Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
A két legnépszerűbbet megnézve (legalábbis amire azt írták, hogy Netflixhez a legnépszerűbb) azt láttam, ez akkor igaz, ha egyben kifizetek egy/több évet. Amit egy esetleges tiltás miatt nem szívesen tennék meg. Egyébként persze igazad van. A magyar tartalom annyira szegényes (nem szinkronra vagy feliratra értem), hogy nekem nem érne meg havi 1400-1500-tól többet. Legalább huszonnyolc sorozatra és filmre kerestem rá, még hetet sem találtam meg ezekből. Nem várom, hogy mind fent legyen, de az ár/érték igen rossz itthon...
-
gergejly
aktív tag
A hagyományos tévé a saját sírját ásta meg
az, hogy fizetsz érte, és azt nézed, ami épp van, vagy a pofátlanul sok reklámot...
Itt meg azt nézed, amit akarsz kb -
Ah nem ujjongok,csak reggel hallottam és eszembe jutott ez a hír.
Hogy őszinte legyek nem sok minden érdekel az itthon elérhető felhozatalból. Én nagyon meg vagyok elégedve a HBO Go -val,mert hát teljesen honosított, elég szép felhozatallal. Főleg amióta nem kell TV előfizetés mellé. Amennyi időm van még azt se tudom utolérni. Westworld pl számunkra az egyik legjobb sorozat volt az utóbbi időkben , mind színvonalban mind sztoriban megfogott meg hát azért van még pár sorozat HBO nál amik megütik azt a színvonalat ,ami miatt megéri leülni esténként és megnézni egy egy részt. -
zseko
veterán
[sarcasm] Mondjuk nem ártana ha lenne tartalom is, amihez lehet feliratot készíteni, vagy csak úgy szimplán nézni
[/sarcasm]
A viccet félretéve, tavaly próbáltam, az a mennyiség ami elérhető nekünk, kb. semmire nem jó/elég. Vagy a mennyiség legyen annyi mint kint, vagy az árát vigyék le az elérhető tartalomnak megfelelő szintre, de ennyiért, ennyit, nem fogok kifizetni. Mondom ezt úgy, hogy megfelelő nyelvtudás és magyar felirat nélkül is hajlandó lennék előfizetni normális műsor mennyiség esetén.
-
Ma reggel hallottam egy kormánypárti rádióban, hogy a döntéshozóink támogatni fogják a nyelvtanulást diákhitel formájában és egy elég nagy tőkét fognak beleölni a feliratozások elősegítésébe. Ez szerintem netflixet takarja, legalább is remélem. Ha ez igaz akkor szerintem hamarosan sokat fog javulni a helyzet.
-
unskillful
aktív tag
Én abszolút célközönsége vagyok a Netflixnek... egyrészt sorozatfüggő vagyok
másrészt engem teljesen kielégít a tartalom amit kínálnak. Nincs is már TV előfizetésem csak Net + Netflix. Igaz nekem nincs 4K TV-m csak egy sima full HD, de nekem pont elég. Ritkán eljárok ettől függetlenül moziba, kizárólag a látványfilmek miatt, amiket tényleg úgy lehet élvezni ha tökéletes kép és hang minőségben nézi az ember. Szerintem egyébként kimondottan jó hogy versenyre és jobb "teljesítményre" kényszerítik a konkurens tartalomgyártókat.
-
Vesa
veterán
"Sose értettem azokat akik zabálni meg telefonálni, sms-t / blogot írni jönnek a moziba."
+1
Pont emiatt nem járok moziba évek óta. Nem lehet úgy élvezni egy filmet, hogy körülötted csámcsognak, ropogtatnak, szürcsölgetnek, jellemzően a drámai, "csendes" jeleneteknél teljesen kizökkent az élményből.
És persze a hülyetelefon, amivel rendesen bele reflektorozik minden előttem ülő paraszt az arcomba. Úgyhogy nálam a mozi végleg leírásra került.TV: Szintén egyetértek! Nézhetetlen. Filmek kapcsán évek óta felejtős, inkább évtizedek óta. Reklámmal megszakított filmet lehetetlen élvezni. Akkor is, ha csak egyetlen egyszer szakítanák meg. A TV-nek ilyen szempontból teljesen vége van. Esetleg akit érdekel a sport, vagy a hírműsorok, azok még találhatnak nézhető műsort. Semmi másra nem jó.
-
ttt
senior tag
Dicséretes a Netflix törekvés. Remélhetőleg az egész estés filmekben is fel fognak tudni nőni.
Az viszont aggaszt, hogy a Disney egyre inkább egyeduralkodó lesz. Több szempontból is:
- Sajnos az általuk készült / forgalmazott filmeket egyre inkább a saját szájízükre szabják. Ez pedig a 12-s karikában nyilvánul meg. Ezzel tönkre tudják / fogják tenni / tették azokat a filmeket, sorozatokat amik az idősebb korosztálynak kellene készülni / készültek. (Remélem csak a rémálmom, de nem szeretnék 12-s karikával ellátott horrort :S )
- Ha egyeduralkodók lesznek a piacon eltűnik a színessége a filmgyártásnak.
- Bár ez szubjektív, de van amit jól tudnak hozni, értenek hozzá és van amihez nagyon nem és egyelőre nem látszik, hogy abban az irányban akarnak fejlődni.A mozi témához: Nagyon nagy moziba járó voltam; van (volt) egyfajta varázsa a mozinak, de az árak növekedése és a nézők intelligencia csökkenése mára már elriaszt. Sose értettem azokat akik zabálni meg telefonálni, sms-t / blogot írni jönnek a moziba. Nem beszélve néha a gyalázatos hangról, képről. Így évente már csak 1-2 filmet nézek moziban.
A TV témához: El kellene gondolkoznia a tartalom szolgáltatóknak, hogy meddig feszítik a húrt. Azaz nem hogy a műsorok minősége csúszott le, de az ötpercenkénti tizenötperces (ugyanazon) reklámok + ajánlók (amikben sokszor azt a műsort reklámozzák, amit pont néznél) tömkelege annyira elburjánzott, hogy kín-szenvedés megnézni bármit is. Arról már nem is beszélve, hogy műsor közben is beúsztatnak ezt-azt, vagy takarnak ki részleteket, feliratokat(!), képesek - gondolom valami szkript - mondat közben levágni a filmet a reklámért, stb. Szétdasszák a film hangulatát, megtörik a kialakult feszültséget, élvezhetetlenné teszik.
Ezért filmet TV-ben jóformán már nem is nézek: De ugyanakkor csodálkoznak, hogy fogy a nézőszám - balf.szok. -
-Skylake-
addikt
"tehat szerinted nemelyik magyar szinkron jobb, mint az eredeti szinesz eredeti kornyezetben felvett hangja?"
Egy ilyennel talalkoztam eletemben, de arra igaz : Hannibal sorozat, Mads Mikkelsen hangja. En 4-szer lattam vegig (lenyegeben a kedvenc sorozatom valaha) a komplett sorozatot magyarul, angolul pedig sose jutottam tovabb az elso evad felenel. Egyszeruen a magyar hangja annyira passzol a karakterre, hogy en akarki akarmit mond de ki merem jelenteni, hogy szerintem jobb mint a sajat hangja amivel szuletett.
-
Vesa
veterán
Egy normális logót kitalálhatnának már, mert ez rettenetes. Nem mintha ez lenne a lényeg.
Általában elég jók a saját készítésű tartalmaik, de a régiós jogi kérdéseket ideje lenne minél előbb megoldani, mert nevetséges, hogy országonként más a kínálat. Én VPN-el érem el, így az USA tartalmat kapom meg, bár kicsit lassabb a kapcsolat de nem vészes. A magyarhoz képest az kb. sokszoros tartalmat jelent. -
tuki2200
senior tag
A mozi draga, cserebe koszos, budos, tele bunko, viselkedni nemtudo emberrel, sok helyen meg FullHD vetito meg vaszon sincs az orszagban (nalunk is csak 1teremben a CC-be) miert ne lehetne fejlodni, kivaltani egy sokkal jobb lehetoseggel? Csak mert szep emlekeink vannak egy elavult, regi dologrol?
20-as eveim vegen vagyok és nem ismerek olyan embert aki szeret moziba jarni, jarnak mert kivancsiak a filmre, de magat a "mozizast" a korulmenyek miatt mindenki utalja..
-
-
hoffman_
nagyúr
alapvetően nagy helyeslés közepette kezdhetnék bele a mondandómba és fűzhetnék hozzá a Tiédhez, de felesleges volna. a konklúzióm az, hogy amíg elérhető náluk a Friends és a Red vs Blue bármikor, addig szemet hunyok a gyenge filmes próbák fölött :d
valahol el kell kezdeni, szerintem javulni fog a tendencia.
-
zseko
veterán
válasz
DeathAdder #54 üzenetére
"ugyanaz a beszéd, ugyanaz a hanglejtés... ...egy filmen belül ugyanazzal az arckifejezéssel tartja karjában haldokló szerettét, mint amivel korábban az utcán zöldséget vásárolt..
Nicolas Cage?
Egyébként én is szeretem eredeti nyelven nézni a filmeket, még ha így jó ha értem a 15-20%-át (az angolnál természetesen), magyar felirat nélkül. Vannak nagyon rossz (vagy rosszul kiválasztott) szinkronok, mint ahogy van, hogy az eredeti nyelven a rosszabb, és a szinkronnal jobb.
-
Cooper911
senior tag
Ilyen költekezések mellett csinálhatnának egy szinkron stúdiót is.
-
Ha nem lenne kivétel nem lenne szabály ami miatt kivételt kéne képeznie valaminek.
Pont az a szabály, hogy általánosan szar a szinkron és kivételt képez a jó.
Keress rá riportokra öreg szinkronosokkal, majd meglátod miért szar ma és miért volt jó régen. Nagy vonalakban a munkára fordított idő és pénz hiánya. -
Somatom
veterán
A mozi, az akkor is mozi. Feeling -je van. Csomó mindent köszönhetünk a mozinak. Életem egyik meghatározó filmje volt a Vörös Grófnő. 16 évesen több, mint két óra egy dögös, fiatal csajjal a tök üres moziban. Sajnos, a filmre nem nagyon emlékszem. Hol van ehhez a Netflix!
-
szmörlock007
aktív tag
Üdv
Nekem mondjuk bejött a hetedik epizód, nekem valahogy jj abrams stílusa nagyon fekszik, bármely filmjét imádom. Szerintem ott inkább a történettel nem voltak kibékülve sokan (részben jogosan), de maga a rendezés szerintem tökéletes, persze ez csak magánvélemény. A nyolcadik résznél a rendezés nekem gyengébb volt, ott éreztem, hogy Rian J. nincs egy szintem abramsal már ami a rendezést illeti. A történet már szubjektív (nekem speciel azzal nem volt bajom). De mégegyszer ez magánvélemény. Egyébként nekem a rogue one a kedvencem az újak közül, de a Solo is bejött (meg a másik kettő is igazából, de inább a hetes, a nyolcas azért a fentebbi ok miatt nem teljesen)
-
ez egy tökéletes összefoglaló volt az én véleményemről is , hozzátéve az Utolsó jedik című " remekművet"
DeathAdder : teljesen egyetértek veled mindenben amit leírtál.
Annyit hozzátennék, hogy ha legalább magyar feliratoznák a tartalmat az egy remek középút lenne mindenkinek szerintem. -
Solten
őstag
El kell fogadni, hogy ez első sorban üzlet. Őket nem az érdekli, hogy jól szórakoz, őket az érdekli, hogy sok pénzük legyen belőle.
Termeszetesen uzlet, epp ezert erdekelni kell oket hogy jol szorakozz, mert ha nem szorakozol jol, nem lesz sok penzuk belole. Vagy nem lesz penzuk belole.
-
MeszesKPT
őstag
Még szerencse, hogy nem érdekel a Disney féle tartalom. Amit a Netflix csinál az viszont továbbra is szimpatikus. A "hagyományos tévézés" pedig már régóta nem érint, szóval csak így tovább.
-
DeathAdder
veterán
Mondjuk az aljas nyolcas, torrente amiket legutóbb láttam (mennyire adekvát már nekünk magyaroknak Csujával, meg lehet nézni milyen spanyolul), de a legtöbb Tahi Tóth filmet is ide lehet venni. (Kémek krémje, ami egy borzadály film, de a szinkron miatt már megéri megnézni)
Dehogy mesélem be magamnak, teljesen megértem aki nem így van ezzel, én csak leírtam a miértjét, hogy ne tűnjön úgy hogy a levegőbe beszélek, ha már volt szíves belém kötni valaki.
Ahhoz képest hogy rossz a nyelvérzékem, elég jól beszélem az angolt, de anyanyelvi szinten sosem fogom tudni (vagy akkor tanuljam meg a franciát, németet, spanyolt, az összes skandinávot amin szintén sok film van...)Én szinkronon szocializálódtam, és egyáltalán nem zavar ha jó a szinkron, valakit meg zavar hogy nem úgy mozog a szája, amit teljes mértékben el tudok fogadni. Csak nem kell a torkomnak esni, mert én inkább szinkron párti vagyok.
Sokkal inkább zavar amikor egy színészt fullba tolják a képünkbe miközben egy szerepen kívül másra nem képes de azzal is halmozza a díjakat, ugyanaz a beszéd, ugyanaz a hanglejtés (mondjuk Tahi Tóth kétszer nem szinkronizál alá ugyanazzal a hanggal, még ugyanazt a színészt sem más filmben), neagyisten túljátssza, de a legjobb aki egy filmen belül ugyanazzal az arckifejezéssel tartja karjában haldokló szerettét, mint amivel korábban az utcán zöldséget vásárolt..Ezekre rohadt allergiás vagyok, míg a szinkront simán lenyelem, még azt is ami valóban valamivel gyengébb is mint az eredeti.
Nem akartam ebbe belemenni, de válasz nélkül nem akartam hagyni, elnézést az offért, béke
-
bgufo
csendes tag
Ha már szinkron: lassan bezárul a kör és visszatérünk a 80-as évekbe. Anno volt a VHS időszak fiatalabbak kedvéért: narrátor volt, kb behívtak utcáról egy melóst aki 40+éve cigizik elényomtak egy köteg papírt hogy olvasd fel és fahangon végigolvasta az összes párbeszédet 1 ember. Ez ment az eredeti hangsáv és néha pluszban még a német szinkron felé hangosabban. Példa:https://www.youtube.com/watch?v=nuhm1PFNRiI
Aztán jött az HBO és a minőségibb szinkronmunkák, jó fordítások valamennyi szabadsággal hogy magyarul is fordualtos, hangsúlyozott és karakterhez illő szöveg menjen. Aztán bejöttek a kereskedelmi tv-k és nem vették meg az HBO-s szinkront hanem gyorsan olcsón csináltak valami hasonlót. Ez terjedt el és lassan visszaérünk oda hogy narrátor mer olcsóbb, sőt gépi felolvasás mert még olcsóbb. Aki erre azt mondja hogy nagyobb élmény mint eredeti hangsáv + felirat azzal nagyon nem tudok egyetérteni. -
Kansas
addikt
OK, legyen, elhiszem, hisz valóban nem ismerem a szerződeseik részleteit.
Azért ha a Disney nem csak a saját tartalmainak akar felületet hanem általános streaming szolgáltató akar lenni, alighanem udvariasabban fog eljárni.
"más szóval ha te Disney tartalmat akarsz nézni, akkor bizony a Disney szolgáltatására kell előfizetned... És a felhasználók majd elő is fognak fizetni rá..." - kivéve akik csak szinkronnal hajlandóak filmezni
-
Az ne is zavarjon, hogy az összes Marvel sorozat Nexflixen készül...
Nem a Netfilxen készül, a Disney készíti őket, a Netflix csak a 'sugárzási' (kiadási) joggal bír, vagyis ő fizet érte, és ezért cserébe adhatja le őket (kvázi megvásárolja a kiadási jogot).
- kétlem, hogy érvényes "sugárzási" szerződéseket lemondanának
idő kell, míg az új szolgáltatás elterjed, ha a pillanatnyilag legnagyobb streaming-szolgáltatótól hirtelen eltűnnének a filmek/sorozatok, az nem elhanyagolható bevételkiesést jelentene, szerződésszegési díjjal súlyosbítvaIsmered talán a Netflix és a Disney között kötött szerződést?
Eleve a Netflix és a Marvel (Disney) évadról évadra szerződik le, legalábbis én még nem láttam olyan hírt, hogy előre berendelték volna pl. a The Punisher elkövetkezendő négy évadát. Ha ilyesmi történne, akkor az azt jelenti, hogy a Netflix előre leszerződőtt az elkövetkezendő évekre. De ilyesmiről nincs szó tudomásom szerint ...Élek a gyanúval, hogy a Disney jó előre bebiztosította magát erre a lehetőségre egyébként, tehát ha úgy hozza a sors, akkor a saját Stream szolgáltatásukra egy éven belül viszik az összes saját tartalmukat. És itt van a kutya elásva, mert a Disney eleve olyan tartalommennyiséget tart a markába, hogy sacc per kábé rövid úton megkerülhetettlen lesz a piacon - más szóval ha te Disney tartalmat akarsz nézni, akkor bizony a Disney szolgáltatására kell előfizetned... És a felhasználók majd elő is fognak fizetni rá...
-
@pilóta: Az a baj csak ezzel, hogy rövid távon biztos igaz, de hosszú távon nem feltétlen. Mert ha még csinálnak 4-5 ilyen gagyit, akkor a későbbiekre meg már nem ül be a kutya sem.
Én is ezt hittem a Transformers vagy a Fast & Furious filmek kapcsán, várva, hogy na, mikor törlik az orrukkal fel a padlót a mozipénztáraknál... oszt csak jönnek az egyre újabb és újabb részek, és pl. az F&F filmek horror pénzeket is hoznak be...
El kell fogadni, hogy ez első sorban üzlet. Őket nem az érdekli, hogy jól szórakoz, őket az érdekli, hogy sok pénzük legyen belőle. A Solo az első olyan Disney-féle Star Wars film, ami elhasalt a várakozások előtt, paradox módon szvsz még mindig élvezetesebb volt, mint az SW VII. és VIII., amelyek meg dollármilliárdokat hoztak...
A legbosszantóbb viszont, hogy pont ennyi pénzből akár normálisra is meg lehetett volna csinálni ugye, semmivel nem került volna többe egy normális forgatókönyv...
Ez szubjektív dolog, de especiel én bíztam J.J. Abrams-ban, mert a Star Trek rebootot anno szerintem tök jól összehozta. Az más kérdés, hogy aztán az SW VII-et megnézve csak bambán bámultam kifelé a fejemből, hogy mi ez a katyvasz?!?
@Solten: Huhh, uzletileg megerte nekik a ket sz@r film, remek... A tobbi un. "Star Wars tortenetet" meg jegeltek, a Solo "kirobbano" sikere miatt. A hosszu tavu hatasat lenne inkabb erdemes vizsgalni a tortenetnek, egyelore vagy veglegesen nem fejik meg ezt a tehenet mert csak csordogal/elepadt a teje.
Lásd fent...
@Dr. X: Yupp, lehet, hogy nachos. A végeredményen sajnos nem változtat...
-
Kansas
addikt
Az ne is zavarjon, hogy az összes Marvel sorozat Netflixen készül...
Nem hinném, hogy eltűnnek, legalább is nem hirtelen:
- kétlem, hogy érvényes "sugárzási" szerződéseket lemondanának
- idő kell, míg az új szolgáltatás elterjed, ha a pillanatnyilag legnagyobb streaming-szolgáltatótól hirtelen eltűnnének a filmek/sorozatok, az nem elhanyagolható bevételkiesést jelentene, szerződésszegési díjjal súlyosbítva(#47) benedekco: "kivétel erősíti a szabályt" mondásnak frappáns, kár hogy nem igaz - a kivétel kifejezetten gyengíti a szabályt. Ráadásul az érvelésed szempontjából is jobb ez így, hisz a jó magyar szinkron sajnos manapság inkább a kivétel, mint a szabály.
Arról nem is beszélve, hogy a Netflixen is egyre több az olyan tartalom, amihez legalább magyar felirat van, és már megjelent pár szinkronos is(sajnos gyanítom, az is inkább a gyengék közül való)
-
Ellenben ha...
Erre tudsz mondani valós példát? Mert szvsz nincs.
A Marvel filmes sem így néznek ki, hiszen hiába költenek rájuk 130-250 millió dollárt (plusz marketing), a bevétel nem folyamatosan emelkedő, például inflációval együtt a mai napig az első Avengers film a legtöbbet behozó, pedig a későbbiekre többet költöttek...
-
Igenis van olyan szinkron ami jobb mint az eredeti, de azt tudnod kell, hogy a kivétel erősíti a szabályt. Nekem pl Bud/Terrence egyáltalán nem hiteles az eredeti nyelven. A szar-szinkron olaszról nem is beszélve.
Amúgy én sem értem miért nincs annyi versenyzongorista, nem egy nagy cucc. Beteszi az ember az időt és leklimpírozza az egész klasszikus mindenséget is. Ja nem. Na mindegy. Ne aggódj nekem sem lenne egy élet elég hogy beletegyem az időt. Mert szar a nyelv érzékem.
Neki sincs igaza és neked sincs. Neked is igazad van és neki is. De azért így nem kellene egymást ekézni.
B2-vel nézd meg a blockbustert oké, de komplexebb filmekre már nem elég, csak az ha már hozzászokott a füled pl a tájszólásokhoz. Pölö: This Is England. Ez meg pont a másik, szink (ugye mint mondtam neked is igazad van) tájszólást hogy szinkronizálsz? Szóvicceket hogy szinkronizálsz? Ha nem is sehogy, de biztos nem jól.Én pl nemrég rákattantam a Kuroszava filmekre, meg szeretem a Ghibliket is. De valahogy most nem érzem hogy bele kellene tennem az "időt" a nyelvbe. Mert akkor a cseh, lengyel, kínai, belga, francia, svéd, dán, olasz ésatöbbi filmekbe is bele kellett volna amiket megnéztem az utóbbi jópár évbe. Na azért az már gombócból is sok. Nemhogy beletett időből. Én amondó vagyok, hogy legyen felirat, mert a mai szinkron bárki bármit mond szar. Ha van is kivétel az ezen szabályt erősíti. 1990+os filmeknél már kezd romlani nálam. De 2000+nál már meg se nézem ha nincs felirat vagy nem olyan nyelven beszélik amit értek.
re: (#38) Enxtheone
Mintha nem lenne ilyen?! Úgy hívják hogy feldolgozás.re: (#39) pilóta
Amúgy igen, ott nem Feró alakított aki sok helyen baromi zavaró volt. De a fordítás és az egész ahogy volt jó lett. És igen ez még 90-es szinkron. -
És mit nem értesz rajta?
Elmagyarázom akkor:
Ráköltesz 500 milliót, hoz 2 milliárdot a gagyi. Örülsz.
Következőre ráköltesz 500 milliót, hoz 1,5 milliárdot a gagyi. Örülsz, de már nem annyira.
Következőre ráköltesz 500 milliót, hoz 1 milliárdot a gagyi. Örülsz, de már nem annyira.
Következőre ráköltesz 500 milliót, hoz 500 milliót a gagyi. Nem örülsz.
Következőre ráköltesz 500 milliót, hoz 200 milliót a gagyi. Nagyon nem örülsz.Ellenben ha:
Ráköltesz 500 milliót, hoz 2 milliárdot a nemgagyi. Örülsz.
Következőre ráköltesz 500 milliót, hoz 2,5 milliárdot a nemgagyi. Mégjobban örülsz.
Következőre ráköltesz 500 milliót, hoz 3 milliárdot a nemgagyi. Mégjobban örülsz.
Következőre ráköltesz 500 milliót, hoz 3,5 milliárdot a nemgagyi. Mégjobban örülsz.Folytassam, vagy érted már?
-
válasz
buvartacsko #18 üzenetére
Erre egy ellenpélda gyorsan eszembe is jutott: Now you See me. Először angolul, majd magyarul láttam, és döbbenetesen rossz volt az angol hang a magyar hangokhoz képest. Főleg Jesse Eisenberg pizsamás banán hangjától falra tudok mászni. Vagy a Szupercella című csoda, ahol a magyar szinkronok messze fölülmúlják a teljes film értékét. Stb.
-
Ezt a 'szom országot...elolvasom a cikket, lenyitom a kommenteket, mert kíváncsi vagyok és szeretem a Netflix-et magát + amit és ahogy képvisel, (a sorozataik minőségéről nem is beszélve)..erre: magyar szinkron a téma
Ok.
Nézzetek csak magyar szinkronos cuccokat és habzó szájjal védjétek meg, ugy gondolom, akinek az jelenti a minőséget azzal annyi értelme vitázni, mint gumicukorral szekrényt megtámasztani.
-
Syl
nagyúr
>nemelyik magyar szinkron jobb, mint az eredeti szinesz eredeti kornyezetben felvett hangja
Az én generációm még emlékszik Louis de Funès magyar hangjára
(#35) Solten
>Jobb lesz nekik, ha ovatosak lesznek a Marvel filmekkel. Szerencsejukre azokat nem ovezi a Star Wars-fele kultusz.
Valamint a Marvelnél van egy tökös legény, aki kézben tartja és (jól) irányítja az univerzumot.
-
C4mp3r
addikt
válasz
DeathAdder #23 üzenetére
"de vannak olyanok amik még jobban is sikerülnek mint az eredeti."
tehat szerinted nemelyik magyar szinkron jobb, mint az eredeti szinesz eredeti kornyezetben felvett hangja?
egyebkent ne haragudj, de amit leirtal nekem csak szimpla onigazolasnak tunik, hogy megmagyarazod magadnak miert nem tanulsz meg normalisan angolul. egy b2 angollal siman meg tud az ember nezni egy blockbustert akar felirat nelkul is, de biztosan nem kell olvasnia vegig. es meg lehet tanulni anyanyelvi szinten is, semmi akadaly nincsen csak bele kell tenni az idot. szegyen, hogy a magyarok kb az utolsok az eu-s idegen nyelvet beszelo listan es ezt az otvar szinkron semmilyen mertekben nem segiti.
egy filmhez nemcsak a kep tartozik hozza, hanem a szineszek hangja is, ugy ahogy azt a rendezo es a hangmernokok kikevertek a studioban. a szinkron a masodikat mar teljesen megvaltoztatja, rontja a minoseget. szinte az osszes szinkronos filmnel amit hallottam mostanaban a tv-ben a dzsungelben jatszodik egy jelent es olyan hangja van mintha a szineszek egy sztalnal beszelgetnenek egy full csendes szobaban. aprobb poenok, odaszurasok teljesen elvesznek, mert gagyi a fordito es nem tudja leforditani vagy nem lehet igazan jol.
ugyhogy igen, bemeselheted magadnak, hogy szinkronosan te jobb elmenyt kapsz, mint pl. en az ov-n, de ez ezt en nehezen tudom elhinni
-
Solten
őstag
Huhh, uzletileg megerte nekik a ket sz@r film, remek... A tobbi un. "Star Wars tortenetet" meg jegeltek, a Solo "kirobbano" sikere miatt. A hosszu tavu hatasat lenne inkabb erdemes vizsgalni a tortenetnek, egyelore vagy veglegesen nem fejik meg ezt a tehenet mert csak csordogal/elepadt a teje.
A hypetrain bevitte az embereket a moziba, a Solo-nal mar eszhez tertek es nem szalltak fel ra.Jobb lesz nekik, ha ovatosak lesznek a Marvel filmekkel. Szerencsejukre azokat nem ovezi a Star Wars-fele kultusz.
-
Az a baj csak ezzel, hogy rövid távon biztos igaz, de hosszú távon nem feltétlen. Mert ha még csinálnak 4-5 ilyen gagyit, akkor a későbbiekre meg már nem ül be a kutya sem.
A legbosszantóbb viszont, hogy pont ennyi pénzből akár normálisra is meg lehetett volna csinálni ugye, semmivel nem került volna többe egy normális forgatókönyv...
-
Azert latszik hogy a mennyiseg a minoseg rovasara ment (Star Wars), ezt jol elqrta a Disney.
Nem azért a két fillérért, de az SW VII. és VIII. csak a mozikban egyenként nagyjából 2 milliárd dolláros bevételt hoztak. Ebből nagyságrendileg 1-1,2 milliárd vonult a Disney zsebébe, és alsó hangon is 700-800 millió dollár nyereséget termeltek egyenként. A Rouge One esetében további 400-500 millióról beszélhetünk, egyedül a Solo lett az, amelyik lehet, hogy még az önköltséget sem hozta vissza.
Ettől még nem lesznek jó filmek szerintem sem, de ha az üzleti oldalát nézem, bizony a Disney rohadt jól csinálta, hiszen ez csak a mozis bevételek, aztán jönnek a Blu-Ray, TV, stream bevételek, a merchandise bevételek, stb..
Szóval szeretnék én is így "elqrni" dolgokat...
-
buvartacsko
addikt
válasz
7Heads Drago #25 üzenetére
az előző hsz-nek is pontosan ugyanez volt a lényege.
-
Enxtheone
tag
"Aki úgy igazán szereti az új filmeket, ők úgy is a moziban nézik meg, mert a 3-4 hónapos bluray-ig lespoilereznék."
UPC-nél elvileg van (régebben biztos hogy volt) egy ilyen mozival egy időben szolgáltatása, azzal otthon is lehet nézni azonnal.
Gondolom akkor a többi szolgáltató is könnyedén megoldhatná (de lehet hogy már ott is van hasonló, de csak a szakadozó UPC csodával van tapasztalatom) -
Solten
őstag
Ugy dontottem iden nem hosszabbitom meg a TV liszenszet (£150.50 / ev: ez a BBC-nek fizetett sarc, a "megtiszteltetes" hogy leulhetsz nezni a gagyi musoraikat), inkabb elofizetek a Netflix-re (Amazon-fele Prime videom mar van). Nem nez mar senki TV-t a csaladban, amugy is csak a hagyomanyos fecesz omlik a TV-bol, jobban gyilkolja az agysejteket mint a szesz: 20x ismetelt filmek, agyonreklamozva, keves minosegi sorozat, ertelmetlen lokal szappanoperak (holioksz, isztendersz), idetlen talkshowk, valosagshowk - love island vagy miasz@r, kormany-propaganda, etc, kutyat se erdekli (szo szerint).
-
7Heads Drago
veterán
válasz
buvartacsko #18 üzenetére
Ez így már egészen más. Az előző hsz-ben nem így volt írva.
-
Syl
nagyúr
Le kellene már szakadni erről a
sz*rstar wars mantráról. A Disney olyan apróságok birtokában van, mint a Marvel, Pixar és hamarosan valószínűleg a Fox. Na ha ezek a filmek/sorozatok eltűnnek a Netflixről, HBO go-ról, Amazonról stb. és Disney Online lesznek?Ja, és aki szerint sz*rok a magyar szinkronok (való igaz, sok a nagyon gyenge darab), az nézze meg a Netflixes Dark sorozatot. Ez egy némes sorozat, amit angolra szinkronizáltak. Na az sz*r! Olyan sz*r az angol szinkron, hogy inkább némettel nézem...
-
DeathAdder
veterán
válasz
buvartacsko #9 üzenetére
A szar magyar szinkronnal hencegni is akkora divat, mint azzal hogy minden ami magyar az szar.
A kétezres évek környékén valóban sok volt a gyatra szinkron, és most is akadnak gyenge eresztések (ahogy bűnszar túlhájpolt hálivúdi színészek is, akik valamiért rendszeresen megkapják a főszerepeket és az egekig szopkodják őket), de vannak olyanok amik még jobban is sikerülnek mint az eredeti.
Számomra a film sokkal inkább adekvát szinkronnal, egyszerűen az anyanyelvemen sokkal jobban tudok vele azonosulni, mint idegen nyelven. De még ha valamivel gyengébb is a szinkron mint az eredeti úgy is jobb, mint összerakni egyes fordulatokat, vagy rosszabb esetben olvasni és lemaradni a karakterek kifejezéseiről. Nálam ez százszor többet elvesz mint a szinkron, mert anyanyelvi szinten soha nem fogok semmilyen idegen nyelven érteni, vagy gondolkodni. Lehet én ilyen csökkent értelmű vagyok és másnak megy, és lehet diszlexiás is, mert időbe telik elolvasnom a feliratot miközben a színészre sokkal kevésbé tudok figyelni.
Nyilván más lenne a véleményem ha mondjuk angol lenne az anyanyelvem és abba a közegbe születek, de így kicsit sem foglalkoztat ez az eredeti nyelv dolog, sokszor egyszerűen képtelen vagyok azonosulni a színésszel (pláne ha még a felhájpolt hálivúdi színész is egy szar).
És ennek mi köze ahhoz hogy mi az aláírásom? Ha osztozom valaminek az identitásában ami történetesen nem magyar, és egy nicknév alá beteszem mint aláírást, akkor már eredeti nyelven kellene a filmeket fogyasztanom?
-
cintula187
addikt
válasz
7Heads Drago #13 üzenetére
Nem szeretem ha valaki leszarozza az országot/népet ahol felnőtt.
Az égadta világon senki sem állít ilyet amikor valaki minősíthetetlennek tartja az utóbbi 5-10 év szinkronos termékeit.
-
DudeHUN
senior tag
válasz
Szerintem ezt egy kicsit túldimenzionálod. Az esetek 99%-ban a mai magyar szinkron gyenge. Sokat elvesz a filmből. És hangminőségben is jóval gyengébb az eredetinél (lemezen DTS-HD, Atmos vs DD). Részemről a cirka 2005 utáni filmeket szinte sosem nézem szinkronnal, mert túlnyomóan sokkal gyengébbek az eredetinél. Mások miatt viszont esetenként sajnos be esik néha így pár film. És manapság már a feliratozás is rendszeresen hibás a mozikban amúgy...
Ez nem az anyanyelvről, meg a hazafiasságról szól. A mai magyar szinkron egy összecsapott katyvasz a legtöbb esetben sajnos -
buvartacsko
addikt
-
buvartacsko
addikt
válasz
Nem szaroztam le sem az országot, sem a népet. A gyatra rövid idő alatt elkészült magyar szinkronról beszélek. Régen színvonalas volt, ma már nem az. Természetesen én is nézek szinkronnal IMDB 6-7 alatt ratyi 1x nézős filmeket, de egy komolyabb hangvételű jó filmet szívesebben eredeti hanggal, mivel egy filmet nem csak a képi világa határoz meg, hanem az is hogy a szereplők milyen jól adják át maguknak a szerepet és mennyire játszanak hitelesen. Javíts ki ha tévedek, de egy szinkron színész nem tudja magát olyan jól beleélni magát az adott helyzetbe mint az aki ott van és eljátssza azt a szerepet több hetes/hónapos felkészülés után. Ameddig egy magyar szinkron színésznek jó eséllyel van pár napja felkészülni rá, hogy leszinkronizálja az adott szöveget és utána jön futószalagon a következő film.
-
Kizárólag feliratos filmekre megyek. Szerencsére ezekről az előadásokról hiányoznak a gyökerek!
A Warcraftot feliratosan néztük meg, a kalapos gyökér ott adta elő magát...
A Cinema City-ben meg manapság nagyon nehéz elkésni, lévén 15-20 perc reklám/előzetes után kezdődik csak a film
Ami engem is nagyon zavar, mert utálom, hogy a film előtt 15 perc reklámot és 5 perc előzetest kell megnéznem, de ahogy észrevettem a nézőközönség egy jó része már eleve úgy számol, hogy 15-25 perccel később jön be, mert hát nem akarja a reklámot látni...
-
GodGamer5
addikt
Kár, hogy a mennyiség a minőség rovására megy folyamatosan...
-
Syl
nagyúr
Én hasonlók miatt hagytam fel sok évvel ezelőtt a mozilátogatással. Aztán most ismét elkezdtem rendszeresen járni. Csakhogy. Kizárólag feliratos filmekre megyek. Szerencsére ezekről az előadásokról hiányoznak a gyökerek!
A Cinema City-ben meg manapság nagyon nehéz elkésni, lévén 15-20 perc reklám/előzetes után kezdődik csak a film(#2) ceripapa
Igazad van, csak azt azért ne felejtsük el, hogy a Disney-nél ha valamit be akarnak indítani, arra lazán ki tudják csapni az asztalra azt a 10-20-50 milliárd dollárt.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
buvartacsko #9 üzenetére
Lévén hogy magyarok vagyunk nekem megfelel a magyar szinkron. De akkor nem vágom miért nem egy angol/német/spanyol/portugál oldalon tolod a chatet? Egy amcsi oldalon a droidosokkal se kellene vitázni ennyit.
Nem szeretem ha valaki leszarozza az országot/népet ahol felnőtt. -
ddekany
veterán
Ha hozza a Netflix, mondjuk egy 2G-s 1080p x264 minőségét, akkor aki ilyen értelemben vágyik jobb minőségre, az tippre nagyok kicsi piac lehet. Én átlaghoz képes biztos háklis vagyok, zavar ha rángat, zavar ha hibásan beállítva a monitor, stb., de e fölé részemről már nincs sok értelme menni, egyszerűen nem tudok annyi részletet "befogadni", hacsak nem jobbra balra tekergetem már a nyakam, akkor szöget foglal el a kép. (Kivéve, hogy a 60 fps-t az értékelném a rángatás helyett, de ez meg egy megosztó dolog.) Filmekkel nekem leginkább az a bajom, hogy olyan kiábrándítóan ostobák, meg klisések, stb., nincs amit nagyon megnéznék még ingyen sem, nem hogy úgy, hogy elmenjek moziba, amit le is kell organizálni (munka/család mellett nem egyszerű).
-
cintula187
addikt
válasz
buvartacsko #9 üzenetére
Úgyúgy
-
Aki úgy igazán szereti az új filmeket, ők úgy is a moziban nézik meg, mert a 3-4 hónapos bluray-ig lespoilereznék. Nem mellesleg teljesen jó kikapcsolódás elmenni moziba a haverokkal, bár otthon is lehet közösségi mozit, de szerintem nem sokan engedhetik meg azt a technikát ami tudná hozni a szintet.
Saját mozis "élményeim" így hirtelen, ami eszembe jut:
-Warcraft filmre kb. 5 perc késéssel (már megy a film) ér be fazon, fején kalap, leül, mögötte ülő megkéri, hogy vegye már le, és még ő áll neki hőbörögni.
-Ülünk a moziban, elkezd egyszer csak az elöttünk lévő sor alján egy "stroboszkóp" villogni. Hamar felismertem, hogy ez egy iPhone, amely ugye így jelzi lehalkítva a hívást (miért is szeretem vajon a sima értesítő LED-et az androidos telefonokon, na mindegy...). Már éppen szólni akarok a fazonnak, hogy kapcsolja már ki a diszkófényt, amire végre magától is észreveszi. Majd visszarakja a földre (kabátjába?) a telefont, de hát aki keresi, az nagyon akarja, mert a film alatt még kétszer visszahívja...
-Kellemes, mikor a közeledbe megszólal valakinek a telefonja. Vagy olyan is van, hogy a T. delikvens még fel is veszi, és beleszól, hogy bocsi, moziban vagyok, majd visszahívlak. Lehet kellenének újra a filmek előtti figyelmeztetések arra, hogy kapcsold ki a telefonod?
-Innen üzenem a Cinema City-nek, hogy oltári nagy b@romság volt a Tacos bevezetése a büfében. A pattogatott kukorica is tud idegesíteni, de általában az első 10-15 percben elfogy, és utána végre nem zörögnek vele. A Tacos viszont nem csak zajos, de ráadásul a különféle szószoknak átható szaga (v. illata, izlés kérdése) is van. Külön öröm, amikor a mellettem ülő tini borítja rám a film közepén a megmaradt szószt.
Ez most ami csak úgy hirtelen jött. Sajnos a párom szeret(ne) többet moziba menni, de mozi után ő is prüszköl, hogy hát mennyi b*nkó embert kell elviselni...
Szóval én igazán szeretem a filmeket, de inkább megvárom, hogy otthon, nyugodt körülmények között nézzem meg a házimozirendszeremen. Ezerszer jobb élmény, mint moziba menni...
-
buvartacsko
addikt
válasz
DeathAdder #4 üzenetére
régen nem láttam már senkit, aki rajongana a szar magyar szinkronért, közben pedig angol szövegek vannak az aláírásában. "facepalm".
-
Danex
addikt
Az a baj, hogy aki igazi minőségre vágyik (lásd valódi 4K stb) ott a tömörítések miatt nagyon nem fogja meg azt a réteget.
Aki úgy igazán szereti az új filmeket, ők úgy is a moziban nézik meg, mert a 3-4 hónapos bluray-ig lespoilereznék. Nem mellesleg teljesen jó kikapcsolódás elmenni moziba a haverokkal, bár otthon is lehet közösségi mozit, de szerintem nem sokan engedhetik meg azt a technikát ami tudná hozni a szintet.
A szinkronok hiánya pedig ugyancsak szűkíti az elérhető embereket.
-
Egymás után döntik a filmek a bevételi rekordokat.
Azért ehhez az inflációt se ártana hozzátenni...
Függően attól, hogy számoljuk az Inflációt, a mai napig a legtöbb bevételt hozott film az 1939-es Elfújta a Szél, és az 1977-es Csillagok Háborúja (Az új remény) pedig nagyjából akkora bevételt hozott, mint a Titanic húsz évvel később...A bevételekben én nem azt látom, hogy össznépi elfordulás lenne a mozi felől.
Márpedig Észak-Amerikában az elmúlt 22 évben folyamatosan csökkentek a bevételek. A mozipiacot a nemzetközi értékesítés mentette meg, ha nem lett volna a Kínai mozipiac megnyitva cirka 15 éve, és nem adná az éves bevételek nagyjából ötödét egymaga, akkor a világpiacot tekintve is zuhanásról beszélhetnénk.
A TV felől pedig határozott elfordulás figyelhető meg, nem véletlen, hogy a Disney is saját online stream-szolgáltatáson dolgozik...
-
Azért a tartalom és tartalom között is van különbség. Például nem árt figyelembe venni, hogy a Netflix filmjeinek a többsége mozifilmekhez képest kis költségvetésűek (paradox módon talán a legjobb Netflix film az első volt (Beasts of No Nation), és ahogy sok más későbbi Netflix film is, nagyjából 6 millió dollárból készült el).
Plusz lehet elkezdeni sorolni az emlékezetes és méltán sikeres Netflix filmeket... Én legutóbb a Bright-ban (Will Smith főszereplésével és 90 millió dollárból készült) és a Death Note-ban (Nat Wolff és 40 millió dollár) csalódtam bődületesen. A fent már említett Beasts of No Nation-on túl egy olyan Netfilx filmet nem tudnék mondani, amit megnéznék újra.
Sorozatok terén vannak persze emlékezesetek (House of Cards, Altered Carbon, stb.), és nem vitás, hogy akkora a portfoliója, hogy kb. mindenkit lenyomnak...
De azért a minőségi filmektől még eléggé messze vannak...
-
dr.Mura
tag
A Fekete Párduc egy nagyon pontosan pozicionált film, amit valószínűleg mi (európai, "fehér" emberek) nem fogunk nagyrészt érteni, a benne szereplő sok kulturális utalás miatt sem. Mintha valaki Kusturicát akarna nézni anélkül, hogy valaha élt volna Közép-Európában vagy a Balkán környékén. Ettől még lehet(ne) persze jó film, de önmagában a sztori és a színészek nem viszik el a hátukon.
Ha a Disney csak a jelenlegi Star Wars színvonalat tudja hozni (khm.. Solo... khm...) akkor kidobott pénz amit a jogokra költenek, mert csak megölik a franchise-t, ahogy a DC-s movie franchise meghalt (Batman vs Superman, Suicide Squad - miközben a Punisher pedig az egyik legjobb adaptáció lett a TV történetében...).
-
DeathAdder
veterán
Amíg nem lesz minden szinkronon (és 4k-n), valamint nem lesznek elérhetőek a régebbi tartalmak addig nálam sem a mozit, sem a hagyományos otthoni tartalomfogyasztást nem fogja helyettesíteni
Pont De Niro meg Al Pacino azok akik nyugger korukra rohamos tempóval ássák el a tekintélyüket...de az is igaz hogy Scorsese nem adja a nevét bármihez
-
Tomy Yayo
senior tag
Ezt annyi helyen leírják, és ugyanez az 'ijesztgetés' ment régen a torrenttel, de továbbra is badarság, hogy elfordulnának a streaming miatt az emberek a hagyományos mozitól. A kettő egymás mellett létezik, sőt, virágzik. A moziban nézés 'event' lesz/lett. Egymás után döntik a filmek a bevételi rekordokat. Az utóbbi időkben tobzódnak a milliárd dolláros filmek, holott a Titanic után hosszú évekig elképzelni se lehetett, hogy bármi akárcsak megközelíti. A bevételekben én nem azt látom, hogy össznépi elfordulás lenne a mozi felől.
-
ceripapa
aktív tag
A disney-nek gyártani is kéne ahoz
és nem csak a i++ -k Star Wars-t kiadni , de igaz, disneynel van a marvel is ,de a mostani fekete párduc már pl elég gyenge lett , ( feleségem nagy marvel fan ,de azt mondta jobb h nem mentünk ezért moziba ) . Szóval kevesek , még a netflix is sokszor kevés , pedig vannak nézett anime tartalmak amit nem nagyon akarnak megszerezni ,pedig eközben elég nagy a nézettségük
-
Syl
nagyúr
>a Star Wars jogokat is birtokló Disney pedig 10 új alkotással áll elő idén
A Disney-t nem szabad lenézni. Pláne, hogy most készül bekebelezni a Fox-ot és tervezik a saját online streaming szolgáltatásuk indítását. Szerintem a piac nagyon meg fogja érezni az ő belépésüket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A cég mindenki másnál többet költ tartalomgyártásra idén, és tovább önti a filmeket, sorozatokat.
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest