- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- DUNE médialejátszók topicja
- Hobby elektronika
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Valami baja van a tápomnak
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Proci85
senior tag
Háznak ezt javaslom.
Nagyon szép, igényes kivitelezés. A csavaros robosztusabb, strapásabb. -
azbest
félisten
Olyan adata kártyát használtam/használok, hozta az elvárt szintet. Rengeteget írtam már rájuk kísérletezés közben az utóbbi másfél évben. Az egyiknek már egy pici le is tört a sarkából a sok ki-be rakosgatástól, de azért még elmegy. Simán megérték a kb 1600 forintos árukat.
Arra figyelj, hogy a rev2-es pi-k tuning mellett hajlamosak összekuszálni a fájlrendszert a kártyán, szóval ha nem muszáj, akkor ne tuningolj és akkor kevesebb ősz hajszálad lesz (na meg persze időnként klónozd le a kártyát image-be, hogy baj esetén ne nulláról kelljen újrakonfigolni a rendszered).
-
harry
veterán
Illetve még felmerült bennem, hogy legyen microSD, és hátha idővel ráveszem magam egy low profile adapterre, de 2k alatt nem kapni, nekem meg annyit nem ér (normál van). Nem tudom, jobb-e a microSD-s kínálat, de talán +1 hibalehetőség az adapter miatt, és ha nem lowprofile, nem is nyertem vele semmit.
Ja amúgy pár szóban a célokról még: fogalmam sincs
egyelőre kísérletezés, játék, ismerkedés a minipc, mikrokontrollerek világában, kapcsolók, szenzorok működése, ilyesmik. Alapvetően nem áll nagyon messze tőlem a téma, és távolról foglalkoztam már hasonlókkal (no meg linuxszal, programozással is), de ilyen közelről még nem piszkáltam, szóval meglátjuk mit sikerül összehozni, kezdésnek szerintem jó lesz az RPi, aztán majd alakul.
A nagyon végső cél egy repülő robot, ami sört tud hozni a hűtőből, de az talán odébb van
Egyelőre örülök, ha egy marék led világít majd.
Most lettem figyelmes erre a tegnap megjelent logoutos Arduino cikkra, esetleg többeket érdekelhet
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- ASUS TUF Gaming Z690-PLUS WIFI Alaplap + Intel Core i7-12700K
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest