- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zenwalk
senior tag
Szia
Én torrent, stream külső hálóra(plex) + kodira használom. Van amikor ez a három egyszerre megy, de nem szokott probléma lenni. Nagyon melegszik, a jelenlegi ventis hűtőborda nélkül pár perc alatt elérte a ~80 fokot amikor intenzívebben használtam, de mióta megvan a ventis hűtőborda, nincs ilyen gondom. -
wassermann
Topikgazda
A hűtőborda ízlés és pénztárca kérdése:
1. .Alapesetben, borda nélkül is megvédi magát, mert legfeljebb visszavesz a CPU a tempóból.
2. Ha nyitva tudod hagyni, pl. TV mögött van, akkor ház nélkül egy filéres, "billenyűzet gombnyi" méretű borda is elég.
3. Ha viszont folyamatos csúcsra járatás mellett védeni akarod, jó a teljes fém ház vagy mindent betakaró borda.Nem villanykörte! :-) néhány Wattról van csak szó:
-
copass
veterán
nekem rpi4 2Gb van, a gyári házban pikpakk felmelegedett, ha megfúrtam ementálira akkor nem rekedt meg a levegő benne. jobb lett a helyzet, de nem tökéletes.
ilyen kétventiset vettem, semmi hangja és max.55 fok terhelve.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Fecogame
veterán
Bőven elég a passzív borda, most 1 napig ment nálam 100%-os terhelésen, és 63 foknál melegebb sosem lett.
80 foktól veszi lejjebb a CPU sebességét.
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
cog777
senior tag
A HDD dock-nak van sajat tapja?
A dockernek a memoria fogyasztasat lehet korlatozni amugy, de az ssd-n levo swap sokat segit ha elfogy a memoria, bar nem hiszem hogy az az oka a fagyasnak.
Egy htop-ot elinditanek ssh-n keresztul amikor inditod a torrenteket.HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
cog777
senior tag
A htop allapot teljesen egeszsegesnek tunik.
Alapertelmezesben a swappiness 60-on van (mint atlagos desktop rendszernel). Kb 2/3 - 3/4 telitettsegnel kezdi el a rendszer a lapozofajlt hasznalni. Szerintem olyan nincs hogy tele van a memoria es a lapozofajl nincs hasznalatban. (csak ha swappiness nagyon kicsire van allitva)
Tudnal csinalni kepernyofotot amikor elfogy a memoria? Szerintem nem az lesz a ludas.
Van egy angol leiras, de meg kell hogy mondjam, nekem is kicsit magas hogy mikor lapoz mert elegge dinamikusan van meghatarozva. Link
"So, if the system's distress value is low and swappiness is set to 60, the system will not swap process memory until 80% of the total RAM in the system is allocated"[ Szerkesztve ]
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen monitort vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Eladó félkonfig! i9 10900KF/16GB/1TB SSD/1TB HDD/WIN11PRO
- Eladó pcm
- GAMER PC: i5-12400F/14600KF - Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Ryzen PC v3 , R5 4500 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 320GB HDD
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer PC! I7 10700F / ROG RTX 2070 Super / 128GB + 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest