- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Milyen notebookot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lord.lakli
őstag
válasz
asturel #14527 üzenetére
Ez örök téma. Az van oda írva amit olvasol, hogy 10e Ft alatt ingyenes.
Nekem is simám kihozták a 2e Ft-os tápot is ingyen, de mások meg 10 e Ft felettről beszélnek és nekik is kivitték ingyen. Na most légy okos Domokos
Szerintem azért van ott a 10 e Ft alatti összeg, mert egy emberke egy kis kocsival futja végig Bp-t és ha olcsóbb, akkor tuti kicsi elven gondolkodnak, ezért is viszik ki 10e Ft alatt és felett is. Ha már kérsz egy nagyobb dobozú cuccost 10e Ft felett, akkor már szerintem futárral küldik és nem ők viszik ki.
-
lord.lakli
őstag
válasz
s3toraph #14452 üzenetére
Ez egy "számítógép" és nem egy mikro kontroller. Így ne USB-n kösd rá, hanem UTP-n. Ha nem tudod wifi-n kideríteni IP-t, akkor kösd rá valami hdmi-s, vagy analog bemenetes TV-re és ott meg tudod nézni. Mondjuk a konfigok nagy része IP cím ismerete nélkül is elérhető valamilyen néven általában.
-
lord.lakli
őstag
válasz
wassermann #13938 üzenetére
Kezdetektől az első Pi 1 SD-t evett meg, de maga a kártya fényképezőgépben tökéletes. kopp-kopp
-
lord.lakli
őstag
-
lord.lakli
őstag
válasz
szabifotos #13748 üzenetére
Azt ne felejtsd el, hogy a 10800 az nettó ár és erre jön még az ÁFA, amit lehet, hogy ebay-es rendelésnél is fizetsz.
-
lord.lakli
őstag
válasz
szabifotos #13744 üzenetére
FDH-nál 10700+ÁFA. Budapesten belül ingyenes kiszállítással.
VÁM nem gond, hanem az ÁFA. 22 euró felett ki kell fizetned az ÁFA-t, így már drága és bizonytalan a garancia. Ha valami csoda folytán mégis átmegy a vámon, akkor olcsóbb, de annyival szerintem nem olcsóbb, hogy sokat kell rá várni és gari nincs. -
lord.lakli
őstag
válasz
gurabli #12189 üzenetére
Másolásnál nálam 10-12 MB/s-el ment. Letöltésnél az 5-8Mb/s-es netet teljesen kihasználta. Egyszerre csak egy letöltés fut transmission-nal. Ubuntu 14.04LTS van Pi 2 B-re. Még nem próbáltam. 3.5"-es ext4-es winyó van direktbe rákötve.
-
lord.lakli
őstag
válasz
xxlongikaxx #12147 üzenetére
fullHD nem gond, de TrueHD sajna nem megy vele.
-
lord.lakli
őstag
válasz
MineFox54 #11910 üzenetére
A legelső B rev 2-től használtam először lejátszónak, de nekem semmi gondom sem volt eddig. 2 B meg még jobb sokkal. Ami gond az a letöltésnél, fájl másolásnál lehet. 2 B ezen is javított nem keveset, de persze továbbra sincs Gb-es net, meg dedikált sata, de lejátszónak szerintem jó.
-
lord.lakli
őstag
Jó nem 60-90 MB/s, de azért 11-12MB/s-el nem őszülsz meg Pi2-n, ha nem akarsz naponta több terrabyte-ot megmozgatni. Nekem nem változott a sebesség torrent alatt. Na persze letöltés csak 5-7Mb/s.
(#11801) Kroni1: tuti én nézek valamit félre, de nekem FHD nettó 10e Ft alattira írja az ingyenes pesti kiszállítást. Pont ezért rendeltem külön 2B-t és a töltőt.
Töltő jó lesz, amit linkeltek, én is azt vettem. -
lord.lakli
őstag
válasz
azbest #11781 üzenetére
Megvan a difi
Én nem azt nézem, hanem a rendelésnél közvetlenül. Ott:
- megrendelő által szállítva az FDH Kft.-től készpénzzel
- megrendelő által szállítva az FDH Kft.-től átutalással kiszállítás készpénzzel (Budapest területén díjmentesen) 10000.-Ft nettó rendelési érték alatt 2-3 munkanap
- kiszállítás átutalással (Budapest területén díjmentesen) 10000.-Ft nettó rendelési érték alatt 2-3 munkanap GLS csomag utánvéttel (nettó 1500.-Ft., de 30000.-Ft. rendelési érték felett díjtalan)
- A szállítási díj 30000 értékhatárig 1500 GLS csomag átutalással (nettó 1500.-Ft., de 30000.-Ft. rendelési érték felett díjtalan)Ugyanaz a cég, és egyik oldalon 10e Ft alatt, másik oldalon felette kell rendelni. Direkt vettem külön-külön anno Pi2-t és a tápegységet, hogy mindig 10e Ft alatt legyek, mert rendelésnél ez az opció ingyenes.
-
lord.lakli
őstag
Ezek szerint mégis felolvassa. Nekem sem törölte sosem, de nem is zavart, mert időnként kézzel kitöröltem.
Ráadásul most osmc alatt a kiterjesztés added lesz valamiért. Régen nem megmaradt torrentnek.
Egy WD Red-et kötöttem rá direktbe pi-re és minden, a letöltéssel kapcsolatos könyvtár a winyón van. -
lord.lakli
őstag
válasz
smallmer #11065 üzenetére
Saját tapasztalataimat csak Pi2-vel tudom. Torrentre, filmnézésre és backupra használom. Netem csak 10Mb/s-es, ahhoz bőven elég Pi2. A lejátszáshoz is jó. A winyó USB-n van rákötve. Másolásnál 11MB/s körül megy.
Előtte B rev 2-t használtam. Ha egy mezei divx-et néztem és közben másoltam róla (ami max 4MB/s volt), akkor a film akadozott. Most nincs semmi ilyen gondom. -
lord.lakli
őstag
válasz
banana_joe #10811 üzenetére
Öreg hiba, ext4-et tegyél rá. Nem lesz 500MB/s-ed, de jobb lesz.
-
lord.lakli
őstag
válasz
CharlieDrop #10779 üzenetére
A cikk borzalmas. Persze teljes értékű win10 lesz
Kedves újságíró kicsit utána nézett volna, akkor tudná, hogy nem teljes értékű win10 lesz hozzá, így nem alkalmas kiváltani egy pc-t. Persze meg mindenki fotózni akarja a pi-t.
A fényérzékenység igaz. Mi van ekkor? Semmi, mert ne fotózd, ha meg fotózod, akkor tedd be dobozba és kész. -
lord.lakli
őstag
-
lord.lakli
őstag
válasz
wassermann #10637 üzenetére
Mondjuk erre nyomtatós és scannert maximum csak rátenni tud
-
lord.lakli
őstag
válasz
Headless #10393 üzenetére
Hasonlókra én egy B rev 2.0-t használok, de utp-n kapja a hálózatot. Igazából hálózat nem is kellene hozzá, ha nem töltene le. Winyót direkt rákötöttem. 1A elég neki, de én jobban preferálom a külön áramforrást. Szó szerint FW nincs. Nekem raspbmc bevált, megy torrent is rajta. Ha tényleg tv adja áramot, akkor openelec, mert ott SD csak olvasásra van felcsatolva és kevésbé árt neki, ha nem lesz normálisan leállítva. Dobozt nem használok, nekem felesleges. SD 4 GB-os elég, bármelyik számtech boltban kapsz. Itthon malnapc.hu-n van B+ 13900 Ft-ért, SD-vel 15900 Ft-ért.
-
-
lord.lakli
őstag
válasz
modellmaker #10364 üzenetére
Ha nem lesz winyó, akkor A+-t simán el kell vinnie. Én B-t használok 850mA-essel. Mondjuk winyó dokkolóban van saját áramforrással.
-
lord.lakli
őstag
válasz
Erdmis #10048 üzenetére
Azt írod fekete a képernyő, ekkor nem az IP a gond. IP nélkül is kellene működnie. SD kártyával úgy jártam, hogy amit használtam 6-9 hónapig egyszer csak nem ment málna újraindítás után és csak 2 led égett. Azt hittem málna döglött meg, de google alapján SD gond. Egy ugyanolyan SD-t beraktam és azonnal életre kelt. Ha SD nem jó, akkor csak 1-2 led világít, de el se indul. Ezt az SD-t megformáztam és más eszközben azóta is működik tökéletesen.
-
lord.lakli
őstag
válasz
lord.lakli #9956 üzenetére
Pontosabban:
Egy kicsit módosított: \s+([+-]?[0-9]+.?[0-9]*)
Páratartalom szebben: \s+([0-9]+.?[0-9]*) -
lord.lakli
őstag
-
lord.lakli
őstag
válasz
Kicsirics77 #9687 üzenetére
WD Red van egy dokkoló állomásba téve, így a tápot a dokkolón keresztül kapja. Ha jól emlékszem ext3-ra, vagy ext4-re formáztam. NTFS-es jobban megdolgoztatja. Mind a kettő gond lehet, de külső tápot szerintem érdemes más nem egy tápos usb elosztóval. Ha nincs, akkor ext3,4 kipróbálása ingyen van.
-
lord.lakli
őstag
válasz
Kicsirics77 #9685 üzenetére
Én sima B-t használok torrentre és 720p filmek nézésére, eddig nem volt gond vele, kivéve, ha másoltam is a winyórol hálózaton keresztül, akkor akadozott a film.
-
lord.lakli
őstag
válasz
bencsikgab #9497 üzenetére
HP Microserverek között már nincs olcsó néhány tízezer forintos, nem? Inkább már csak használtan. Új áron nem igazán láttam 80e Ft alatt. Vagy valamit nagyon benéztem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest