-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeniL
tag
válasz
lord.lakli #13883 üzenetére
Mondjuk mivel Én egy feladatra 1 Pi-t használok, nem terveztem kevergetni nem teszteltem. Viszont ha már NAS-nak is akarja használni, én azért vagy távolról, vagy csak helyi hálózatról, vagy csak róla nézek filmet, vagy mozgatok róla és rá adatokat. Tuti nem aggatnék még rá filmnézést vagy ledezést...
Persze ha 1 felhasználó, és torrentezik, és amit letöltött ugyan arról játsza le és még ledezik is, lehet elbírja, nem teszteltem (bár nekem a torrentek sem párhuzamosan futnak, hanem amint végzett eggyel, indítja a következőt, hogy ne akasszam meg, még a Pi2-n is így használom...), viszont nálam már mindent a Pi-n tárolok, mivel van rákötve összesen 3,5 TB tárhelyem, így a család minden tagja hálózatról néz filmet, hallgat zenét, ez az adatforgalom igencsak megterheli a Pi-t, pláne a 10/100-as hálóját ami osztozik az usb-vel is....
Éppen, hogy türéshatáron belül van a használata, tervezem, hogy cserélem majd erősebb socra, natív sata, gigabit, de pénz....
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- TCL LCD és LED TV-k
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Linux kezdőknek
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy s25 256GB,Uj, Dobozával 12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel I7 10610U Akció! 22.10.2025-ig kedvezménes, 120.000ft-os áron!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- MSI Pulse 17 FHD IPS 144Hz i7-13700H 5.0Ghz 14mag 16GB 1TB Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest