPU ami gyárilag eléri az 5 GHz-et. Semmi valós teljesítményre vonatkozó, ez PR fogás volt semmi más. ők is tisztában vannak vele, mit tud a CPU de egy piacra dobott terméknek valamilyen PR kell, ez ilyet kapott. Piledriverből per pillanat ezt tudták kihozni. Ecsetelhetnénk pár okot hogy miért, de szerintem párszor már átnyálaztuk. Ők is belátták, hogy asztali fronton a felsőház jelenleg nem az ő ligájuk (lásd árazás). Esélyesen egy időre pihenőre küldik a felső vonalat. Legjobb esetben leghamarabb Warsaw ráncfelvarrást kaphatná meg az asztali vonal. De erről hivatalos infót nem találtam.Volt egy olyan érzésem, hogy "fröccsöntött" lesz ez a téma is

-
-
"jelenleg 92 000 forint"
Ahahahahaha!Feléből mennyit engedsz?
-
quex
tag
Kicsit túl van lihegve a fogyasztás, amikor egy valamire való videokártya is szépen fogyasztja az áramot. A teljes intel procis vagy amd procis gép fogyasztását összehasonlítva az eltérés %-ban már nem annyira jelentős.
Ha vesz valaki egy új cpu-t, akkor az intel esetében az alaplapot is általában cserélnie kell. Az amd ebben kicsit rugalmasabb volt, többször megúszható volt az alaplapcsere. Így az alaplap + cpu együttes cseréje helyett elegendő volt csak a cpu-t cserélni, amivel csökkentek a költségek, mert alaplapot nem mindig kellett venni.
Szóval szerintem a többség csak értelmetlenül fújolja ezt a processzort, holott egyáltalán nem szolgált rá erre a lehúzásra. Nem egy csúcsprocesszor, de olcsóbb is.
Ráadásul ha mindenki nyiltan szidja, akkor senki sem fogja megvenni, attól pedig az intel részvényesek kivételével senkinek sem lesz jobb, mert nem lesz versenyhelyzet és egyrészt annyiért adják, amennyiért akarják, másrészt nem lesz fontos a fejlesztés sem, mert hova fejlesszenek, amikor messze az elsők?
Jó lenne, ha megmaradna az amd valós alternatívának, de ehhez az is kellene, hogy ne húzza le mindenki ész nélkül, csak mert menő dolog szidni a fogyasztást, ami egyébként is teljes meghajtás esetén jelentkezik, ami meg úgy általában a hétköznapi felhasználás folyamán meglehetősen ritkán fordul elő egy 8 magos processzor esetében.
Szóval szerintem aki csak azért szidja, mert menő dolog szidni az amd-t, az gondolja át, hogy kinek jó ez? És valószínűleg rájön, hogy marketing áldozata lett, pedig csak egy kicsit gondolkodni kellett volna... Ne havi 100-200 forint többlet villanyszámla miatt legyen már szar egy processzor, amikor jóval 100 ezer feletti összegű számítógépről van szó.
-
Neszójábe
senior tag
válasz
ricshard444
üzenetére

Hát, erre nem tudok mit mondani, remélem örömödet leled a gpu-ban az említett cpu-val...
(#122) KAMELOT: nem akarjuk tudni a részleteket...

(#124) Eclips21: Jesszus...
Királyok vagytok.. 
-
Eclips21
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
nekem meg 36k FX8230, 26k-s alaplap, N9600GT nemtom mennyi

szóval magamból indultam ki
nekem meg VGA-ra nincs lóvé de P4 után még ez is űber király 
-
-
KAMELOT
titán
De itt miről beszélnek? Milyen világ első 5Ghz-ja??? i7-3820 5GHz. i5-2500K és i7-2600K is egyaránt 5GHz teljesítményt nyújtott jó hűtével fele akkora TDP-vel. És akkor nem beszélve, hogy ezek mikori CPU-k.
(#121) ricshard444: Nekem ugyan ez 10 éjszakai 9 órás munkával sikerült!

-
-
SRII
őstag
magyarán szólva sza..a sem való!
AMD gratulálok.- ismét egy felesleges terméket támogatott, majd visíts és legyél öngyilkos mikor mindenki intelt vesz! -
Neszójábe
senior tag
válasz
ricshard444
üzenetére
A 7970-et utánad vágták, vagy mi?

-
-
Eclips21
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
nyilván igazad van de aki megtud venni egy 7970-et az intelt vesz de aki meg nem 7970el tolja annak meg tök mind1 mi fut alatta a beállításokat úgyse ultramaxra teszi

-
WOLFPUNTO
csendes tag
Én egy FX-8350-el tolom és eddig nem volt gondom játékok terén, de nagyon erősen elgondolkodtam a téli konfig cserénél, hogy átállok a zöld oldalra cpu terén.Köszönöm a tesztet, mert így már biztos, hogy nem szeretnék ilyen amd terméket...sok reményt fűztem a bulldozer-hez is, de meglátjuk hátha van még új a nap alatt és lesz új 1090FX chipset és hozzá végre egy tényleg i7 kategóriás amd processzor.
-
kromatika
veterán
Kár hogy ennyibe kerül ez a proci,meg hogy ennyit fogyaszt.így elég gáz.
-
-
Eclips21
őstag
Most mi a bajotok? FullHD-ben játékok alatt mindenhol ugyan az szinte az eredmény még a x4 980-nál is vagy itt mindenki 1280-ban tolja??? és fáj nektek a ~6 FPS különbség??? ezek olyan fing különbségek hogy vicc
fx8320 legjobb ár(teljesítmény)érték arányban még mindig... -
köszönjük a tesztet, kitekintés jelleggel érdekes volt.
megmondom őszintén, nekem tetszik ez a CPU. nem azért, mert bármikor eszembe jutna beereszteni a gépembe, hanem azért, mert arról szól, hogy az AMD lerakta az asztalra, amit tud. ez gyengébb teljesítményben, mint az újabb intel i7-esek, és a fogyasztása tényleg elég drámai - de eddig is tudtuk, hogy az intel komoly technológiai előnyben van. viszont míg a kékek még 1000 USD-ért is herélt CPU-kat kínálnak, mindenféle korlátozásokkal, AMD-ék bevállalták, hogy ez a legtöbb, amire képesek, és ezt közre is adják annak, aki vevő rá. nekem ez szimpatikus.
-
Ghard
őstag
Most már legalább a fogyasztás méltó a Bulldozer névhez, ha más nem is.
-
BeLucZ
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
én is pont erre gondoltam, ez meg egy 290X verhetetlen páros lenne fogyasztás-melegedésben

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- 2,5 gigabittel hasítanak a belépőszinten az új Asustor NAS-ok
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tesla topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Máglyára minden VIA IC-vel!

Ott van papíron, hogy gyári 5 GHz.
Azért szép, h a 4 magos Intelek alacsonyabb órajelen verik a 8 magos AMD-ket. Fele akkora fogyasztással.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)